Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Från en ledare i Dagens industri:
    "Anta att M, KD, SD får en knapp majoritet. Enligt nuvarande s-logik är då demokratin hotad och minoriteter i Sverige har skäl att vara oroliga för sin säkerhet. Kommer S att acceptera valutgången?
    ---
    Den typen av kampanj som S-ledningen och viktiga S-ministrar har dragit i gång är unik i svensk modern politisk historia. Aldrig tidigare har centrala ministrar så utstuderat beskrivit oppositionen som demokratiskt illegitim."
    ( www.di.se/ledare/s-leker-med-elden/ )
    Dagens industri; PM Nilsson; S leker med elden; 2021-01-31

    Så är Socialdemokraterna ett genuint hot mot demokratin eller är de bara vulgära. Finns det risk att Socialdemokraterna lyckas piska upp sig själva och sina anhängare så att de blir ett hot mot den demokrati de (ibland) påstår sig värna?

  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-03 15:17:09 följande:

    Därför har mitt inlägg en koppling till det som diskuteras. 


    Du menar frågan om huruvida socialdemokratiska ministrar bara är vulgära eller om de är ett hot mot demokratin.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-09 07:07:36 följande:

    Lars Jederlund: Den populistiska rörelsen har fått en toppenidé av Donald Trump: Beskyll eliten för valfusk och vid det svenska riksdagsvalet 2018 var ifrågasättandet av valet det största någonsin, enligt Valmyndigheten. Nu måste de partier, organisationer och medier som vill värna vår demokrati börja förbereda sig på denna typ av angrepp också i Sverige.


    www.dn.se/debatt/svensk-demokrati-hotas-av-anklagelser-om-valfusk/
    Tänker socialdemokraterna skylla på valfusk om de inte får behålla makten?
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-09 20:20:08 följande:

    Nej som du vet så är det SD:s paradgren att skylla på valfusk. Enstaka KD- och M väljare kommer säker också att göra försök att skylla på valfusk i nästa val (eller ifrågasätta om regeringspartierna kommer att lämna ifrån sig makten frivilligt) men i förhållande till SD väljarna står de sig de sig slätt.


    Det jag vet är att socialdemokratin tycks vara beredd till vad som helst för att behålla makten. Och att samma socialdemokrati ägnar mer tid åt att smutskasta andra än åt att lösa de samhällsproblem som de har betalt för att lösa.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-11 23:43:43 följande:

    Det är skrämmande att du och andra försöker skriva historien genom rena lögner.

    Lyssna på Padirac, han vet vad han snackar om.


    Du menar: Lyssna på Padirac, hen har rätt åsikter.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-12 15:03:15 följande:

    Nu tycker jag att du är naiv. Om Westerholm verkligen var socialdemokrat skulle han inte låta sin publikation vara en megafon för i huvudsak konservativa politiker och opinionsbildare


    Hur otrolig tanken än ter sig för dig så finns det socialdemokrater som faktiskt anser att yttrandefrihet är något bra.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-06 13:52:32 följande:

    Den utpekade statsministermördaren/Olof Palmes mördare Stig Engström var moderat kommunpolitiker. Det blir svårt för något parti att toppa. Just saying.


    Någon som kan toppa en Socialdemokrat som försöker plocka politiska poäng på att en icke dömd person hängts ut för ett mord på en socialdemokratisk statsminister?
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-15 12:51:14 följande:
    Även när det gäller LAS så gick SD och alliansen till val på att försämra turodningsreglerna. Hade Sverige fått en borgerlig regering stödd av SD hade LAS försämrats mycket mer än vad som nu skedde.
    SD och alliansen gick till val på en försämring av turordningsreglerna. Men det var Socialdemokratin som tvingade igenom försämringen. Så varför då inte lika gärna rösta på originalet istället för på kopian? Varför rösta på S när de ändå bara går högerns ärenden?
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-15 22:56:50 följande:
    Därför att det nu blev en relativt liten förändring av turordningsreglerna. Med en SD stödd regering med C, L, M och KD vid rodret hade det blivit mycket mer genomgripande förändringar av LAS.
    Så en röst på socialdemokraterna är en röst för en långsammare försämring av samhället.

    Tack men nej tack. Jag vill lägga min röst på ett parti som vill bygga ett bättre samhälle och ser man på hur stödet för socialdemokraterna har minskat så verkar jag inte vara ensam om den saken.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-15 23:24:18 följande:
    Det är du som är dåligt påläst. En huvuddel av fackförbunden har kommit överens med arbetsgivarna om de regler som regeringen avser att lagstifta om. Med en SD, KD, M regering hade förändringen med stor sannolikhet varit mycket mer genomgripande.
    Arbetsmarknadens parter kom "överens" om något som den socialdemokratiska regeringen genom hot om lagstiftning tvingade dem att komma överens om. Vad som hänt om vi haft en annan regering är bara spekulationer.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?