Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Gabbe75 skrev 2018-05-31 22:26:46 följande:
    Kostnad eller intäkt? Antar att du menar om intäkterna är större än kostnaderna?

    Vad gäller utomeuropeiska invandrare vet vi hur det förhåller sig med den saken. De blir aldrig samhällsekonomiskt lönsamma i och med att bidragsberoendet är för stort, sysselsättningsgraden för låg, de är ofta föremål för olika former av anställningsstöd som alltför sällan leder till något varaktigt arbete.
    Nej jag menar kostnad eller intäkt.  När det gäller vilka invandrare som kommer i arbete så har flyktingar från Etiopien, Eritrea och forna Jugoslaven haft lättats att etablera sig på arbetsmarknaden. 

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (A) skrev 2018-06-01 23:47:27 följande:
    Undrar vad det totala underskottet årligen blir för det som har med flyktingar att göra. Siffror omkring 300-350 miljarder kronor har nämnts.

    Om man räknar allt precis allt.

    Regeringen hittar på en ny regel som gör att de 9000 asylbedragarna får stanna, det tror jag.

    Längtar efter lugn & ro samt ordning & reda i Sverige.

    Det finns inga seriösa ekonomer som påstår att underskottet för invandringen skulle uppgå till 300-350 Mdr. Var får du uppgiften ifrån?


     


    Joakim Ruist som släppte veckan rapport om nettokostnaden för den svenska invandringen och han kommer fram till att kostnaden för de flyktingar som kommit till Sverige under perioden 1983-2015 kommer uppgå till mellan 55-60 Mdr år 2018 för att minska till 5-10 Mdr kring 2030 för att sedan öka och kulminera kring 60 Mdr kring år 2060. Ruist har tidigare kommit fram till att den genomsnittliga kostnaden för invandringen uppgår till 1 % av BNP (vilket skulle innebära 44 Mdr år 2017) och det är nog där som kostnaden ligger.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-06-02 15:48:19 följande:
    Är ju knappast någon seriös ekonom. Han räknar för övrigt bara med en bråkdel av kostnaderna. Ingen tar honom på allvar, men även han kommer ju fram till att det är en stor samhällsekonomisk kostnad, även om han kraftigt underskattar denna kostnad.
    Det är larvigt att påstå att inte Joakim Ruist skulle vara en seriös ekonom.  Joakim Ruist är en välrenommerad forskare som gjort många studier kring invandringens kostnader.

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-06-02 18:07:08 följande:

    "Kostnaderna för det flyktingmottagande Sverige haft hittillls är alltså ingenting som äventyrar Sveriges offentliga finanser, men siffrorna visar också att kostnaderna inte är försumbara."

    Kostnaden för invandringen överskrider med råge de flesta utgiftsförslag i statsbudgeten, så försumbart är det sannerligen inte Skrattandehttps://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/migrationsverkets-kostnader-for-2016-6829218

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ska-spara-118-miljarder-pa-invandring


    Det Ruist gör i sin analys är att beakta både kostnader och intäkter för invandringen och då summerar detta till en kostnader på ca 1 procent av BNP. Tar du exemplet med migrationsverkets kostnader så har de köpt tjänster av hundratals företag vilket har skapat arbetstillfällen för tusentals personer vilket har resulterat i att öka konsumtionen, öka skatteintäkterna etc. Migrationsverkets verksamhet resulterar i tillägg till kostnaderna indirekt till ökade intäkter till Staten.

    Här kan du läsa vad SD budgetmotion hade resulterat i om den hade genomförts. Vård, skola och omsorg i landets kommuner hade fått gå igenom ett stålbad. 

    www.dagenssamhalle.se/debatt/massiva-besparingar-pa-vaelfaerden-i-sds-budget-17952




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-06-24 22:06:06 följande:
    Nej, sd är inte ett enfrågeparti, även om vissa gärna vill se det så.
    Sd är det parti som vill satsa mest på att stärka försvaret och rättsväsendet, bland annat...

    Jag håller med och det är på tiden att SDs övriga politik börjar granskas.


    SD vill att kvinnor i Sverige inte själv ska få besluta om en abort i vecka 13.


    SD vill att svensk vårdpersonal ska ha rätt att vägra utför arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion (Kristendom, islam osv)


    SD vill att de religiösa friskolor som finns ska få vara kvar


    SD vill försämra arbetsrätten

    SD anser att t.ex. riskkapitalbolag ska kunna plocka ut  stora vinster från vård, skola och omsorg. 


