Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2023-03-27 07:49:44 följande:
    En vandrande reklampelare för korruption...
    Ränderna går aldrig ur.
    Här är ränderna som aldrig går ur - samma bruna smörja som de fick från BSS, fascisteroch nazister byggt på neofascisten Per Engdahls tankegods...

    www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-medverkade-i-konspiratoriskt-manifest/

    "SD-toppen Mattias Karlsson har medverkat till ett dokument med högerextrema konspirationsteorier, enligt TV4:s ?Kalla Fakta?.

    Där står det hur en ?elit? vill ersätta svensk kultur med radikal islam.


    ? I grova drag tycker jag det pekar ut en riktning i svensk samhällsutveckling som jag menar till största delen är korrekt, säger Mattias Karlsson till kanalen.

    ...


    Christer Mattsson, docent i pedagogik vid Göteborgs universitet, säger till TV4 att det 17 sidor långa dokumentet innehåller högerextrema budskap.


     


    ? Texten bygger på två konspirationsteorier. Den ena är konspirationsteorin om ett folkutbyte. Och den andra är konspirationsteorin om den djupa staten, säger Christer Mattsson, docent i pedagogik vid Göteborgs universitet.

  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-03-29 11:26:36 följande:

    Socialdemokratisk påläggskalv...


    Nästan lika grov i mun som du är här på FL
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-05-02 21:05:34 följande:
    Att politiska partier inte får ägna sig åt spel och dobbel, ockerlån, narkotikaförsäljning, prostitution eller andra moraliskt tveksamma verksamheter är inte ett hot mot demokratin.

    Att kalla ett förbud mot politiska lotterier för ett hot mot demokratin är ett hån mot de som lever i diktaturer.

    Hot mot demokratin är sådana saker som att i ord och handling förfölja och försöka tysta meningsmotståndare, inskränka demonstrations- och yttrandefriheten, kontrollera medierapporteringen, inskränka medborgarnas rättigheter och att ägna sig åt valpåverkan.
    En del av det de beskriver låter som hämtat ur SDs verktygslåda ; lögner om valfusk för att misskreditera valet, försöka straffa journalister, kontrollera PS, angiverilagar, för några år sedan ville SD i en kommun utanför Stockholm förbjuda prideparader. 

    Det du skriver är ett hån mot de som lever i demokratier.

    Av de företeelser du beskriver är väl spel och dobbel något som Åkesson är expert på, i meningen att slösa bort sina egna pengar, och kan av en del ses som moraliskt tveksamt, det andra är så vitt jag vet olagligt i olika former enligt svensk lag och någonting ingen har laglig rätt att ägna sig åt.

    Ocker, narkotikahandel, köp av sexuella tjänster är olagligt.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2023-05-05 16:52:05 följande:

    www.expressen.se/ekonomi/lurade-pa-pensionarer-lotter-firade-med-batresa-och-middag/

    Lurade på pensionärer lotter - firade med båtresa och middag

    Uppsalaföretaget Reko Marketing AB sålde lotter på uppdrag av socialdemokratiska Kombispel. Med hjälp av ett hemligt manus lurade säljarna främst äldre att köpa kombilotter.

    Bilder i sociala medier visar hur Reko Marketing firade försäljningen med en middag och en båttur på Kanarieöarna.

    "Vi tackar vår kund Kombi för denna båtresa!!!!" skriver Reko Marketing på sociala medier där man visar upp filmer och bilder från resan.


    www.expressen.se/ekonomi/kombispel-avslutar-samarbete-med-reko-marketing-efter-avslojande-om-hemligt-manus/

    "Med hjälp av ett hemligt manus lurades äldre att köpa kombilotter av Uppsalaföretaget Reko Marketing. 

    ...


    I ett mejl efter att han tagit del av publiceringen skriver Kombispels vd Jonas Lindholm:


    ?Det manus som förekommer i artikeln är helt oacceptabelt. Har det använts i samtal under 2021 är det förkastligt och i strid mot våra riktlinjer. Vi har med anledning av detta avslutat samarbetet med Reko Marketing i Uppsala?."


