Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2021-03-22 07:27:56 följande:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/valjarna-sager-nej-till-fastighetsskatt

    Bara 1 av 5 vill att fastighetsskatten återinförs.

    Göran Persson skrev i sina memoarer att S förlorade valet 2006 pga fadtighetsskatten.

    Vill de återigen förlora ett val pga denna avskyvärda skatt så är de hjärtligt välkomna.


    Inte så konstigt eftersom det inte finns ett konkret förslag att ta ställning till. Om väljarna får välja mellan dagens skattesystem och ett nytt där ökad fastighetsskatt kompenseras med sänkt skatt på inkomst kan utfallet bli ett helt annat. Jag är övertygad om att en majoritet av folket tycker att det är absurt att en ägare till en liten stuga ska betala lika hög fastighetsavgift som en godsherre och att Sverige har ett av världens lägsta beskattning av fastigheter.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-22 10:13:12 följande:
    Reformisternas agenda:

    - Avskaffat jobbskatteavdrag: barnfamiljen förlorar ca 4000 kr per månad
    - Tokhöjd fastighetsskatt: Barnfamiljen förlorar 4000 kr per månad
    - Höjda kapitalskatter
    - Avskaffad RUT. Barnfamiljen har knappast råd ändå efter de andra skattehöjningarna.
    - Avskaffat ROT: Barnfamiljens hur kommer förfalla. Hur ska de ha råd att renovera?
    - Återinförd arvsskatt: När den äldre generationen går bort tvingas arvtagarna sälja stugan som de i likhet med Esbjörn gärna vill ha kvar.
    - Återinförd förmögenhetsskatt som kommer leda till återinförd kapitalflykt

    + en massa andra försämringar.

    KillBill har rätt. Det är en hel skattereform som föreslås, men den innehåller inga förbättringar för någon.
    Du läser reformisternas förslag som fan läser bibeln.  De som skulle vinna på deras förslag är pensionärer, låginkomsttagare och alla som uppskattar satsningar på sjukvård, vård & omsorg, skola och andra välfärdstjänster.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2021-03-22 11:55:11 följande:
    Du läser reformisternas förslag som fan läser bibeln.  De som skulle vinna på deras förslag är pensionärer, låginkomsttagare och alla som uppskattar satsningar på sjukvård, vård & omsorg, skola och andra välfärdstjänster.
    Med det sagt så är jag inte lika radikal som reformisterna (S är ett stort parti som rymmer olika perspektiv) och är mer socialliberal i mitt synsätt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-22 12:20:25 följande:
    Du är snarare verklighetsfrånvänd. Du tror på fullt allvar att en sjuksköterska som ska kunna bo kvar i sitt lilla hus i Stockholm. Med reformisternas agenda är det troligare att hon får tigga på gatan.

    Vill du att folk ska få sina liv krossade eller förstår du inte bättre? Dina inlägg tyder på att du är ett offer för propagandan.

    Dock känns det som det finns visst hopp att andra partier sätter stopp för idiotin. Men skrämmande att 30 minuter inte tog upp dessa frågor. Klart Löfvén hellre ville prata om SD än att berätta att han vill krossa människors liv med tokhöjda skatter.

    Sen står det ju faktiskt rakt ut att de vill avskaffa jobbskatteavdraget. Det kan inte misstolkas.

    På BB på SÖS i Moderatledda region Stockholm diskuterar man på allvar att dra in paprikan på smörgåsarna till nyförlösta kvinnor. Sjuksköterskor om några har sett effekterna av de skattesänkningar som genomförts de senaste 15 åren och förstår att det behövs skatteintäkter för att deras arbetssituation ska bli dräglig.


    De förslag om fastighetskatt som som finns framme så är det ägare till högt taxerade bostäder som kommer få betala mer i skatt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-22 17:05:51 följande:

    Word!

    "Vad fan får jag för pengarna?"


    Jag kan tyvärr inte säga att jag är förvånad över att du försöker skoja bort det faktum att mångmiljonären Leif Östling undanhöll tillgångar från beskattning. Det är beteende från sådana som Östling som leder till högre skatt för vanliga löntagare.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-22 15:47:54 följande:

    Kan du förklara hur länder med påtagligt lägre skattetryck än Sverige kan erbjuda drägliga arbetsförhållanden för offentligt anställda sjuksköterskor?

    Det spelar inte så stor roll hur mycket skatt en stat lyckas driva in när det i slutändan spenderas på för mycket nonsens.

    Andelen väljare som tror att vi betalar alldeles för lite skatt för att kunna ha en välmående välfärd i det här landet, röstar redan blint på vänsterblocket. Övriga ser dock vad vi i praktiken får tillbaka av nära nog världens högsta skattetryck.


    Det handlar framförallt om att sjuksköterskor i Sverige har lägre lön än sjuksköterskor i andra europeiska länder. Visste du inte det? Om man på BB på SÖS i M och KD styrda region Stockholm t,o.m. diskuterar att dra in paprikaskivan på ostmackan till nyförlösta kvinnor så inser man att det saknas politisk vilja att höja lönen för alla kvinnor som jobbar i vården. Tom när pandemin grasserade som mest i Stockholm så varslades personal (många av dem kvinnor) om uppsägning. Det är skamligt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-23 15:18:49 följande:
    I helvete heller. Det är er import av arbetslösa hjärnkirurger och raketforskare som lever på bidrag som drivit fram klyftorna i samhället. 

    Allt annat är lögn. 
    Här ser du hur snabbt klyftorna ökade under de år M och KD regerade. 

    www.svt.se/nyheter/vetenskap/sverige-snabbast-pa-att-oka-ekonomiska-klyftor

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2021-03-22 22:06:12 följande:
    Du får försöka övertyga någon annan om att det överhuvudtaget går runt sjuksköterskor i Sverige som får en rimlig lön.

    Kanada är ett bra exempel på hur ett jämförbart land kan byggas och med ett påtagligt lägre skattetryck än i Sverige. Där tjänar en offentligt anställd sjuksköterska i genomsnitt ~650 000 SEK/år och den kanadensiska sjuksköterska får även behålla ~15% mer av sin lön.

    Så vad får vi för ett av världens högsta skattetryck? Något extraordinärt borde det ju vara...

    Du läser inte vad jag skriver.  Jag säger ju att problemet är att svenska sjuksköterskor är för lågt avlönade.  Fundera gärna på hur det kan komma sig att det satsas så lite på att öka sjuksköterskornas löner.  Just nu leder ju tex dina politiska idoler i KD och M sjukhusvården i en stor majoritet av landets regioner.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-03-23 18:33:00 följande:

     


    Om du vill ha mer kött på benen kan du läsa mer här så fortsätter vi diskussionen efter det. 

    www.forskning.se/2020/04/02/de-rika-blir-allt-rikare/

    "De lägsta inkomsterna har ökat med i genomsnitt 0,4 procent per år, medan toppen ökat med 2,5 procent från 1970-talet till 2010. Om Sverige hade haft 0,4 procents tillväxt i 25 år skulle alla beskriva det som en katastrof, säger Markus Jäntti, professor i nationalekonomi på Institutet för social forskning vid Stockholms universitet."
    - - -
    "Var tredje ensamstående med barn riskerar att ha en inkomst under fattigdomsgränsen. Det är chockerande att den relativa risken för att ensamstående har låga inkomster ökat så kraftigt"




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?