Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-04-25 11:21:02 följande:

    Jag glömde tillägga att det låg ett förslag från S om att barn under 12 år och äldre över 80 inte skulle ha rätt till assistans - det är därför Hallengren pratar om "personkrets".


    Du har fel igen. Det var en fristående utredare som föreslog att yngre barn och äldre skulle få hjälp av sina hemkommuner i stället för av LSS systemet men Stefan Löfven och socialdemokraterna har tagit avstånd från de ideeerna.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Sucksuck) skrev 2018-04-25 12:35:30 följande:
    Oj.

    Det går absolut inte bra för Sverige. Vi har i högkonjuktur en anmärkningsvärt svag tillväxt av BNP/capita, vi döljer den faktiska arbetslösheten i dyra fruktlösa "program" och kallar det sysselsättning istället, statsskulden har fluktuerat kring samma baslinje sedan 90-talet. Vården är i fritt fall, liksom övrig offentlig service.

    Den allmänna pensionen finansieras av skatter jo. Dels pensionsavgiften (-skatten) som löntagaren betalar, och dels motsvarande men något högre avgift (skatt) som del av arbetsgivaravgiften (-skatten). Att kalla dessa skatter för avgifter är ett annat sossetrick, det låter ju så mycket bättre. Precis som alla andra skatter är dessa dock ej frivilliga, och det finns inget tak på inbetalningarna; men på utbetalningarna.

    När det går dåligt för Sverige sänks den allmänna pensionen och när det går bra höjs den, som pensionsmyndigheten så pedagogiskt skriver på sin hemsida. Givet svenska pensionärers tillstånd kan man lugnt konstatera att så särskilt bra går det ju inte, nej. Pengarna ska till annat helt enkelt.

    Alliansen införde för övrigt inte någon "pensionsskatt". Helt fel. De införde jobbskatteavdrag, i praktiken en reduktion av inkomstskatten, men lämnade skatten på pension orörd.

    Vilka länder jämför du med när du har kommit fram till att Sveriges BNP/capita har utvecklats dåligt?


    Sveriges BNP per capita har de senaste åren utvecklats lika bra eller bättre än BNP/capita i Finland och Danmark (länder med låg invandring) eller än BNP/capita i stora europeiska ekonomier såsom Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Spanien.


    Du får kalla det vad du vill men kontentan är att efter 8 år av alliansstyre beskattas landets pensionärer hårdare än vanliga löntagare (så var det inte innan alliansen tog makten).


    Majoritet av pensionärerna får bara inkomstpension och tjänstepension och den är inte finansierad av några skatter (Om din inkomstpension och tjänstepension tillsammans är högre än drygt 11 tusen per månad så får du ingen garantipension).


    Du har rätt att bromsen i pensionssystemet har slagit till några gånger när alliansen regerade men nu går det bra för Sverige så det är några år sedan. Största utmaningen för pensionssystemet är att den svenska befolkningen inte har räckt till att kompensera för en växande grupp pensionärer.  Invandringen är positiv för pensionssystemet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-25 22:20:14 följande:

    Din historieskrivning känns minst sagt lite alternativ. Alliansen har inte infört någon "pensionärsskatt". Det alliansen gjorde var att de införde jobbskatteavdraget. Det gjorde att de som förvärsarbetade fick betala en lägre skatt. Pensionärerna däremot behöll sin gamla högre skattesats.

    Bäst vore då förstås att sänka skatten även för pensionärerna.  Sossarna har suttit i regeringsställning i snart fyra år och inte dragit igenom den förändringen, trots att de högst sannolikt skulle få stöd för det i riksdagen. Man kan ju fundera på varför.

    En annan välkommen reform vore ju faktiskt att öka avsättningarna till pensionerna, att låta en högre andel av de inkomstskatter som faktiskt betalas in finansiera ålderpensionen. Det vore väl något för sossarna att driva? Se där - här gav jag ett valtips!


