Inlägg från: mirakelspektakel |Visa alla inlägg
  • mirakelspektakel

    Sthlmstjejer runt 30-40 1:a barnet, Bf feb/mars 2016:)

    Kokosglass skrev 2015-09-06 18:51:39 följande:

    Tack för bra vagntips!

    Blev sjuk i veckan, så har inte varit så glad eller pigg, men äntligen börjar det bli bättre. Ringde BB Sthlm Kungsholmen i måndags för att jag hade så konstigt ont långt ner i magen och ryggen, men fick till svar något i stil med "vänta och se hur ont det kommer göra längre fram i graviditeten". Sen gick jag till vårdcentralen och de konstaterade urinvägsinfektion :-/ Funderar på att byta till Prima Liv i Danderyd.

    Toppen med yoga-klippen! Jag ska nog börja på vattenträning för gravida, känns som en skonsam träningsform.

    Hoppas ni andra mår bra :)


    Fy! Jag har bara hört gott om prima liv danderyd, men det finns ju idioter över sägs det ju. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med hur mama mia agerat när jag mått dåligt, jag fick komma in på extra besök och ta extra prover och  lyssna på hjärtslag när jag var bara var en smula orolig. Skönt att du mår bättre iaf!
  • mirakelspektakel

    Imorgon är det dags för rul! ÄNTLIGEN! men nu är jag lite nervös...tänk om....

    Är det nån mer som rul närmar sig för eller som precis har vart på det? Hur känns/kändes det för er?

  • mirakelspektakel
    Linda8110 skrev 2015-09-12 15:47:48 följande:
    Det kändes typ som en fisk som gör en kullerbytta, jättekonstig känsla :) Idag känt två små duttar, kan varit bebben.
    Visst är det häftigt! Här har det sparkats så mkt att man till och med kan känna det från utsidan nu, trots att moderkakan ligger i framkant!
  • mirakelspektakel
    lisen32 skrev 2015-09-16 22:19:52 följande:
    Tyvärr inte!

    Kände fosterrörelse idag när jag låg på mage. Vet ni om det är ok att sova på mage?
    vill vi ha det så är det ju rätt enkelt fixat?
  • mirakelspektakel
    Bebisfeber84 skrev 2015-09-18 12:51:48 följande:
    Ja, jag kan fixa om ni vill? En hemlig grupp och sen kam ni mejla mig era namn så lägger jag till er? Lite roligare ????
    toppen!
  • mirakelspektakel
    Kokosglass skrev 2015-09-21 17:33:57 följande:

    Toppen med en Facebook-grupp!

    MariaSthlmS - jag är något år yngre, men klämde mig helt fräckt in här. Sitter mer i huvudet än i siffrorna och jag umgås mest med något äldre. Att du har ett barn sedan tidigare är väl bara bra, någon med erfarenhet :)

    En helt annan sak, hur mycket har ni börjat förbereda? Vi har varit försiktiga med att köpa hem saker och har hittills bara några bodys, men nu börjar det klia i fingrarna och jag skulle helst släpa hem spjälsäng och beställa vagn idag (är snart i vecka 23). Egentligen kan man ju vänta betydligt längre. Hur tänker ni kring det?


    Köpte vagn igår, var på rea och de har 365 dagars öppet köp så jag passade på. Har även fått en resesäng och så har vi köpt ett skötbord och en åkpåse (hittade dessa väldigt billigt begagnade) Kommer få spjälsäng och en trolls-mini säng som man sätter precis intill sin egna när det är dags, samt en massa kläder. Sen har jag ju sytt ett babynest och amningskudde samt virkat en barnvagnsmobil.

    Jag har resonerat att i och med att jag får panik varje gång jag går in i en babybutik eftersom jag blir helt överväldigad av alla saker som man bör ha eller ta ställning till (ex alla gifter typ allt innehåller, vad vill jag utsätta bebisen för?? Är det nödvändigt att barnvagnen är flamskyddad och vad har de kemikalierna för påverkan på människor )så behöver jag ta en sak i taget. Och därför har vi börjat köpa saker även fast det är tidigt, om vi tror att det är en bra affär.
  • mirakelspektakel
    Tessie83 skrev 2015-09-21 18:12:28 följande:

    Hej!

    Hoppar med här. Bf 27 mars. Gjorde kub förra veckan och allt såg bra ut. Liten låg och hoppade, sparkade och vinkade till oss :)

    Är 31 år, förskolelärare och bor på söder. Går på Mama Mia söder, men kommer även bli inskriven på specialistmödravården på SöS efter rul. Fick moderkaksavlossning i vecka 26 vid min förra graviditet, fick göra akutsnitt och min lilla pojke somnade in efter 17 kämpande dagar. Det är precis ett år sedan och har levt i en mardröm, men ser nu lite ljus i mörkret. Svårt att sörja men samtidigt vara överlycklig över bebisen som nu är i min mage.

    Är nu i v14 och allt börjar bli mer verkligt, skönt nu också att illamåendet börjar lägga sig lite.

    Grattis till alla era graviditeter <3


    Grattis till den nya graviditeten! Härligt att du känner att du börjar vakna upp från mardrömmen, beklagar verkligen sorgen. Hoppas att allt kommer gå galant för er denna gång!
  • mirakelspektakel
    MariaSthlmS skrev 2015-09-21 14:08:08 följande:

    Hej tjejer! Det här är en chansning, ni får hojta till om ni inte tycker jag platsar i gruppen. Väntar nämligen mitt andra barn i mars, och inte första, men tycker det verkar så härligt med en grupp i 30-40-årsåldern (är själv 32), då jag upplever att många är lite yngre i övriga grupper. Uppfyller kriterierna i övrigt, dvs bor i Stockholm, och ses gärna under ledigheten sedan. Lovar att inte prata syskonproblematik och annat omföderskeaktigt här! :) Up to you, jag tar inte illa upp om ni tycker det blir tokigt.


    Välkommen! jag tycker verkligen inte att det gör något att du har en liten sen innan, ser det snarare som någon som man kan ställa "dumma frågor" till eftersom du har vart med om det tidigare.
Svar på tråden Sthlmstjejer runt 30-40 1:a barnet, Bf feb/mars 2016:)