Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2023-02-09 22:35:59 följande:
    Ganska typiskt organiserat sosse-troll när man tittar på "hans" sociala medier. I huvudsak oneliners med förolämpningar mot moderater, kristdemokrater och, den senaste tiden, Timbro. Det är näthat så det skriker om det.

    Några få inlägg med hyllningar av S.

    I stort sett alltid noll svar på sina inlägg men syftet är inte dialog utan att framkalla känslor. Det sitter väl någon SSU:are och fnissar bakom skärmen varje gång det görs ett inlägg från signaturen. 
    Det ser onekligen ut som en beskrivning av typen av inlägg från en och annan SDkramare här på FL. 

    Du verkar skicklig på att känna igen typen av inlägg och beskriva dem 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-02-10 08:35:27 följande:
    Ja, det är problemet.

    Socialdemokraterna har haft 100 år på sig att bygga upp en organisation som genomsyrar hela samhället.

    Ett par mandatperioder av annat styre får bara S makt att övervintra i ABF, Hyresgästföreningen, Unga Örnar, LO-facken, Folkets Hus ... you name it.

    Förutom alla tjänstemän då som de placerat ut överallt, mer eller mindre synligt.

    Ska samhället förändras måste "arbetarrörelsen" ryckas upp med rötterna från den informella makt de har förskansat sig.
    Du pratar igen om en radikalkonservatism som motsätter sig demokratisk parlamentarism  - det är inte länge sedan SD ändrade i sin kommunikation och förtydligade att de inte var mot parlamentarism.

    Den tyska radikalkonservatismen var en del av och ledde fram till nazismDöd

    från wikipedia

    Radikalkonservatism är en statsvetenskaplig och idéhistorisk term, som avser dels en politisk kultur i Tyskland under Weimarrepubliken (1919–1933) och dels en strömning inom svensk högerpolitik under 1900-talet.[1] Termen används också i övrigt om sådan konservatism som menar att tillståndet i samhället gått så snett, att radikala åtgärder måste vidtas för att inte bärande värden ska skadas och i slutändan hota civilisationsbygget.
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-02-10 18:55:17 följande:
    Vad får dig att tro att det skulle finnas något intresse av att rensa?

    Kriminella nätverk som med socialdemokraternas goda minne verkar inom socialdemokratins nätverk är ett problem ( även om S uppenbarligen inte ser det som ett problem) som partitopparna redan känner till och har valt att blunda för.
    Om jag inte förstått det fel så har kommunen ledd av S stängt fritidsgårdar som ABF drev pga av oegentligheter och närvaro av gängkriminella.

    Efter det har ABF - på samma sätt som det görs inom alla partier, tex inom M 2011 i Botkyrka (!) - skramlat ihop nya medlemmar och tillsammans med andra medlemmar inom partiet avsatt sin gruppledare / KSO i en förtroendeomröstning.  Bland ABFs nya medlemmar tros det ha funnits minst en person med koppling till gängkriminalitet. 

    Att den organiserade brottsligheten infiltrerar organisationer, partier och samhällets institutioner än inte unikt för Botkyrka eller S, gängen har ett systematiskt arbete med att placera sina personer på nyckelpositioner, tex som försvarsadvokater och inom andra institutioner.

    Att tro att det här är ett problem kopplat till S är i bästa fall ett bevis på okunnighet och naivitet, att vara en nyttig idiot, i värsta fall är det ett försök att sprida desinformation av politiska skäl.
  • Padirac
    Anonym (Saywhat?) skrev 2023-02-10 23:08:15 följande:
    Absolut! M har också varit drabbat. Det är inte det. Det obehagliga är att S inte verkar förstå problemet..
    S i Botkyrka verkade förstå problemet att ABF-ledda fritidsgårdar var frekventerade av gängkriminella - så vitt jag förstått. 

    Du tänker kanske på ett annat problem?
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-02-11 11:27:33 följande:
    Ingen tror att problemet är unikt för Socialdemokraterna. Det unika med socialdemokraterna är den symbios som råder mellan de kriminella nätverken och Socialdemokraternas nätverk. Högt uppsatta Socialdemokrater som känt till kopplingen mellan kriminella och S i Botkyrka har valt att inte agera. Tydligen är värdegrunden inte så viktig när det gäller att köpa röster. Eller så är kriminalitet en socialdemokratisk värdegrund.

    Du ser uppenbarligen inget problem i symbiosen mellan kriminella nätverken och socialdemokratins nätverk. Däremot tycks du se det som ett problem att kopplingen mellan ett kriminellt nätverk och det socialdemokratiska nätverket drogs fram i ljuset.
    Jag vet inte vad du grundar dina tankar på  , men det är inte på det jag skrev utan  på någonting som finns i dina egna föreställningar om än det ena, än det andra.