    Min historiebeskrivning? Tom allianspartiet KD (som var med och genomförde förändringarna av skattesystemet som gjorde att pensionärer idag betalar högre skatt än löntagare) kallar det för pensionärsskatt..

    Socialdemokraterna har genomfört stora minskningar av pensionärsskatten och har lovat att på sikt helt ta bort denna orättvisa. Om däremot moderaterna med SDs hjälp kommer till makten så kommer pensionärer även i framtiden få betala högre skatt än löntagare.

    Sverige ska vars glada över att vi har ett pensionssystem som är skilt från skattesystemet. Detta har bidragit till Sveriges goda statsfinanser.Om pensionsavgifterna behöver ökas så är det bättre att fack och arbetsgivare kommer överens om en sådan ordning.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-25 22:56:07 följande:
    Varför tar ditt sossarna inte bort den då? Ni har ju suttit i regeringen i snart fyra år. Verkar inte som sossarna vill. Är sossarna möjligen rädda för att få stöd av KD och läskiga SD? Även SD vill ju som bekant minska "pensionärsskatten".

    Sanningen är ju att sossarnas definition på rättvisa är att alla ska ha det lika jävligt. Sänker man skatten för löntagarna uppstår en orättvisa, men istället för att sänka skatten även för pensionärerna vill man helst höja den för löntagarna igen.

    Vill man på allvar förbättra för pensionärerna borde man se till att en större andel av den skatt som löntagarna betalar in går till att finansiera systemet. Det är inte acceptabelt med så låga nivåer på pensionen som så många lever efter idag. Det är inte värdigt.

    Du anser alltså att en större del av skatten ska gå till att höja pensionerna? Pensionerna för de allra flesta finansieras inte alls via skattsedeln utan enbart via egna pensionsinbetalningar. Det är framförallt de som inte har jobbat tillräckligt länge och tillräckligt mycket för att få en rimlig pension som får en pension som finansieras av staten (via skattsedeln). Det är fint av dig att tänka på denna grupp av pensionärer och du har stöd från Vänsterpartiet i att garantipension, äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg måste ökas för att ge dessa pensionärer en mer dräglig tillvaro.


    Anledningen till att regeringen inte har tagit bort pensionärsskatten på en gång är det är en reform som kostar mycket pengar. Samtidigt har polisen, försvaret, vården skolan o.s.v. behövt mer resurser. Det går helt enkelt inte att genomföra en sådan reform under en natt. Glöm inte heller att när alliansen introducerade pensionärsskatten så gjordes det i flera steg och det blir helt enkelt på samma sätt när den tas bort. Socialdemokraterna lovar att pensionärsskatten helt ska tas bort och regeringen har redan tagit bort pensionärsskatten för alla med pensioner som har en pension på 17 000 kr per månad eller mindre.


    Jag tycker att det är märkligt att du inte riktar din ilska mot moderaterna och övriga allmänpartier som införde pensionärsskatten och att du inte riktar din ilska mot moderaterna som vill lansera ytterligare en pensionärsskatt (moderaterna prioriterar ju att sänka skatten för högavlönade före att sänka skatten för fattigare pensionärer).


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-26 17:34:09 följande:

    Jag pratar inte om att höja garantipension för de som inte bidragit till systemet. Jag pratar om att avsättningarna som ingår i det allmänna skatteuttaget är alldeles för små. Det är inte rimligt att en medelinkomsttagare som arbetat och betalt skatt under hela sitt liv inte ens får ut 50% av slutlönen i pension. För vanliga dödliga stämmer det inte alls att pensionen utgörs av privata avsättningar och besparingar.

