Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    K Kalle skrev 2017-02-28 13:01:13 följande:
    Återigen, vad ska vi som inte röstar på SD och aldrig skulle kunna tänka oss göra det, ha den informationen till?
    Du behöver inte ta åt dig av att jag informerar om sverigedemokratisk politik i tråden. Är du inte sverigedemokrat så behöver du  inte bry dig. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    felix le chat skrev 2017-02-28 13:07:07 följande:
    Det Sovjet inspirerade vad ditt sätt att beskriva hur bra dom äldre hade det i dagens Sverige. 

    Det är exakt lika illa i en borgarkommun som i en sossekommun.

    Men det är ju enkelt att lösa frågan genom lagstiftning.
    Man lagstiftar att en äldre över viss ålder skall ha rätt till äldreboende.
    Punk slut. Sen får kommunerna fixa det bäst fan dom vill.
    Precis som man gjorde med den obligatoriska flyktingfördelningen.
    En gåta varför man inte inför detta.

    Samma sak med hemlösa i Sverige som vi haft sedan 50 år tillbaka.
    Varför har ingen kommit på den enkla lösningen att lagstofta bort
    hemlöshet ?

    Hips vips, snabbutred och blixtberedning i lagrpdet så är det olagligt att ha
    innevånare i kommunen som är hemlösa.

    Om nyfördelade flyktingar i te.x Vallentuna kan få en bostadsrätt så är det väl
    inte så svårt att köpa en bostadsrätt till en gammal uteliggare ?

    Och pengar har vi ju, massor. Sverige går ju som tåget.
    Det jag påpekade var att det inte finns någon koppling mellan mat till äldre och Sveriges invandring och det bör vi kunna vara överens om. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-02-28 13:43:44 följande:

    Rapporten beskriver vårdbehoven hos invandrarna som kommer nu och hur detta påverkar, idag och framöver, den svenska vården.

    http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/20370/2016-10-13.pdf


    Socialstyrelsens analys har genomförts parallellt med förändrad asyllag-stiftning, införda id-kontroller och omvärldsfaktorer som har lett till en kraftig minskning av nya asylsökande i Sverige under 2016. Antalet asylsökande, papperslösa och nyanlända som befinner sig i landet har dock inte minskat i någon nämnvärd utsträckning under denna period. Socialstyrelsens bedömning är att det minskade inflödet av nya asylsökande inte generellt ger omedelbara lättnader för hälso- och sjukvården och tandvården. Flertalet av de beskrivna utmaningarna kvarstår och vården fortsätter att vara påverkad genom vårdbehov för berörda grupper som behöver följas upp.


    För mer exakta detaljer kan man läsa lokalpressen om diverse indragningarcoh försämringar som skett till följd av invandringen.

    Vill man googla efter artiklar så är det bra att veta att rapportens namn är: Hälso- och sjukvård och tandvård till asylsökande och nyanlända


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Kalle skrev 2017-03-01 08:51:06 följande:
    Men vilka bra förslag! Lägg till "olagligt med bostadsbrist" alternativt "alla kommuner måste 
    K Kalle skrev 2017-03-01 08:51:06 följande:
    Men vilka bra förslag! Lägg till "olagligt med bostadsbrist" alternativt "alla kommuner måste garantera lägenhet för alla ungdomar i kommunen som slutat gymnasiet" så är det guld! Något parti måste ju nappa på detta. Det som gör det kommer att gå vinnande ur valet 2018. Och för dyrt kan det ju inte bli.

    Då kan min mormor äntligen få den hemtjänst hon behöver, polisen kanske kan få resurser så att de får upp uppklarningsprocenten, mina barn och syskonbarn kan äntligen få flytta hemifrån och den av dessa som har dyslexi kan få hjälp redan nu när hen går på mellanstadiet och behöver inte vänta till sista terminen i 9:an.

    Eftersom du tycker att det är viktigt med många bostäder så måste du glädjas över att bostadsbyggandet med den rödgröna regeringen numera är rekordhögt efter att under den förra alliansregeringens styre varit rekord lågt. Jag antar också att du gläds över de satsningar som den rödgröna regeringen gör på skolområdet, särskilt när det gäller barn med särskilda behov (exv dyslexi).


    Vill man att det ska satsas mer på hemtjänst, satsa på att motarbeta barnfattigdomen, eller på satsa satsningar på assistansersättningen så bör man i nästa val rösta rödgrönt alternativt rösta på centern eller Liberalerna. En röst på SD eller Moderaterna leder till skattesänkningar och sämre socialt skyddsnät i samhället (detta gäller framförallt SD).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Ascendere skrev 2017-03-01 13:08:05 följande:
    Ja, nu idag säger finansministern att överskottet är på 40 miljarder. Alltså kan vi ge 10 minjarder till försvaret, 10 miljarder till sjukvården och 10 miljarder till polisen och ÄNDÅ ha ett överskott i budgeten!

    Försåvitt inte de där 40 miljarderna bara är en rent teoretisk papperskonstruktion som inte går att omsätta i likvida medel förstås, men vilken politiker skulle vilja vilseleda sitt eget folk på det sättet?

