Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2022-06-25 12:07:52 följande:
    Förvisso men ändå.

    Det är 2022 nu. Inte 2006.

    Någon gång borde det räcka med okvädningsorden från vänstern.

    Det minskar i omfattning, tack och lov, men de som ännu håller på förstår så mycket.
    Vänstern har ju ingen långsiktig politik eller ideologi som de kan stå upp för. Kvar finns då bara okvädningsord och brunsmetning.
  • nattuw

    Ygeman har kommit med ett utspels som före valrörelsen skulle benämnts som rasistiskt. Enligt Ygeman bör befolkningen klassificeras efter härkomst och de som har en "utomnordisk" bakgrund bör inte få bosätta sig vart de vill. Enligt Ygeman bör mängden personer med icke nordisk bakgrund som får lov att bo i ett område begränsas.

    Aftonbladet: Rasism, men med förnuft?
    Petter Larsson: Ygeman måste ta avstånd från sig själv
    www.aftonbladet.se/kultur/a/WjnwmG/petter-larsson-om-anders-ygeman

    Återstår då att se hur Ygemans utspel kommer att hanteras av de partier som utgör socialdemokraternas regeringsunderlag.

  • nattuw
    KillBill skrev 2022-08-02 12:23:54 följande:

    Dec där är en fultolkning. Ygeman har inte påstått att befolkningen ska klassificeras efter härkomst. Det Ygeman föreslår är att tydligare regler för klassning av utsatta områden. Här kan du läsa originalartikeln. 

    www.dn.se/sverige/ygeman-max-halften-med-utomnordisk-bakgrund-i-utsatta-bostadsomraden/


    Under rubriken "Ygeman: Max hälften med ?utomnordisk bakgrund? i utsatta bostadsområden" i DN kan vi läsa:

    "Integrationsminister Anders Ygeman (S) vill se tydliga kriterier i klassning av utsatta områden. En hög andel boende med utomnordisk bakgrund kan bli ett nytt mått.
    Ygeman inspireras av Danmark
    "-Jag tror det är dåligt att ha områden där majoriteten har utomnordiskt ursprung, säger minister.""

    Så enligt Ygeman är det är inte folk med "utomnordisk bakgrund" som skall klassas utan istället är det de områden där det införs ett tak för personer med "utomnordisk bakgrund" som skall klassas. De med "utomnordisk bakgrund" skall bara bakas ihop i en grupp utan klassning så att deras rätt att bosätta sig där de vill kan begränsas.

    "-Hej jag är en japansk utbytesstudent som behöver en bostad.
    -Tyvärr vi har redan uppnått områdets taket för antalet personer med utomnordisk bakgrund. Så i det här området får du inte hyra eller köpa en bostad."
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:49:07 följande:
    Gammal hederlig rashygien.
    Och vi vet hur det brukar sluta.
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:49:07 följande:
    Nu ska det bli kul att se Socialdemokraterna försvara att "icke-västliga" invandrare måste kontrolleras till antal och placering.

    Knappt ens AfS har föreslagit någonting liknande.
    Jag tror inte att socialdemokraterna kommer att behöva försvara sin inställning till människor som har en utomnordisk bakgrund. Socialdemokraternas följarskara skulle försvara socialdemokraterna rätt in i ett regelrätt lägersystem och de jobbar alltid hårt för att se till att allt som kan vara besvärande för socialdemokraterna skall begravas fortast möjligt. Så vem skulle de behöva förklara sig för?
  • nattuw

    En intressant ledare från GP som berör den socialdemokratiska smutskastningstaktiken.

    Adam Cwejman: Därför kan jag inte respektera S trots att jag vill:
    "Det finns mycket att vara tacksam över när det kommer till den socialdemokratiska rörelsen. Från rösträttens och den moderna välfärdsstatens utformning, till kampen mot politiska extremer från både vänster och höger.
    ---
    När man minns allt detta och samtidigt inser att socialdemokratin även i denna tid spelar en central roll i Västvärlden, blir det alltmer plågsamt att se hur delar av den sittande S-regeringen försvarar sitt maktinnehav och förhåller sig till landets politiska opposition.

    Statsråden Annika Strandhäll och Morgan Johansson utgör i det offentliga samtalet två av de mest polariserande och destruktiva rösterna som går att finna. Det finns inget lumpet skamgrepp som befinner sig under deras nivå, ingen historisk liknelse som är för absurd eller långsökt."
    12 aug 2022: www.gp.se/ledare/d%C3%A4rf%C3%B6r-kan-jag-inte-respektera-s-trots-att-jag-vill-1.78709605

    Ledaren är väl värd att både läsa i sin helhet.

  • nattuw

    Socialdemokraternas valfilm: "Vårt sverige kan bättre." Ja Sverige kan bättre. Men att socialdemokraterna skall ta tag i de samhällsfrågor som de ägnat åtta år åt att nonchalera och därmed börja göra rätt för den lön som vi skattebetalare står för låter inte särskilt troligt.

  • nattuw
    K Markatta skrev 2022-09-26 17:05:19 följande:

    I valet fick M och SD rekordhögt stöd bland förstagångsväljare. Varför lutar allt fler unga åt höger?


    De unga kanske inte uppskattar att bli beskjutna på lekplatser och förnedringsrånade på väg hem från skolan.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-09-27 19:41:25 följande:
    De unga vill ha en billig hyresrätt centralt i storstan och en högre levnadsstandard än föräldrageneration när de flyttar hemifrån.
    För att kunna uppnå det måste de först överleva tillräckligt länge.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-09-28 17:46:16 följande:
    Alla som överlever får en billig hyresrätt centralt i storstan och en högre levnadsstandard än föräldragenerationen när de flyttar hemifrån.
    Det tåget gick medan tidigare regeringar valde att ignorera samhällsproblem och istället babbla om SD.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-10-09 09:17:52 följande:

    Förstås den mentala akrobatik som kommer att behövas när sossarna inom ett par mandatperioder helt plötsligt blir tvungna att förklara varför det nu är viktigt att samarbeta med SD.


    Jag tror inte att det behövs någon mental akrobatik. De (S) brukar oftast bara vända på kappan och förneka allt de tidigare sagt eller gjort.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?