Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2023-12-11 06:44:31 följande:

    Varför ljuger såssarna när det är så enkelt att kontrollera?

    Alla fem såssar inkl Fritzon samt MP, V röstade i EU för beslut om tvångsrenovering av bostäder. Som skulle ha kostat en villaägare en halv miljon. Men såssarna påstår att de röstade emot förslaget. Varför ljuger dom? Röstningslistorna är ju offentliga.

    Såssesvammel.


    De räknade väl med att media inte skulle gräva i saken.
  • nattuw

    Det här är lite intressant:
    "Statsminister Stefan Löfven utnämner EU-valet till ?en folkomröstning om högerextremismen?. Därmed pekar han ut SD-ledaren Jimmie Åkesson som sin huvudmotståndare i EU-valet. " 8 maj 2019 SVT

    "Socialdemokraterna pekar inför EU-valet enbart ut SD som sin främsta rival, skriver DN." 9 dec 2023 Aftonbladet

    Förra gången Socialdemokraterna gjord SD till sin huvudmotståndare backade S.  Frågan är om det kommer att gå bättre den här gången eller om det är en strategi som gynnar SD mer än S. Risken för S är att det blir SD:s frågor som hamnar i fokus och att S smutskastningstaktik inte biter så bra som S hoppas.

  • nattuw

    Socialdemokraterna har svårt att locka unga manliga väljare och skyller på feminismen: "Vi har med vårt fokus på feminism missat att se hur hårt drabbade de unga killarna har varit under de senaste 20 årens samhällsutveckling, säger Rud Pedersen."
    [SVT; "S svårt att locka unga manliga väljare ? skyller på feminismen"; 2 januari 2024; ]
    www.svt.se/nyheter/inrikes/s-svart-att-locka-unga-manliga-valjare-skyller-pa-feminismen

    Frågan är om det verkligen beror på feminismen eller om det beror på oförmågan att hantera samhällsproblem.

  • nattuw
    Rataxes skrev 2024-01-17 07:42:08 följande:
    www.gp.se/ledare/gastkolumn/krigsrisken-ett-skal-att-uppvardera-arbetaryrkena.80366c1b-29b6-48a6-9202-2b9c4a47c8d5
    Den klokaste  socialdemokraten sitter inte i riksdagen eller fullmäktige utan kör lasset med sopor. Soffan är precis så jag önskar sossar ska vara. 
    Smart, beläst, liberal, solidarisk, modig mm. 
     
    Soffan har allt som partiledningen inte har.

    Tänk om partiledningen bestående av kretiner som Baudin, Ygeman, Strandhäll, Damberg, Mogge, Argalena, proppmätta vapenvägrare m.fl vrak kunde bytas ut mot tänkande människor som Soffan, Carina Hägg, Widar Andersson Johan Westerholm m.fl.

    S skulle kunna regera ensamma istället för att behöva luta sig mot kommunister, islamister och gröna khmerer.

    SD skulle bli ett minne blott.
    Kan bara instämma. Det finns socialdemokrater som skulle kunna göra Socialdemokraterna till ett statsbärande parti igen. Men de kommer aldrig att släppas fram.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-02-20 22:43:48 följande:
    Henrik Jönson har vikt sitt liv till att sprida högerpropaganda. Han framställer ofta människor med vänsterliberala ideal som ondskefulla (genom elaka bildval) och drar sig inte för att manipulera de bilder han använder sig av.  Det är befängt att en politiker inte skulle kunna kritisera eller ifrågasätta honom. 

    Däremot var det strategiskt fel av Magdalena att lyfta in honom i debatten. Han förtjänar inte uppmärksamheten och fokus hamnade på fel frågor. 
    Det handlar om hur ifrågasättandet görs. Det går ifrågasätta och samtidigt hålla en god ton. Det går även göra som Andersson vilket inte är att rekommendera om det inte handlar om en ren smutskastningskampanj.
  • nattuw

    En utredning om politiska lotterier har kommit fram till att politiska partier inte skall få lura folk att spela på kredit, skall betala skatt på vinsten samt redogöra för vem som står bakom lotteriet.
    www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-presenteras-utredningen-om-partipolitiska-lotterier

    Socialdemokratiske är emot förslaget eftersom det skulle drabba deras ekonomi om de inte får lura folk att spela på kredit, måste betala skatt och inte får smyga med att pengarna går till socialdemokraterna.
    www.svt.se/nyheter/inrikes/andersson-vill-strypa-storsta-oppositionspartiet

    Återstår att se om förtroendet för socialdemokraterna påverkas av att socialdemokraterna protesterar mot rena självklarheter.

  • nattuw
    Rataxes skrev 2024-04-26 12:52:12 följande:

    Han vill hämnas:


    Det vore bättre om han slutade bete sig som en barnunge.
  • nattuw
    K Markatta skrev 2024-05-02 12:12:52 följande:

    omni.se/krav-inom-s-fornyelse-och-generationsskifte/a/Gy1qnV

    Krav inom S: Förnyelse och generationsskifte

    En intern revolt bubblar inom Socialdemokraterna, rapporterar Expressen. Trycket uppges vara starkt på att partiledaren Magdalena Andersson dels öppnar för nya lösningar på samhällsproblem, dels genomför ett generationsskifte i S-toppen.

    Förutom inriktningen av politiken vill många nu se nya ansikten i S ledning. Mikael Damberg, Morgan Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman nämns alla som personer man vill ska flytta på sig.

    Håller Bill med? Bör S sparka oduglingarna Ygeman, Damberg och Morgan?


    Bra. Landets största parti borde ledas av kompetenta personer som är mer intresserade av att lösa samhällsproblem än av att brunsmeta allt och alla som inte stödjer deras maktanspråk.
  • nattuw

    Annika Strandhäll beklagar sig över att hon av partiet (S) uppmanats att "ta fighten" i sociala medier men när Strandhäll utsattes för kritik och rena hot har Strandhäll inte fått någon stöttning av partiet.

