Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-11-22 13:30:50 följande:

    Ja M och KD röstade för denna överenskommelse. Sedan handlar väl subventionen i huvudsak om att minska anslutningskostnader för havsbaserad vindkraft? Rätta mig om jag har fel men är inte anslutningskostnader för ny kärnkraft redan finansierad dvs vill man etablera nya kärnkraftverk i Ringhals, Oskarshamn och Forsmark så är anslutningarna redan på plats? I så fall är det väl inte orimligt att även annan energiindustri kan etableras med låga anslutningskostnader?


    Anslutningskostnaden syftar ju till att el-producenten ska betala kostnaden för att anslutas eller i alla fall en del av kostnaden.
    Om infrastrukturen för anslutning redan finns så blir ju kostnaden minimal jämfört med om man bygger ett nytt kraftverk på annan plats, där infrastrukturen för anslutning saknas.
    Ditt resonemang passar då in på ett nytt vindkraftverk som ersätter ett gammalt på samma plats, men inte ett nytt vindkraftverk på ny plats.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2021-11-24 19:32:09 följande:
    Nja, inte kommer S att kopiera de brunblås populism, S är ju det vuxna partiet i rummet.
    "Kommer" och "kommer"...
    S har ju redan varit lila sedan en tid tillbaka och populistiska likväl.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-11-24 19:38:54 följande:
    Piratrörelsen: lila eller "piratlila" används av svenska Piratpartiet samt alla internationella piratpartier. Färgen är menad att markera att partiet varken är höger eller vänster. Om man blandar rött med blått får man lila.

    ?
    Exakt!
    Om man som röd går till höger så blir det... tadaaa... lila.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2021-11-24 19:43:31 följande:
    Ja, jag uppfattar det här som ett drömscenario för många sossar, inte bara mitt eget drömscenario, alltså.

    Jag lyssnade på Magdalena Andersson idag och gladdes åt att kunna lyssna till en framåtblickande mycket kompetent ledare i stället för det malande gnället från den brunblå trojkan.

    Tyvärr tror jag inte att SD kommer att börja tappa väljare än på länge, originalet brukar vara att föredra framför kopiorna, dessutom är Åkesson en mycket skickligare politiker än Ulf och Ebba.
    Det viktigaste tror jag är att s fått en ny partiledare och har blivit av med mp. Det är troligen partiets räddning.


  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2021-11-24 23:22:00 följande:
    Ja, det räcker säkert långt - men jag skulle gärna se en tydligare uppgörelse med nyliberalismens mål och medel för att få välfärdsstaten att rämna - sossarna har ju åtminstone delvis fungerat som förvaltare av den politiken, den som inleddes av regeringen Bildt.
    Det blir nog en svårare nöt att knäcka. Här tror jag c är den stora belastningen, oavsett om regeringen är blå eller röd.
    Reinfeldt drog "knäck-välfärdspolitiken" till sin spets och ingen annan har tagit till sig den bättre än c.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2021-11-27 09:33:46 följande:
    Back to the roots!
    Jag tycker det är ett självklart krav och skiljer sig väsentligt från den punkt hos nazisterna som Stefan Vikström refererar till.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?