    Du får ljuga om dina egna fantasier istället för att ljuga om andra nattuw {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-02-13 22:44:42 följande:
    Vem litar på en internutredning i en sådan fråga?

    Jag slår vad om att en intern SD-utredning hade kommit fram till att partiet inte är styrt av vare sig rasister, nazister eller fascister. Vilka som skulle lita på den utredningen är dock en helt annan fråga.
    Nu har ju SD själva med hjälp av en forskare som är eller varit medlem i SD kommit fram till att SD styrts av, kontrollerats och grundas av nazister, fascister, vitmakt och rasister. 

    Det är väl bara SDs största försvarare som inte vill tro att det är sant. 

    Så, när del två av vitboken i fråga kommer ut så är frågan om hur trovärdigt material forskaren lyckas få fram och få publicera.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-02-14 18:41:39 följande:
    Jag menade inte styret i dåtid utan menade en intern SD-utredning om hur det ser ut idag.

    Förhållandena kring SDs vitbok påverkar inte hur folket tar emot en intern S-utredning.

    Förtroendet för politikerna i allmänhet är även lågt nu för tiden och det kan såklart drabba S onödigt hårt i en sådan här sak.
    Ja, det är spännande att gå se hur del 2 av vitboken kommer att läggas fram, kommer den att vara trovärdig, vetenskaplig och korrekt.

    Självklart är SD inte S och S inte SD, men det var du som tog upp SD i frågan om S utredning, så det verkar i alla fall påverka hur du tar emot det? Även om förtroendet för SD inte påverkar folkets förtroende för S. De är ju som sagt olika partier.

    Förtroendet för politiker i allmänhet och enskilda politiker i synnerhet talar nog mot SD och för andra partier. Just Andersson verkar ha ett stort förtroende hos folket, att SDs, brunhögerns, brunmoderaternas och alternativhögerns spinndoktorer gått upp i falsett som att någon knipit dem i kulorna påverkar inte folket. Det är en begränsad del av befolkningen som har tilltro till dessa aber och deras mässande. Men de troende kommer förståss att försöka leva på detta länge, de kanske till och med på riktigt tror på sina egna fantasier. 

    Hur det egentligen ligger till är en annan fråga, men att på allvar tror att ett parti medvetet stödjer gängkriminella verkar vara deranged.   SD och vurmarna här brukar försvara SDs nazister med att det handlar om enskilda personer. Men det gäller naturligtvis inte andra partierTomte
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-02-14 20:26:08 följande:
    Det jag jämförde med var en intern SD-utredning i ett annat känsligt ärende och hur det kan tänkas tas emot av folket. Vitboken är någonting annat och inte riktigt jämförbart.

    Det är nog enbart bättre kommunikation som kan ge politikerna ett generellt högre förtroende idag.
    Med tanke på partitillhörigheten för vitboks-forskaren/författaren i fråga så är det väl inte mer än en intern utredning. Ändå hävdar SDs vurmare att SD som parti inte hade koppling till nazister, fascister, rasister och vitmakt, det var istället enskilda partier.  Här verkar SDs försvarare inte ens tro på sitt eget partis avslöjanden. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-02-15 20:47:43 följande:
    Det är väl vad vitboken har kommit fram till? - att SD var nazister runt hörnet.

    Om det andra hållet innebär S så är det en fråga som ställs i nutid.
    SDs vitbok är inte klar, det är bara den första delen fram till 2010 som presenterats.

    Om S är infiltrerat eller inte av kriminella är inte någonting annat än SDs och brunhögerns våta dröm. I verkligheten handlar det om vad som hänt inom abf botkyrka-salem och den lokala S-föreningen. Att dra växlar om att S skulle vara infiltrerat av gängkriminella på det underlaget är en ganska stor tankevurpa. 

    Men det passar kanske inte whataboutismen från de brunblå.
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-02-15 21:11:45 följande:
    Den delen som är klar avhandlar partiets grundande och de inblandade personerna och det är väl vad du har tagit upp?

    Vilket som så är det en fråga som troligen kommer att hänga i luften länge. Folk i allmänhet är inte heller sena med att hämnas och med de medlen som har helgats under de senaste ~20 åren så lär det inte bli snyggt.
    Menar du att SDs fotsoldater kommer att hämnas med anklagelser mot S?  Jo, det verkar vara många av dem som vill hämnas på S då fotsoldaterna har svårt att acceptera en korrekt verklighetsbeskrivning. 

    Eller är det några andra kränkta kverulansparanoiker du tänker kommer hämnas osnyggt på någon?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?