• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    GrodanS77 och Zwillinge: äre ivf kliniken på nus som ni är hos? Det är där vi gjort våra försök och de försöken har vi ej betalat för. Visste faktiskt inte att det finns andra kliniker i Umeå?

  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-08-28 07:26:15 följande:
    Använder Umeå embryoglue? Vad är det egentligen? Jag har förstått det som att det gör det lättare för ägget att fästa. Men varför?

    Vad är estradot? Och vad är det bra för?

    Har också hört att frysta är bra, dvs de som överlever upptiningen. Jag håller tummarna för det.

    Ja, fet är det. Ett embryo i frysen, så det gäller att det klara tiningen!!
    Ja dom använder embryoglue, men jag fick fråga om det annars tror jag inte dom hade använt det sista gången, de två första försöken använde dem ej embryoglue.
    Estradot är östrogenplåster. Jag är i förtida klimakterie och kan därför ej få genetiskt egna barn. Har blivit behandlad med estradot sedan utredningen startade och får under försöken vi gjort fått ta östrogendos i mkt högre dos.

    När var det ni ska göra fet?
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-08-28 15:57:31 följande:
    Jag tror det är samma. IVF-kliniken Umeå, Norrlands universitetssjukhus. 
    Det är enda kliniken i sverige med privat ÄD. går att gå både via landsting och privat alltså. 
    Ok, är det pga ålder ni får gå privat? Jag var 36 när vi började, är nu 39.
    Kolla upp det där med klimakteriet, för mig trodde dem att det börjat redan i 30 års åldern. Hade alla symtom på det redan då, men det är ju inte så vanligt så ingen läkare tog mina symtom på allvar! Känner mig mkt ensam i det och har ej fått nå svar på varför jag hamnat där så tidigt, läkarna är inget stöd tyvärr. Får höga doser av östrogen vid et/fet för att livmoderslemhinnan ska växa till sig.
    Men dem har ej sett på prover du tagit att äggreserven och så är dålig/låg?
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-09-06 14:43:28 följande:

    Tack smurfen och sjuttisjuan!

    Japp, i morgon börjar jag kladda med lutinus.

    Jo, progesteron bildas om man har egen äl. Men trodde liksom att det var grejen med östrogenet, att man inte skulle få egen äl för att "styra" försöket och sen tillsätta progesteronet. Ja, jag vet faktiskt inte men måste ju ändå lita på att kliniken vet vad de sysslar med.

    J-vligt jobbig väntan på att få reda om ägget klarar upptiningen, så nervös nu. Det är bara det att vi kommer typ ha hunnit upp till umeå innan de kan ringa och talat om om det inte klarat sig. Inte så kul att behöva flyga fram och tillbaka och sen inte få någon insättning. Gaaah, varför finns det inga garantier när det gäller sånt här??


    Håller tummarna! Lycka till det kommer gå bra! :) kram
  • KajsaK
    GrodanS77 skrev 2017-09-12 15:02:07 följande:

    Halloj!

    Tro det eller ej men det blev insättning idag!

    En fin 5 dagars blasto som höll på att kläckas!

    Jag fick embryoglue också.

    Tjejen i labbet berättade lite om det och äggets upptinning . Väldigt rakt och bra, förtroendeingivande!

    Hon lät väldigt positiv till vår lilla blasto!

    Nu ska vi pusta lite, ta en fika och vänta in kvällen flyg hem!

    Kram på er! Och tack för allt stöd!


    Så härligt att höra! Lycka till! Kram
  • KajsaK
    smurfen 11 skrev 2017-09-18 15:48:26 följande:

    Ja, det är skitjobbigt inte veta vad som är fel, förstår ju äldre ägg har ett finger med i spelet, men att inte ens få missfall...känner nu att ivf klinikerna vi varit på borde hjälpt till mer. Det är så surt nu i efterhand. Tex så borde sista kliniken vi gjorde full ivf på fattat att "jaha kanske ägget är svårt ta sig in i/ eller spermier orkar inte ta sig in". Men de bara kör på i sina standard och lyssnar inte riktigt på ens historia. Hade jag varit yngre hade jag gjort en ivf till, med icsi. NMin sambos spermier är många plus pigga iaf, och mina äggledare fnkar fint.

    Nä...min vanliga gyn skriver inte ut sånt. De sa lutinus och progynon, that's it. Tyvärr. Har precis haft äl och hade önskat jag blev sjuk nu, min sambo har varit sjuk denna veckan men icke jag:( Enda gången jag önskar mig en förkylning, efter äl.

