Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 07:57:51 följande:
    Det är precis den bild som vänstermedia har förmedlat. Men det är inte sant.

    Efter att affären var genomförd med avtal underskrivet och handpenning betald  vaknade Esbjörns giriga släktningar och såg hur den fastighet som de räknat med att ärva plötsligt försvann.

    Man övertalade då Esbjörn att bryta affärsöverenskommelsen vilket inte Ebba med all rätt ville gå med på. 

    Det hela kommer att sluta i rätten till Ebbas fördel. Och Esbjörn kommer att gå därifrån som en förlorare och därmed få betala alla kostnader. Esbjörn kommer att förlora stora summor på sina giriga släktingar.

    Avtalet är inte bevittnat och fallet behandlas just nu i svensk domstol. Ebba Busch utreds av svensk polis för grovt förtal. Även om åklagare skulle välja att inte åtala (de flesta förtalsmål drivs som enskilt åtal av den drabbade) så är risken att Ebba Busch blir fälld överhängande (den äldre mannens ombud bedöms ha mycket stor chans att vinna ett förtalsmål mot Ebba Busch).


    Det ska bli intressant att se om Ebba Busch kan sitta kvar som partiledare om hon blir fälld för ett så allvarligt brott som grovt förtal. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 10:33:46 följande:
    Man hör föreslagit 1% på taxeringsvärdet.

    Under tiden vi väntar på nya skatter och nedmontering av välfärden kan du väl svara på en några frågor.

    Var ska pengarna tas ifrån, när välfärden kraschar under trycket av att vi ska vara världens socialkontor?

    Vilka kommer att stanna kvar och skatta i ett Sverige som präglas av världens hårdaste skattetryck?

    Vilka vill leva i ett land där kriminalitet och otrygghet skjuter i höjden och välfärden havererar?

    Polariseringen i samhället blir total när landet ska tas över av bidragsberoende analfabeter från Mellanöstern och Afrika. Är socialdemokraternas plan?
    Vem  är "man" som har föreslagit 1% på taxeringsvärdet?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-03-19 14:49:14 följande:
    Åsa Hansson, en av dina nationalekonomiska idoler.
    Då tycker jag att det är på sin plats med ett förtydligande om att förslaget om 1% i fastighetsskatt kommer från en nationalekonom och inte från S.  
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-19 16:07:44 följande:

    Bill idag: "Då tycker jag att det är på sin plats med ett förtydligande om att förslaget om 1% i fastighetsskatt kommer från en nationalekonom och inte från S."

    Bill i förrgår:


    Nu vrider du till det det jag förtydligar är att S inte lagt något skarpt förslag om nivån på fastighetsskatten.att jag, liksom S och de flesta nationalekonomer är positiva till fastighetsskatt är varken en nyhet eller något som jag förtiger
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-19 16:46:51 följande:

    Med S får man alltså köpa grisen i säcken när det gäller fastighetsskatt. Det kan mycket väl bli en skatt på den nivån som nationalekonom Åsa H föreslår vilket skulle ge följande resultat:

    www.expressen.se/dinapengar/bostad/sa-dyr-kan-din-bostad-bli-med-ny-fastighetsskatt/

    För Stockholms län skulle det exempelvis innebära 42 500 kronor per år i fastighetsskatt för ett genomsnittligt hus vilket motsvarar en höjning med 500% jämfört med dagens fastighetsavgift.


    Varför blundar du inför det faktum att de nationalekonomer som föreslår införande av fastighetsskatt gör det som en del av en skattereform där vissa skatter ökar och andra minskar? Att välja att bortse från den sida av förslaget som innebär sänkta skatter är inte hederligt och faktiskt rätt larvigt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-19 18:04:56 följande:
    Nu handlar det ju om vad S vill och då är det många i ditt favoritparti som inte håller med nationalekonomerna i den delen som rör sänkning av andra skatter.

    Ett exempel:

    www.dagensps.se/nyheter/fastighetsskatten-ygeman-backas-upp-av-s-toppar/

    Anders Ygemans förslag om att bland annat förändra fastighetsskatten får stöd av flera S-toppar. "Vi tycker att hela skattekvoten måste höjas", säger Niklas Karlsson, ordförande för S i Skåne.

    Ja det är många med mig som tycker att bl.a. skola, vård och omsorg behöver mer pengar. Läste du om besparingsförslagen i moderatledda region Stockholm?  Nu diskuteras på allvar möjligheten att dra in paprikaskivan på smörgåsen till nyförlösta kvinnor och att skippa påslakanet på babyfilten för nyfödda barn..

    www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/sos-forlossningspersonal-ombads-brainstorma-besparingsforslag/


    Sedan kan man bara hålla med Carina Ödebrink (S) som i artikeln som du länkar till konstaterar att den nuvarande fastighetsavgiften  är orättvis. "Det har gynnat de rika storstadsområdena där man sitter med riktigt dyra villor. Vi som bor ute i Sverige på mindre orter har fått en högre avgift än vi hade innan", säger hon.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-19 22:43:30 följande:

    Här far Carina Ödebrink (S) med osanning eftersom den gamla fastighetsskatten på 1% av taxeringsvärdet ersatts med en ny skatt/avgift på 0,75% av taxeringsvärdet med ett tak.

    Hade den gamla fastighetsskatten behållits hade Ödebrink (S) därmed fått betala mer i skatt för en sådan fastighet hon påstår sig ha.

    Varför håller du då med henne?


    Nu är dock så att du har fel.

    www.svd.se/glesbygd-forlorare-pa-slopad-fastighetsskatt

    Vad tycker du om att husägare på landsbygden med alliansens förslag fick betala mer medan förmögna i storstäderna fick betala mindre efter deras reformering av fastighetsskatten?

    Vad tycker du om besparingsförslagen på BB i moderatledda region Stockholm?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-19 23:18:12 följande:

    Men om du och partiet är överens om att skola, vård och omsorg behöver mer pengar; vad hindrar er från att ge dem det.

    2019 var det totala skattetrycket 2154 Miljarder

    Skola, vård omsorg kostar väl sisådär 800 Miljarder.

    Det finns pengar. Sluta gnäll.

    En rättvis fastighetsbeskattning utgår såklart ifrån boendeyta, biyta och tomtstorlek. I ett lägenhetskomplex delar ju många människor på en liten markyta, vilket borde ge synnerligen låg beskattning.

    Att beskatta de som arbetar med ytterligare 4000 kr/månad och sänka skatten för kriminella nolltaxerare är typisk sossepolitik.


    Kan du något om fastighetsskatt? Du säger att en rättvis fastighetsbeskattning utgår ifrån boendeyta, biyta och tomtstorlek det är precis detta som dagen kommunala fastighetsskatt INTE gör. Med dagens system betalar den med en liten stuga på 80 kvm på landsbygden ofta lika mycket i fastighetsskatt som den som äger en villa i Djursholm på 800 kvm. De som är positiva till fastighetsskatt menar att den ska vara progressiv så att den som har ett stort hus i ett attraktivt område får betala mer än den som har ett litet hus i skogen. En del av de ökade skatteintäkter som samhället skulle få in med fastighetsskatt skulle kunna användas för att sänka skatten på arbete för vanligt folk.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-19 23:39:23 följande:

    Husen på landsbyggden är ju ofta större och med mycket större tomt. Så de borde verkligen betala mer. Och du säger ju själv att du vill ha in mer skattepengar och då borde du väl vilja betala. Du tjänar ju så bra.


    Du har som sagt var fel. Idag betalar den med ett liten stuga på landet ofta lika mycket i fastighetsskatt som den som har en stor herrgård i Sveriges mest attraktiva områden.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-19 23:45:06 följande:

    Ja, jag kan allt om fastighetsskatt. Det är faktiskt inte så svårt.

    Håller med om att villan på 800 kvm borde beskattas mycket mer, men det gäller ju oavsett om villan liggeri Djursholm eller norrlands inland. 800 kvm är 800 kvm.

    Det finns inget progressivt i att beskatta enkla radhus med 50000 om året. Det kallas dumt. Ju enklare man bor desto mindre påverkar man miljön. 800 kvm medför ett stort klimatavtryck och ännu värre blir det i glesbygd med alla transporter som krävs för att underhålla ett så stort hus.

    Skatten på arbete för folk som jobbar i Stockholm kommer aldrig att sänkas av S. Det vet du mycket väl.


    Ditt första inlägg orkade på att du inte har förstått systemet. Ett system som bara utgår från yta och inte från värdet på fastigheten skulle få absurda effekter för folk på landsbygden. Självklart är en beskattning som utgår från fastighetens värde mest rimlig och mest rättvis.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?