Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-20 23:13:24 följande:
    Kan du få in i din tröga skalle att jag inte tycker någon ska behöva få höjd fastighetsskatt. Sen är det rätt så roligt att du går i taket över att landsbygden skulle behöva drabbas av det du vill pådyvla storstäderna. Stor humor faktiskt.

    Nu talar du inte sanning.

    Du har förklarat att folk på landsbygden borde betala mer i fastighetsskatt och argumenterat för att en rättvis fastighetsbeskattning ska utgå från boyta. Eftersom fastighetsskatten idag är lika oberoende av storlek på fastigheten så är det tydligt att du anser att människor med större fastigheter ska betala mer i fastighetsskatt.  Du har också förklarat att värdet på fastigheten ska sakna betydelse vid fastighetsbeskattningen och eftersom fastigheterna är större på landsbygden så är den sannolikt så att, med ditt förslag får en sjuksköterska på landsbygden får se sin fastighet sjunka i värde när hennes fastighetskatt ökar och kanske har hon inte heller råd att bo kvar...


     




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 11:09:44 följande:

    Det gjorde jag bara för att testa din reaktion. Det var kul att se att du gick i taket när du insåg att "fel" grupp skulle drabbas av tokhöjda skatter. Detta visar bara vilket förakt vänstern har gentemot den arbetande befolkningen i Stockholm.

    Tycker du inte att det räcker med att fastigheterna i Stockholm är fruktansvärt dyra? Nu vill du driva dessa människor i konkurs med tokhöjda fastighetsskatter. Var är du för människa egentligen?

    Jag anser att fastighetsskatt borde förbjudas. Har jag köpt ett paraply så är det mitt paraply och staten ska ge fan i att beskatta detta.

    Det är jättebra att du fattar problemet för sjuksköterskan på landsbygden, men det är ologiskt att du inte fattar situationen för sjuksköterskan i stan. Varför varför varför ska hon straffas av sosseriet?


    Det är nog den sämsta bortförklaringen jag har läst här på familjeliv. Som jag du vet så bor jag i villa i storstad så och redan där faller logiken i ditt påstående ihop som ett korthus..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 16:55:00 följande:

    Du har inte kunnat förklara varför det är rättvist att den som äger ett hus ska betala fastighetsskatt medan den som bor på en båt ska slippa.

    Du klarar inte av att diskutera frågan överhuvudtaget. Du bara rapar upp att det är rättvist att sjuksköterskan ska betala 50000. Det är ganska sjukt.


    Ja det är ju ett jätteproblem att så stor del av den svenska befolkningen bor på båt

    Länder som Norge, Danmark, Finland. Storbritannien, USA med fler har fastighetsbeskattning och en majoritet av nationalekonomerna menar att fastighetsskatt är en både rättvis och rimlig skatt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 16:55:00 följande:
    Du har inte kunnat förklara varför det är rättvist att den som äger ett hus ska betala fastighetsskatt medan den som bor på en båt ska slippa.

    Du klarar inte av att diskutera frågan överhuvudtaget. Du bara rapar upp att det är rättvist att sjuksköterskan ska betala 50000. Det är ganska sjukt.
    Kollade upp det där med båt och husbåtar kan visst bli föremål för fastighetsskatt:

    www.bjornlunden.se/skatt/fastighetsskatt-och-fastighetsavgift__138

    "Husbåtar och liknande stationärt placerade båtar, pontoner och pråmar kan räknas som byggnad och därmed bli belagda med fastighetsskatt eller fastighetsavgift"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 18:22:32 följande:
    Så är det absolut. Det är därför alla sådana båtar åker på nån liten färd varje sommar för att påvisa att den inte är stationär.

    Så nej, de betalar ingen fastighetsskatt. Det gör inte Göran Persson för sitt gods heller. Sjuksköterskan med sitt lilla radhus ska dock betala 50000. Och detta tycker alltså nationalekonomerna är rättvist. Vet du vad? Folket håller inte med. Rösta bort Löfvén om du vill slippa skattechock.

    Du svamlar. Med dagens system som genomfördes av M, KD, C och L år 2007 och som du försvarar, så får en sjuksköterska betala samma fastighetsskatt för en liten stuga på 50 kvadrat som en godsherre som har en herrgård på 1000 kvadrat. Hur kan du förvara detta?

    Inte ens i kapitalistiska länder som Storbritannien och USA accepteras något sådant. Att tom SD accepterar detta visar vilket ultrakapitalistiskt parti SD är på våg att bli där man i högre grad bryr sig om godsherrar och miljonärer än folk med mindre resurser.

    Idén med fastighetskatten är att beskatta inkomster mindre och fastigheter mer och det kommer gynna folk med lägre inkomster och normalt boende medan de som tjänar mycket och har dyra fastigheter kommer få högre skatt. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 18:19:45 följande:
    Vi har också fastighetsbeskattning. Redan idag. Så där är det ingen skillnad mot de länder du nämner.

    Det är folket som styr i en demokrati. Varför ska ett fåtal personer med en fisförnäm titel få sätta sig över folkviljan menar du?

