Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    FDFMGA skrev 2017-03-14 15:32:25 följande:
    För mig som vän av ordning så har jag bara synpunkter på sådant jag känner till eller kan informera mig om.

    Jag väntar alltså på utredningsförslag innan jag har synpunkter på utredningsförslag. Iofs kan jag nog tycka att det borde vara bättre att öka bidragen till småklubbars verksamhet så slipper ungar kränga lotter till de närmast sörjande som köper eländet av tvång.

    Jag var med på en mardrömstråkig tillställning i somras där lotterna avlöste varandra i en aldrig sinande ström. jag och många med mig kände för att skrika "Men säg vad vi ska ge i bidrag  i stället så kan vi gå härifrån och slippa risken av att tråkas ut till döds".
    Ha ha ha, det där känner jag igen.
    Jag/vi har måga ggr köpt oss fria från den där jävla försäljningen av Bingolotter som man tvingades sälja, bara för att slippa tvinga på andra dessa lotter.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-03-16 00:35:03 följande:
    Vad gäller valresultatet så måste man glädja sig över PVVs och Geert Wilders oväntat svaga resultat. Det rödgröna verkar ju bli dubbelt så stort som Geerts främlingsfientliga parti (trots socialdemokraternas katastrofval)
    Och vi kan nu börja hoppas att hela Europas folk har vaknat upp, och vänder högerpopulisterna ryggen.
    Det fiasko som Wilders fick erfara, var helt oväntat men sannerligen glädjande.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    kvarnfot skrev 2017-03-16 14:20:55 följande:
    Jag tycker ändå att man ska skilja på privata företag och ideella organisationer som sportklubbar mfl.
    Men jag vet ju att ni socialister älskar skatter...
    Ha ha ha, så jag är socialist nu, ändå är jag den här som troligen lever mer kapitalistiskt än de flesta som skriver här, och antagligen även tillhör den minoritet som är egen företagare.
    Och jag är övertygad om att de flesta som skriver här inte ens betalar en enda krona i statlig inkomstskatt, eftersom det gör man inte, om man inte har en inkomst som överstiger 438.900 sek/år, och då endast 20%.

    Men ändå så är det skatterna som alltid förs fram och som en regering beskylls för att vara hög.., få verkar ha koll på att det är deras folkvalda som styr i sin/resp kommun och landsting som ofta ska hållas ansvariga för vad som betalas i skatt.

    Och vad gäller företagandet så finns det alldeles utmärkta möjligheter att använda de vinster som företaget gör, till att göra avdrag eller att återinvestera dom pengarna i företaget.
    Det är när folk vill göra snabba klipp, och/eller plocka ut vinsterna för att stoppa i egen ficka, som skatten drar iväg och blir hög.
    Men det har jag definitivt inget emot, lycksökare är inget jag tycker vi i Sverige ska värna om.

    Så precis som många andra har du blivit lurad, eller jag kanske ska säga desinformerad, vad gäller skatterna i Sverige.
    Det du får se, är vad som händer när inkomsten blir hög eller riktigt hög, men sanningen är att få, t.o.m väldigt få ens kommer i närheten av dom skattenivåerna i %.
    Det är beräkningar utifrån ett sämsta tänkbara scenario, men som i verkligheten väldigt få råkar ut för, speciellt inte företagare.
    --------------------------

    Tyvärr är inget skattesystem perfekt, och det gör förstås att det finns de som "råkar illa ut" med det skattesystem vi har.
    Men kom då ihåg att det inte är nån regel, utan tillhör undantagen, vilket förstås inte är till nån tröst för de som kommer ikläm.
    Och vore det inte för alla som rör sig med de riktigt stora pengarna, och som hela tiden försöker hitta nya sätt att kringå skatterna, så skulle vi kunna ha ett enkelt och begripligt system.
    Men dom uppfinner hela tiden nya lösningar som gör att dom kan blåsa oss vanliga medborgare på vår välfärd, det verkar inte finnas nån gräns för hur mycket dom är villiga att betala för att kunna komma undan lite skatt.
    För betala får dom göra, det är inte gratis att lura oss/staten på pengar, då de som uppfinner dessa möjligheter vill ha betalt för sitt jobb, så det är bara de redan riktigt rika som har råd.

    Och frågar du mig, så skulle jag vilja se riktigt hårda straff för dessa skattefifflare som vi, du och jag, fyller fickorna med pengar på.
    För det är vår gemensamma välfärd som åker ner i deras fickor, det är oss dom blåser, och har inget att göra med höga skatter i Sverige.
    --------------------------------
    Gör dig själv en tjänst, sluta titta på siffror och lyssna inte på propagandan som hör till det politiska spelet, jmf istället Sverige med välfärden i andra länder.
    Då kommer du se att vi inte blir slagna av värst många, och vi skulle ha det ännu bättre, om inte så många miljarder fifflades bort av skrupellösa människor, och om vi hade bättre kommunalpolitiker som inte stup i ett avslöjas med att ha klantat till det med våra skattepengar.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-03-16 20:36:51 följande:
    Var det verkligen oväntat.

    Jag tycker snarare att det var ett utslag av den förväntade Trumpeffekten.

    Europa har ju alla möjligheter att se hur det går när en högerpopulist kommer till makten.

    Fortsättning i Frankrike. Det kommer inte alls att gå så bra för Le Pen som hon trott och andra befarat.

    Inte för mig personligen, det oväntade var att utgången alldeles före valet tydde på jämt skägg mellan Wilders och Rutte, men en liten fördel till Wilders, men så blev det alltså inte.
     
    Jag tycker det går att se lite varstans att högerpopulismen har nått toppen och från den finns det bara en väg, och det är nedåt.

    Och har vi lite tur, så fortsätter Trump, Erdogan att ge högerpopulismen ökad fart i nerförsbacken.
    Och att det inte går så vidare bra med Brexit, kan även det bidra till att folk inser vilket h-vete dom håller på att ställa till med för sig själva och för alla oss andra.

    I Nederländer så har det räknats på vad ett Nexit skulle innebära och kosta för dom.
    Och det negativa och kostsamma för Nederländerna vid ett utträde ur EU, kan säkert bidragit till att Wilders inte fick det stöd som förmodades.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-03-17 08:36:49 följande:
    Haha.

    S i Tyskland samarbetar med Merkels CDU.

    Det går rätt bra för S i Tyskland.

    Jag tror man ska akta sig för analyser som är endimensionella.

    Däremot kan man säkert generalisera och påstå att ett parti som ingår i en regering som för en politik partiets väljare inte kan identifiera sig med ofta straffas av dessa före detta väljare.

    Något som MP fått känna på.

    Jag antar att om Nederländerna inte skulle ha så väldigt många partier, utan en mer "normal" uppdelning utifrån den politiska V/H skalan, så skulle S ha långt fler väljare.
    Vad jag menar är, att många av de konstiga partier som finns i Nederländerna, i själva verket har en politik som väl skulle kunna föras in under något av de partier, som vi ser som vanliga politiska partier.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Anonym (Egen företage) skrev 2017-03-17 15:44:36 följande:
    Kan enbart hålla med!

    Jag som egen företagare och som dagligen gör affärer, både inrikes och utrikes, samt betalar ut löner vet exakt hur stor skattebördan är i förhållande till omsättningen. Jag personligen tycker att den ligger på en nivå som är rimlig men det egentliga problemet uppstår när man tvingas konkurrera med andra bolag i helt andra delar av världen som har helt andra former av skattesystem som i sin tur gör det möjligt för dem att pressa ned priserna på de tjänster vi själva levererar på ett sätt som aldrig kan bli verklighet här i Sverige.

    Men den "vinsten" dessa företag gör kommer till ett visst pris, i form av dålig kvalité på själva produkten samt bristande kompetens hos personalen inom området . Vi i Sverige kommer aldrig att kunna bli billigast, men vi kan fortfarande leverera samma tjänst/varor men med bättre kvalité och det är också andra villiga att betala för i slutändan, precis på samma sätt som jag är villig att betala skatt utan att stirra mig blind på enbart siffrorna.
    Fan va kul och se att det finns de som ser skatten och de avgifter vi företagare betalar på samma sätt som mig.
    Nu förgyllde du min fredag, så ikväll blir det att fira med en riktigt god ärtsoppa och tillhörande ostmacka.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-03-18 21:33:55 följande:
    Det går åt rätt håll för S.
    Precis som jag skrivit här att jag gissat på skulle hända. 
    D.v.s S kommer att öka allt eftersom svenska folket ser och förstår hur bra Sverige nu går, och då inser hur bra regeringen sköter sig.

    Att det inte gått mer uppåt för S beror såklart på det vanliga, att possitiva nyheter inte säljer lika bra som negativa eller "skandaler".
    Men gör media sitt jobb fram till valet, och ger regeringen den cred dom förtjänar för sitt jobb, så kan S komma att öka till 35% fram till nästa val.

    Och för en gångs skull så är det lätt att visa på hur regeringen skött sig, det finns ju "siffror" som talar sitt tydliga språk.
    Dessutom är de problem som finns i Sverige inga för vanligt folk obegripliga ekonomiska sammanhang, eller annat som kräver speciella kunskaper för att förstå.
    Utan det är vardagsproblem som är lokaliserade och som väljarna förstår sig på, och även kan ta till sig hur dom ska åtgärdas.

    Är bara regeringen tydliga med vilka åtgärder dom kommer att sätta in, och ser till att dom är tillräckligt kraftfulla så att väljarna blir nöjda.
    Och dessutom gör klart för väljarna hur lång tid det kommer att ta innan en förbättring kommer att märkas, så är jag helt säker på att S kan se fram emot ett riktigt trevligt val.

    Jag har svårt att se att dom skulle misslyckas med att göra ett riktigt bra nästa val, när dom nu bäddat så bra för sig.
    Misslyckas dom, ja då har dom faktiskt bara sig själva att skylla på, för nu finns hur mycket possitivt som helst att visa upp för väljarna.
    Det ska till nån oförutsägbar kris för att det ska gå fel, och den risken finns förstås alltid...

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2017-03-18 22:43:46 följande:
    Ja, men vad är konkret problemet.

    Vad vill man nu konkret ändra?

    Vill man inte ha någon uppsägningstid alls eller vill man ha en kortare provanställningsperiod? 
    Läs det här: https://www.centerpartiet.se/var-politik/politik-a-o/jobb/arbetsratt-och-fackforening.html

    Jag får inte ihop det som står i 1:a stycket, hur hör "sist in först ut" ihop med de som aldrig satt sin fot på en arbetsplats?

    Vad gäller 2:a stycket så måste innebörden vara att det är tänkt att vi ska främja ett elittänkande på arbetsplatserna.

    3:e stycket är en ren motsägelse till vad C sagt om att lagar inte ska styra arbetsmarknadens parter.
    För C vill att det ska lagstiftas om lägstalöner, och det om nåt ger en lag som styr (tvingar) arbetsmarknadens parter.
    I praktiken så vill C ge företagen laglig rätt att betala ut en lön som ligger långt under de lägstalöner som fack förhandlat fram för resp bransch.
    I C:s förslag som är en sänkning med 25% under dagens lägstalöner, vilket skulle betyda en månadslön före skatt, nånstans mellan 12500 - 14500 sek/mån för de flesta.
    ----------------------
    Ö.h.t det C har föreslagit om löner, LAS och lönesättning så liknar det skit på alla områden, där det i praktiken betyder att förhandlingsrätten och lönesättningen mer eller mindre slås ut, och innebär betydande försämringar för de som ska arbeta.

    Och när det ska göras så övergripande förändringar där de flesta riskerar att dras med, så lär det heller inte betyda fler i arbete.
    Utan det blir ett krigande om jobben, där de duktiga får jobba, men till en lägre lön/sämre löneutveckling.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2017-04-07 01:27:44 följande:
    I senaste Demoskop backar S och deras samarbetspartners, inräknat de som stödjer S i upphandlingsfrågor, med sammanlagt 2,7 procentenheter medan oppositionen ökar med 3,5 procentenheter:

    www.expressen.se/nyheter/har-ar-siffran-som-k.../

    Dessutom förstärks den tidigare trenden att S är som starkast bland sistagångsväljare:

    Anmärkningsvärt med S-noteringen är att den redan skeva åldersprofilen bland väljarna verkar förstärkas ytterligare. Bland väljare över 65 år är S i dag större än hela alliansen sammantaget, under 30 år är regeringspartiet däremot bara tredje största parti, passerade av M och SD.
    Sorgligt nog så bevisar det bara hur dåligt det är ställt med det politiska intresset och kunskapen hos många unga.
    Och att det är så, det bevisas av att yngre (oftast yngre) ger regeringen skulden för hur dåligt kommunal och landstingspolitker sköter sina jobb.

    Förresten verkar det vara lika illa ställt hos många som skriver här på FL, då det klagas på regeringen hela tiden, trots att dom inte ens är inblandade eller har nåt inflytande över de problem som oftast tas upp.
    Jag tror faktiskt det under min tid, aldrig har varit så uselt ställt med den politiska kunskapen och intresset hos svenskarna som det är idag.

    Vad det beror på? Utan minsta tvekan, så är det den "debatt" som förs på de (a)sociala medierna, som står för den absoluta merparten av den politiska fördummningen i Sverige.
    Den politiska kunskapsnivå som visas upp där och generellt i Sverige, gör att jag undrar om det inte är dags att börja fundera över, om det inte behövs ett obligatoriskt politiskt kunskapsprov som måste klaras, för att ö.h.t få rösta i riksdagsvalen.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-04-07 10:32:51 följande:
    Humor att tala om bristande kunskaper och sedan hävda att regeringen inte har någoting alls med skenande kostnader och ökande åtaganden i kommuer och landsting att göra.

    Efter att staten dumpat kostnaderna för de senaste årens rekord-invandring i knät på kommunal- och landstingspolitiker.
    Märkligt att det är just din kommun som alltid verkar ha skenande kostnader för precis allting, och att det alltid är regeringens fel.., ja det är nog humor som du säger, SD humor publicerat hos sanningsägare som Avpixlat och andra SD-sponsrade organ.

    Tror du inte många undrar över ditt ihärdiga tjatande om att Sveriges undergång är nära, nåt som du snart sagt i varenda inlägg påstått sen lång tid tillbaka..
    Samtidigt som svenskarna själv är så possitva till sin ekonomi ( http://www.expressen.se/dinapengar/sparande/svenskarna-bast-i-eu-pa-att-spara/ ) och att vi minst en gång i veckan möts av liknande eller helt andra possitiva uppgifter i media, uppgifter som tydligt visar på att Sveriges ekonomi håller världsklass.
    EU-etta har vi varit länge nu, och Sverige befäster allt mer sin ledning där.

    Och jag skulle ljuga, om jag sa att jag inte märkt av folks positivitet och förbättrade framtidstro, folk mår uppenbart bättre och känner sig säkrare på hur deras framtid kommer att bli.
    Det är förstås sorgligt att du inte tycks få dela den glädje och framtidstro som nu allt fler svenskar, invandrare och flyktingar känner.

    Visst finns det saker som oroar, främst då den desinformation och de lögner som samordnat sprids av högerpopulister över hela Världen.
    Men givetvis så kommer lagen att omfatta alla och allt som strider mot lagen.

    Och där tycker jag vi absolut ska följa Tysklands exempel och införa samma lag som dom stiftat för att kunna sätta press på företagen och även ägarna av företagen.
    T.ex Facebook och Twitter som varit alldeles för långsamma med att plocka bort material som är uppenbart rasistiskt och/eller består av desinformation eller rena lögner.
    Nu riskerar företagen att få böta 50 miljoner Euro, om inte innhållet inom en viss tid plockas bort, och även ägarna kan få böta personligen, då 5 miljoner Euro, om inte innehållet är bortplockat inom 24 timmar.

    Förhoppningsvis så kan Tysklands initativ leda till en gemensam EU-lag, så vi får en likformig lag för alla EU-länder, och som är gränsöverskridande.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-04-10 18:06:20 följande:
    Nu brukar länka på familjeliv fungera skrämmande dåligt men vi gör ett försök:
    ( www.dn.se/nyheter/sverige/nastan-vem-som-hels.../ )
    ( lararnastidning.se/mojligt-bli-larare-med-005.../ )

    Sedan har SVT-nyheter rapporterat att de inte fått sökande så att det räckt till att fylla upp platserna på vissa lärarprogram men där ids jag inte leta upp någon länk.
    Korta URL:en så att den hanteras av mjukvaran och de inställningar som används av FL, så är det inga problem.
    Det är alltså inget fel på hur FL:s länkning fungerar, utan FL tillåter inte en obegränsad längd på länkarna.

    Vilket jag f.ö tycker är helt rätt, då URL:er kan vara flera 1000 tecken långa, och den längden fungerar t.ex inte  i ett SMS eller med Twitter, och definitivt inte för oss människor att hantera med minnet.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/URL-f%C3%B6rkortare

    Eller är det nåt annat du menar med att länkningen fungerar "skrämmande dåligt"?

    Korta en URL kan du t.ex göra här: https://goo.gl/
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Det är generellt alldeles för mycket gnäll som kommer från kommuner och landsting, åtminstone då det är fråga om att behöva betala för något.
    Fast det mesta tillhör förstås det politiska spelet, så det får vi acceptera.

    Landstingen.., finns det nån som vill ha dom kvar, inte jag iaf.
    Det måste vara helt fel att hälso sjuk och tandvård inte sköts av en och samma "organisation"
    Är det nåt där vi alla ska ha samma rättigheter och möjligheter så är det i just dom frågorna, och det har vi inte i dag.
    Så lägg ner landstingen, eller ta åtminstone bort hälso, sjuk och tandvården från deras uppgifter.
    Även kommunerna borde bli av med uppgifter som rör hälso, sjuk och tandvård, anser jag.

    Om nån är av annan åsikt, ställ er då frågan, varför inte alla ska få samma behandling, ha samma möjligheter och rättigheter oavsett var man bor i Sverige?
    Nu existerar det bara i teorin, i verkligheten så skiljer det massor mellan olika landsting, nåt vi hör/läser om mest varje dag, om vi inte personligen får ta del av det.

    Det ska inte vara så att ekonomin och/eller politisk tillhörighet och åsikter styr vad som ska finnas eller prioriteras.
    Det ska enbart vara sakkunniga som prioriterar och beslutar i dessa frågor.
    Men stora skillnader kommer det alltid att bli, när det är politiker inblandade, så jag tycker det ska skapas en politisk oberoende organisation som helt tar över dessa frågor.

    Jag förstår att även dom kommer att vara tvingade, att arbeta efter de ekonomiska förutsättningar som den av oss valda regeringen ger dom, men vi slipper definitivt alla större skillnader som finns idag.
    Och det bästa av allt, vi blir helt av med nyckfulla politiker och det bråk som alltid förkommer om vad det får kosta och vart pengarna ska gå, och därmed så står vi säkert ut med att vissa delar, rent praktiskt inte går att lösa.
    T.ex som att närhet, utbud och tillgänglighet aldrig kan uppnås med full rättvisa, så att det blir helt likvärdigt över hela landet.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Anonym (mr happy) skrev 2017-05-02 21:01:39 följande:
    Klart motståndarsidan säger att allt ska bli sämre. Så fungerar det ju alltid. Samma sak som att du vägrar erkänna att jobbskatteavdragen är bra för Sverige.

    Men bättre har det sannerligen inte blivit. Skattetrycket höjs succesivt och det är de heltidsarbetande som är måltavlan för samtliga höjningar.
    Det har blivit mycket bättre för Sverige som land, hur sjutton kan du ha missat det?
    Det har gått att läsa om Sveriges framgångar i varenda tidning, ekonomisk som "vanlig" dagspress, omtalats i radio, tv och all annan media, både i och utanför Sverige, under minst ett år nu.

    Faktum är att Sverige går långt bättre än på flera decennier, vi får gå tillbaka till åren när Sverige hade sin förra guldålder (-50-60-talet) för att ens hitta nåt liknande, vad gäller Sveriges ekonomi och företagande.., Sverige blomstrar som aldrig förr.

