• Emmissara

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Rawr skrev 2015-07-06 09:41:36 följande:

    Som du ser ligger jag inte heller ovanför strecket, men har båda cykler haft positiva ÄL test


    Konstigt, så här ser mina 2 senaste cyklar ut så jag har haft en synlig ökning

  • Emmissara
    Rawr skrev 2015-07-06 09:39:34 följande:
    Hur har du sovit? Såhär ser min graf ut och jag sover ganska ok (vaknat upp en del och inte alls sovit de där 4h som NC kräver) De dagar det saknas värde har jag sovit som en kratta och därför inte mätt. phpxWxhfa22233.jpg
    Jag har sovit bra, mer än 4h innan mätning
  • Emmissara
    redofördig skrev 2015-07-07 15:32:00 följande:
    redofördig skrev 2015-07-07 15:27:34 följande:

    Vad tror ni om dessa? Igår var det inte positivt .. Har varit bortrest så har inte kunnat kollat ägglossning. Men tog igår kväll och då såg de typ ut som den understa. Tempen har inte heller stigit. Tror ni jag har de typ imorgon eller har jag haft?! Fattar nada.


    Kolla i mitt galleri om ni vill hjälpa mig!
    jag kan inte se några bilder, vet inte riktigt vart jag ska kolla på din profil. 

    Använder du mobil eller dator när du ska lägga upp bilderna? 
  • Emmissara
    redofördig skrev 2015-07-08 12:07:17 följande:
    Ser du nu? Vad tror ni om detta? De två översta är från i förrgår kväll (dom ligger i rätt ordning trots att det inte ser ut så) och de andra är från igår. är de översta från igår positivt? Och har isåfall ägget släppt under morgonen? Jag har sovit lite konstigt inatt, somnade vid 02 och vaknade vid 05, tempade och då var tempen på 36,44 vilket är typ 0.1 högre bara. vaknade sedan vid 08 och då var tempen på 36,57 vilket är typ 0,2 högre .. har sovit lika lite timmar på båda tempningarna så vilken ska jag tro på? Har jag ens haft ägglossning denna månad? 

    Enligt NC ska jag ha de imorgon ..?
    jag skulle säga att det översta från igår är positivt, och sen släpper ju ägget 12-48h efter positivt test om jag inte minns fel. Så NC kanske har rätt ändå. 

    Vilken tid brukar du tempa i vanliga fall? 
  • Emmissara
    Rainbowdash skrev 2015-07-08 15:24:15 följande:

    Hej alla experter!

    Jag har precis registrerat mig som medlem, jag kör iof prevent men ni kanske kan svara ändå? Jag har registrerat mina cykler i flera år med en vanlig app och jag vet precis när jag har ägglossning eftersom jag känner det väldigt tydligt med kraftig mensvärk. Jag undrar helt enkelt hur jag lägger in att jag har haft ägglossning. Den enda funktionen jag hittar är att man kan lägga in ett positivt ägglossningstest men då läggs ägglossningen in först två dagar senare. Finns det mån funktion för att klicka i ägglossning tro?


    Jag frågade NC detta förra veckan och det kan man inte utan det är bara temphöjning som kan lägga in ÄL
  • Emmissara
    rebeqqa skrev 2015-07-09 07:39:33 följande:

    Hej tjejer! Vad kul att jag hittade denna tråden! I lördags tog jag ut min sista p-ring. Haft p-ring som preventivmedel i snart 5 år

    Började med den pga att min mens var oerhört oregelbunden, den kom sällan men när den väl kom kunde jag ha blödningar i 2-3 veckor. Vilket ledde till att jag mådde jättedåligt. P-ringen har funkat jättebra, blöder max 3 dagar nu.

    Men nu är jag gift och vi funderar på att börja försöka få barn om några månader när min kropp hittat sin balans. Jag hoppas innerligt att min menscykel blivit mer regelbunden och att blödningarna inte kommer hålla på så länge. Tänkte att Natural cykeles skulle vara ett bra sätt för mig att lära känna min kropp på vad tror ni tjejer, funkar det bra för en sån som mig? Med sån oregelbundenhet och lång cykel?


    Hejsan, välkommen hit. 

    Jag har långa och oregelbundna cyklar (mellan 42-62 dagar). Det som jag tycker är bra är att man ser när man har haft ÄL, orkar inte hålla på med ÄL test då vi är borta mycket och då blir det bara krångligt om man ska testa varje dag i några veckor.

    Det som jag även tycker är positivt är att jag lär känna min kropp mer, och det gör att efter varje cykel så vet jag mer om hur min cykel ser ut och det ger ett bra underlag för vår utredning för barnlöshet (står på en väntelista dock är det 6 månaders väntetid så måste vänta fram tills dec/jan, men hoppas självklart att vi klarar av det själva ändå)  
  • Emmissara
    rebeqqa skrev 2015-07-09 08:50:04 följande:
    Hej! Tack för ditt svar, skönt att höra att det finns fler. Jag har ångest inför hur min kropp kommer reagera utan P-ringen. Mest för att perioderna med blödningar var ett konstant och rent helvete. Fick mig att må oerhört dåligt under långa perioder. Men jag lever på hoppet om att mycket kan hända med kroppen under 5 år. Hade du något preventivmedel innan ni började försöka få barn? Utredning för barnlöshet, ojdå hur länge har ni försökt på egen hand? Hur länge har du kört med NC?
    Förstår att du är orolig över det, men oroa dig inte i onödan utan ta det om det kommer till det stadiet. 
    Jag slutade med p-piller för snart 2 år sedan, hade ett tidigt missfall maj 2014 och har sedan dess bara haft 7 cyklar, vi är inne på 5e försöket som som sagt ett år (hade uppehåll under en cykel i feb/mars, då jag fick reda på att jag troligtvis kommer ha svårt att bli gravid. Det var helt enkelt för jobbigt psykiskt att försöka vid den tidpunkten). 

    jag började med NC i början av Mars, är inne på tredje cykeln 
  • Emmissara
    rebeqqa skrev 2015-07-09 14:46:53 följande:

    Okey, hoppas ni får hjälp snart eller att ni på något vis lyckas få till det ändå.

    Jag har inte riktigt fattat när jag ska mäta tempen. Ibland vaknar jg 4-5på morgonen och går på toa för att sen försöka somna om. Ibland går det, ibland inte. Ska jag mäta tempen vid 4-5 på morgonen då eller 6.30 när jag brukar gå upp?

    Tempar ni även när ni är sjuka?

    Tack tjejer, imorgon blir det dag 1 för mig!


     Tack :) 

    Du ska ha sovit 4 timmar innan, så jag skulle säga att du ska tempa vid 4-5 om du vaknar då men om du inte vaknar då så tar du tempen när du vanligtvis går upp. 

    Jag tejpar när jag är sjuk men jag inaktiverar det (tycker det är intressant :P )
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles