Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Den enda videon ni behöver se om socialdemokraternas pågående smutskastningskampanj





    Henrik Jönsson förklarar pedagogiskt hur det nu har kommit att bli socialdemokraterna som utgör hotet mot demokratin i Sverige. Hotet mot det svenska samhället.

    "... här går den negativa kampanjen varvet runt och förvandlar socialdemokratin till precis det hot man själv varnar för: en regering som är så ovillig att lämna ifrån sig makten att den börjar ifrågasätta oppositionens demokratiska legitimitet"

    "Den väv av lögner som socialdemokratin nu försöker spinna kring sina meningsmotståndare riskerar ytterst att klyva hela det svenska samhället i två delar, vilka båda uppfattar varandra som demokratifarliga, illegitima och ohederliga."

    Och det här gäller förstås också alla som sedan ungefär 2006-2010 ägnat sig åt att polarisera och splittra genom att kalla Sverigedemokraterna och deras väljare för "rasister" och "nationalsocialister" och vad andra förolämpningar man har kunnat komma på.

    Men det är väl så dags att vakna upp nu och inse sina misstag?!

  • Flash Gordon
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 17:02:05 följande:
    Ja, vi ser början till en närmast brutal polarisering där det faktiskt kan uppstå svåra konflikter i radhusområdena. Vänstersidan har satt igång detta och nu är högern tvungna att reagera. Tärningen är kastad.
    Du har uppenbarligen inte sett Henrik Jönssons video.

    Det enda svaret på Socialdemokraternas systematiska fake news, hån, hat och lögner är att påpeka just detta: att de sprider fake news, hån, hat och lögner.

    Och sedan prata sakpolitik. 

    Folk ser skillnaden.

    Det är ingen tärning kastad. Det pågår ingen gyttjebrottning. Det är socialdemokraterna som står med dynga upp till midjan och kastar bajs-kakor omkring sig. De VILL ha ned dig i gropen med dem. Så att de kan stoppa allt prat om sakpolitik. Bara få dig att fokuera på lera.

    Men kliver man inte själv ned i dyng-gropen så finns det ingen dyng-match.

    Det ENDA socialdemokraterna vill är att få ned dig i gropen. De kan BARA vinna om du frivilligt kliver ned i den.

    Om du inte kliver ned i den har de förlorat.

    Enkel match.
  • Flash Gordon
    Jonnynilsson skrev 2021-03-23 15:18:49 följande:
    I helvete heller. Det är er import av arbetslösa hjärnkirurger och raketforskare som lever på bidrag som drivit fram klyftorna i samhället. 

    Allt annat är lögn. 
    I stort sett alla klyftor av betydelse som vidgats de senaste 15-20 åren kan härröras till invandringen.

    Vi importerar med berått mod fattigdom och underklass när vi väl mer eller mindre har avskaffat vår egen. Ett makalöst självskadebeteende.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2021-03-23 15:42:46 följande:
    Det är tämligen bisarrt att någon har fått för sig att olika former av politiska centraliseringar av näringslivet skulle stimulera innovation. Nu har vi dock Stefan Löfven och hans experter som ska tala om för näringslivet vad som är viktigt respektive oviktigt.

    Vill man stimulera innovation så ger man företag utrymme till annat än fokus på vinst. Resten sköter sig självt och har gjort det sedan Alfred Nobel och begynnelsen.

    Att överhuvudtaget verka för mer centralisering i tider då decentralisering per se tar mer och mer plats som den här epokens idésymbol, skvallrar om ett bäst före datum som har gått ut.
    Man undrar hur hans erfarenhet från verkstadsindustrin (inte) spelar in när det beslutas om "innovationsråd" och "industrikansler".

    Han har trots allt i runda slängar 20 år inom industrin - träindustrin och mekanisk industri.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2021-03-23 16:59:17 följande:
    Det är väl en rätt så träffande analogi mellan det gamla och det nya i det här fallet.

    Medan de faktiskt folkliga och progressiva rebellerna världen över bygger plattformar för decentraliserade ekonomier, medan vi mer och mer upptäcker att vi kan jobba/studera lika effektivt om inte effektivare hemifrån/utspritt (decentraliserat), medan vi mer och mer bygger individuella nätverk att verka i istället för att använda samhällsingenjörernas utstakade diton (decentralisering) - tycker Stefan Löfven att vi fortfarande ska samlas på industrigolvet och lyssna på förmannen (centraliseras).

