Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Direktörn) skrev 2021-07-20 12:15:07 följande:
    Inte? Såvitt jag kan se närmar sig S återigen Juholtnovå. Enda skillnaden är att denna gång är ni nöjda med det.
    Jag har deltagit lite sporadiskt i den här tråden sen 2015 och under årens lopp har uppenbarelserna om sossarnas nedgång och fall stått som spön i backen.

    Jag är ärligt talat inte särskilt imponerad av blåbrunkulleockultisternas aktiviteter. Sossarna ligger på ungefär samma nivå nu som då.

    Det mest komiska med den senaste uppenbarelsen var att det inte korades någon segrare mellan tvillingsjälarna Jimmie och Ulf, bägge kommer enligt uppenbarelsen att få 28 procent i valet.

    Själv är jag av uppfattningen att det kommer att gå bättre för originalet än kopian i valet - men det är bara en gissning baserad på uppfattningen att kopior sällan slår original.

    Skrattande
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-07-20 13:04:59 följande:
    2013 stoltserade Ulf med sin hängmatta i svensk PS
    Synd att han inte stannade där.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-29 21:50:17 följande:

    Nu 23,8% för Socialdemokraterna och samtidigt återigen en mätning med egen majoritet till de tre blå-gula partierna

    Solig

    www.svt.se/nyheter/inrikes/novus-kraftigt-okat-valjarstod-for-vansterpartiet


    Nja, jämför du med valresultatet har de brunblå partierna minskat med två procentenheter, SD har visserligen gått fram men inte så mycket som stödpartierna minskatSkrattande

    De rödgröna partierna ökar däremot någotSolig

    Det är bara att tacka Ulf Kristersson för uppvisningen i somras.

    Tack Ulf!
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-07-29 22:29:27 följande:

    SVT/Novus kom inte ut i juli 2020 men i juni 2020 hade Socialdemokraterna 30,6% i SVT/Novus.

    Alltså en nedgång på nästa 7% på ett år.

    Solig


    Ja, fast nu är det ju så att regeringsunderlaget inte utgörs av ett parti - utan av ett flertal.

    Det Novus slår fast är att de brunblå partierna minskat med två procentenheter, visserligen har SD ökat ordentligt sen valet, men inte alls lika mycket som SD:s stödpartier minskat.

    Det ser ut som att förutsättningen för en brunblå regering är en smula undflyendeSolig


  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-07-29 23:10:18 följande:
    Räknar du numera in det nödtorftigt reformerade kommunistpartiet i regeringsunderlaget?
    Egentligen är jag mest intresserad av det faktum att om inte opinionen förändras fram till valet så verkar det som att man kommer att tvingas att pröva nya samarbeten om det ska bli någon regering överhuvudtaget.

    För mig är miljön den viktigaste frågan och därför skulle jag gärna se att SD, V och MP inte ingick i det regeringsunderlag som så småningom - efter att kristersson kaklat och Löfven pratat - tvingades fram.

    Men måste jag välja mellan pest och covid-19 så föredrar jag covid-19, det vill säga V som en del av regeringsunderlaget.

    Jag ser gärna Lööf som statsminister och Kristersson som belastningsminister samt Löfven som Galleriabesöksminister.
  • FDFMGA
    Anonym (S på Juholtnivå) skrev 2021-08-17 23:19:51 följande:
    Det är väl bättre att du talar om vilka partier du anser högerextrema än att smeta ut bajset på de du anser inte är bruna. Är det svårt att greppa?

    Sen vet jag inte ens om det är rätt att kalla SD högerextremistiskt. Tycker nog att de lutar åt vänster i en hel del frågor. Men jämfört med V är väl S att betrakta som högerextremister. Allt beror ju på vad man utgår ifrån.
    Det är mycket möjligt att KD och M i sin iver att efterlikna SD så småningom kommer att brunsmeta sig själva, men än så länge är det enligt mitt synsätt mer rimligt att definiera de bägge högerpopulistiska partierna som blå - medan SD står för den bruna nyansen i det brunblå blocket.

    Det är också mer relevant att beskriva det brunblå blocket som brunblå än som blåbrunt. Visserligen leds blocket på kaklet av Kristersson - men som Åkesson poängterat så är det SD som styr och inspirerar.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-08-18 05:45:48 följande:
    Jaha, det är Expressen som numera är stövelslickarnas sanningsministerium, vars åsikter måste följas slaviskt
    Hmm, vilket straff tror du att en hypotetisk brunblå regim skulle utdöma till oppositionella som kallar den brunblå röran för brunblå .

    i övrigt uppfattar jag det som att den anonyme hade fått för sig att det brunblå blocket har en homogen färg, brunblå. Alltså som en brunblå soppa, själv menar jag att man ska se blocket som en uppblåst sufflé där vissa delar av rätten är tydligt blå medan vissa andra är lika tydligt bruna.

    Hursomhelst har ju Åkesson deklarerat att den regering han ger sitt stöd inte kan kallas borgerlig (läs blå) utan SD-präglad (läs brun).
  • FDFMGA

    Vore det val idag skulle den brunblå alliansen få fortsätta att kverulera medan den rödgröna röran skulle behöva jämka ihop V och C.

    MP och KD skulle klara sig kvar i riksdagen med varsin hårsmån medan L skulle få fortsätta sin ökenvandring utanför riksdagen.

    Allt enligt Sifo.

    www.svd.se/svd-sifo-v-rusar--kan-bli-storre-an-s

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-09-13 10:45:06 följande:
    Det är är snart 20 år sedan någon senast dömdes för valfusk i Sverige Valfusket i Sölvesborg som höll på att gynna Moderaterna med 40 falska röster skedde för bara 7 år sedan..
    Kan ju vara så att Flashbackhögern inspirerats av Trumps och Bolsonaros metoder att försäkra sig om en moralisk valseger genom att påstå att allt annat än en seger beror på att "den djupa staten" manipulerat resultatet.

    Efter valet så kommer det säkert att postas en tråd där någon flashbackaanalytiker förklarar att sossarnas valfusk är ännu ett steg mot införandet av diktatur.


  • FDFMGA

    Och så har högern förlorat regeringsmakten i Norge och i stället får landet en S-ledd regering där Norges varianter på C och V ingår.

    Dessutom hamnade Norges variant på KD under 4-procentsspärren.

    Alla vi Norgevänner gläds å Norges vägnarSolig

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?