Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Sex år sen tråden startades och under den tiden har FL:s skarpaste partiarbetare påvisat socialdemokraternas minskning vid hundratals tillfällen, en minskning som för närvarande innebär en ökning på cirka 2 procentenheter.

    Nåja, det är inte bara lågstadiematematiken som har gått dessa käcka gossar förbi utan uppenbarligen också det faktum att Palmeåklagaren pekade ut Skandiamannen som gärningsman, en uppgift som såväl svensk som internationell press publicerat.

    Nåja, partiarbetarna har väl full sysselsättning med att leta glasspinnar
    till bygget av det där hangarfartyget till Trumps ära och i hans namn som partiarbetarna profeterat om, annars blir det fler förtalsstämningar än en partiarbetare kan räkna till.

    Själv har jag för övrigt en miniatyr av en fiskebåt på en hylla, dock byggd av en gammal fiskare och helt autentisk in i minsta detalj, tja bortsett från storleken då.

    Hoppas att hangarfartyget får plaska omkring där i ankdammen så småningom, och att ingen ilsken svan ger USS Donald Trump ett nyp i aktern.Skrattande

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-03-09 12:29:00 följande:
    Du påstår några inlägg upp att jag är partiarbetare, varför ljuger du ihop något sådant?
    Hmm, så FL:s högeryttrar ar utnämnt dig till sossetroll och partiarbetare.

    Käcka gossar det där.Skrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-03-09 16:08:40 följande:

    Ja det är trist att bemöta den här typen av falsarier som vissa tar till när de inte klarar av en diskussion som grundar sig på sakargument.


    Jag tror man ska se det för vad det förmodligen är - ett sätt att förgylla den egna självbilden.

    Det är säkert rätt trist att sakna förmåga att hävda sig i en debatt med någon som har en annan åsikt. Men gör man den personen till en del av en sosssetrollarmé eller till en partiarbetare så signalerar man ju att man utgör ett hot, en intellektuell utmaning som påvisar sanningen och därför bekämpas av de socialdemokratiska  partiarbetarna.

    Det var väl till och med någon här på FL som klockade hur lång tid det tog innan hen fick svar från den socialdemokratiska partiapparaten, typ - jag säger så obekväma sanningar att självaste Löfven har uppmärksammat mig och beordrat sin armé att gå till motattack med alla till buds stående medel.

    Det finns ju folk till alltSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (Grön Goblin) skrev 2021-03-10 16:49:00 följande:

    Någon som tror att sossarna kommer att bilda en regering tillsammans med Annie som ännu inte ätit upp sin sko sedan sist?


    Det verkar inte hjälpa att såväl Ulf som Ebba och Nyamko har krupit in under täcket i Jimmies säng. Det som sker under täcket tycks inte locka tillräckligt mångaSolig

    www.svd.se/svd-sifo-tydlig-segrare-nar-blockgransen-ritas-om
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-03-12 19:18:02 följande:
    Rösta på centern och få kommunisterna på köpet
    Ja, man kan ju inte få allt man önskar, så det blir till att ta det onda med det goda. I mitt fall V och MP som trots allt är ganska harmlösa om än fungerande som bromsklossar för reella miljöförbättringar. Kanske det blir C i valet för mig eller en blank röst,  för S kan jag inte gärna rösta på så länge Löfven sitter kvar.

    Och du får SD och KD med i ett tilltänkt regeringsunderlag. Själv föredrar jag kolera framför pest, kolera är rätt harmlöst om det behandlas med vätskeersättning.
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2021-03-13 13:45:48 följande:

    www.expressen.se/nyheter/byn-som-s-glomde-nar-man-behovde-sa--fick-man-ingen-hjalp/

    Byn som S glömde: "När man behövde så fick man ingen hjälp"

    Övergivna platser där själva byggstenarna i samhället har eroderat - där finns växtkraft för populism.

    I den röda bruksorten Fredriksberg, långt ut på finnmarken i Dalarna, fick folk till sist nog av de ständiga sveken och gjorde uppror mot socialdemokratin som övergivit dem. Kommunisten Kalle blev ett iskallt finger rakt upp i ansiktet på makten i rådhuset. Det här är historien om hur socialdemokraterna helt glömde sina viktigaste väljare.


    Intressant reportage. Inte blev det väl bättre av att man efter valet 2018 kom överens med M, L och KD om att "samregera" kommunen.

    Att vissa kommuner, i synnerhet M-märkta sådana, har satt i system att "exportera" bidragstagare man vill bli av med till orter som Fredriksberg är ju också ett välkänt fenomen.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-03-14 09:51:05 följande:
    Ja det är skamligt att rika Moderatkommuner i Stockholmsområdet exporterar bidragstagare till fattiga kommuner i Dalarna.
    Men samtidigt märkligt att man anser att det är sossarnas fel att M-kommunerna gör detta.