    Du har inte kunnat förklara varför det är rättvist att en sjuksköterska ska betala 50000 i fastighetsskatt. Jag tycker det låter fruktansvärt att hon/han ska behöva ta 50000 av redan hårt beskattad inkomst till fastighetsskatt. Hur ska hen ha råd med renoveringar efter det?

    I Sverige är fastighetsskatten regressiv dvs den som har en liten lågt värderad fastighet får betala en högre andel fastighetsskatt (i relation till fastighetens värde) än godsherren med en mycket högt värderad fastighet där fastighetsskatten i relation till fastighetens värde blir minimal. I länder som Storbritannien och USA betalar man Fastighetsskatt i relation till fastighetens värde och det borde vi även göra i Sverige. 


    Varför försvarar du dagens system där  sjuksköterskan med en liten stuga får betala samma fastighetsskatt som godsherren med ett slott?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 19:45:06 följande:

    S har haft sen 2014 på sig att ändra detta om de inte är nöjda. Har man regerat i nästan 7 år så KAN MAN INTE SKYLLA IFRÅN SIG  PÅ OPPOSITIONEN.

    Det finns väldigt få godsherrar, så vad är problemet. Du vill knäcka sjuksköterskan för att tillfredställa din avundsjuka mot godsherren. Vet du vad, godsherren klarar sig alltid. Värre för sjuksköterskan.

    Det är du som vill att folk med mindre resurser skall tokbeskattas. Din dröm att beskatta sjuksköterskan med 50000 extra är ett väldigt intressant sätt att värna henne.

    Sänkt inkomstskatt gynnar de med höga inkomster. Det säger väl ändå sig själv. S kommer dock aldrig att sänka ens någon skatt. Pengarna kommer behövas för att hantera konsekvenserna av alla misstag man gör.


    Inkomstspridningen i det svenska samhället har ökat kraftigt de senaste 20 åren och en bidragande orsak är att alliansen tog bort fastighetsskatten. Låginkomsttagare har fått det sämre och höginkomsttagare bättre. Det är en politik som du visar att du gillar och som jag ogillar.

    Att S inte driver frågan om en mer rättvis fastighetsskatt beror på att S inte har majoritet för en sådan politik (SD och de andra partierna är ju som sagt emot fastighetsskatt).

    Det blir rätt larvigt att du pratar om att tokbeskattning när den här typen av reform syftar till en mer rättvis beskattning där höginkomsttagare (inte mellan och låginkomsttagare) betalar mer i skatt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 19:52:04 följande:

    Du förespråkar alltså ett system där sjuksköterskan utanför Stockholm ska betala 50000 i skatt extra. Vad är poängen med det? Det är ju helt värdelöst förslag. Du kan ju inte ens förklara vad som är bra med det.


    Exemplet med 50 000 för sjuksköterskan är ditt, inte mitt påstående och som sagt så bygger förslaget om fastighetsskatt på sänkningar av andra skatter. Låginkomst och medelinkomsttagare kommer bli vinnare av en sådan reform och det är höginkomsttagare med med högt värderade bostäder som förlorar.

    Varför tycker du att en ensamstående sjuksköterska med en liten stuga som värderas till ett par hundra tusen ska betala samma fastighetsskatt som direktören i Djursholm med en villa för 30 miljoner kronor?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

     M vilseleder om fastighetsskatten
    www.dagensarena.se/opinion/m-vilseleder-om-fastighetsskatten/


    "Moderaterna försöker dock få det att låta som att de skattepolitiska förslag vi driver är något som skulle slå mot vanligt folk. Som att det är radhusägaren i Vingåker eller villaägaren i Grängesberg som skulle drabbas mest. Faktum är att Moderaternas fastighetsskatt ? eller fastighetsavgift som de valt att kalla den - redan gör det. Trots 2008 års namnbyte från fastighetsskatt till fastighetsavgift utgör dagens system en beskattning av småhus på 0,75 procent av dess taxeringsvärde"
    - - -
    "Dagens maxtak gör att skatteinbetalningen från fastighetsägaren aldrig kan bli högre än 8349 kronor ? hur högt fastighetens taxeringsvärde än är. Det innebär att det idag inte finns någon reell skillnad mellan kostnaderna för radhusägaren i Vingåker, och lyxvillaägaren i Djursholm. En orättvisa som slår hårt mot vanligt folk. Utöver slopat maxtak vill vi också föreslå ett fastighetsskatteavdrag på 1000 kronor i syfte att göra reformen ännu mer fördelningspolitiskt rättvis. Med Reformisternas förslag kommer småhusägarna inte att få högre fastighetsskatt ? tvärtom"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-21 22:25:01 följande:

    Med S-föreningen Reformisternas konkreta förslag i den här debattartikeln får Esbjörn, 81, betala 32 750 kronor per år i fastighetsskatt vilket är en höjning med 400% jämfört med vad han betalar idag.

    Anser S att pensionären Esbjörn är en Krösus Sork till Godsherre som man kan, och bör, pungslå riktigt ordentligt?


    Fast nu gör du samma fel som Amanda och räknar bara kostnadssidan. På Reformisternas reformagenda finns också höjda pensioner. Vissa pensionärer kommer med Reformisternas förslag kunna räkna med drygt 30 000 kr per år i ökad pension.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?