Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (mr happy) skrev 2017-11-25 23:58:26 följande:
    Jag menar det jag skriver. Dina påhitt kan jag inte stå till svars för.

    Du har dock rätt i att godhetsapostlarna på vänsterkanten gärna sprider bilden att högermänniskor är onda och vänstern goda. De verkar ha lite svårt att ta när det framkommer att er förre partiledare är insyltat som meetoo-marodör.

    Jag kan ju tycka att godhetsapostlarna borde bli er förvånade och upprörda när deras egen f.d ledare visat sig vara lika usel som vilken Sverigedemokrat som helst, eller? Väntar du dig så lite från vänsterledare.

    Hur brottsoffret upplever situationen är självfallet individuellt. Jag tror dock att brottsoffer med vänstersympatier får sig en tankeställare efter ett övergrepp från en godhetsapostel.

    Vi diskuterar övergrepp mot kvinnor och jag påpekat att en moderat landstingspolitiker under veckan har fått lämna sina uppdrag pga. olämpligt beteende mot kvinnor och en sverigedemokratisk tjänsteman på SDs riksdagsparti blivit polisanmäld för våldtäkt.

    Din kommentar till detta är att "SD och M aldrig utgett sig för att vara nån slags godhetsapostlar".


    Du får det onekligen att låta som att det är värre om en man som säger sig stå för det goda (jag misstänker att du menar män som definierar sig som feminister och propagerar för att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män) utsätter kvinnor för övergrepp än om en moderat eller sverigedemokrat utsätter kvinnor för övergrepp.


    Själv tycker jag att alla övergrepp mot kvinnor är lika svinaktiga och det är inte en förmildrande omständighet att förövaren är sverigedemokrat eller värre om förövaren är feminist.


    Sedan tycker jag att du förmedlar en oriktig bild. Virtanen och Ohly har fått mycket mer uppmärksamhet i media och mött mer kritik än den moderat som under veckan fick lämna Stockholms läns landsting eller den sverigedemokratisk tjänsteman på SDs riksdagsparti blivit polisanmäld för våldtäkt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2017-11-30 13:25:13 följande:
    Så blir det med en regering som höjer skatterna. Varför tror du att jag tar ut all övertid i ledighet numera? Kleptokraterna höjde värdet på ledig tid så numera har jag till och med börjat ägna mig åt svartjobb på kompledigheten. Var det så man hade tänkt sig få in mera skattepengar, tro?

    Fast det stämmer inte att regeringen höjer skatterna. Nästa år sänker regeringen skatterna med 6 miljarder kronor och regeringen bedömer att staten även kommer sänka skatterna år 2019 och 2020.

    För övrigt så bidrar du och andra som jobbar svart till att skatterna inte kan sänkas. Det är både egoistiskt och kontraproduktivt att jobba svart om man vill att skatterna ska sänkas. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-11-29 23:49:59 följande:
    En kompis har jobbat ihop 20000 i övertid denna månad. Arbetsgivaren tvingas betala c:a 10000 i ren skatt för detta nöje eftersom försäkringarna är fullbetalade.

    Utöver den rena skatt som arb.avgiften i detta fall utgör tvingas arbetaren betala 64% engångsskatt på det som blir kvar.

    Totalt handlar det om att arbetsgivaren betalar ut 30000, varav arbetaren får 6800 kr i sin plånbok. Dessa kan arbetaren använda till att betala moms, ensinskatt och kanske lite alkoholskatt.

    Var det nån som sade stöld?

    Detta låter som en skröna. Om din kompis arbetsgivare har betalat 10 000 kr i arbetsgivaravgifter på en inkomst på 20 000 kronor så har arbetsgivaren betalt in för mycket avgifter.  


    Hur mycket har din kompis i årsinkomst och var bor kompisen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-11-30 21:37:48 följande:
    50000 i grundlös och 20000 i övertid.

    Det blir kanske mer i stil med 7500 kr i arb.avgift på övertiden. 27500 i kostnad fr företaget varav 7-8 tusen landar på löntagarens konto. Fantastiskt. Då har vi inte ens räknat med trängselskatt och alla förmånsbeskattningar man åker på för nöjet att få jobba.

    Arbetsgivaravgiften är på drygt 30 %. I ditt räkneexempel är den 50 %, varför?


    Förmånsbeskattning är egentligen inte ytterligare en skatt utan handlar om att förmåner som arbetsgivaren ger en anställd ska beskattas som lön. Om din arbetsgivare ger dig luncher till ett värde av 2 000 kr men du behöver bara betala 1 000 kr för luncherna så räknas 1 000 kr som lön och det är rimligt.


    Så ditt exempel höll inte om du inte lägger till trängselskatt etc. Vad oväntat..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2017-12-01 17:23:17 följande:
    https://www.skattebetalarna.se/kampanj/skattesmall-nej-tack

    Jag får ännu högre marginalskatt nästa år.

