Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-06-13 21:59:34 följande:
    Inga kommentarer på att Moderaterna i Stockholm valde att lägga 118 miljoner (118 000 000 kronor) för utsmyckning av det moderata skrytbygget NKS?
    Fat är inte det rätt lite i förhållande till vad världens dyraste sjukhus kostade att bygga. Jag trodde att Region Stockholm tillämpade enprocentsregeln, men 118 miljoner av 57 miljarder är bara två promille.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-06-13 21:00:59 följande:

    Väntar fortfarande på svar på varför jag ska straffas för att jag sparar istället för slösa.


    Men Digestive har ju redan analyserat situationen och svarat dig med att regeringen vill straffa finansiellt kompetenta personer medan finansiellt inkompetenta ska gynnas. De har säkert sett någon film om Robin Hood.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-06-13 22:35:48 följande:
    Ja i förhållande till en av världens dyraste byggnader så är ju 118 miljoner kronor ingenting. Själv är jag positivt inställd till utsmyckningar av de offentliga rummet men jag kan tänka mig att det svider för någon som tycker att det är oansvarigt att satsa 300 tusen på en satsning på naturrum som är till glädje för barnfamiljer och skolelever..
    Visst, men delar av högern är ju kulturella analfabeter, medan andra delar anser att kultur är det kitt som håller ihop nationen. De senare vill ju då gärna styra vad som är god nationell kultur, det vill säga sådan som främjar svenskheten.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-06-15 00:43:01 följande:
    Hehe, det som är riktigt sjukt att folk är så desperata här i politiktrådarna på Familjeliv att de slirar på sanningen. Finansministern har tydligt deklarerat att ett tak på ISK inte ska drabba småsparare och bara kommer gälla sparbelopp över 3 miljoner kronor.

    Vad beror det på att folk slirar på sanningen? Saknar man förmåga att argumentera med korrekta argument eller?
    Handlar det inte snarare om svårigheter att tolka texter än desperation eller möjligen i ännu högre grad att någon högerinfluenser redan har lagt ut texten och då är man inte mottaglig för ens minsta lilla nyans - att den nyauktoritära rörelsen är auktoritetstroende är ju knappast förvånande.

    Själv är jag som någon av Flashbackgossarna skrev så "finansiellt inkompetent" att jag inte har tre miljoner på mina ISK-konton - men jag tröstar mig med Edvard PerssonGlad



  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-06-14 17:47:55 följande:
    En intressant iaktagelse är att  SD för två år sedan, i samma undersökning, var nästan 9% större än S bland  manliga LO väljare. Idag är S nästan 12 % större i samma grupp. SD har alltså tappat till S bland manliga LO väljare.  
    Intressant, om det stämmer.

    SD var ju länge ett enfrågeparti som i övrigt försökte presentera lullull i sådant som skulle tvinga dem att definiera sig som höger eller vänster, men resonemangsäktenskapet med M innebär ju en överenskommelse om att det är SD som är vägvisare i fråga om invandrings- och integrationspolitik medan M leder på alla andra områden.

    Kanske inte exakt en konstellation som kan beskriva "finansiellt inkompetentas" verklighetGlad
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-06-15 11:59:58 följande:
    Resulaten är hämtade från SCBs Partisympatiundersökning (PSU).
    Mm, en dramatisk förändring på bara två år.

    Moderatpolitik där SD fungerar som knähund eller dörrmatta i allt utom invandringspolitik tycks inte vara rätt sätt för SD att locka röster från "finansiellt inkompetenta" utan tre miljoner på sina ISK-konton.Skrattande
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-06-22 17:44:11 följande:

    47-46 till de tre blå-gula partierna och egen majoritet

    Glad


     


    *DN/Ipsos*
    .
    Mm, det ser ut att bli jämnt vid ett eventuellt extraval, men skenet kan bedra, sossarna har ju bara ett parti att ge stödröster medan moderaterna har två, och där dessutom det ena verkar vara på väg mot absoluta nollpunkten efter att partiet började fjäska för Åkesson.

    Men om nu ändå de brunblå skulle få majoritet vid ett extraval så behöver vi bara stå ut ett år med en regering som enligt Åkesson inte blir borgerlig utan präglad av SD.

    Jämför gärna med de stackars amerikanerna som fick stå ut med sin populist till president i fyra år.

    Jag tror faktiskt att något bra kan komma ut av det politiska fia med knuff-spelet, en stabil majoritet präglad av socialliberalism, även om det skulle dröja ett år eller såGlad
  • FDFMGA
    Anonym (Vansinne) skrev 2021-06-29 08:26:35 följande:

    Precis, för Sossarna är det ju viktigaste att klamra sig fast vid makten när opinionen tyder på att folkviljan vill något helt annat.

    Men vi folket är väl bara för dumma för att förstå hur det faktiskt är "bäst för sverige" att sossarna får leda vidare?


    Nja, den regering som nyss "avgick" var tillsatt av folket.

    Nu blir det  talmannens uppgift att se till att det bildas en ny regering med folkets stöd, sannolikt en Löfvenledd regering, men det är inte otänkbart att det i stället blir en brunblå regering.

    Det kan rentav bli ett extraval där folket får utse nya representanter till riksdagen.


  • FDFMGA
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-06-29 13:49:26 följande:
    Sakfel! 

    Den regering som nyss avgick var INTE tillsatt av folket.

    Det regeringsalternativet var helt okänt för alla väljare när de gav sina röster, så den regeringen var absolut inte tillsatt av folket.
    Haha, såvitt mig bekant gick ett flertal partier ut före valet 2018 och förklarade att de varken kan ingå i en regering som är beroende av SD eller ge sitt stöd till en sådan.

    Det finns ett parti som svikt detta löfte  - L.

    Hursomhelst är Sveriges och alla andra demokratiska länders form av demokrati representativ. Det innebär i Sveriges fall att regeringen tillsätts av riksdagen, inte av ett gäng tomtar som rimligen skulle bli underkända i samhällskunskap på mellanstadienivå.
  • FDFMGA
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-06-29 18:55:50 följande:
    Ett tydligt regeringsalternativ som presenteras för väljarna innan valet, där det är klart vilket/vilka partier (åtminstone i huvudsak) som ska bilda regering om det/de partier som utgör just detta alternativet får flest röster, då menar jag att den kan betraktas som tillsatt av folket.

    Nu minns jag inte alla turer som varit under de senaste valen men så vitt jag kommer ihåg bildades en gång t ex Alliansen innan valkampanjerna den gången började, de uttalade tydligt att de partier som utgjorde Alliansen tillsammans gick fram som ett regeringsalternativ.
    Alla väljare som röstade på något parti som ingick i Alliansen visste att de röstade på detta regeringsalternativ.

    Den regering som bildades efter förra valet visste ingen väljare att det var ett regeringsalternativ när man lade sin röst.
    T ex visste ingen som röstade på C eller L att man egentligen samtidigt röstade på en S/MP-regering.
    Den nyss avsatta regeringen menar jag därför kan inte anses vara tillsatt av folket då väljarna inte visste att de röstade på detta i efterhand konstruerade regeringsalternativ.
    Man röstar inte på en regering utan på ett parti.

    Får ni inte lära er någonting i skolan nuförtiden.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?