    Texten är bakom en betalvägg men den delen som går se räcker för att ge bilden av ett parti som drar sig undan och lämnar individer till sitt öde när det börjar bli besvärligt. Vilket pekar på ett svagt ledarskap.

    www.gp.se/politik/strandhall-s-brottas-man-med-grisar-blir-man-smutsig.452906df-f07c-4247-a473-b2151815d355

  • nattuw
    KillBill skrev 2024-05-04 20:24:42 följande:
    Kul att se att du drar lans för Annika Strandhäll när hon berättar hur illa hon har blivit behandlad av nazister och Sverigedemokrater.
    Eftersom jag inte är socialdemokrat så faller det sig naturligt att stå upp för ett bättre samhälle.
  • nattuw

    Lena Hallengren intervjuas i Studio ett 2024-09-12 om Socialdemokraternas moraliskt tvivelaktiga lotteriverksamhet:
    sverigesradio.se/artikel/hallengren-s-om-saljbluffen-det-ar-for-jakligt

    Inget av det som framkommit är någon nyhet och ända tills en morgontidning i Stockholm bestämde sig för att skriva om saken har det fått fortgå med socialdemokraternas goda minne.

    Intervjun kan sammanfattas med "det var inte vårat fel", "vi har inget eget ansvar" och "ingen borde få kritisera oss".

  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-14 20:58:07 följande:

    Ja till skillnad mot när SD avslöjades med att ha betalda nät-troll så får det hela konsekvenser.


    Problemen med socialdemokraternas lotteriverksamhet har varit kända länge utan att socialdemokraterna velat göra något åt saken eftersom vinsten gick före etiken.

    När socialdemokraternas lotteriverksamhet och dess baksidor tidigare uppmärksammades påstod socialdemokraterna att det vore ett hot mot demokratin om socialdemokraterna inte fick lura äldre och skicka folk till kronofogden.

    När den nuvarande regeringen ville se över lagstiftningen för att begränsa socialdemokraternas möjligheter att driva gamla in i armarna på kronofogden påstod socialdemokraterna att regeringen ville tysta oppositionen.

    Och några konsekvenser av socialdemokraternas oetiska lotteri var det inte tal om innan det hela fick en sådan spridning att socialdemokratins spinndoktorer blev tvungen att rycka in för en skademinimering.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-15 14:16:44 följande:
    Hade man brytt om äldre människor som blir lurade hade man förbjudit exempelvis Postkodlotteriet som avslöjats med att lura dementa människor att köpa lotter men det gör SD, M, KD och L inte.
    Hade socialdemokraterna brytt sig om äldre människor som blir lurade skulle socialdemokraterna inte lurat äldre människor. Men nu är det en gång för alla så att för socialdemokraterna är profiten viktigare en etiken och då blir det de gamla som drar det kortaste strået.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-15 20:38:23 följande:
    Hade SD, M, KD och L brytt sig om äldre människor hade de förbjudit all telefonförsäljning av lotter till äldre. Det gör man inte trots att Postkodlotteriet via aggressiva telefonförsäljare krängt lotter till dementa pensionärer så anser regeringen att Postkodlotteriet ska få fortsätta att sälja lotter på kredit med hjälp av telemarktingbolag.. 
    Du försvarar socialdemokraternas bristande vandel med att ingen har stoppat socialdemokraterna från att skuldsätta äldre och därmed är det de som inte hindrat socialdemokraterna från att sko sig på de äldre som bär ansvaret för att socialdemokraterna skott sig på äldre människor.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-17 18:22:57 följande:
    Det är en signifikant skillnad mellan vad som hände när SD avslöjades med att ha anonyma betalda nät troll som spred SD propaganda och hat.
    Den signifikant skillnad är att socialdemokrater försvarade sig med att det vore ett hot mot (social)demokratin om inte socialdemokraterna fick fortsätta lura av äldre demenssjuka deras sista pengar.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-17 21:25:46 följande:
    Till skillnad mot SD så agerar S..
    Socialdemokraterna agerade inte fast det redan tidigare var känt vilka metoder som socialdemokraterna använde sig av för att lura äldre och dementa. Att socialdemokraterna nu är tvungen att hantera skandalen så att den inte får någon inverkan på den fortsatta lotteriverksamheten handlar bara om att socialdemokraterna är rädd för att skandalen skall hota profiten.

    Socialdemokraterna har ett eget ansvar för att de satt profiten före etiken. Det duger inte att börja babbla om andra partier för att försöka undvika att ta ansvar.
  • nattuw

    Det var redan tidigare känt att socialdemokraternas lotteriverksamhet är moraliskt tvivelaktigt så varför blev det en nyhet just nu?

    Kan det vara en intern socialdemokratisk maktstrid på gång?

  • nattuw
    Anonym (S är inte längre ett arbetareparti.) skrev 2024-09-20 20:20:38 följande:
    Whataboutism.
    Det är svårt att försvara att man blåst dementa pensionärer på pengar. Så Socialdemokraterna har inte så mycket annat än whataboutism att komma med om de skall kunna stoppa in skelettet av lotteriskandalen i garderoben.
  • nattuw

    Eftersom jag inte följer sociala medier och lotteriskandalen är på väg in i den socialdemokratiska garderoben så är jag antagligen en av de sista som hört följande kommentar som antagligen kommer att flyga över huvudet på vissa men som på ett tänkvärt sätt visar på skillnaden mellan partibaserade lotterier och övriga lotterier.

    Vilket spelbolag skall du rösta på i nästa val? Socialdemokraterna eller Postkodlotteriet?

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?