     

  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-05-12 08:04:52 följande:

    Såsseriet är purkna över "arga Andersson " 

    "Nu måste Ulf "von papen" Kristersson och resten av "brunhögern" agera.

    Cry me a river, såssar.


    Jag uppfattar det som att S uppskattar att Andersson höjer tonen och rösten.

    kanske känner du igen det Andersson skriver om hatet (du?) sprider på sociala medier 

    www.dn.se/debatt/sds-hogerregim-hotar-grunderna-i-var-demokrati/

    "
    Nu har det gått ett drygt halvår sedan regeringen tillträdde. Tänk om vi nu varit i en situation där vi som varnade för riskerna med att regera tillsammans med Sverigedemokraterna kunde säga att vi hade fel. Där det visat sig att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna kunde tygla partiet.

    I stället blev det tvärtom. De traditionella högerpartierna rör sig nu i snabb takt i SD:s riktning. Moderaterna har i praktiken blivit ett stödparti i en rege­ring som styrs av Sverigedemokraterna.


    Det är lika bra att säga som det är. Aldrig någonsin tidigare har ett högerextremt parti haft inflytande i svensk politik på det här sättet. Det här är något helt nytt i Sverige. I stället för en traditionell regering har vi en högerregim styrd av sverigedemokrater. En regim som använder sin maktposition för att hota och tysta kritiska röster.

    ...


    Utvecklingen vi ser i Sverige är i linje med hur auktoritära högerregimer agerar runt om i världen. Där opposition, medier och akademi tystas, allt i syfte att stärka den egna makten.


    I Sverige har vi tillsammans byggt ett samhälle där de demokratiska värdena hållits högt. Men med Sverigedemokraternas högerregim börjar vi se ett nytt klimat som kommer att förändra demokratin och det offentliga samtalet i grunden. Det är en högst oroväckande utveckling, som är ett hot mot den tillit som byggt Sverige starkt. Tilliten männi­skor emellan, men även tilliten till de politiska processer som vår demokrati vilar på.


    När tilliten bryts ner får hatet växa. Vi ser det inte minst på sociala medier, men vi ser även hur hatet bryter ut från skärmarna till våra gator och torg. Hatet Sverigedemokraterna och högerregimens svans sprider vitt och brett bidrar till direkta dödshot. Vi såg det inte minst i det hat Annie Lööf (C) fick utstå, men även unga politiskt aktiva får uppleva ett eskalerande hat. I längden riskerar det att tysta fram­tidens lagstiftare. Det är ytterligare ett hot mot demokratin.


     


    Det är så Tidöpartiernas politiska projekt ser ut."

  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-27 12:02:00 följande:
    Kristersson satt inte i regeringen under den tiden, likt vänsterns Demirok inte gjorde när han blåste på med misshandel o drog marijuana.

    Men vi har haft liknande med S-ledare, vi fick ett bevingat ord som ännu lever kvar årtionden efter o långtid framöver av Mona, "det är häftigt o betala skatt"
    Sedan åket hon själv dit och blir dömd för skattebrott.

    Betala skatt ska tydligen inte gälla sossarna själva, det är någon annan som ska betala skatten , sossarna ska leva på lotteri försäljning och skatteinbetalningar.
    Kristersson hade väl en politisk förtroendepost  inom stockholm stad då han avsiktligt anlitade svart städhjälp och bodde i lägenheten som var avsedd för att skydda utsatta kvinnor. 
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-27 15:13:51 följande:
    Det är inget försvar, arga Andersson har hållit på med dessa frågor mycket länge, ända sedan hennes skoltid, hon har även besökt städarens hemland, förbättra kontakten osv, dvs långt innan arga Andersson själv anställde städaren.

    Arga Andersson var mycket medveten om denna kriminella verksamhet inom städbranschen, så medveten bara kan bli.
    Arga Anderssons man är dessutom ekonom, dvs paret hade alla verktyg och även jobbade för att förhindra att detta ska kunna ske.