    SD röstade emot att fackavgiften skulle vara avdragsgill


    SD har lagt förslag på att staten ska sänka lönen för vissa typer av anställningar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2018-06-24 22:14:43 följande:


    Jag citerar nu fritt JÅ efter att det uppdagats att SD tagit emot frierier (kanske pengar) från företag ang vinster i värfärden där SD ändrade sig

    "alla är välkomna att bidra till att utveckla SDs politik på andra områden än invandringen då de övriga områdena inte är så utvecklade"

    Jag misstänker att pengarna till försvar och rättsväsende kommer från minskad invandring eftersom det är SD stora (och enda) kassako Solig

    Finns det en fråga för SD som inte är kopplad till invandring? 

    Jag tror att den bara är SD som driver frågan om att kraftigt försämra kvinnors rätt att själv bestämma över en abort. SD är också det enda partiet som anser att samhället ska tvångssterilisera transsexuella ?(jag tror dock inte att de driver denna fråga så hårt iom att de vet att de aldrig skulle få med övriga partier på den typen av idéer).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-06-24 22:45:07 följande:
    De har alltså ett antal frågor de driver, varav många det finns likheter med vad övriga högerpartier också driver, särskilt kd.

    Är det något parti som tar helt avstånd från religiösa friskolor? S och mp har inte velat driva frågan att avveckla dem i alla fall.
    Frågan om en mer restrektiv abortpolitik och att vårdpersonal ska kunna vägra vård med hänvisning till religion drivs bara av SD. 

    S går till val på att alla skolor i sverige ska vara konfessionella dvs inga religisa friskolor ska tillåtas, SD har kritiserat S för detta



    nyheter24.se/nyheter/politik/904958-sverigedemokraterna-vill-ha-kvar-religiosa-friskolorna
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (:)-(--?:::) skrev 2018-06-24 22:58:38 följande:
    SD vill att kvinnor i Sverige inte själv ska få besluta om en abort i vecka 13.
    För mig är inte detta en jättestor fråga, men jag kan se en stor fördel med att bestämma sig om en abort i ett tidigt skede. Så om jag måste välja skulle jag stödja förslaget.

    SD vill att svensk vårdpersonal ska ha rätt att vägra utför arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion (Kristendom, islam osv)  SD vill att de religiösa friskolor som finns ska få vara kvar
    Två dåliga förslag. Där stödjer jag helt S förslag om förbud mot alla religiösa friskolor. Ingen religion i någon form ska tillåtas forma elevernas föreställningsvärld inom ramen för skolans verksamhet. Religiös indoktrinering får bedrivas vid söndagsskolan. 

    SD vill försämra arbetsrätten
    Oklart vad du menar med detta? Tror inte man går till val med ett sådant förslag. Om det inte är en del av SD:s politik, skulle detta innebära att du ljuger. (Att SD:s politik kan få sådana konsekvenser är en annan sak). Förklara gärna närmare.

    SD anser att t.ex. riskkapitalbolag ska kunna plocka ut  stora vinster från vård, skola och omsorg. 
    Jag tolkar detta som att SD är emot förbud mot vinster i välfärden. Det tycker jag är en klok politik. Istället bör man fokusera på att strama upp kraven på verksamheterna och öka kontrollen om det behövs. Om vinsterna kommer av att företagen är mer effektiva - utan att minska kvaliteten på tjänsterna - innebär detta ett förbud mot effektivitet. Det säger sig självt att detta är kontraproduktivt. 

    SD röstade emot att fackavgiften skulle vara avdragsgill
    En obetydlig fråga för min egen del. Oklart hur viktig den är för andra (har aldrig hört någon diskutera den). 

    SD har lagt förslag på att staten ska sänka lönen för vissa typer av anställningar. 
    Detta är tyvärr en nödvändig konsekvens om vi vill ha fler i (riktiga) arbeten, även om detta sätter en press neråt på löner generellt och ovsett risken att fastna i låglönearbeten. Jag har oerhört svårt att tro att det i en tid av ekonomisk nedgång går att kombinera höglönejobb och låg arbetslöshet. Dessutom tror jag (observera tror) att det generellt - även bland LO-medlemmar - finns många som kan acceptera att man får nöja sig med ett låglönejobb till en början och sedan arbeta sig uppåt med tiden. Inget konstigt med det egentligen.  

    Summa summarum. Om detta är de "värsta" politiska förslagen från SD har jag faktiskt inte så stora invändningar (förutom de religiösa friskolorna och samvetsfriheten för vårdpersonal). Jag tror det finns andra frågor där SD står längre ifrån mig. Problemet är dock att eftersom ingen har inkluderat SD i de politiska diskussionerna på riksnivå på allvar, går det ju inte att veta vad SD vill göra på många områden. - Var det därför en klok strategi, sett i backspegeln, att försöka utesluta SD från den politiska diskussionen? Jag tror inte det!

