Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Digestive skrev 2021-03-25 16:25:48 följande:
    Förringar inte faktum att den sittande regeringens allra högsta förtroendesiffror inte ens når upp till Alliansens sämsta inom mätningen.

    Men visst kan nästa val bli en rysare på flera vis, utfallet är dock ingenting som jag lägger någon större vikt vid.

    Det utfallet spelar mindre roll när vi har har en regering som lånar pengar till sin Alldeles för mycket är lagom!-politik istället för att fylla våra lador under högkonjukturer. Lånade pengar som till och med andra länders lador fylls med (nu senast ska 150 miljarder strösslas bort på detta).

    Det är ett fantastiskt dåligt läge som regeringen Löfven har skapat åt Sverige inför kommande lågkonjuktur och då världens reservvaluta samtidigt står inför historiskt obeprövade utmaningar. Vad är planen, KillBill?

    Kanske vore det bra om regering Löfven kunde roffa åt sig några mandatperioder till bara för att tydliggöra vilka det är som har ställt till det...

    Vad pratar du om? Sverige lånade näst minst  pengar av EU länderna under förra året. Sveriges statsskuld är bland de lägre i EU. Sverige ekonomi och ekonomiska utsikter bedöms vara mycket goda. Här får du ett exempel som är helt färst. 


    www.dagensnaringsliv.se/20210322/204928/moodys-bekraftar-svenskt-toppbetyg



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-03-25 17:24:21 följande:

    Det här är ju ändå rätt typiskt Socialdemokraterna och deras arrogans och obryddhet om såväl rättssäkerhet, regelverk och demokrati - när det passar dem

    twitter.com/KristerThelin/status/1374258920122953728
    twitter.com/M_Abrahamsson/status/1374265897733533698

    Minister kommenterar pågående brottmål och föregriper utgången av målet med sitt partis åsikt - för att göra en politisk poäng.

    Bör rimligen hamna i KU för det.


    Krister Thelin insinuerade häromdagen på Twitter att berusade kvinnor har sig själv att skylla om de blir våldtagna. Det finns de som tycker att domarkåren ska avhålla sig från den typen av kommentarer.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-25 19:25:47 följande:
    Under 2019 hade vi en tillväxt på 1,2% (innan pandemin) och sista kvartelet 2020 låg vi på -0,2%.

    Och här kommer någon och räknar med att Sverige har 3% tillväxt året 2021 (mitt i pandemin och med den högsta arbetslösheten sedan finanskrisen 2008).

    Vilket flummeri. Kommer vi att hitta oljefynd i Sverige 2021 eller vad?

    Det är inget konstigt alls utan helt normalt med en ekonomisk rekyl efter en recession. I EU som helhet  förväntas BNP öka ytterligare något men där var också nedgången i BNP så mycket större än vad den var i Sverige under förra året.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-25 23:36:46 följande:
    Frågan är snarare om det här är änden av rekylen eller om vi kan hålla skutan flytande en liten stund till. Stockholmsbörsen ligger redan på historiska rekordnivåer och framförallt i USA ser man fler och fler tecken på att en marknadscykel börjar lida mot sitt slut (bland annat 10Y fonderna har börjat rusa i USA och även här i Sverige).

    NASDAQ kan exempelvis dumpa med ~30% och fortfarande befinna sig i en parabolisk rusningstrend och övriga index ser motsvarigt tokiga ut...

    Det är inget litet luftslot som spricker när det väl spricker. Över 20% av all USD som existerar - världens reservvaluta - trycktes under året 2020 allena. Det finns inget historiskt motstycke.

    Men visst finns det sämre platser att befinna sig på än i Sverige när världsekonomin  väl korrigerar sig. Det vore dock en underdrift i kvadrat att mena att Sverige står rustat inför kommande lågkonjuktur - ingen 

    Här nedanför kan den som vill se hur mycket nytryckta dollar som har tryckts vid närliggande kriser (för att stimulera ekonomin) samt jämföra detta med Coronakrisens dito:

    Jag vet inte riktigt vart du vill komma. Ekonomerna tror på en rekyl för världsekonomin/högkonjunktur efter pandemin. Den dagen det kommer en lågkonjunktur så är Sverige bättre rustat än de flesta andra länder i Europa (i och med våra låga skuldsättning).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-26 15:20:40 följande:
    Så under 2021/efter pandemin så räknar dessa ekonomer med att exempelvis stockholmsbörsen kommer att rusa MER paraboliskt än såhär?

    På fem månader har vi återhämtat oss till samma nivåer som innan pandemin (efter finanskrisen 2008 tog det oss ~4 år) och på fem månader därefter - efter en månads korrigering - har vi sprungit ifrån en parabolisk trend med hela ~15%. 

    Härifrån väntar vi alltså på en rekyl så att ekonomin börjar tar fart igen? - enligt dessa ekonomer.

    Sverige drogs in i finanskrisen 2008-2009 och redan 2010 hade Sverige en kraftig uppgång i BNP på hela 6 procent. 

    "Dessa ekonomer" är tex konjunkturinstitutet och Svenskt Näringsliv. Menar du att du inte litar på prognoser från Svenskt Näringsliv?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-26 16:48:08 följande:
    Nja, jag tror att marknaden på flera håll i världen - inte minst i USA - hinner göra gigantiska korrigeringar innan dess.

    Första året efter finanskrisen ökade Sveriges BNP med 6. Nu bedömer ekonomerna att Sveriges BNP kan komma att öka med 3 procent när pandemin bedöms klinga av efter halvårsskiftet.


    Självklart kan prognoserna behöva korrigeras något om det skulle visa sig att pandemin håller i sig (t.ex. p.g.a. brist på vaccin) men då blir rekylen än mer kraftig när pandemin är över.  Din ifrågasättande av de ekonomer som bedömer att Sveriges ekonomi öka kraftigt efter pandemin är grundlöst.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-27 17:40:33 följande:
    Inte alls grundlöst.

    Att BNP:er och marknader är två olika ekonomiska områden betyder inte att de ej hör ihop/påverkar varandra. Att Sverige inte har USD som nationell valuta betyder inte att Sveriges ekonomi vore opåverkad av en instabil reservvaluta.

    Vad har du fått sådana idéer ifrån?

    Det är självklart att dessa faktorer inte är grundlösa för vår ekonomi utan en direkt del av vår ekonomiska grund.

    Det är ditt ifrågasättande av de ekonomer som bedömer att Sveriges ekonomi kommer öka kraftigt efter pandemin som är grundlöst. Vad är ditt argument för att ekonomerna på Svenskt Näringsliv har fel?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-28 11:53:20 följande:
    Argumenten är redan tilldelade och inte alls grundlösa.

    1. Stockholmsbörsen har redan återhämtat sig och befinner sig sedan oktober 2020 i en överparabolisk upptrend.

    2. Indexen på börsen i USA har redan återhämtat sig, befunnit sig i en överparabolisk trend sedan ~juni 2020 samt har haft/befinner sig i en korrigering sedan ~februari 2021.

    3. Över 20% av all amerikansk dollar som existerar trycktes under året 2020 allena.

    4. Jag tror att kommande korrigeringar på börsen - på flera håll i världen - efter dessa överparaboliska rusningar kommer att sakta ner tillväxten generellt under 2021. Sedan är det ingen som vet vad ett wild card som punkt tre kan få för konsekvenser eller när.

    Det betyder att de som investerar i börsen i likhet med ekonomerna på Svenskt Näringsliv tror på att svenska och amerikanska bolag kommer att utvecklas starkt. Hur skulle det kunna vara ett argument för att ekonomerna på Svenskt Näringsliv har fel?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-28 13:12:53 följande:

    Mina frågor till KillBill blir raderade av den socialdemokratiska moderatorn helt utan motivation.

    Snart åker jag väl ut härifrån.


    Jag får också inlägg bortplockade ibland, det får nog de flesta av oss. Det finns alltid en motivering när ett inlägg blir bortplockat. Vad fick du för motivering?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2021-03-28 14:24:02 följande:
    Nej, man får inte alltid en motivering, ibland står det bara en nummerserie följt av en nolla. Gissar att det betyder att den som plockat bort inlägget var en sån.

    Det sker vad jag förstår när man har citerat ett inlägg som blivit bortplockat dvs det är inte vad man själv skrivit plockas bort utan det man citerar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?