    Hade det inte varit på folkets bekostnad så hade jag blivit gråtmild av att se det gamla såhär förvirrat oförstående för klockan som klämtar, men så har det väl alltid varit.
    Det är ju ett sätt att se på det.

    Jag tänkte mer att han borde ha fattat något om hur fria strukturer kring företag skapar en positiv utveckling.

    Även om det mestadels var Hägglunds inom försvarsindustrin så fanns det ju forskning där också.
  • Flash Gordon

    Det här är ju ändå rätt typiskt Socialdemokraterna och deras arrogans och obryddhet om såväl rättssäkerhet, regelverk och demokrati - när det passar dem

    twitter.com/KristerThelin/status/1374258920122953728
    twitter.com/M_Abrahamsson/status/1374265897733533698

    Minister kommenterar pågående brottmål och föregriper utgången av målet med sitt partis åsikt - för att göra en politisk poäng.

    Bör rimligen hamna i KU för det.

  • Flash Gordon

    Stefan Löfven DN 30/3-2021 

    "Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin." 

    Samtidigt VPK:  

    "Vänsterpartiet kommunisterna ser som sin uppgift att vara en drivkraft för en socialistisk samhällsomvandling. I detta program vill vi visa betingelserna för och ange riktningen för den kamp som leder mot målet, ett klasslöst samhälle, kommunismen, grunden för människans frigörelse."
    (VPK:s partiprogram 1987)

  • Flash Gordon
    Stefan Löfven DN 30/3-2021 

    "Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin." 

    Samtidigt VPK: 

    "Vi har tidigare i riksdagen skarpt kritiserat televerket för att visa total likgiltighet för kulturpolitiska och sociala aspekter på kabelutbyggnaden och distributionen av ofta undermåliga satellitprogram."

    "Televerket har alltså blivit en aktiv propagandist för de satellitsändningar vars innehåll oroar så många människor, inte minst barnföräldrar. Det är minst sagt anmärkningsvärt att i ett läge då riksdagen söker vägar för att begränsa skadeverkningarna av satellit-TV, så driver man från högsta håll i televerket en motsatt politik."

    "Riksdagen måste få en ordentlig ekonomisk redovisning och tills vidare besluta om ett moratorium för kabel-TV-utbyggnaden. Samtidigt måste vi få ett ordentligt demokratiskt inflytande då det gäller kabel-TV. Därför bör ett medieråd inrättas där expertkunnande av olika slag kan mötas och där kabelutbyggnaden kan prövas i ett samhälleligt och kulturpolitiskt perspektiv. Rådets funktion skall vara att ta fram beslutsunderlag om den mediautveckling som pågår och därmed stärka det demokratiska inflytandet över denna utveckling."
    (Motion till riksdagen 1987/88:K411)
  • Flash Gordon
    Stefan Löfven DN 30/3-2021 

    "Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin." 

    Samtidigt VPK: 

    "En fri journalistik vilar alltså inte bara på förutsättningen av en för journalisterna definierad rätt att uttrycka sig fritt. Den förutsätter också att denna rätt utövas på ett sätt som inte innebär att man underkastar sig makten, går dess ärenden eller medvetet underbygger stämningar som makten själv vill underblåsa för sina syften. Erfarenheterna från Palme-mordets efterspel visade klart att det i nämnda avseende finns allvarliga brister i journalistiken." 

    "Den här berörda problematiken är av största betydelse för informationslivet i demokratin. Problemen kan självklart aldrig mötas med regler eller föreskrifter. De kan bara mötas i en kritisk och hederlig diskussion bland journalister och medborgare. Vad demokratiska beslutsfattare kan göra är att skapa utrymme för sådan kritisk analys och diskussion, t. ex. inom ramen för journalistutbildningen. Det är på den nya generationen journalister ansvaret främst kommer att vila." 

    "Med hänvisning till det anförda hemställs att riksdagen som sin mening ger regeringen till känna vad i motionen anförts om vikten av en vidgad analys och diskussion i den journalistiska utbildningen."

    (Motion till riksdagen 1987/88:Ub637 - om bättre kritisk-analytisk skolning för journalister)

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?