Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2018-04-17 18:14:05 följande:

    Om migranterna inte har betalat in några pensionsavgifter så får de heller inga pengar från pensionssystemet.


    Jo det får de. Alla får minst garantipension.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-18 07:25:08 följande:
    Invandring kostar självklart pengar.

    Det jag pekar på är att invandringen inte har påverkat nivån på svenska pensioner. Den inkomstbaserade pensionen baseras på inbetalningar till systemet och när det gäller garantipension äldreförsörjningsstöd så finns det tydliga principer för hur och när dessa ska räknas upp (och invandringen ingår inte i beräkningsunderlaget).
    Jag kommer att gå i pension om ett par decennier. Dagens höga invandring kommer att påverka pensionen på sikt, dvs min pension bland annat. Att den inte påverkar pensionen NU är inte konstigt.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-18 10:22:51 följande:
    Om du jobbar heltid fram till pensionen (med normal inkomst) så är det dina egna inbetalningar som kommer att utgöra din pension och detta belopp kommer inte påverkas av invandringen.
    Och det vet du, trots att det är decennier kvar och trots att det börjar bli kris redan nu pga invandrares höga arbetslöshet (sm faktiskt inte beror på diskriminering utan främst på dåliga kunskaper i såväl svenska samt vanlig utbildning).
  • Anonym (Hoppsan)

    Från Pensionsmyndighetens hemsida:

    "De som arbetar idag betalar in avgifter som betalas ut som pension till dagens pensionärer. Ju fler personer som arbetar, desto mer pengar kommer det in i pensionssystemet."

    Migranterna jobbar inte i lika hög utsträckning och inte heller lika länge.

  • Anonym (Hoppsan)

    Dessutom innebär det "nya" pensionssystemet, alltså dagens system, att pensionerna sänks när det går dåligt för Sverige. Med andra ord finns stor risk att våra pensioner blir rejält mycket lägre framöver.

    "För att få full garantipension krävs det att du har bott i Sverige i 40 år (det kan i vissa fall göras undantag från detta om du kommer till Sverige som flykting)"

  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-19 12:33:08 följande:
    De är bara de som har jobbat som kan få tjänstepension och premiepension. Migranter som inte har jobbat får ingen tjänstepension och premiepension.

    Det är  glädjande att Sverige är ett av de länder i värden som har flest människor i arbete (sysselsättningsgrad).

    www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/sysselsattningen-okar-snabbare-an-befolkningen/

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Sysselsattning/Sysselsattningsandel-i-olika-lander/
    De siffrorna beror till stor del på att vi har så få hemmafruar. Vi är faktiskt urdåliga på att få migranter i arbete och det i sin tur beror på att vi inte har så många sk enkla jobb. De flesta jobben är ganska högkvalificerade och då är det svårt för en person med utbildning motsvarande svensk grundskola och dåliga kunskaper i både svenska och engelska att få jobb.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-19 12:42:52 följande:

    Ja eftersom våra tjänstrepensionerna är placerade på börsen så påverkas värdet av pensionerna vid konjunkturnedgångar som t.ex. finanskrisen 2007?2008 men jag kan inte se att invandringen har någon direkt påverkan på påverkar börsens värde, kan du det?


    "Pensionerna sänks när det går dåligt för Sverige." OBS! De pensioner denna mening avser är INTE tjänstepensionen utan den allmänna pensionen. Du har kanske hört talas om "bromsen"?

    KillBill, ibland låter du som ett nyhetsprogram från gamla sovjettiden: "Skörden slår rekord i år igen!"...
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-19 16:00:27 följande:

    Bromsen påverkar bara den del av pensionssystemet som finansieras av inbetalda avgifter från löntagare och inte garantipensioner och äldreförsörjningsstöd som beräknas utifrån prisbasbeloppet


    Sveriges asylinvandring kommer vara positiv för pensionssystemet (en större befolkning leder till att fler förvärvsarbetar) och om asylinvandring skulle påverka storleken på de pensioner som framtiden pensionärer får ut t.ex. beroende på att fler lågavlönade kommer in i systemet så är den effekten mycket marginell.


    1) De flesta får inte garantipension och äldreförsörjningsstöd. Bromsen påverkan den allmänna pensionen och slår till om det går ekonomiskt dåligt för Sverige

    2) Större befolkning är bara bra om den ökade befolkningen också leder till förvärvsarbete, men migranterna förvärvsarbetar i mycket mindre utsträckning än infödda. Det är ett stort problem

    3) I framtiden måste de som arbetar inte bara försörja en växande mängd pensionärer utan också arbetslösa migranter.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-20 09:44:33 följande:

    Även om invandrare inte kommer i arbete så kommer detta i sig inte ha någon direkt påverkan på nivån på tjänstepensionen eftersom tjänstepensionen storlek påverkas av inbetalningar från de som har arbetat (inte på kostnader för de som inte har arbete) och konjunkturläget (framförallt börsens utveckling).


    Sverige behöver invandrare för att hantera vård och omsorg för en allt större grupp pensionärer.


    ???? När skrev jag att det skulle ha effekt på tjänstepensionen??? Om invandrare inte kommer i arbete måste den arbetande befolkningen försörja dem samtidigt som de ska försörja en växande andel pensionärer.

    Ja, vi behöver mer människor inom vård och omsorg. Men vi behöver då människor med utbildning och som kan svenska. Jag vet inte om du suttit i en garderob den senaste månaden, men det har talats väldigt mycket om problemet med migranters höga arbetslöshet på sista tiden. En del vill lösa det med enkla jobb eftersom en stor del av migranterna har väldigt låg utbildning.

    Förutom fler händer i vården är det skriande brist på specialistkompetens.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-20 13:49:41 följande:
    Ja det är brist på läkare och sjukskötskor men det är även stor brist på undersköterskor och den bristen väntas öka i framtiden. 
    Även undersköterskor behöver utbildning och kunna språket.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?