Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-05-16 08:19:30 följande:
    Löftet gavs sommaren/hösten 2002 i den lokala valrörelsen i Stockholm. Inga direkta uttalanden från tiden före valet verkar vara lättfunna på internet.

    Det finns gott om material om frågan i efterhand.

    Här till exempel.

    sverigesradio.se/artikel/368879

    "Sen valet 2002 har trängselavgifterna varit en het fråga i Stockholmspolitiken. ?inga trängselavgifter om vi får makten?, sade Stockholmssossarna i valrörelsen. 

    Men när sen partiet tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet fick makten i huvudstaden, så fick de snabbt ändra sig. Trängselavgifter i Stockholm blev nämligen ett av miljöpartiets hårdaste krav för att stödja en socialdemokratisk regering.

    För socialdemokraterna i Stockholm innebar uppgörelsen på riksplanet att de fick svika sitt vallöfte och i somras tog stadsfullmäktige i Stockholm ett beslut om hur ett system med trängselavgifter skall se ut."
    Jag kan tänka mig att du myser nu när när Moderaterna och Miljöpartiet  styr i Stockholm och höjer avgifterna för vägtullar
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (banarne) skrev 2021-05-16 09:58:20 följande:
    En del bryr sig om vilken politik som förs. Andra bryr sig om vilket parti som styr.

    Just nu försöker politikerna styra mig till att använda bilen inom tullarna på vardagar och utanför tullarna på helger. Smart. Eller?
    Är din din kommentar kopplad till att Moderaterna styr i Stockholm och höjer avgifterna för vägtullar?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (banarne) skrev 2021-05-16 20:17:08 följande:

    Under pandemin har sossarnas stöd till miljardererna gett bästa möjliga resultat. De rikaste miljardärerna har ökat sin förmögenthet på ett sätt som saknar motstycke. Bara i ryssland har oligarkerna lyckats öka sin förmögenhet med mer.

    Du betalar. Sosseriet ger.


    De som hängt med i debatten vet ju att en M och KD med stöd av SD hade gett ännu mer till de som sitter på kapitalet och ännu mindre till de den del av befolkningen som har minst resurser..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Bonden) skrev 2021-05-28 21:33:52 följande:
    Ren spekulation från din sida.

    Det vi vete är att S-MP-regeringen sänkt skatten kraftigt för de med riktigt höga inkomster.

     


    SDs förslag för ett allianssamarbete innan valet 2018 byggde på slopad värnskatt. När sedan Januaripartierna meddelade att värnskatten skulle slopas så tvärvände SD och var emot skattesänkningen. Sicka hycklare. 


    www.di.se/opinion/sd-vart-program-for-allianssamarbete/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Förtydliganden från Magdalena Andersson:

    www.dagensps.se/bors-finans/finansministern-backar-isk-tak-mycket-hogre/


    "Syftet är inte att ge sig på vanliga småsparare. Ungdomar som sparar ihop till insatsen till sitt första boende eller någon som är lite äldre som sparar för att sätta guldkant på tillvaron när man går i pension", säger hon.


    Om partiet trots allt skulle gå vidare med förslaget skulle det gälla ett ISK-tak på en betydligt högre nivå.


    "Det är där vi ställer oss frågan om det är rimligt att ge stora skatterabatter till personer som har sparande på 3 miljoner eller mer, givet de behov vi ser av att anställa fler poliser, fler undersköterskor i hemtjänsten och att barnen behöver lära sig mer i skolan", säger finansministern till Dagens industri.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-06-04 05:10:29 följande:
    Ett ISK beskattas lika vare sig det går bra eller dåligt. Med den nya skatten kan den som ligger över brytgränsen straffbeskattas även om de redan går back på sitt sparande.

    Att S dessutom tycks anse att sparare skall bestraffas med straffskatt medan lånare även fortsättningsvis skall belönas med skatteavdrag gör att man funderar på om deras slutmål är en befolkning som är satt i skuld.

    Du kan inte neka till att ISK beskattas lägre än andra sparformer. Det är därför som sparformen blivit så populär.  Magdalena Anderson pekar på möjligheten att sätta ett tak på ISK kontot så att fördelarna med ISK bara skulle gälla upp till en viss nivå till exempel 3 miljoner kronor. På så sätt skulle de som sparar för sin pension eller sparar till ett boende gynnas av sparformen medan belopp över exempel 3 miljoner beskattades som annat finansiellt sparande.


    De 30 000 sparare med högst ISK-tillgångar har en samlad förmögenhet på 250 miljarder kronor dvs ett genomsnitt på drygt 8 000 000 kr. Här handlar det inte om småsparare och jag anser att det är rimligt att deras skattesubvention minskar så att vi har råd att anställa fler poliser, fler undersköterskor i hemtjänsten och fler lärare så att vi kan bygga en bättre skola. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-06-04 11:51:17 följande:
    Använda effektivare...

    Så länge det går åt skattepengar till kamelfarmer, enhörningar, teater för.maskar, insektsrestauranger m.m. finns ingen anledning till att.höja en enda skatt.
    Att staten ger bidrag till förmögna villaägare så att dessa kan betala andra för att rensa ogräset i deras trädgårdar tycker du emellertid är ok
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-06-04 13:51:44 följande:

    Skillnaden.

    Där socialdemokraterna vill beskatta folks besparingar än hårdare vill Muf låta de första 500000 på kontot vara skattebefriade.

    SÅ skapas ett tryggare och mer harmoniskt samhälle.

    .

    www.altinget.se/rikspolitik/artikel/muf-i-isk-kontring-foreslaar-skattefritt-sparande

    "Socialdemokraterna har planer på att föreslå ett tak för ISK-sparande. Nu lanserar Moderata ungdomsförbundet ett motförslag. Muf vill att de första 500 000 kronorna investerade i sparande ska vara skattefria."


    Finansministern anser att det är orimligt att subventionera tillgångar på ISK som överstiger 3 miljoner kronor och vill använda pengarna för att stärka välfärden.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-06-04 20:22:32 följande:

    Vad är det som den svenska staten har bistått med när mina aktier i USA har växt?


    Det är faktisk förbluffande att du inte verkar förstå varför man betalar skatt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?