• längtar74

    Vi som planerar äggdonation 2016

    trex2013 skrev 2016-02-29 08:51:46 följande:

    I dag är det min tur att vara orolig. vaknade i morse och när jag var på toa så var det en massa rosa/beigebrunt :( vet ju såväl att det är vanligt med blödningar men känner mig ändå skräckslagen. :( har tagit extra c-vitamin. har tur nog ett inbokat UL kl 11 så då ser jag om allt ser ok ut för stunden. man går på nålar..


    Tur i oturen med VUL! Är säker på att allt kommer att se bra ut men håller såklart tummar o tår ändå.

    Savasana - skönt att blödningarna verkar avta. Hoppas att du nu får ägna dig åt vanliga graviditetskrämpor enbart
  • längtar74
    trex2013 skrev 2016-02-29 13:44:09 följande:
    Allt såg bra ut, så otroligt lättad! såg en liten ärta på 7.3 mm med ett litet pickande/fladdrande hjärta! ? <3
    Tjohoo!! Så härligt med ett livstecken:)
  • längtar74

    Intressant att höra om allas tankar kring kost före/efter plus! Ih, vad veckorna går fort nu för er som plussat!

    Ronon - heja, nu börjar resan på riktigtSkrattande 

    Ni som ätit Prednisolon: när har ni börjat med det? Serums "pre-treatment plan" har Prednisolon (2x5 mg/dag) från 15 dagar innan själva donationscykeln, men hur ska man veta vilken dag som är 15 dagar innan? Är det supernoga eller kan man starta när man tror på ett ungefär att det blir rätt...?

    Jag äter just nu Cyclacur (östrogen) ett par dagar till och ska sedan invänta blödning. På dag 20-21 i cykeln som då börjar ska jag ta nedregleringssprutan och sedan kör vi igång på den blödningen som följer, men jag kan ju inte gärna veta exakt vilken dag som blödningen dyker upp, så hur tusan vet jag när det är -15 dagar...? Höfta till på att starta på dag 13, med gissningen att blödningen efter nedreglering kommer på dag 28?

    Absolut en fråga i avdelningen "vill göra allt 100% rätt fast jag någonstans fattar att det kanske inte är så vansinnigt noga", men eftersom jag aldrig ätit Pred förut så skulle jag vara tacksam över att höra hur ni andra gjort.

  • längtar74

    Hej vänner,

    tack för tankar om Prednisolon. Då vet jag!

    Lana - varmt välkommen till dig. Förstår så väl att du haft en tuff resa efter missfallet. Jag önskar dig all lycka nu när ni sätter igång igen och håller alla tummar för att det är ett toppenembryo som väntar.Hjärta

  • längtar74
    Lana68 skrev 2016-03-01 14:59:32 följande:
    Tack så jätte mycket .när börjar du behandling igen? Jag hoppas vi alla som kämpar kommet till ett plus snart. Kramar från mig
    Jag håller just nu på med antibiotikakur efter både hysto i Aten och konstaterad hidden c och ureaplasma. Känns som om livmodern måste vara helrenoverad efter allt det härTungan ute Nedreglering blir någon gång senare i månaden och förhoppningsvis första insättning i april. 
  • längtar74
    Mooki skrev 2016-03-01 15:13:13 följande:

    En fråga om nedtrappning av hormoner: vad har ni ni som är gravida nu eller som varit gravida tidigare fått för rekommendationer från era kliniker angående nedtrappning av östrogen och progesteron?

    Jag är i vecka 10 nu och har börjat trappa ned östrogenet. I slutet av denna vecka är det meningen att jag ska sluta helt med östrogen, och sedan ska jag få instruktioner från IVF Riga angående nedtrappning av progesteronet. Jag tycker spontant att det låter lite tidigt att sluta med östrogen redan i vecka 10, men jag kanske har fel? Och helst skulle jag nog vilja fortsätta med progesteronet till vecka 12, får se vad de säger.


    Hej,
    Min tidigare klinik (Arleta) hade nedtrappning från vecka 10 på både östrogen och progesteron. Helt slut från vecka 14, så en rätt långsam nedtrappning. 

    Kram!
  • längtar74
    Lana68 skrev 2016-03-01 18:53:58 följande:
    Oj ja de måste den vara då. Verkar vara många som har hidden c. Har du embryon som väntar el ska de befruktas då när ni åker ner?
    Första rundan på Serum så väntar just nu på besked om donator. Hoppas på att allt klaffar bra. Förra kliniken i Prag så hade vi lite otur och fick bara ut två bra embryon totalt. Du skulle göra FET i Mars, visst? Hur ser ditt upplägg ut inför insättningen? 
  • längtar74
    Lana68 skrev 2016-03-01 19:55:42 följande:
    Ok du har Penny alltså? Ja om allt ser bra ut med mens sedan slemhinna så hoppas vi på i slutet av mars. Ja du upplägg och upplägg;) . Här är den gamla skolan att man gör de blodprover mm som behövs så ska det gå sen menar de. Il dropp prednisolon trombyl är inget som de använder .
    Japp, hade första mötet med Penny i förra veckan. Engagerad, empatisk och fantastiskt snabb på att svara på frågor via mail - känns bra så här långt.
    Håller nu alla tummar för din frysis - det här kommer att gå bra!
  • längtar74
    xxx4 skrev 2016-03-01 21:39:38 följande:

    Vad spännande! Du ska se att du kommer få många fina embryon. På serum har de ett stort utbud av donatorer att välja på o toppteknik vi hanteringen av dessa. Vi fick många fina embryon varav fem topp blastocyster. Satte in två o har tre kvar i frysen. Kram


    Tack, snälla du! 
  • längtar74
    trex2013 skrev 2016-03-02 13:26:50 följande:
    Nej, du behöver inte vara orolig. Är lite dålig på uppskatta vikt o så men när jag har varit där så har det alltid varit en massa olika kvinnor i alla de storlekar som behandlats. :
    dreamz skrev 2016-03-02 11:49:43 följande:

    en fråga till!på blanketten så undra serum hur man ligger till i vikt och i BMI, kan dom neka då om dom tycker jag e för tjock?


    (nu e jag inte sjuklig fetma, men väger typ 85kg till mina 166 cm, gick upp 10kg på alla försök sedan innan)

    Alltså visst jag kan väl banta men känner inte att jag vill stressa upp kroppen med en sak till.



    Apropå det här, när jag träffade Penny så skojade hon och sa  "you Swedish women are always causing us problems since you are two meters tall" (jag är 176) Tungan ute.  
    Håller med trex, de jag såg på kliniken var verkligen en blandning av olika storlekar! 
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016