Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Anonym (santa) skrev 2018-04-17 20:36:58 följande:

    hm,hm

    Du kan ha rätt till garantipension om du varit bosatt i Sverige i minst tre år.


    Nyckelordet här är kan.

    För att få full garantipension måste du ha jobbat i 40 år. Har du jobbat 3 år år får du 3/40 =7,5% av full garantipension. Har du inte jobbat så får du ingen garantipension.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (santa) skrev 2018-04-17 20:56:42 följande:

    Garantipensionen är ett grundskydd i den allmänna pensionen som är till för dig som haft liten eller ingen arbetsinkomst under livet. Den baseras på ditt civilstånd, hur stor din inkomstpension är och hur länge du bott i Sverige.


    Du har rätt. Jag läste fel, det är hur länge som man har bott i Sverige och inte hur många år man har jobbat som avgör om man får garantipension eller ej. Det är dock så att för att få full garantipension så måste du ha bott 40 år i Sverige (av 65) och har du inte bott 40 år i Sverige sä får du inte full garantipension. Garantipensionen beräknas varje år upp baserat på prisutvecklingen i samhället (är kopplad till prisbasbeloppet) och det är inte så att garantipensionen blir lägre för att att det är fler i systemet eller pga flyktinginvandringen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-17 21:23:22 följande:

     


    Detta är ren lögn. Du har hämtat informationen från Tobias Lindberg som sprider grov rasism, främlingsfientlighet och hetsar mot invandrare. Tobias Lindberg är öppet nationalist och förintelseförnekare samt står nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) mycket nära.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (santa) skrev 2018-04-17 21:31:15 följande:
    och det är inte så att garantipensionen blir lägre för att att det är fler i systemet eller pga flyktinginvandringen.

    nä vi som jobbar får ju betala in mer skatt så att dom har det bra.. Rynkar på näsan

    Det svenska skattetrycket är i år 6,5 % lägre än vad det var 1990 och
    garantipensionen, äldreförsörjningsstödet eller bostadsbidraget beräknas inte utifrån hur många det är i systemet eller av invandringen. Den vanliga inkomstpensionen baseras på inbetalda pensionsavgifter (inte på invandring).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-17 21:42:42 följande:
    Jag är inte intresserad av vem denne Tobias Lindberg är, eller vad denne har för ev politiska sympatier.

    Nu diskuterar vi sakfrågan. Vad i redogörelsen på hemsidan jag länkade till är lögn? Presentera fakta då tack om du hävdar att det är lögn!

    Den typen av desinformation är inte värd att bemöta (genom att bemöta den typen av propaganda så riskerar man att ge den ytterligare spridning). Påståendet på sidan är ren humbug och du borde skämmas över att länka till den typen främlingsfientliga texter. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (anneli) skrev 2018-04-18 04:57:19 följande:

    Ursäkta att jag lägger mig i MEN tror du att de som tror att invandringen kostar pengar och kanske kan påverka välfärden negativt får sina tankar från skumma sidor på nätet? Du tror inte folk kan tänka själva? Kanske är det du som fått på dig några slags skygglappar? 

    (Igår på Svt såg jag att arbetslösheten bland utrikesfödda är närmare 20% och så fick man se en invandrarkvinna som fått jobb i ngt projekt och gick o sopade trappor. "-Hur många trappor har du städat"?, undrade reportern. -"En, svarade kvinnan"! Första trappan och så var teve där och filmade och gjorde reportage)


    Invandring kostar självklart pengar.

    Det jag pekar på är att invandringen inte har påverkat nivån på svenska pensioner. Den inkomstbaserade pensionen baseras på inbetalningar till systemet och när det gäller garantipension äldreförsörjningsstöd så finns det tydliga principer för hur och när dessa ska räknas upp (och invandringen ingår inte i beräkningsunderlaget).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-04-18 07:48:58 följande:

    Självklart med Stefan Löfvens politik möjligtvis. Han prioriterar ju arbetslöshetsinvandring och så vill han att en del vuxna med avvisningsbeslut ska gå ett par år i gymnasiet innan de skickas hem.

    Här finns stort utrymme för förbättringar och man kan, och bör, ha som utgångspunkt att invandring inte ska vara någon kostnad för samhället.


    Det är uppenbart att vi ser olika på situationen. Jag håller med Stefan Löfven om det orimliga med att Sverige ska ha arbetskraftsinvandring av människor som jobbar i yrken med ingen eller låga krav på utbildning såsom lokalvårdare, diskpersonal, folk som jobbar med att tvätta bilar eller skifta bildäck o.s.v. samtidigt som vi har invandrare i landet som går utan jobb. Jag har inget emot arbetskraftinvandring nen den bör vara inriktad mot yrken där Sverige saknar arbetskraft och på specialister.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-04-18 09:20:34 följande:

    Jag kommer att gå i pension om ett par decennier. Dagens höga invandring kommer att påverka pensionen på sikt, dvs min pension bland annat. Att den inte påverkar pensionen NU är inte konstigt.


    Om du jobbar heltid fram till pensionen (med normal inkomst) så är det dina egna inbetalningar som kommer att utgöra din pension och detta belopp kommer inte påverkas av invandringen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Hoppsan) skrev 2018-04-19 08:28:36 följande:

    Och det vet du, trots att det är decennier kvar och trots att det börjar bli kris redan nu pga invandrares höga arbetslöshet (sm faktiskt inte beror på diskriminering utan främst på dåliga kunskaper i såväl svenska samt vanlig utbildning).


    Har du jobbat under hela livet fram till pensionen kommer du att få tjänstepension och premiepension och ersättningen kommer att baseras på hur mycket du har tjänat, konjunkturen och hur ditt pensionskapital har förvaltats. Invandringen har ingen direkt påverkan på din pension.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Aj) skrev 2018-04-19 10:40:35 följande:
    Invandringen kommer ha enorm negativ påverkan på våra pensioner. Folk glömmer så lätt sist socialdemokraterna snodde pensionspengar...

    Och saknas det pengar så tar man pengar genom att öka skatten, finns många sätt att sno pengar från folket.

    Det där att socialdemokraterna "snodde pensionspengar" saknar verklighetsförankring och är en råttan i pizzan historia.

    Var snäll och förklara hur tjänstepensionerna och premiepensionssystemet påverkas av invandringen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?