Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Gabbe75 skrev 2018-03-08 12:00:14 följande:
    Så är det ju. Man ska även komma ihåg att sådana här förturslösningar och/eller köp av bostadsrätter skapar ordentliga motsättningar.

    Många undrar varför deras ungdomar aldrig någonsin kan tillåtas flytta hemifrån, samtidigt som invandrare får förtur i bostadskön och att kommuner till och med köper villor och bostadsrätter för att inhysa flyktingarna i. Bostäder som vanliga dödliga bara kan drömma om att ha råd med. Argumentet att det skulle vara en bra affär eftersom bostadspriserna "alltid går upp" riskerar att få ätas upp ordentligt.
    Jag är handikappad och måste bo i handikappanpassad lägenhet på bottenplan. Inte får jag förtur inte om jag måste flytta till annan kommun ellerannan bostad i samma kommun pga skilsmässa.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-03-15 16:01:44 följande:
    Andra utsatta trängs undan när nyanlända får förtur till bostad

    Att nyanlända som anvisats till en kommun har rätt till en bostad har gjort att andra utsatta grupper trängts undan. Det visar en ny sammanställning av länsstyrelsernas lägesrapport.
    ? Det handlar till exempel om personer som har fått sitta kvar på olika behandlingshem, säger Thed Carlsson, verksamhetschef vid socialtjänsten i Hässleholm.
    ...

    www.svt.se/nyheter/inrikes/nyanlanda-far-fortur-till-bostad-andra-utsatta-trangs-undan


    Det kunde alla normalintelligenta räkna ut redan innan. Nyanlända är ju den enda grupp som kommunerna måste ge bostad. Den som är handikappad och därför måste ha anpassat boende har stora problem på bostadsmarknaden. Förr kunde man få förtur till lägenheter på bottenplan eller anpassade lägenheter, men inte nu. I praktiken hamnar dessa alltid längst bak i kön eftersom de pga sina handikapp måste tacka nej till 90% av alla de extremt få bostäder som blir lediga. Är man dessutom sjukskriven eller är sjukpensionär har man ingen ekonomi att köpa en lägenhet.

    Jag anser att ett lands regering har plikt att sätta landets medborgare främst.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-04-13 00:06:08 följande:
    Att många flyktingar ljugit om bakgrund och ålder är faktum och troligen finns långt fler än man känner till. Här har man ju lämnat öppet mål.

    Att folk lämnar länder (för att utvandra till exempelvis Sverige) vars situation inte eller bara till vissa delar ger flyktingskäl är ett faktum.

    Att många överger familjer är faktum. Eller har du någon annan förklaring till att det kommer så många ensamma män eller ensamkommande barn eller att anhöriginvandring är så stor?

    Att många "söker lyckan i ett paradis" ligger det nog en del i då många passerar andra länder de kunnat söka asyl i, på vägen mot Sverige.

    Man kan kalla det fördomsfullt, men likväl ligger något i det och migrationen hade sannolikt varit betydligt lägre utan dessa.

    Syrien är förövrigt inte det enda land varifrån många utvandrar till Europa och Sverige.
    Syrier är den största enskilda gruppen, men långt fler kommer från andra länder som Afghanistan, Eritrea mfl afrikanska länder. Dessa flyr inte utan söker lyckan, precis som Karl-Oskar och Kristina gjorde. Skillnaden är att Sverige inte är ett land som skriker efter folk som kan hjälpa till att kolonialisera landet. Helt OK att söka lyckan nån annanstans, men vi har ingen skyldighet att ta emot.

    Jag tycker att vi bör införa kvotsystem snarast istället för att belöna de som lyckas ta sig hit med asyl. Det finns många fördelar:

    1) Det skulle gynna svaga grupper som kvinnor som nu inte kan ta sig hit

    2) Fokus skulle vara på vem som bäst behöver asyl och inte vem som är starkast

    3) Vi behöver inte lägga pengar på de som inte har asylskäl - nu måste vi ordna bostad, mat och fickpengar under utredningstiden

    4) Vi slipper problem med människor som ska utvisas men som olovligen stannar kvar i landet ändå

    5) Människor slipper drunkna på Medelhavet

    Det finns säkert fler goda skäl. Med tanke på att vi tagit emot flest per capita redan tycker jag att vi ska ta emot noll kvotflyktingar under ett bra tag.Andelen invandrare i Sverige ligger på 20%. Jag tycker att 10% är en bättre nivå.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-13 00:16:03 följande:
    Syrien har av förklarliga skäl under några år varit det land som flest flyr från. Det är ingen som påstår att det inte kommer människor som saknar asylskäl till Sverige ca 50% av flyktingar som söker asyl får faktiskt avslag.
    ...och många av dessa finns kvar i landet.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-13 17:34:52 följande:

    Att söka lyckan är inte och har aldrig varit ett asylskäl i Sverige . De personer som kommer till Sverige för att söka lyckan (de finns också) kommer få avslag på sin asylansökan (tillsamman med övriga ca 50 % som inte heller beviljas asyl).


    Ja de kommer att få av avslag, efter flera månader och kanske år av asylutredning under vilken tid Sverige bekostar boende, mat, sjukvård och fickpengar. Som du förmodligen vet är det väldigt få av de som fått avslag som faktiskt lämnar landet.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-13 17:44:57 följande:

    Menar du formen på befolkningspyramiden? Ja den ser pga invandringen bättre ut i Sverige än i många andra länder och det kommer vara positivt för framtidens pensionärer.


    Eftersom många av invandrarna aldrig kommer att komma i arbete eller göra det efter så lång tid att de kostar mer än de senare kan betala in i systemet så påverkas inte befolkningspyramiden positivt. Det räcker inte att få in unga människor. Det måste vara kompetenta människor med användbar utbildning och kultur som matchar arbetsmarknaden.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-13 19:59:28 följande:

    Idag förvärvsarbetar 50% av invandrarna inom 5 år. För en svensk tar det i genomsnitt mer än 20 år att komma ut i arbetslivet..


    Det tar alltså 20 år för en svensk 30-åring eller 19-åring att komma ut i arbetslivet? Lägg av!
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-15 13:53:33 följande:

    Jag har inte nämnt någon special ålder. I genomsnitt tar det mer än 20 år för en svensk att komma ut i arbetslivet.


    Jag antar att du menar 20 år från det att personen fötts. Men de invandrare vi pratar om här i tråden är inte nyfödda. Det är helt naturligt att en ettåring, femåring eller tioåring, inte kommit ut i arbetslivet, och det är heller inte bekymmersamt. Det är dock bekymmersamt om en invandrare kommer hit som trettioåring och inte får jobb förrän hen fyllt 45.

    Ska vi jämföra på samma sätt, dvs räkna från födseln, mellan svensken som får jobb 25 år efter födelsen och 30-årige invandraren som får jobb 15 år efter ankomsten till Sverige tar det ju då 45 år för denne att komma in på arbetsmarknaden.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-15 16:54:39 följande:

    Varför ska man räkna tid innan flyktingen kommer till Sverige? Det intressanta måste vara samhällets kostnad innan en medborgare kommer i arbete och samhället har kostnader både för invandrare och de som är födda i Sverige.


    Varför ska du lasta barn för att de inte kommit ut i arbetslivet?
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-15 19:13:38 följande:

    Jag antar att det kommer som en överraskning för Santa

    men bara för att landets föräldrar inte betalar för sjukvård och skolundervisning så är den inte gratis.


    En del av den kostnaden går föräldrarnas skatt till, samt mor- och farföräldrars skatt.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?