• frokenasta

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Hej!

    Läst igenom denna tråd idag. Jag har använt NC sen i april men bara

    senaste cykeln som plan. Hoppades att mensen skulle utebli men den kom dagen innan midsommarafton... Hade ändå legat vid ÄL. Jättebesviken att det inte gick på första försöket.... Min kompis fick plus idag och hon hade precis slutat med sina piller. Suck!

    Ska man försöka varje röd dag? Eller hur ska man göra egentligen?

  • frokenasta

    Det sätter ju sig på huvudet... Kan inte tänka på annat. Och alla i min närhet som är gravida blev på första försöket. Vet att man inte ska tänka så bara för det inte gick på första försöket men blir ändå nojjig. Tror ni man kan lita på NC då? Tänker att stirrar man sig blind på dagarna dom visar så blir det ju heller inget om man inte kan lita helt på det :p

  • frokenasta

    Har din temp förändrats nu då jämfört med när du är frisk? :)

    Är det dagen innan ÄL som är den rödaste dagen?

    Är vanliga p-piller "starkare" än mini-piller? Ägglossning uteblir väl när man äter ppiller men inte minipiller. Det borde väl ta tid att komma i fas kanske... Har så många spekulationer i huvudet, haha. Måste sluta.

  • frokenasta

    Jag tänker att varje dag inte kan skada. Varannan, var tredje dag brukar väl rekommenderas om man inte håller koll på sin ägglossning. Då borde man pricka in rätt dag ändå och behöver inte tänka på vilken dag man MÅSTE. Eller tänker jag fel?


    saklek skrev 2015-06-23 17:40:01 följande:

    Känner igen mig! Hade också ställt in mig på att det skulle gå på första försöket, men icke. Fast det är ju trots allt inte så jättehög chans att man blir gravid även om man prickar ÄL, är ju mycket som ska klaffa. 

    Jag har läst lite olika om det där med att försöka varje dag, vissa säger ju att man ska köra varannan-var tredje dag medan andra säger varje dag. Läste någon studie som sa i stort sett att chansen för graviditet var högst om man hade sex när livmoderhalssekretet var som bäst, oftast ca 3 dagar innan ÄL (om jag nu minns rätt... kan försöka hitta den igen). 


  • frokenasta

    Går nog inte spekulera i kanske... Får väl se denna gång. Just nu visar NC ägglossning 4 juli.


    saklek skrev 2015-06-23 21:28:58 följande:

    Det är väl om mannen har lågt spermieantal som det kan vara bra att inte köra varje dag, utifrån vad jag har läst, annars så lär det ju inte skada tänker jag också... Fast personligen skulle jag inte orka köra varje dag, nu har vi försökt köra typ varannan-var tredje dag veckan innan beräknad ÄL, sen typ dagen före ÄL och på ÄL-dagen, därefter har det varit skönt att inte tänka på sex ett tag haha. 


  • frokenasta

    Vad tror ni om teorin att man inte ska gå på toa direkt? haha Har en kompis som blev gravid på andra försöket och hon säger att hon låg med benen i vädret en stund efteråt varenda gång. Hon trodde på den teorin! haha

  • frokenasta

    Grattis :) Hur länge har du använt NC? :)


    jess89 skrev 2015-06-24 16:27:33 följande:

    Såhär ser den ut.. Kan inte fatta det!!


  • frokenasta

    Hatar att tolka streck, men det ser väl positivt ut? :)

    Jag hade mens förra veckan men bara två dagar, brukar ha lite längre... Denna veckan har jag haft konstiga flytningar. Igår kväll när jag skulle sova molade det som bara den och idag också. Så orolig att det är något fel?! Kan det vara en cysta? :( vet i tusan.

  • frokenasta
    pannkakan87 skrev 2015-06-25 12:36:16 följande:

    Det vore roligt om alla kunde skriva vilket försök de är på också Oskyldig Alltså om det är första månaden de försöker eller om de hållt på ett tag? *nyfiken*


    Blir andra försöket denna månaden!
  • frokenasta
    pannkakan87 skrev 2015-06-25 12:36:16 följande:

    Det vore roligt om alla kunde skriva vilket försök de är på också Oskyldig Alltså om det är första månaden de försöker eller om de hållt på ett tag? *nyfiken*


    Hur länge har du själv försökt? :)
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles