Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    RebeckaZ70 skrev 2019-10-19 19:54:45 följande:
    Det behöver påminnas om ibland>

    Dessutom medvetna politiska beslut. Skriva avtal med islamistiska grupper för att byta maktpositioner mot väljartillströmning.
    Sidfot raderad/admin
  • Flash Gordon
    Och DÄR gick SD om S bland LO-medlemmar.

    Det är dessutom LO-kvinnorna som nu lämnar S för SD. Bara 3 av 10 LO-medlemmar är S i dag.

    Det går fortare än vad jag trott nu. LO har man ändå trott skulle vara ett starkt fäste.

    Det kan vara så att raset för S är på väg att accellerera. Hur lång tid tar det innan vi får första mätningen på S under 20?

    https://www.expressen.se/nyheter/sd-for-forsta-gangen-ikapp-s-bland-lo-medlemmar/

    "... de som framför allt lämnar S är LO-kvinnorna, där SD tidigare haft svårt att nå fram, men där partiet nu gör stora inbrytningar."

    "Inte ens en tredjedel av LO:s medlemmar uppger alltså att de skulle rösta på S om det vore val i dag - en siffra som saknar motstycke historiskt. "

    "- Om Socialdemokraterna inte lyckas ersätta LO-medlemmarna med andra väljargrupper är det i grunden regeringsmakten som står på spel för S, fortsätter han."

  • Flash Gordon

    Alltid lika eminenta Ledarsidorna.se

    https://ledarsidorna.se/2019/10/s-inte-langre-storst-parti-i-lo-star-nu-vid-vags-ande/

    S är nu vid vägs ände. Räddade tillfälligt vid valet 2018 av en massiv S/LO-kampanj i telefon och på sociala medier (som vi även ser här) och självmål av SD i slutspurten men inkompetent regeringspolitik gör nu att Kommunals kvinnor lämnar S och då är proppen ur.

    "Den trend som har byggts upp bland kvinnor är som starkast i bland annat Kommunal. Det är främst de kommunalanställda som fått bära den största bördan av många av regeringen Löfven I olika integrationspolitiska åtgärder, som till exempel "extra händer i vården".

    Projektet "Extra händer i vården" resulterade på många arbetsplatser att kommunanställda fick ofta omotiverade eller direkt olämpliga migranter som skulle få någon form av kontakt med arbetsmarknaden. Inte sällan vägrade män som placerades ta instruktioner av kvinnlig arbetsledning, kom för sent eller vägrade följa hygienregler på äldreboenden. Flera arbetsplatser som Ledarsidorna varit i kontakt med under den perioden menade att de extra händerna var mer en belastning i arbetet än en tillgång. Det är även kvinnorna som blir de första att behöva anpassa sig till det ökade våldet som de förknippar med en okontrollerad migrationspolitik. Kvinnor som får se sin frihet begränsad och inte längre kan röra sig obehindrat i parker och på gator nattetid.
    ...
    Det är även kommunanställda som får ta första smällarna av regeringens flyktingamnesti åt de afghanska unga män som saknar flyktingskäl och som nu utgör en allt större belastning ute i kommunerna."


    Det krävdes alltså, som för nästan oss alla, att Kommunals kvinnor själva skulle bli drabbade för att de skulle börja fundera på klokskapen i det SMP(CVL) håller på med.

    Bakomliggande ansvariga?

    Tro&Solidaritet et al.


  • Flash Gordon

    Socialdemokraterna låter mer än vad de egentligen presterar är den samfällda bedömningen. Det som sker är därmed i allra högsta grad en protest mot regeringens politik.



    Även om det inte råder panikstämning i partiledningen för Socialdemokraterna så börjar stressen märkas. För fortsätter trenden i samma riktning i ett år till kommer inte ens ett byte av väljare räcka till. De migranter som många pekar ut som ny och självklar väljarbas kommer kräva en återgång till identitetspolitik och ge bland annat vissa migrantgrupper och minoriteter särrättigheter.



    Socialdemokraterna har rört sig till vägs ände i samarbetet med Miljöpartiet. Det skulle sannolikt vara en bättre lösning för Stefan Löfven att helt sonika sparka ut Miljöpartiet, som ligger bakom stora delar av dagens regeringspolitik som försatt Socialdemokraterna i denna situation och regera i ren minoritet eller sitta i opposition. Men han hindras av bland annat Tro och Solidaritet som hellre ser ett samarbete med MP och V än att Löfven lägger sig närmare den riksdagsmajoritet som de facto finns för en mer restriktiv och kravorienterad migrationspolitik.


  • Flash Gordon

    Det speciella med S och LO är ju att S bildades av fackföreningsrörelsen. Det är bokstavligt talat deras parti. och med facket menas då dagens LO-förbund.

    Tjänstemannanfacken har aldrig varit kopplade till ett politiskt parti på samma sätt.

    Tro & Solidaritet representerar det absolut sämsta av gammal unken, daterad identitetspolitik och S-vänster.

    En högersosse som Johan Westerholm vill bara ha bort dem.


  • Flash Gordon

    När korruptionen är så öppen och ogenerad att folk bara har accepterat att den är en naturlig del av livet

    https://twitter.com/hanifbali/status/1301076445347938306

    PEAB sponsrar socialdemokraterna.

    Socialdemokraterna ger PEAB byggkontrakt utan att följa lagen om offentlig upphandling.

    Allt bakom lykta dörrar.

    Socialdemokraterna är en sådan korrupt maktorganisation att det snarare känns som en bananrepublik i Centralamerika än som ett civiliserat västland.

  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2020-06-12 10:16:56 följande:
    Såssepolitiker kräver att alla platser uppkallade efter Carl von Linné byter namn, alla statyer av honom ska tas bort och att skolorna slutar undervisa om de växter han upptäckte.

    Bara Sverige kan ha såna såssar.
    Intressant kontrast.

    Sossarna i Tjeckien är regeringspartner med den tjeckiska versionen av Sverigedemokraterna.
  • Flash Gordon

    Statsministern (s)jälv slirar på om det här med yttrandefrihet verkligen är önskvärt.

    Inte första gången han är i de träskmarkerna i och för sig. Vi kommer nog alla ihåg hur han hade åsikter om vad en författarinna från Sverige hade sagt om Sverige i en intervju utomlands.

    skogkar.se/sag-hej-da-till-ratten-att-hada/

    Löfven: "Jag har väldigt svårt att förstå dem som hela tiden ska provocera, skända och göra ner andra människor. Jag har oerhört svårt att se nyttan med det. Vi behöver inte ha det i vårt land."

    Vadå, "Vi behöver inte ha det i vårt land"?

    Alltså, en statsminsiter som anser att vissa uttryck, inom yttrandefriheten, "behöver vi inte ha i vårt land" ...

    Ett alternativ vore förstås att han, som högsta ansvariga politiker, helt enkelt bara gav fan i att signalera vilka delar av yttrandefriheten som är "onödiga".

    Han behöver inte förstå. Han behöver bara acceptera att rätten finns där.

    .

  • Flash Gordon

    Året är 2020 och Stefan Löfven kommer till sist på att invandring och brottslighet hänger ihop. Detta faktum är numer "glasklart" för honom. Som det varit för så många andra av oss i decennier, redan.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/x3RPbR/lofven-migration-och-brott-har-ett-samband

    "Med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser. Det är glasklart."

    Kommentar på denna från Alice Teodorescu

    twitter.com/alicemedce/status/1303775269111476224

    "Bara så att alla hänger med: den som såg sambanden FÖRE Löfven var oanständig i bästa fall och rasist i värsta fall, den som ser dem från och med NU är helt enkelt bara väldigt klok och insiktsfull."

  • Flash Gordon

    Glasklart att invandring är kopplat till brottsligheten?

    OK.

    Så, vem röstar då på kopian när orginalet finns tillgängligt?

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?