Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2021-01-31 13:13:30 följande:
    Tror ni att socialdemokraterna kommer acceptera en valförlust? Retoriken de uppvisar är inte direkt betryggande.
    Så är det ju.

    Socialdemokraterna får väljarnas förtroende. Moderaterna "griper makten".

    Den socialdemokratiska makt-reflexen finns alltid där.

    twitter.com/johanssonmorgan/status/1352001451212623875

    L vill lämna JÖKen, Kristersson blir allt tydligare med acceptansen av SD:s roll och position och väljarna svarar på detta med att ge det blågula blocket egen majoritet i den senaste "svensk väljaropinion".

    Då steppar maktpartiet Socialdemokraterna upp hat-retoriken ett snäpp till.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2021-01-31 14:09:05 följande:
    Sverige har en justitieminister som systematisktförsöker underminera oppositionens legitimitet.
    Som om det bara vore han ...

    Allt eftersom det blågula regeringsalternativet blir allt mer tydligt och trovärdigt så ökar antalet

    Ulf=von Papen-memes

    exponentiellt från vänstern i allmänhet och från Socialdemokraterna i synnerhet.

    Det hjälper nämligen inte S att de får 27% i mätningarna om samtidigt MP och/eller L ramlar ur riksdagen för i så fall måste man försöka pestsmitta SD och ett samarbete mellan M och SD. 
  • Flash Gordon

    Det sorgliga är då förstås att Socialdemoktrraterna inte ens försöker vinna på egna meriter, genom att leverera en fungerande politik, utan bara går in för att spela defensivt och förstöra för motståndarna,

    Att Morgan skulle ägna sig åt att lägag förslag för att bekämpa brottsligheten istället för att lägga energin på att skriva tweets där moderaterna och SD likställs med Nazi-Tyskland på 30-talet - det är att hoppas på för mycket.

  • Flash Gordon

    Socoialdemokraterna: mästarna av Fake News, historierevisionism och alternativ verklighetsbeskrivning.

    När partiet "återutger" vad de kallar "en legendarisk bok" om partiet från 1980-talet så är den hårt redigerad för att bättre passa in på hur verkligheten verkligen kom att bli.

    bulletin.nu/kronikorer/all/leijonborg-nar-ingvar-carlsson-lyfte-fram-materiellt-valstand-i-sovjet

    Socialdemokraterna år 1983:

    "Såväl Sovjetunionen som länderna i Östeuropa har genomfört en snabb industrialisering och har en hög bruttonationalprodukt. Det finns åtskilligt att invända mot systemet i dessa länder, men de bevisar ovedersägligen att kapitalismen inte har monopol på att skapa materiellt välstånd. Vidare ska man ha klart för sig att det välstånd kapitalismen skapat är ytterst ojämnt fördelat"

  • Flash Gordon
    Simmaellersjunk skrev 2021-01-31 15:47:52 följande:
    Att kalla upploppen vid Capitolium för statskupp (gripa makten) är totalt oseriöst, eftersom det krävs att de som genomdriver statskuppen har förmåga att regera landet. Det hade inte den bunten idioter som genomförde upploppet.

    Så sluta överdriv, det spär bara på polariseringen.
    Det förstår ju alla som vill förstå att det inte var en "statskupp" i USA men Morgan menar att de svenska Moderaterna planerar att "gripa makten".

    Som om ett valresultat där väljarna ger det blå-gula blocket fler mandat än det röd-gröna skulle vara att "gripa makten".
  • Flash Gordon

    Socialdemokraterna saknar en demokratisk grundsyn.

    Socialdemokraternas företrädare föröker underminera oppositionens legitimitet - samtidigt som de själva är beredda att samarbeta med "nazisterna" för att kunna behålla makten.

    Är maktinnehavet hotat är det mindre viktigt med demokratin.

    www.di.se/ledare/s-leker-med-elden/


    Låt oss anta att s-kampanjen för att delegitimera oppositionen fortsätter och skruvas upp fram till valet nästa år. Anta att invigningen av det nya Förintelsemuseet mitt i valrörelsen 2022 utnyttjas på samma sätt som Minnesdagen 2021. Anta att M, KD, SD får en knapp majoritet. Enligt nuvarande s-logik är då demokratin hotad och minoriteter i Sverige har skäl att vara oroliga för sin säkerhet. Kommer S att acceptera valutgången? Finns det inte en legitim nödvärnsrätt? Vad säger S-ledningen om det politiska vänstervåld som hotade SD:s mötesfrihet på 00-talet åter bryter ut?

    Den typen av kampanj som S-ledningen och viktiga S-ministrar har dragit i gång är unik i svensk modern politisk historia. Aldrig tidigare har centrala ministrar så utstuderat beskrivit oppositionen som demokratiskt illegitim. 

    Det har betydelse vad ministrar säger. När energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman i SVT upprepar lögnen om att SD vill lägga ned public service skadar han inte bara sitt ämbete utan också den institution han säger sig värna. Det finns inget förslag hos något parti att lägga ned public service, men det är lätt hänt att folk i allmänhet tror det. Man tror nämligen inte, eller vill inte tro, att en minister ljuger. 

  • Flash Gordon

    Henrik Jönsson om vad Socialdemokraterna håller på med just nu.

    Så kallad engagemangs-eskalation





    När man satsat hårt på ett alternativ som håller på att förlora och man dels inte vill erkänna förlusten av de resurser man lagt in i saken och dels heller inte vill ta skammen att ha satsat fel.

    Då höjer man tonläget.

    *och "saken" man satsat på är förstås isoleringen av SD som nu är på väg att brytas*

    Vad händer med demokratin när Socialdemokraterna fösöker sätta bilden av att Ulf Kristersson är högerextremist?

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?