    Nä det syns direkt på mig att jag har äl, springer efter min sambo som en sjuk höna :)...är rätt jobbig också! Sitter och räknar timmar..."undra om spermierna har hunnit upp nu ", och sånt. Sak bli sååå skönt slippa sånt, om vi lyckas med äd dvs.

    AMH låg på 1.1 i december 2016, och det är bra för 42 +, men det hjälper ju föga när det är nåt annat som spökar.

    Nåja inte bli bitter...nu blir det äd.

    Alltså jag mejlade henne i lördags då hon sa 10 nya hade kommit in, men det var ju exakt samma tjejer, så jag blir lite purken, vill ju att det ska ta fart nu!

    Tack! behöver det!

    Och snart kan du testa, blir sååå nyfiken på ditt svar sen.


    Har dom kollat både amh och fsh? Jag är i förtida klimakterie fick jag veta under vår utredning därför jag inte kan få barn, mitt amh var vääääldigt lågt 0,07 och fsh 16, så inget av proverna var bra. Jag fick inte heller missfall, vart inte gravid över huvudtaget.. tyvärr är vården väldigt okunnig i förtida klimakterie så kanske därför dom inte reagerar på dina värden?
  • KajsaK

    "Högt FSH, eller förhöjt FSH, är ett tecken på liten äggreserv och därmed betydligt lägre graviditetschanser med IVF. På liknande sätt är ett onormalt lågt AMH och/eller AFC också en indikation på relativt dåliga utsikter, utöver höga FSH-värden." /fertilitetsguiden

    Be dem kolla fsh om dom ej gjort det

  • KajsaK

    Har ju läst här nu mkt att man utomlands får se bilder på donatorerna och där välja vilken man vill ha. Har ju gjort ÄD här i Sverige och jag känner att jag aldrig skulle vilja se hur hon ser ut. Tycker det räcker med den info jag fått om hårfärg, ögonfärg och längd. Jag vill liksom inte ha mer connection än så med donatorn... Vi sa redan från början att det spelar absolut ingen roll hur hon ser ut, men första donatorn var visst mkt lik mig, mörkhårig, samma längd, dock ej samma ögonfärg. Där vart det ju dock inget barn så denna vi fick lyckad ÄD med ser inte alls ut som mig, däremot verkar hon ha samma färger som min sambo, och jag känner som så att ett genetiskt barn liknar ju inte alltid sina föräldrar heller.. Jag har själv inte tex samma ögonfärg som mina föräldrar..

  • KajsaK
    Fröken lillasyster skrev 2017-09-20 06:24:15 följande:

    Hej alla,
    är helt ny här på FL men hoppas på lite hjälp och goda råd från er andra! Har kommit till den punkt efter flertalet misslyckade IVF och tidiga missfall där det känns som om äggdonation kanske är min enda chans att få bli mamma... Skulle gärna vilja ta del av era erfarenheter kring val av klinik! Var har ni gjort era ÄD, hur många embryon har ni fått/har ni fått hela skörden, kostnader och erfarenheter av bemötande. Känns lite som en djungel att ge sig in i än en gång, lite vilsen,ganska stukad och tömd på energi...Skäms


    Hej Fröken lillasyster :) vi har gjort vår ÄD i Umeå. 3st landstingsbetalda försök. 2 färska försök som misslyckades och ett fruset som lyckades :) vi har haft två donatorer. Första fick dom ut 22 ägg, hälften blev befruktade, men bara ett blev återfört, misslyckades, och de andra klarade sig inte till frysen. Andra donatorn, ett färskförsök som misslyckades, två till frysen, vilket ett resulterade i graviditet så nu har vi ett till i frysen. Vi har ej behövt dela vår donator med andra. I Umeå/Sverige återför man bara ett embryo i taget. Köerna är dock långa i Sverige, men det går fortare om man har egen donator för korsdonation eller som egen, samt om man inte har krav att donatorn ska vara lik en själv.
    Mkt fin personal i Umeå, dom svarar även snabbt och är hjälpsamma vid frågor. Dock kan det kännas lite stressigt där då dom har mkt att göra! Vår sista gång vi gjorde fet så hade dem 10st dom skulle göra återinföring på den dagen!
    Tog ca 13 månader från att vi anmälde oss för utredning till att vi fick göra vårt första försök.

    De flesta här i tråden har nog gjort ÄD utomlands och det verkar gå mkt fortare, mindre köer, de verkar även mer erfarna utomlands. Men det kostar ju även mer...

    Det är vilket som en tuff resa, med upp och nedgångar...
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016