    Det var då fan till att vara gnällig. Kan du inte ens glädjas åt ett överskott på 40 miljarder? Säga vad man vill om regeringen men statsfinanserna har utvecklats mycket mer positivt med denna regering än det förra alliansstyrda.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Intenuigen skrev 2017-03-01 20:14:09 följande:
    T

    Man måste ju alltid ställa grupper mot varandra, så gamla floskler håller inte längre. Det är ju 2017 nu. Du känner inte att de 73 miljarder kr som imigationsverket verkar göra av med i år skulle kunna behövas, iaf en del av det till tex sjukvård låga kvinnolöner skola eller polis?

    Så att det skulle vara en vinst eller positivt för Sveriges ekonomi är helt hjärndött att tro.

    Man hjälper människor för att man är snäll inget annat, hoppas du kan förstå det någon ggn.

    Och hade vi hjälpt kvinnor och barn som flyr krig så fanns det ju en poäng. Men när de flesta ensamkommande inte ens kommer från Syrien så blir det ju bara en kostsam och tragisk parodi.
    KillBill skrev 2017-02-24 14:30:23 följande:

    Det märkliga är väl att du fortsätter att sprida en felaktig uppgift trots att jag har förklarat för dig att du har fel?

    www.regeringen.se/debattartiklar/2016/10/regner-nej-vi-skar-inte-ned-pa-assistansen/


    [quote=77443642][quote-nick]KillBill skrev 2017-02-24 14:30:23 följande:[/quote-nick]

    Det märkliga är väl att du fortsätter att sprida en felaktig uppgift trots att jag har förklarat för dig att du har fel?

    www.regeringen.se/debattartiklar/2016/10/regner-nej-vi-skar-inte-ned-pa-assistansen/

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6554790

    Här svarar regeringen. Regeringen har varken sänkt antalet assistanstimmar eller ersättningen per assistanstimme. www.regeringen.se/debattartiklar/2016/11/asa-regner-den-som-har-ett-faktiskt-behov-av-stod-ska-fa-det/


    SD däremot har budgeterat om att sänka assistansersättningen för perioden 2016-2019. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-03-02 01:28:09 följande:
    Jo, tack. Jag mins 2015 och regeringens "först till kvarn"-politik.

    Jag tror att regeringen resonerade som så att de som snabbast tog sig hit - via tåg, färja och flyg - hade mest bråttom med att få hjälp.

    Tomte
    Anser du att Sverige ska bryta mot artikel 14 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och i EU-stadgan om mänskliga rättigheter eller vad är du kritisk emot?
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-03-02 16:10:45 följande:
    De flesta inblandade borde vränga underläppen över huvudet och svälja.

    Flyktingmottagandet som Sverige hade när flyktingkatastrofen begav sig, 2015 - var den mest hänsynslösa politiken som jag personligen har upplevt i Sverige.

    Barn försvann under den intensiva perioden, mitt framför näsan på den hjälplösa polisen, och totalt okända människor förde bort dem. Nu i efterhand - när läget även är betydligt lugnare - så kan man läsa om bland annat ett pedofilnätverk som har riktat in sig på att kidnappa flyktingbarn.

    Man vill nog inte veta hur verkligheten begav sig bakom regeringens politik. Fy fan för sådan nonchalans och brist på hänsyn.
    Du pratar om några månader när hela Europa (efter det att Schengensamarbetet hade kollapsat) var lamslaget pga den stora flyktingkatastrofen. Den kritik som du riktar mot regeringen är också kritik mot alla andra länder i Europa vars gränser flyktingbarnen hade passerat exempelvis Ungern, Grekland, Österrike, Tyskland och Danmark som lät flyktingbarn passera landet utan att någon brydde sig.
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-03-03 13:42:17 följande:
    Det hela kunde och borde hanterats annorlunda utav många länder, ja. Problemet för min del, som bor i Sverige, är dock två saker - 1.) vi hade ett krispaket att sätta in och som kunde förhindra att barn försvann med mera samt 2.) tid nog för att ordna med krispaketet.

    Sedan så var det fler än blott regeringspartierna som röstade ner det här krispaketet i riksdagen men det faller ytterst på regeringskansliets ansvar.

    Ok, tre saker - 3.) vi kunde även ha skickat resurser till de länder som försökte upprätthålla Schengenavtalet, som exempelvis Österrike, och med vår närvaro både hjälpt till och sett till att människor hanterades mer schysst.
    Av förklarliga skäl så var en förkrossande majoritet i Sveriges riksdag emot att Sverige skulle förvara flyktingar i koncentrationsläger.
  • KillBill
    Digestive skrev 2017-03-03 16:31:32 följande:
    Påstår du på fullaste allvar att Tyskland har infört koncentrationsläger, igen?

    Krispaketet var ett gott förslag och har gett positiva resultat i Tyskland, varifrån idéerna härstammar och fortfarande praktiseras.

    Har dock förstått att några barn hit och dit inte betyder så mycket för en del. Nej, viktigare är färgen på politik och att sprida korkad propaganda.
    Senast jag läste nyheterna så hade inte Tyskland några byggt några koncentrationläger.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna