Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Jonnynilsson skrev 2021-03-18 07:21:50 följande:
    Du svarade inte på min fråga.

    Varför skall jag straffbeskattas för att jag har valt att inte bo i hyresrätt?

    Jag förstår att sossarna nu märker att pengarna inte räcker till för att upprätthålla välfärden och söker alla medel man kan för att dra in mer pengar. Pengar som behövs för att mätta den allt ökande kostnaden för att underhålla sina importerade röstboskap.

    Du straffbeskattas inte. Fastighetsskatten är kopplad till den förmögenhet som en fastighet utgör. När det gäller beskattning av fastigheter så finns det skillnader och tex så kan bara privatpersoner som äger villor, bostadsrätter eller fritidshus har rätt till Rotavdrag. Inte hyresgäster och inte de som äger hyreshus.

    Sverige har en av världens lägsta beskattning av fastigheter och i USA, Storbritannien, Danmark, Norge och Finland är fastighetsskatten högre.  Sverige har däremot högre skatt på inkomster än många andra länder. Det vi kan göra är därför att sänka skatten på inkomst (framför allt höga inkomster) och höja den på fastigheter. Detta skulle minska inkomstklyftorna. Dessutom skulle en fastighetsskatt kyla ner den överhettade bostadsmarknaden och göra det mindre lukrativt med lyxrenoveringar och göra det mer intressant att satsa på att bygga hyresrätter.

    Varför tycker du att det är fel med lägre skatt på inkomster och högre skatt på fastigheter? Är det inte rimligt att de mest förmögna med fastighetsinnehav på 10-tals miljoner kronor får betala mer fastighetsskatt så att du och jag kan få sänkt inkomstskatt?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-03-18 13:09:46 följande:

    Hur kan du kalla en belånad fastighet (Vilket de flesta fastigheter är) för en förmögenhet, och beskatta den?

    Är ett blancolån på 500 000 grund för en framtida förmögenhetsbeskattning hos er såssar?

    Er skattehunger är omättlig. Det här från ert håll framförts önskemål om arvsskatt, förmögenhetsskatt, m.m. Aldrig någonsin talas det om att hushålla med de skattepengar som redan dras in med hot om våld.


    Som sagt, lågskatteländer som Storbritannien och USA har högre fastighetsskatt än oss. Ett återinförande av en riktig fastighetsskatt i Sverige skapar utrymme för sänkning av skatten för vanligt folk och skapar utrymme för satsningar på skola, vård och omsorg!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-18 15:22:23 följande:
    Men jag har ju inte någon förmögenhet trots att huset är värt över 4 miljoner. En stor del av huset äger banken och jag får lov att nyttja huset genom att betala banken en avgift (ränta och amortering) varje månad.

    Skall jag verkligen betala skatt på något jag inte har?

    Du och dina skattehungriga sossekompisar är så förblindade av hat mot oss vanliga människor som genom hårt arbete kunnat köpa oss ett boende. 

    Varför skall en hyresgäst ha rotavdrag? En hyresgäst varken får eller skall göra några kostsamma ingrepp i sin hyrda bostad. Återigen lyser avundsjukan igenom.

    Tanken är att ökad fastighetsskatt ska kompenseras med sänkt inkomstskatt och  fastighetsskatten är inte tänkt att slå mot låg och medelinkomsttagare. Är du inte ägare av en mycket stor och värdefull fastighet så har du inget att frukta (fastighet på 4 miljoner är en relativt billig fastighet). 


    Är du nöjd med att inkomstklyftorna har ökat kraftigt i Sverige de senaste 20 åren och att de rikaste har fått de bättre samtidigt som de fattiga fått det sämre? Om du inte är nöjd med att de rika har fått det bättre och de fattiga har fått det sämre så är frågan vad du tycker bör göras för att förändra situationen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-18 15:33:17 följande:
    En Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna riskerar att föra Sverige i en ickedemokratisk riktning, anser statsminister Stefan Löfven (S).

    Löfven försöker sprida skräck till befolkningen. Löfven har redan börjat piska uppstämmingen för att få in sin valboskap i rätt fålla (fälla).

    Jag anser snarare att Löfven är en fara för demokratin i landet just nu. Inte fasen har vi röstat för elbrist och en flyktingkris av astronomiska mått med kostnader överstigande skatteintäkterna.

    Men Löfvens lösning är enkel. Höj skatten för de medborgarna som har gjort något av sina liv och inte lever på bidrag. För en stor del av Löfvens väljare är nämligen bidragstagande analfabeter som aldrig kommer att bli självförsörjande.
    Tom Jimpan verkar föredra Löfven..

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-18 18:10:37 följande:
    Bill och S vill att Esbjörn, 81, ska betala 45 000 kronor per år i fastighetsskatt.

    Det vill inte Ebba Busch.
    Det stämmer inte. Varför hittar du på saker?

    Det vi vet är att Ebba Busch försöker ta över ett hus från en äldre man mot hans vilja och trots att han känner sig lurad
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-18 19:59:06 följande:
    Vilket belopp tycker du då att Esbjörn ska betala i fastighetsskatt om en sådan återinförs?

    Utgick i mitt inlägg från ett av forumets socialdemokrater uppskattat värde på fastigheten det tvistas om samt tidigare skattesats för fastighetsskatt.

    Du förstår väl att det är mycket fult att publicera falska påståenden om vad andra tycker?

    När det gäller fastighetsskatten har det diskuterats olika modeller för att inte äldre människor ska drabbas av för hög kostnader vi återinförande av en riktig fastighetsskatt tex begränsningsregler så att fastighetskatten inte kan överstiga en viss del av pensionen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2021-03-18 18:05:14 följande:
    HAHAHA

    Jimpan är motsägelsernas mästare - helt oblygt ljuger han det mesta  

    Det är lite Groucho_Marx över partiledare som Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson (Ulf som tidigare lovade förintelseöverlevaren Hédi Fried att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna, ett parti med rötter i nazism men som idag öppnar upp för Sverigedemokrater i regeringskansliet)


     


     "Detta är mina principer, och om du inte gillar dem... så har jag fler"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-03-18 20:31:57 följande:
    Trodde du ville ha fastighetsskatt på ungefär den nivån som jag skrev.

    Om inte, vilket belopp tycker du då är rimligt att Esbjörn, 81, betalar för den fastighet det tvistas om?

    Om fastighetsskatten skulle återinföras handlar det om att äldre ska ha en skälig levnadsnivå efter att fastighetsskatten är betald. De idéer som diskuteras bygger på att äldre människor ska kunna bo kvar i sina fastigheter på ålderns höst. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2021-03-19 07:33:50 följande:
    Det ?vi? vet är att du verkar ha svårt för starka kvinnor som inte viker ner sig för mediadrev och som håller på att ingångna avtal ska följas.

    Vad i mitt påstående är fel?  Försöker inte Ebba Busch ta över ett hus?  Är inte den äldre mannen emot detta?  Känner inte den äldre mannen sig lurad?


    Det avtal som Ebba Busch har ingått erkänns inte av säljaren och har skett utan hjälp av en revisor. Avtalet är behäftat med formfel och säljarens signatur är inte bevittnat. Det har också kommit fram att Ebba har köpt huset en bra bit under marknadsvärde. Ebba Busch utreds nu också av svensk polis för grovt förtal av motpartens ombud.

    Jag beundrar starka kvinnor men inte kvinnor som ägnar sig åt sådant som resulterar att de behöver utredas av svensk polis för grovt förtal.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 07:49:54 följande:
    Så jag får alltså 40 000 kronor över från min inkomstskatt som jag kan betala fastighetsskatten med? Det blir ett nollsummespel för mig alltså?

    Skulle inte tro det. Det är bara en svårt indoktrinerad sosse som ser bidrag som en viktigt inkomstkälla som kan komma på något sånt här.

    Inkomstklyftorna har ni sossar definitivt varit med att skapa. Ni har genom en ohämmad invandring, inte minst det senaste åren, sett till att landet fylls av människor som har en väldigt lång väg till att bli självförsörjande. Vi talar om 10-20 år eller i värsta fall blir dessa människor aldrig självförsörjande utan kommer att leva på bidrag hela livet.

    Är det då då konstigt att det blir klyftor?

    Skall jag skämmas för att jag tjänar bra? Ja i Sverige ska man det. Det är fult att tjäna pengar på arbete. Det är tydligen mitt fel att vi har stora klyftor i samhället och jag skall enligt sossarna stå till svars för det och betala kalaset.

    Jag skall skämmas över och straffas för att jag har utbildat mig, och senare gjort en karriär så jag kan leva ett gott liv utan ett enda jävla bidrag (bortsett från barnbidraget som är obligatoriskt).

    I dina ögon hade jag nog varit en bättre person om jag hoppat av gymnasiet, gjort några brudar på smällen. Valsat runt i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och aldrig haft en tillsvidareanställning. Haft mitt boende i hyresrätter med bostadsbidrag och försörjningsstöd.

    Oj! I stycket ovan beskrev jag just den perfekta kandidaten för en sosseväljare. En som verkligen älskar att kunna smita undan och leva på bidrag och allmosor från staten. En sosse helt enkelt.

    En sosse är en för mig en person som staten tar hand om och sossen behöver inte göra något aktivt för att för att kvittera ut sin bidrag mer än att träffa en handläggare då och då. Resten av tiden kan sossen ligga på soffan och glo på Netflix. Under tiden sliter vi andra, som inte röstar på sossarna, med att dra ihop pengar så sossen kan kvittera ut sina bidrag.

    Jag förstår inte varifrån du får talen du hänvisar till, det finns ju inga skarpa förslag. Kan du länka till dina källor för de belopp som du bygger ditt exempel på?


    De flesta Nationalekonomer anser att fastighetsskatt är en bra skatt och att den är att föredra före hög inkomstskatt. Jag tjänar också bra och betalar en hög skatt men är oroad över att fattiga har fått det sämre och rika har fått det bättre de senaste 20 åren. Jag betalar gärna mer i skatt för mindre klassklyftor och bättre skola, bättre sjukvård samt bättre omvårdnad för våra äldre och svaga.


     
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?