    Vad är fördelen med att kvinnor i Sverige ska hindras från att själv bestämma över en abort i vecka 13? Det finns inga medicinska argument för SDs förslag utan det handlar bra om att SD vill driva igenom en mer moralkonservativ politik. 


    När det gäller arbetsrätten så vill SD se en uppluckring och avreglering i arbetsrätten, vill lagstadga om minimilöner, göra a-kassemedlemskap obligatoriskt och röstade, som enda parti, nej till skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar.


    Vi har den senaste tiden kunnat läsa i tidningarna om att privata friskolor delar ut högre betyg än vad resultaten på nationella proven motiverar. Samma sak gäller ämnen där det inte genomförs nationella prov. På en privat friskola i Bromma hade exempelvis 80 % av eleverna A i musik. Elever från privata friskolor har också i förhållande till elever på kommunala skolor svårare att klara sig på högskolor och universitet. Samtidigt vet vi att privata friskolor har färre anställda lärare, Fler lärare saknar lärarlegitimation och privata friskolor betalar ut lägre lärarlöner än vad kommunala skolor gör.


    Man behöver inte vara Einstein för att förstå att skolorna gör detta för att tjäna pengar. Frågan är bara varför våra skatter ska gå till verksamhet som låter pengarna gå till vinster i stället för till bra undervisning och att våra skatter ska gå till skolverksamhet som delar ut glädjebetyg (vilket innebär att den skolans elever kan slå ut elever som har gått på kommunala skolor).


    Sverige är det enda land i värden som tillåter riskkapitalbolag och börsbolag att utan vinsttak driva skolor med hjälp av skattemedel. Före 2014 så gick SD till val på att stoppa vinter i välfärden men direkt efter valet (efter påverkan från div lobbyorganisationer) så bytte SD fot och applåderar idag att våra skattemedel går till skatteparadis i stället för till fler lärare och bättre läromedel. Det är riktigt ruttet. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-06-24 23:32:00 följande:
    De flesta människor föredrar ett samhälle med moral. En läkare ska inte tvingas göra abort på livsdugliga foster. Läkarvetenskapen har tagit stora kliv framåt sedan nuvarande lagstiftning tillkom.

    Tar gärna emot belägg för att SD skulle vilja försvaga arbetsrätten. På vilket sätt vill de göra det rent konkret? Att göra a-kassan obligatorisk tycker jag vore bra. Det skulle stärka arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden, samt leda till lägre kostnader för landets kommuner då försörjningsstöd skulle minska.

    Självklart vill friskolor tjäna pengar, liksom alla andra privata företag. Betyder det att du vill förstatliga alla företag? Statliga läromedelsföretag, statliga väghållare, statliga asfaltsbolag, statliga livsmedelsbolag för att nämna några exempel.

    Enligt den svenska abortlagen så är det förbjudet att utföra abort på livsdugliga foster och SD vill förhindra kvinnor i Sverige att själv bestämma över en abort i vecka 13. Inget foster kan överleva utanför livmodern tidigare än vecka 21/22. 

    www.arbetsvarlden.se/allianspartierna-och-sd-vill-andra-turordningsreglerna/

    Det är löjlig av dig att snacka om förstatligande företag bara för att man är emot att riskkapitalbolag och börsbolag kan tjäna 100 tals miljoner på offentligt finansierad verksamhet som är utlagd till marknaden helt utan konkurrens. 


    Det som idag är tillåtet i Sverige är förbjudet i alla andra av världens länder. Inte ens helt kapitalistiska samhällssystem så tillåts företag plocka ut vinster från offentligt finansierad verksamhet. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-06-24 23:54:27 följande:
    KD är varken särskilt tydliga eller konsekventa i frågan.
    www.folkbladet.nu/1425220/var-star-kd-i-abortfragan
    KillBill skrev 2018-06-24 22:57:02 följande:
    S går till val på att alla skolor i sverige ska vara konfessionella dvs inga religisa friskolor ska tillåtas, SD har kritiserat S för detta.
    S sitter i regering och hade kunna driva frågan om de velat, men avstått. För mig är det ett ställningstagande som väger tyngre än valfläsk.

    Du länkar till en artikel från 2014. På KDs riksting  2017 röstade man nej till att verka till sänkt abortgräns och till att vårdpersonal skulle få rätt till samvetsfrihet (vägra arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion)

    www.varldenidag.se/nyheter/abortdebatt-uteblev-pa-kds-riksting/repqjt!8E7Zx7y3rSSouioVFya0gw/

    Eftersom SD och alla allianspartier tydligt deklarerar att man kommer rösta nej till att förbjuda religiösa friskolor så är det meningslöst av regeringen att lägga fram ett sådant förslag för riksdagen


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?