    Ändå fick bra städaren 50 kr timmen, fick inte betalt för resor mellan olika kunder, jobba 11 timmar fick betalt för ca 6 timme pågrund av avdrag, resor osv.
    Utöver detta brukade Andersson prata med Chilos kollega som var med den aktuella dagen, där man nu vittnar om slavliknande förhållanden. Magda är en äkta kålsupare. 

    Kristerssons svart arbetare fick åtminstone behålla hela svart lönen.

    Självklart har arga Andersson gjort ett alvarligt fel, visar att hennes politik inte fungerar, hon klara inte ens av den själv, trots att hon har erfarenhet och fulla kunskaper.

    Bara för ett företag är registrerat menas inte att man är ärlig, det vet vi alla som drivit företag. Man måste checka upp.
    Det verkar som att arga Andersson gått hem inte bara i S utan också i opinionen.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-05-27 16:52:25 följande:
    Finns inget som hindra mig från att jobba svart som företagare, det spelar ingen roll om jag är anställd eller företagare. snarare har man en täck mantel genom att teckna företag o jobba svart.

    Detta vet arga Andersson om, varav man införde rot/rut osv var för att försöka förhindra svartarbeten.

    Företaget arga Andersson lejde var kända för detta, dom hade många uppstartade företag som var körda i konkurs bakom sig, ett tydligt mönster av skatte smitningar. Ändå valde hon o mannen att leja dom.
    Allt arbete arga Andersson gjort och försökt förhindra, valde hon att istället sponsa till fortsatt aktivitet där utländska arbetare fick jobba under slavlika förhållanden.

    Att Kristersson gav en hygglig svart lön är mycket mer humant gjort, än arga Andersson gjorde genom att stödja dessa arbetsgivare som behandla folk som slavar. dom får inte full lön för arbetet, inga försäkringar, som denna städare berätta, hon skar sig i handen, blev djup sår, arbetsgivaren drog av på den lilla lön hon hade, både bortfall från arbetet och drog av patientavgiften för hon fick uppsöka sjukhus.

    Det Andersson gjort är att stödja kriminella.
    Vill du påstå att Andersson har handlar med uppsåt?

    Menar du att medvetet köpa tjänster svart är att handla med uppsåt?

    Det är en makaber syn på rättsstaten du har som menar att det är mer hederligt att vara kriminell än att utan uppsåt stödja kriminella.

    Vad var det Kristersson sa på valafficherna - nu få vi ordning på brottsligheten (inte på lagefterlevnad)
  • Padirac

    Frågan är varför du tror att Kristerssons anlitandet av svart arbetskraft är detsamma som att få ordning på brottsligheten.

    Kristerssons bedrägliga beteende förminskar du, och tycker det är rättskaffens, men inte att anlita en städtjänst vitt.

    Städfirmans brott gör du till Anderssons brott och Kristerssons egna brott menar du är rättskaffens agerande.

    Det låter som en värld där ingenting är sant och allt är möjligt - sånt som SD trollfabriker sysslar med 


    Så allting gick skrev 2023-05-27 18:43:15 följande:
    Vad ska Kristersson göra när arga Andersson inte kan sitt jobb?
    Där Andersson snackar om att motverka slavarbeten inom Svenska företag, där hon inte själv ens ids kolla upp företaget hon anlitar, som dessutom visa sig driva slavarbete med utländsk arbetskraft som arbetar svart o till slavlöner.

     Det är arga Anderssons skyldighet att följa dom regler hon själv förespråkar, vem ska annars göra det? om inte ens statsminister som hon var inte gör det.
    Hon har ansvar att leva som hon försöker lära ut, inte gå in o stödja dessa oseriösa företag.

    Där företagaren friats i domstol, vilka signaler sänder det ut?
    svart jobb hos statsministern, företaget frias, det visar att det är helt ok att driva oseriösa slavliknande företag i landet.
  • Padirac

    Jag är mot SD och mot lögner, desinformation, propaganda.

    Om du tänker att det är för ett parti så är det sorgligt, mer sorgligt att du tänker så en lördag kväll dessutom.


    Polyrytm skrev 2023-05-27 21:32:20 följande:
    Jobbar du också för Socialdemokraterna?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?