    Glädjande är åxå att det ser ut att fortsätta ett tag till, så det finns nu stora möjligheter att återställa, eller om du så vill, åtgärda de problem som Alliansen aldrig gjorde nåt åt.
    Vi har nu pengar/ekonomi för att bygga nya bostäder, utbilda och anställa fler poliser, lärare och vårdpersonal.
    Vi kan anställa de vi behöver i det offentliga utan att behöva låna till det.
    ------------------------------------

    Självklart ska vi höja skattetrycket, eller rättare sagt, omfördela skatten så att bördan blir mer rättvis.
    Så att vår gemensamma välfärd höjs lika för alla, och inte förskjuts ännu mer till de mest välbetalda.
    Ökad välfärd är inget som ska vara förbehållet de som redan har det bra, utan den ska ges lika till alla som kan bidra med en insats utifrån den egna förmågan, till att bygga Sverige.
    ---------------------------------

    Om du inte personligen ännu märkt av en förbättring inom något område, måste du veta beror på Alliansens 8 år vid makten.
    Att sälja ut våra egna företag för att sänka skatten, inte anställa eller utbilda personal som behövts till skola, polis och omsorg, och underlåtenhet att rusta upp vår infrastruktur, är fel Alliansen gjorde och som vi nu måste göra nåt åt. 

    Felen Alliansen gjorde, har den sittande regeringen påbörjat arbetet med, vi bygger nu både bostäder och infrastruktur i den storlek det finns arbetskraft att få tag på.
    Polis, skola och omsorg får all den personal dom så väl behöver, men som du vet, bromsas möjligheterna att snabbt fylla de vakanser som finns hos dom och även i många andra yrken, av att det inte finns personal att anställa.
    Vi måste utbilda många många fler, för att kunna tillgodose den efterfrågan och det behov som finns idag, och det är inget som går att göra nåt över en natt.

    Det kommer att ta tid, en utbildning tar tid, dessutom måste vi övertyga de som är på gång att utbilda sig, att söka just dessa utbildningar, och är inget som nån regering i världen kan göra så mycket åt.
    Allra minst med det som vi till leda hör från oppositionen, att skjuta till mer resurser/pengar och/eller sänka skatten.

    Dessa pengar som oppositionen talar om skjuta till, dom ska vi använda till att avlöna den personal vi nu och i framtiden utbildar.
    Och de skattesänkningar dom vill se, dom pengarna ska vi använda till att istället höja lönerna för de lägst betalda, och till en ökad välfärd för alla.
    ----------------------

    Ska vi fortsätta på den inslagna vägen och återställa den välfärd vi hade för några årtionden sen, ja då måste vi förstås rösta på de partier som vill detta.
    Vi kan inte lägga rösten på t.ex M, som vill sänka skatten med 20 miljarder!! Avskaffa en hel hög med förmåner vi idag åtnjuter, och som vi idag ser som självklara i våra liv.
    Då kan vi glömma allt vad ökad välfärd för alla heter, det blir gamla tiders M och deras vi och dom, där de med bäst förutsättningar och de med dom vassaste armbågarna som kommer att få del av förbättringarna...

    Som  tur är, så verkar det bara vara M som öppet vill tillbaka till ett utpräglat klassamhälle, C och L ska det nog gå att komma överens med, och den vill heller inte ha nåt samröre med det högerextrema SD.
    ----------------------

    Vad gäller SD, så lär folk få klart för sig vad/vilka dom är, och vad som verkligen döljer sig bakom den "fina fasad" dom visar upp utåt i det offentliga, när väl valrörelsen kommer igång, det kommer media att se till.

    Vi måste tro på att det inte ska bli lika illa som för tyskarna på 30-40-talet, eller som för ungrare och polacker idag.
    Där dom idag sitter med "sitt SD"medborgare som nu har fått se sina mänskliga rättigheter och demokratin försvinna.
    Dom gjorde misstaget att tro på lögnerna som "deras SD" framförde i deras länder, och det ska vi göra/måste vi göra allt för att det inte ska hända i Sverige.
    Sverige ska inte ledas av nazister, fascister, högerextremister eller nån form av extremister ö.h.t, vilket är fallet om SD skulle få del av regeringsmakten.
    ----------------------------------------------------

    Glädjande att fransmännen nu fått se den verkliga högerextrema LePen (Frankrikes SD), och vilken hemsk politik hon och henns parti står för.
    Och det bästa av allt, hon gjorde själv misstaget att avslöja det för fransmännen på bästa sändningstid i TV.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/okad-ledning-for-macron-efter-debatten

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?