• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Tack för er omtanke! Har tagit både Trombyl och Fragmin som är blodförtunnande, men nu slutar jsg med dem på klinikens inrådan. Nu är det bara vila som gäller. Blöder inte så mycket men har riktigt ont.

  • Mooki

    Milla2016: usch, inte du också... vi får vila och hålla tummarna, även om det inte känns hoppfullt. Stor kram!

    Up: i så fall tror jag att de borde ha sett en hopsjunken hinnsäck eller liknande, men kanske är det en möjlighet.

  • Mooki

    Savasana: läkaren gjorde bedömningen att det var en viabel graviditet än så länge, och jag tyckte faktiskt att man kunde se hjärtslag, om än svagt.

    Har ökat på Lutinusen lite, om man blöder kan ju inte allt tas upp heller. Hcg idag låg på 28 000, ok inom intervallet, så det finns ett referensvärde.

    Tack för omtanken!

  • Mooki

    Milla2016, Savasana: Milla, vad skönt att blödningen har avtagit! Jag mår också betydligt bättre idag än igår. Inget blod än så länge, fortfarande lite ont men inte alls som igår. Vågar dock inte känna mig alltför positiv ännu. Att det kommer blod har jag nu förstått är vanligt, men smärta känns värre.

  • Mooki
    emmm28 skrev 2016-02-11 09:26:51 följande:

    Blödning här också, upptäckte i samband med att jag torkade mig. Det var klarröd blod och har inte föregåtts av småstänk eller brunrosa... Har haft en skum mage i natt m en släng av diarré så är därför öm k magen, men kan inte direkt säga att jag har värk i "bebismagen" nu. Jättekonstigt. Blir så klart orolig o har sett att en del tar extra Lutinus när man får en blödning - är det något ni rekommenderar?


    Inte du också... Jag har förstått det som att blödning kan uppstå om progesteronhalten är för låg så du kan absolut ta lite extra lutinus. Min klinik vill att jag tar 4 nu, men pga blödningen har jag ökat till 6 st. Ta c-vitamin också och se till att vila. Kram!
  • Mooki

    Kurera: Tack, jag mår bättre idag! Ingen blödning än så länge och inte alls lika ont.

    trex2013: om jag har förstått det rätt kan höga doser av c-vitamin hjälpa till att stoppa blödningar. På min klinik (IVF-riga) får man ett c-vitamin- och glukosdropp direkt efter insättningen. Jag fick även c-vitamintabletter som var kombinerade med någon ört som jag skulle ta vid blödning. Nu håller vi verkligen tummarna för att du slipper blödningar, men OM det skulle hända, ta c-vitamin!

  • Mooki

    Inget blod ännu, men jag har fått rejält ont igen... Tur att jag bestämde mig för att stanna hemma idag. Hur gör in andra som har haft blödningar? Har ni jobbat på eller stannat hemma för att vila?

  • Mooki
    Micro skrev 2016-02-11 16:22:49 följande:

    Hoppas d går bra för er allihop.
    Mailat m Riga ang syskonförsök, fick frågan om jag har lutinus hemma har utrogest, visst är det motsvarande? Hon frågade även om progynon, har estofem, är det oxå motsv? Det jag har kvar har jag köpt fr Riga förra gången. Kommer inte ihåg hur d ligger till.


    Utrogest och Lutinus är båda progesteronpreparat. Ofta ordineras fler utrogesttabletter än lutinusvagiatorier, trots att de båda är på 100 mg, vet ej varför det är så. Progynon och Estrofem är samma sak, östrogentabletter.
  • Mooki

    trex: tror du har rätt om upptaget. Utrogest kan dock ha kraftig yrsel och trötthet som biverkning. Hade ändå föredragit utrogest nu när jag haft blödningar.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016