Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Socialdemokraterna har inget intresse av att prata politik eftersom de har misslyckats med så gott som allt på det området.

    EU:s lägsta arbetslöshet 2020, sades det.

    12000 döda i Covid.

    Elsystemet som inte längre kan leverera

    För Socialdemokraterna återstår bara  att sätta skräck i väljarna och påstå sig vara räddning mot det man skräms med.

    www.gp.se/ledare/n%C3%A4r-bara-r%C3%A4dslan-%C3%A5terst%C3%A5r-f%C3%B6r-socialdemokraterna-1.40862819

    "Socialdemokraterna arbetar frenetiskt med att skrämma väljarna med hotet från fascismen. Så gör bara ett parti som gett upp om att skapa entusiasm för den egna politiken."


    "Socialdemokraterna vill inte att nästa valrörelse ska handla om hantering av pandemin, krisberedskap, arbetslösheten, gängvåldet eller elpriserna. Sådant som påverkar svenskars vardag och verklighet. 

    Det Socialdemokraterna önskar är att valrörelsen ska handla om rädsla, om kampen mellan onda och goda. Hela sektorer, som krog- och besöksnäringen faller framför våra ögon. Men Löfvenregeringen har snart gett upp om varje verklig politisk strid och måste därför fantisera ihop andra politiska konfliktlinjer."

  • Flash Gordon

    Om Socialdemokraternas valkampanj 2018

    moderaterna.se/sites/default/files/page_attachments/2019-03/Moderaternas%20eftervalsanalys%202018%20Slutversion.pdf

    LÄNK

    Det ska inte stickas under stol med att Socialdemokraterna bedrev en mycket effektiv valkampanj, kanske en av de mest effektiva vi sett på länge. Och även en av de smutsigare. Partiet inledde tidigt, i princip efter nyår, med ett pärlband av förslag och positionsförflyttningar. Under våren och försommaren skedde några blindskär, framför allt i migrationsfrågan. Opinionssiffrorna dalade och partiet verkade vara i gungning. Som beskrivs utförligt i avsnitt 3.6. gynnades Sverigedemokraterna, och inte Moderaterna, av detta. När Sverigedemokraterna växte ökade också trovärdigheten i den brunmålningskampanj som Socialdemokraterna och arbetarrörelsen riktat mot Moderaterna. "Fatta ditt beslut. Axla ditt ansvar. Välj att stå på rätt sida av historien!" som Stefan Löfven uttryckte det i Almedalen.

    Efter sommaren riktades S-kampanjen allt mer mot Centerpartiets och Liberalernas potentiella väljare, bland annat genom riktade annonser på Facebook. Socialdemokraterna köpte exempelvis annonser som innebar att personer som tidigare intresserat sig för Centerpartiet och Liberalerna fick filmer med budskapet ”Kan du vara säker på att Alliansen inte ger SD inflytande för att sitta i regering?"” i sitt Facebookflöde. Det är tydligt att detta budskap gynnade Socialdemokraterna i valspurten, särskilt i storstäderna - den så kallade ”Fredrik Strage-effekten".

    Parallellt med brunmålningen växlade Socialdemokraterna upp tempot i valspurten genom utspel i klassiska välfärdsfrågor, såsom familjeveckan, och den negativa kampanjen mot Moderaterna fortsatte. Hela arbetarrörelsen deltog i detta. Mot utvalda väljargrupper spreds flygblad och annonser om hur Moderaterna skulle sänka invandrares löner, chockhöja hyrorna och göra andra försämringar tillsammans med Sverigedemokraterna.

    Ett av valrörelsens lågvattenmärken var när socialdemokratiska företrädare runt om i landet spred desinformation om Moderaternas politik på arabiska och somaliska, bland annat med påståenden om att Moderaterna ville anklaga muslimska föräldrar för brott så att deras barn skulle omhändertas av myndigheter. Mot detta övertramp markerade den socialdemokratiska partiledningen mycket svagt.

    Sannolikt påverkade inte smutskastningskampanjerna, där bland annat Socialdemokraternas partisekretaren Lena Rådström Baastad var avsändare för ett brev som innehöll rena lögner, särskilt många väljare som övervägde att rösta på Moderaterna. Snarare mobiliserade det Socialdemokraternas bas och demoraliserade aktiva i den moderata kampanjen. Möjligen var det just detta syfte Socialdemokraterna ville uppnå. Smutskastningen bidrog kanske även på marginalen också till att försämra Moderaternas varumärke, vilket i sin tur hade ett egenvärde för Socialdemokraterna då de ville sätta press på Liberalerna och inte minst Centerpartiet i regeringsfrågan.

  • Flash Gordon

    Bara för att förklara vad det är som pågår. För den som eventuellt skulle lockas tro att det ligger någon sanning bakom Socialdemokraternas smutskastning


     


     


    De röda tjuter i falsett om SD – för att själva få behålla makten


     


    bulletin.nu/de-roda-tjuter-i-falsett-om-sd-for-att-sjalva-fa-behalla-makten


     


    Om det bildas en borgerlig regering med stöd av SD är de rödgrönas tid vid makten förbi. Därför gör de nu sitt yttersta för att svartmåla SD med både ljug och överord, skrän och skrik.

  • Flash Gordon

    När all deras egen politik har misslyckats, och det rejält, så är det enda som återstår för Socialdemokraterna att köra en repris på smutskastningen från valrörelsen 2018, som ni kan läsa om i inlägget här ovan.

  • Flash Gordon

    Det pågår utrikespolitisk debatt just i detta nu.

    Ann Linde i replikskifte med Adaktusson ställer sig hehjärtat bakom det kärnavtal med Iran som inte stoppar Iran från att få kärnvapen utan enbart skjuter fram tidpunkten när de får fram ett.

    #socialdemokratiskutrikespolitik.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?