Inlägg från: Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    S tycker generellt inte det är viktigt att minska invandringen.
    S tycker generellt inte att det finns ett samband mellan invandring och kriminalitet.
    S verkar generellt inte för hårdare straff och att kriminella skall sitta längre i fängelse.

    MEN VAD ANSER SVENSKA FOLKET? Källa: SVT Nyheter/Novus

    Minska invandringen:
    56% (!) av svenska folket anser att det är MYCKET VIKTIGT/VIKTIG att minska invandringen för att motverka kriminaliteten.

    Hårdare straff:
    68% (!!) anser att det är MYCKET VIKTIGT/VIKTIGT med hårdare straff.

    Kräv integrering:
    90% (!!!) anser det MYCKET VIKTIGT/VIKTIGT med förbättrad integration.

    ...

    Hur mycket kommer S att minska pga att de vägrar göra något fundamentalt åt den fortsatta nya samhällsutvecklingen i Sverige?
    Hur tänker S när de fortsätter förneka och dölja det som en klar majoritet av svenska folket nu äntligen har börjat fatta?

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-11-18 08:32:47 följande:

    Kan du länka till den undersökning du refererar till så att vi kan diskutera saken?


    I övrigt är du antingen oinsatt eller så vill du inte ta till dig den politiska utvecklingen de senaste åren.


    Regeringen/Stefan Löfven har varit tydlig med att Sveriges invandring måste minskas för att vi ska klara av integrationen och har också pekat på sambanden mellan dålig integration och ökad kriminalitet.


    De senaste åren utbildas mer än dubbelt så många poliser som utbildades tidigare och lagstiftningen har de senaste åren skärpt väsentligt när det gäller vapen, sprängmedel, organiserad brottslighet, ungdomsbrottslighet, sexualbrott o.s.v.


    Källan har jag angivit och det är den nyligen publicerade undersökningen SVT Nyheter/Novus.

    De citerade uppgifterna och procent-talen är deras exakta faktiska resultat och för mig ingenting att diskutera.

    Vad S och Löfven säger om att vi ska klara integrationen är en annan sak. SVT/Novus undersökning handlar om vad svenskarna svarar ska göras mot kriminaliteten.

    Undersökningen handlar inte heller om polisutbildning.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Föräldrar till barn som är brottslingar vill inte samarbeta med svenska myndigheter trots att många av dem faktiskt lever på bidrag från Sveriges skattebetalare. 

    70% av befolkningen tycker självklart att det är bra att dra in bidragen,
    för föräldrar som vägrar samarbeta med t ex Socialtjänsten, när deras barn misstänks för kriminell verksamhet. 


    Men gissa vilka partier som anser att de ska fortsätta ha rätt till fulla bidrag betalda med svenska skattebetalarnas pengar? 

    S, Socialdemokraterna anser att det är dåligt att dra in bidragen till dem som vägrar samarbeta.

    V, MP och C tycker också att det är dåligt.

    Återigen en fråga som befolkningen anser vara jätteviktig där Socialdemokraterna går rakt emot folkets vilja.
    70% är för medan S är mot.

    Hur mycket kan S minska?


    Källa: SVT Nyheter/Novus, Kriminalpolitik: Befolkningens svar Novusundersökning utförd på uppdrag av SVT

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Är det verkligen jättebra att vår nya samhällsutveckling medför att det krävs ännu fler poliser?

    Vissa i tråden skriver som om det vore positivt att vi i nya Sverige har fått ett extremt behov av fler poliser.

    Jag liksom de allra flesta önskar nog i stället att samhällsutvecklingen i vårt nya Sverige skulle ha gått åt andra hållet, att vi fått ett nytt Sverige som hade inneburit minskad kriminalitet och ett minskat behov av Poliser.

    S och den samlade vänstern, inklusive högljudda vänster-skribenter i den här tråden, verkar hylla att vi har ett fruktansvärt stort behov av fler poliser, fler väktare, fler fängelseplatser och mera skattepengar och fler anställda i domstolar och rättsväsendet.
    Jag fattar inte hur S och vänster-anhängare kan få den nya samhällsutvecklingen med den ökade kriminaliteten till något positivt? 
    "Hurra vi ordnar med massor av nya poliser, hurra vi är jätteduktiga som hela tiden har jobbat för den ökande kriminaliteten!"

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-11-19 18:10:12 följande:

    Saken är den att innan den nuvarande regeringen tillträdde  2014 så hade utbildningen av poliser minskat under några år samtidigt som Sveriges befolkning ökat en hel del och Sverige ligger därför  i botten på lista över polistäthet. Därför är det viktigt att den nuvarande regeringen satsar på att anställa fler poliser.


    Nedan ser du hur utbildningen av poliser har sett ut de senaste åren.


    Du är alltså en av dem som tycker att det är jättebra att vår nya samhällsutveckling med ökande kriminalitet gör att det krävs att det utbildas fler poliser.

    Jag och den stora majoriteten hade önskat att S och alla andra partier hade aktivt jobbat för att i stället motverka samhällsutvecklingen som medför ökande kriminalitet.
    Jag och de allra flesta skulle önska att det i stället skulle vara minskande kriminalitet och att det krävdes allt färre poliser.

    Jag fattar inte hur du kan sälla dig till skaran som verkar hurra för att vi jobbat för en utveckling som kräver fler poliser. 
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-11-20 09:44:43 följande:

    Du förstår tydligen inte.

    Sverige ligger långt under EU snittet när det gäller antalet poliser i förhållande till storlek på befolkningen.


     Varför tycker du att Sverige ska en liten poliskår? Tycker du inte att det är viktigt att lag och ordning efterlevs?


    Att Sverige ligger långt efter vad gäller antalet poliser är en myt, vilket jag tror att du känner till? 
    Statistiken går inte fastställa eftersom olika länder mäter helt olika och man har flera kategorier "poliser" där många länder jämställer vakter och väktare med poliser.
    I Sverige har samhällsutvecklingen och den ökande kriminaliteten tvingat oss att nästan tiodubbla antalet vakter/väktare! Detta ska självfallet tas med i dina beräkningar och påståenden, eller hur?
    Så du är helt enkelt fel ute i dina påståenden.
    (Du som brukar vara noga med att kräva källhänvisning har inte angett någon källa för dina påståenden?)

    Ja, jag har varit mycket tydlig.
    Jag skulle önska att behovet av poliser, vakter/väktare, och allt annat som hänger ihop med det nya Sveriges ökade kriminalitet, skulle vara minskande i stället för ökande.

    Jag hurrar INTE för ökad kriminalitet som kräver ökat behov av poliser!
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Nej, jag har tyvärr inte haft anledning säga att brottsligheten minskar.

    Sveriges nya samhällsutveckling medför tyvärr ökad brottslighet, ökad kriminalitet.
    Jag hade önskat att Sveriges politiker i stället hade jobbat för en annan samhällsutveckling.

    Jag hurrar inte för ökad kriminalitet, ökat antal poliser och vakter, ökade kostnader för fängelser och rättssystemet, så som S verkar göra och som vissa vänsterskribenter här hurrar för. 

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-11-20 11:20:57 följande:
    Det beror på att du är oinsatt.

    Sett till till antal innevånare ökar inte brottsligheten i Sverige. Däremot så har antal poliser i relation till antal innevånare i Sverige minskat. 
    Den lösryckta och mycket begränsade statistik du väljer att visa visar verkligen inte att kriminalitet, brottslighet, våld, sexbrott osv minskar i verkligheten, vilket du förmodligen också känner till?
    Annars är det du som är helt otroligt  oinsatt!
    Och vad är din förklaring till att antalet vakter/väktare har behövt öka så extremt mycket? Väldigt mycket mera än vad som kan förklaras av den relativt lilla befolkningsökningen. 

    Men du har väl rätt till viss del, den omkring en miljon människor som faktiskt står för större delen av befolkningsökningen, de som står för den största förändringen i samhället, har lett till kraftigt ökad kriminalitet. Det visar nästan all statistik om brottslighetens utveckling i Sverige. Det är en helt oproportionerligt stor ökning om man jämför med tidigare och om man jämför med de övriga ca 9 miljoner människor som utgör den stora delen av Sveriges befolkning.

    De allra flesta riksdagspolitiker och de flesta riksdagspartier, svenska myndigheter, liksom en överväldigande majoritet av svenskarna (se mina tidigare publicerade fakta) erkänner numera detta förhållande.
    Har du lyssnat alls på den politiska debatten? Har du läst partiernas och regeringens förklaringar? Har du sett och läst något alls på nyheterna de senaste åren?

    För att du ska bli lite mera insatt så kan du gärna läsa en gång till de fakta som jag tidigare presenterade, med källa SVT Nyheter/Novus.
    Om du inte tror på dem så får du väl vända dig till SVT och till Novus och begära att de korrigerar sig och i stället tror på din fabricerade sanning, i stället för de publicerade undersökningarna, om du tror det är lönt...
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Man behöver inte vara någon stor tänkare, det behövs verkligen inga särskilda länkar eller källor, för att se hur gatubilden och samhället har förändrats under de senaste 10-20 åren. Man måste vara en extrem förnekare om man inte kan erkänna detta. Man behöver bara gå ut i verkligheten, bara ta en promenad genom vilket city som helst i Sverige, för se att det har blivit stor skillnad.

    Man måste välja att helt blunda för verkligheten, för all nyhetsrapportering, för all politisk debatt, blunda för alla de större partiernas förklaringar, blunda för regeringsförklaringen, etc, etc, om man inte inser att den nya samhällsutvecklingen i Sverige har medfört stora problem i samhället och lett till kraftigt ökad brottslighet och kriminalitet.

    En mycket tydlig sak är att antalet väktare/vakter har nästan tiodubblats.
    Det är direkt vilseledande att som argument bara prata om t ex antal poliser per capita medan man väljer blunda för den extrema ökningen av antalet vakter/väktare.
    Om man jämför t ex med andra länder måste man också ta hänsyn till att man i vissa länder räknar typ vakter/väktare som en kategori av Poliser, många länder har flera kategorier av Poliser, medan vi i Sverige bara räknar dem som vi själva kategoriserar som Polis. Då blir självfallet statistiken en helt annan och den är absolut inte jämförbar mellan olika länder!

    Om man anser sig vilja motsäga samhällsutvecklingen och den ökade kriminaliteten så vet jag inte vilka ärenden man går eller vilken sten man bott under...

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-11-23 12:29:08 följande:

    Moderaterna och KD har alltså regerat 8 av dessa 10-20 år och tittar man på satsningar på polis och hårdare lagstiftning kan man  konstatera att detta i mångt och mycket uteblev när M, KD och övriga alliansen regerade.


    Enligt mina källor så stämmer inte uppgiften att antalet väktare/vakter nästan har tiodubblats.. Kan du länka till din källa? Då kan du också länka till uppgiften om att  väktare, i vissa länder,, ingår i statistiken som en typ av polis..

    Finner inget värde i att munhuggas med dig om vilka länkar och källor som DU anser vara trovärdiga. Du brukar ju fråga efter källor för att sedan bara kapa dem för att du själv "tycker" annorlunda.

    "det behövs verkligen inga särskilda länkar eller källor, för att se hur gatubilden och samhället har förändrats under de senaste 10-20 åren. Man måste vara en extrem förnekare om man inte kan erkänna detta. Man behöver bara gå ut i verkligheten"

    Antalet väktare/vakter har under kort tid fördubblats, på lite längre sikt sannolikt minst tiodubblats, men det beror självfallet lite på vilken tidsperiod man mäter.
    Om du av någon anledning känner att du har ett behov att förneka detta, om du väljer att blunda om/när du befinner dig i den nya svenska verkligheten, så står det dig fritt att tycka vad du vill.

    Socialdemokraterna har verkligen inte haft vilja att göra någonting i praktiken åt den ökande kriminaliteten. Nu har de lite grand börjat vända kappan efter vinden och helt plötsligt börjat göra några taffliga försök att ändra sig i frågan, eftersom en så överväldigande majoritet av väljarna så tydligt önskar det,
    men ännu har S inte gjort något som i verkligheten har lett till något resultat.
    S verkar ju inte betraktas som trovärdiga alls av svenska folket när det gäller att motverka kriminalitet.


    Väktare ingår inte i statistiken, var skulle jag ha sagt det?
    Men i vissa länder finns det en kategori Poliser som har mycket lägre utbildning än deras s k "riktiga" Poliser, lägre utbildning än svenska poliser, och i vissa fall även mycket begränsade befogenheter. Dessa skulle enligt svenska mått mera vara att betrakta som vakter/väktare, och ibland brukar de ju kallas "låtsaspoliser" i sina länder. 
    Om man jämför med dessa (ibland kallade "låtsaspoliser") så borde även alla vakter/väktare i Sverige räknas in i statistiken.
    Och i så fall så är du verkligen helt fel ute med dina påståenden!
    Jag är ganska övertygad att också du känner till denna stora skillnad men trots detta väljer du att presentera dina haltande jämförelser.
    Jag tror inte att någon förutom du behöver länkar eller källor för att begripa detta enkla. Men om du ändå inte klarar att se verkligheten och behöver källor för din egen skull så är det nog rätt enkelt att googla, finns säkert en hel del info på svenska, men du måste också googla i rätt många EU-länder och på flera språk. Det fixar jag inte åt dig, så lycka till.


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?