    Återigen - moderaterna eller alliansen har inte infört någon pensionärsskatt. Varför ljuger du? Att alliansen infört jobbskatteavdrag innebär inte att pensionärerna har fått höjd skatt. Däremot kan även jag tycka att skattesatsen borde vara lika för pension som för arbete, men någon pensionärsskatt har inte alliansen infört. Vill man på allvar förbättra för pensionärerna måste den allmänna avsättningen till det allmänna pensionssystemet öka kraft. Därmed måste man minska på andra offentliga kostnader, exempelvis invandringen. Det är inte mer än rätt.


    Ljuger allianspartiet KD när de lovar att slopa pensionärsskatten?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-27 21:09:22 följande:

    Om de hävdar att alliansen har infört någon skatt som drabbar pensionärer ja. Om de däremot vill införa jobbskatteavdrag även för pensionärer nej. Det är viktigt att hålla isär begreppen. Med sosseregering hade alla betalat mer i skatt.


    KD säger att de ska avskaffa pensionärsskatten. KD kan inte mena något annat än de orärtvisa regler som alliansen införde och som gör att pensioner beskattas högre än ändra inkomster.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-28 08:49:11 följande:
    Håller det inte alltför osannolikt att KD åker ur riksdagen i höst. Oavsett vilka som tar makten efter höstens val får vi hoppas att pensionärerna får det bättre. Det är de värda.

    Ja när KD ramlar ur riksdagen är det fritt fram för moderaterna att prioritera skattesänkningar högavlönade genom ytterligare jobbskatteavdrag framför att återgå till ett system där pensionärer slipper betala högre skatt än löntagare.  

    Det är en skam att alliansen driver en politik där pensionärer ska betala en högre skatt än löntagare och förhoppningsvis kommer landets pensionärer straffa allianspartierna för detta i nästa val.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2018-04-28 13:21:28 följande:
    Fritt fram för moderaterna.......!

    Har moderaterna numera egen majoritet.......!

    Jag måste fan ha missat något. Du, Bill, kanske kan länka till information angående detta.

    Att prioritera vs genomföra, är, i min enkla värld, nämligen hyfsat två skilda saker.

    Mvh //Anton

    Övriga allianspartier stödjer moderaternas planer på fler Jobbskatteavdrag. Jobbskatteavdrag leder till att pensionärer får en högre betala högra skatt än löntagare.


    En röst på M, L eller C är alltså en röst på en politik där pensionärer ska betala högre skatt än löntagare.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Intressant! 44% av dem födda 1989 med svenska föräldrar har påbörjat högskolestudier, jämfört med 46% av de med utländsk bakgrund. Med utländsk bakgrund betyder att man själv är född utomlands, eller att båda ens föräldrar är det.

    www.uka.se/om-oss/publikationer--beslut/statistiska-meddelanden/statistiska-meddelanden/2016-05-24-svensk-och-utlandsk-bakgrund-for-studenter-och-doktorander-2014-15.html


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-05-31 15:24:23 följande:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-eso-rapport-flyktinginvandring-en-kostnad-for-sverige

    Under torsdagen presenteras en rapport från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, som studerat sysselsättningsnivån hos flyktingar mellan 1983 och 2015. Studien visar bland annat att integrationen av flyktingar gradvis försämrats under perioden, och att en genomsnittlig flykting utgör en kostnad på 74 000 kronor per år för de offentliga finanserna.

    Rapporten är skriven av Joakim Ruist vid ESO, en självständig kommitté under Finansdepartementet med uppdrag att ge underlag för samhällsekonomiska och finanspolitiska beslut.


    Jag gillar Ruist.  Siffran är nog inte heller långt ifrån hans tidigare uträkningar. Det var intressant att lyssna på debatten i SVT där Ruist slog fast att även svenskfödda kan bli en nettokostnad för samhället. Det gäller svenskfödda som under hela sitt liv jobbar i ett låglöneyrke eller som är arbetslös i perioder.  Det är således framförallt låga (skatte) intäkter och inte höga kostnader som avgör om du och jag eller flyktingen kommer blir en kostnad eller intäkt för samhället. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?