    Kan möjligen handla om någon slags faderskomplex visavi S, ungefär som för pandemin, där S görs ansvariga för nedrustningen av äldreomsorgen, även kommunala beslut, görs ansvariga för nedrustningen av sjukvården, görs ansvariga för avskaffandet av beredskapslagren och avregleringen av apoteksmarknaden.

    En mig närstående person ska göra ett mycket viktigt prov i veckan som kommer, misslyckas hon måste det vara sossarnas felTomte
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-14 18:10:49 följande:
    Det riktas ju kritik mot såväl S och C för att de inte är 'ideologiskt rena' utan gör samarbetar  -  enbart för makten iom JAG enligt kritikerna . Samma kritiker är de som vill förhandla med och ge och ta med det illiberala SD ... 

    Det var tydligen enligt headlines i kvällstidningar också regeringens fel att Sverige samarbetade med EU för vaccininköp..  enligt säker källa från en annan tråd torde denna persons kritik främst bero på personens längd Tomte

    Om detta är sant så kan ju listan nedan vara av intresse för att avgöra hur relevant kritik är från olika hållDadgostar ?

    Sabuni ?UK 1,69

    Lööf 1,71

    EB 1,72

    Löfven 1,79

    Åkesson 1,8Märta Stenevi ?Sjöstedt 1,86

    Per Bolund ?
    En längdskala, nu är du väl i fel trådSkrattande

    Jag tycker det ser ut som Bolund är rätt lång - men om detta innebär att han är lika snäll som långa farbrorn i Anna och långa farbrorn får du nog fråga om i den andra tråden. Bolund var ingen favorit för mig som finansmarknadsminister och det skulle förvåna mig om han överraskar positivt i sin nya roll.

    Att det däremot tycks vara på väg att bildas två nya politiska block i Sverige har jag egentligen inget emot, jag skulle heller inte sörja om småpartierna KD, MP och L försvann, i synnerhet L är väl predestinerade att hamna utanför - när såväl Ulf som Ebba jagar puckhållare Jimmie står nog sig Nyamkos konståkningsskridskor slätt och hon blir frånåkt.

    För övrigt har den mycket kompetenta före detta Ekotreportern Inger Arenander, av någon outgrundlig anledning avpolletterad från SR, som värvades av SvD en utmärkt intervju med Ebba idag i SvD.

    Ebba känner sig missförstådd men ska kämpa vidare mot den åldrige husägaren, kanske KD kan hitta en nisch där i bostadsbristens Sverige. Typ - varför ska åldringar sitta på boyta de inte behöver när barnfamiljernas behov är himmelsskriande.

    www.svd.se/busch-l-har-ingen-sjalvklar-plats-i-en-borgerlig-regering

  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-14 20:39:05 följande:
    Ja, kanske det, men gäller inte alla 'sanningar' i alla trådar Det var ett mycket tydligt statement om längd och uttalandes trovärdighet i den andra tråden...  inte för att jag tror att det är så enkelt. Men att skylla på regeringen för att EU gör gemenesamma inköp av vaccin så att fler en handfull av EUs länder får tillgång till vaccin är onekligen absurt eller kanske bara ett desperat försök att få air-time 

    Tyvärr var artikeln låst, men vad jag läst om Ebbas mindset så backar hon inte, varken från samarbete med nyssnazisterna eller uttalanden om 'med berått mod' eller SÄPOskjutsande eller coronapartande. 
     
    S tycks ha en slags storpappadimension för Familjelivs högerflygel där allt är sossarnas fel.

    Själv har jag fått skavsår efter en långvandring i ett par nya skor - det måste vara Ebba Busch fel trots att hon tagit bort den del av sitt efternamn som rimmade på skorTomte


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-14 22:37:57 följande:
    Jag uppfattar det som att skrikhögern och SDs vurmare anklagar S för allt som skett i Europa de senaste 100 åren Drömmer

    Ett skoskav mer eller mindre kan de nog lastas för ocksåTomte
    Javisst, men lite av samma tankefel som skrikhögern kan nog även vanligt folk göra sig skyldiga till,  kanske inte att alltid söka en syndabock men att underlåta att försöka förstå hur andra tänker.

    Till exempel skulle ju knappast SD förlora i popularitet om det skulle avslöjas att partiet hade en nedskriven och lika djupt rasistisk som aktivistisk hemlig agenda, inte bland anhängarna åtminstone. Lika lite förlorar S sympatier bland anhängarna på ett samarbete med C.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?