    Om du ska prata skattemoral kan du ju börja med dina toppsåssar som gjort allt för att undvika skatt...

    Det är inte egoistiskt, det är en livsstil för oss glesbygdsbor. Byta tjänster med varandra osv. Vi betalar lika mycket i skatt som stadsborna, men "vad fan får vi för det?"

    exempel: enda gången vi ser till polisen är när de fått order om att djävlas med ungdomar som kör EPA-traktorer... Glöm att de kommer p.g.a. inbrott eller stöld. Inte ens pågående brott kan de åka på. I grannbyn löste man det genom att klå upp ett par båtmotortjuvar ordentligt och slå sönder deras skåpbil. De kommer knappast tillbaks dit. Nu är jag ingen förespråkare för våld, men det är dithän vi är på väg.
    Jag har svårt att ta människor som jobbar svart och klagar på samhällets resurser på allvar. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-12-02 10:26:37 följande:
    Det är nog det där med hönan och ägget. Du frågar dig aldrig varför de jobbar svart?

    Skattetrycket är perverst på inkomster mellan 38k - 100k. Över 100k kan jag förstå att man anses som höginkomsttagare och borde kunna betala mer. Men den som tjänar 50k förtjänar inte 62% marginalskatt.

    Tycker du att det är rimligt med platt skatt d.v.s. att de som tjänar minst exempelvis en lokalvårdare ska betala samma procentuella skatt som en höginkomsttagare, verkställande direktörer etc.? Det tycker inte jag. Är du medveten om att ett sådant system skulle man flytta skattebördan från de som tjänar mest till de som tjänar minst? Tycker du verkligen att det skulle vara rimligt?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Draken55 skrev 2017-12-02 11:40:45 följande:
    Bättre om de åker taxi för skattemedel för 50.000 om, året, då är de goda överklass-sossar... respekt!!  not?

    Folk har rätt att klaga, vi lever inte i DDR, ännu....

    Nu tänker du fel. Det var Ulf Kristerssons som åkte taxi för 50 000 kr om året och han är moderat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Draken55 skrev 2017-12-02 12:42:41 följande:

    Du är en lättviktare i debatt, ingen har anklagat partiledare för hur mycket de åker taxi, va pratade om en lokalpolitiker i stockholm, en självutnämd småpåve.

    Jämföra äpplen och päron, det är ännu en av dina paradgrenar, väx upp!


    1.Ulf Kristersson var inte partiledare bär han åkte taxi för 50 000 kr per per år

    2. Vilken lokalpolitiker har åkt taxi för 50 000 kr per år (Inte Karin Wanngard i alla fall)?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-12-02 13:11:35 följande:
    Jag önskar ingen skattehöjning till lokalvårdaren, snarare tvärtom. Riktigt låga inkomster borde inte beskattas överhuvudtaget.

    Verkställande direktörer är ett konstigt exemel eftersom lönerna varierar oerhört bland dessa. Jag tänker mig hantverkaren som jobbar en massa extratimmar för att få råd med drömresan. Varför hen drabbas av pomperipossa?

    Genom de förändringar jag föreslår skulle medelinkomsttagare få en rejäl morot att lägga det där lilla extra. Därmed skulle de kunna drömrenovera sommarstugan, köpa tjänster o.s.v vilket skulle generera jobb och löseförhöjningar till andra grupper. Den stora vinnaren skulle vara staten som skulle få in mycket mer skattepengar.

    Istället för mina idéer får vi vänsterpolitik som leder till stagnation, svartjobb och sämre välfärd. Var och en väljer själv.

    Det är orealistiskt att tro att vi kan satsa på att förstärka försvaret, rättsväsendet, vård, skola och omsorg om de som tjänar mest ska få kraftiga skattesänkningar och de som tjänar minst helt ska slippa skatt. Därför är det inte särskilt konstigt att de som önskar en sådan politik inte utgör mer än någon promille av befolkningen.  Det finns inget Riksdagsparti som vill slopa statlig inkomstskatt därför att man förstår att det inte skulle fungera i praktiken.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-12-02 16:08:48 följande:
    Ingen förtjänar 62% skatt. Att få behålla hälften av sin inkomst borde vara en mänsklig rättighet.

    Är någon sedan avundsjuk på att vissa tjänar mer än de själva får de diskutera införandet av maxlöner. Många på vänstersidan har den underliga inställningen att jämlikhet skall skapas genom att dra ner de som har det bäst istället för att höja de som har det sämst och då är ett lönetak effektivare än höga skatter.

    Jag tycker du gör fel när du stirra dig blind på marginalskatten. Tittar du på hela inkomsten så är det ingen som betalar 62 % i skatt på hela inkomsten. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?