Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (en globetrotter) skrev 2017-11-18 07:27:52 följande:
    libanon som är lite mindre till ytan än skåne lika många som libanon 1,5 milj flyktingar borde vi kunna ta i mot, tyskland o sverige ca 310-tusen flyktingar mest i hela eu, företagen skriker efter universitet kompetens och yrkesfolk, universiteten fyller inte sina platser inlandet avfolkas, invandrafientlig ny demokratis Bert Karlsson tjänar miljarder på att ta hand om flyktingar (en mer intelligent rasists åsikt går alltid att köpa) vi i sverige bor inte direkt på varandra med våra ca 10 milj italien yta som swe ca 60miljoner spanien ca50milj  france ca 70 milj osvÄpple dyslexsi som newton
    Är det så att Libanon tar emot människor som kommer från grannländer eller kommer de från länder på andra sidan jorden med helt annan kultur? Är det så att man i Libanon lägger lika mycket pengar per asylsökande som vi gör i Sverige?

    Skulle inte tro det. Vi kan lägga oss på samma nivå och skapa stora flyktingläger med minsta möjliga och billigast mat samt övrig standard - och om det blev krig i Norge är det hur naturligt som helst att vi som grannland tar emot många.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2017-11-18 15:04:09 följande:
    Under vilka förhållanden lever dessa flyktingar i Libanon? Jämförbara med Sverige eller Tyskland?
    Anonym (en globetrotter) skrev 2017-11-18 07:27:52 följande:
     1,5 milj flyktingar borde vi kunna ta i mot, tyskland o sverige ca 310-tusen flyktingar mest i hela eu,
    Om ytan är det viktiga, ska de bo i tält i Norrlands skogar och livnära sig på svamp och rötter, kanske en och annan hare eller fasan som de lyckas fånga?Statistiken talar mot att flyktingmottagning löser behovet av universitetskompetens.
    Anonym (en globetrotter) skrev 2017-11-18 07:27:52 följande:
     universiteten fyller inte sina platser inlandet avfolkas,
    Hur stor del av de flyktingar vi tagit emot eller skulle ta emot med ditt förslag har behörighet till universitetsstudier?Nej, Bert Karlsson tjänar inga miljarder på flyktingar!
    Vissa skulle hävda att det inte är något positivt att sådana som Bert tjänar stora pengar på behov som bekostas med skattemedel.
    Anonym (en globetrotter) skrev 2017-11-18 07:27:52 följande:
     vi i sverige bor inte direkt på varandra med våra ca 10 milj italien yta som swe ca 60miljoner
    Om du tänker efter lite så är yta eller antalet invånare i förhållande till ytan av ringa betydelse, eftersom vi inte bor i skogen och det gör man heller inte i Italien.





    Spot on!
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-01-04 12:34:09 följande:

    Dagens industri igår:


    DEBATT. Den långa tid det tar för framför allt flyktingar från länder utanför Europa att komma in på arbetsmarknaden gör att flyktinginvandring under lång tid påverkar Sveriges offentliga finanser negativt, skriver professorn i nationalekonomi Mats Hammarstedt.

    ...

    www.di.se/debatt/debatt-langvariga-ekonomiska-effekter-av-flyktingkrisen/
    Just ja. Det har vi ju vetat länge.
  • Anonym (Hoppsan)
    Gamling skrev 2018-01-07 16:42:28 följande:

    Flyktingar ska vi absolut hjälpa. Problemet är att våra grannländer inte befinner sig i krig just nu. De länderna som befinner sig geografiskt långt från Sverige ska hjälpas på plats i närområdet.


    Precis! Särskilt om det gäller alternativt skyddsbehövande (flyr från krig). Att åka till andra sidan jorden genom det ena fredliga landet efter det andra ska inte uppmuntras. På grund av den enorma mängd vi tagit emot anser jag att vi ska ha totalstopp i några år och sedan ska vi endast ta emot kvotflyktingar.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-01-08 17:33:32 följande:

    Antalet asylsökande i Sverige var under 2017 det lägsta på åtta år. Samtidigt har antalet migranter till Europa halverats.

    www.europaportalen.se/2018/01/farre-migranter-till-sverige-och-europa


    Du glömmer dels att det är en minskning från väldigt höga nivåer och dels att den stora mängd som tidigare kommit nu genererar en massiv anhöriginvandring.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-01-11 07:55:34 följande:

    Varför tror du att jag glömmer någonting? Jag konstaterar bara att antalet asylsökande i Sverige var under 2017 det lägsta på åtta år.

    Idag beviljas i princip bara tillfälliga uppehållstillstånd till de som söker asyl i landet. När det gäller anhöriginvandring så ställs krav på att anhöriga har någon stans att bo (det finns regler på hur stor bostaden ska vara) och att den anhörige kan försörja sig själv eller av anhöriga (det finns beloppsgränser som ska vara uppfyllda).


    ...och på grund av anhöriginvandringen och på grund av att minskningen sker från extremt höga nivåer, spelar inte detta så stor roll.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-01-14 11:55:19 följande:

    TBC bland svenskar ökar inte. De fall av TBC som uppmärksammas i Sverige gäller nästan uteslutande flyktingar som bär på smittan när de kom till Sverige. Därför trodde jag att du var orolig för resistenta bakterier. Resistenta bakterier är nämligen ett mycket större problem för Sverige än vad TBC är och det inte ovanligt att svenskar tar med sig resistenta bakterier hem från en semesterresa.


    Det gäller även flyktingar och migranter som smittar andra. För att smittas av TBC har jag för mig att man måste vara ganska nära den sjuke eller ha långvarig kontakt (träffas varje dag), så man smittas inte av att en sjuk person bara går förbi, däremot var det en skolstäderska som bar på smittan men inte själv var sjuk som smittade några barn/ungdomar - tror det var i Göteborg.
  • Anonym (Hoppsan)
    Tom Araya skrev 2018-01-14 12:07:21 följande:
    Förekomsten av TBC i Sverige ökar.
    KillBill skrev 2018-01-14 11:55:19 följande:

     Resistenta bakterier är nämligen ett mycket större problem för Sverige än vad TBC är och det inte ovanligt att svenskar tar med sig resistenta bakterier hem från en semesterresa.


    Självklart kan resistenta bakterier vara ett större problem än icke resistenta, men är ändå bara en del av problemet att sjukdomar vi knappt haft förut kommer hit med invandring.
    Jag anser att det tydligt indikerar hur invandring hanteras= dålig kontroll, inga åtgärder och det oroar mig.

    I USA kollade man i alla fall förr migranterna för olika sjukdomar samt löss. Att kolla om migranter/asylsökande har sjukdomar kan ju inte vara fel. Gratis läkarbesök och ev vård för individen, skydd för samhället. Win-win.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-01-24 07:46:02 följande:

    Som jag skriver så händer det fortfarande att äldre människor insjuknar i TBC och då har de latent burit på bakterien sedan barndomen. För de allra flesta så finns ingen anledning att oroa sig för TBC. Ska du oroa dig för bakteriesmitta så är multiresistenta bakterier en mycket större risk. 


    Om en person som bär smittan men inte själv är sjuk arbetar inom vården, exempelvis som städare, så riskerar personen att smitta andra ja.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?