Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-10-18 11:48:35 följande:
    Vem - förutom du, Åkesson och de andra SDvännerna - påstår att brun måste betyda Hitler-nazism och NSDAP?

    iofs säger SDs högsta ledning att lite nazism, rasism och antidemokrati är helt Ok inom SDs sk 'nolltolernas' och att ingenting har ändrats i sak, det är bara språket som ändrats

    expo.se/2013/11/s%C3%A5-talar-sd-internt-om-nolltoleransen

    "I mars i år hade Sverigedemokraterna i Västsverige ett möte med riksdagsledamöterna Richard Jomshof, och Mattias Karlsson samt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. Samtliga från partiets riksorganisation. I en bandinspelning från mötet, som Expo Idag tagit del av, framgår det att de tre fick frågor om vad som är tillåtet att säga inom partiet utan att bryta mot ?nolltoleransen?. Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ?rasism, nazism eller antidemokratiska idéer? inte leder till uteslutning.
    ? jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson.

    En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof.


    ? Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga.


    Linus Bylund menade att fokus ska vara på hur kommunikationen förs utåt: ?Vi sitter inte längre vid ett köksbord. Vi har inte den lyxen.? Politiker i partiet ska inte ?gapa om saker? och inte utåt tala om saker som ?små detaljer i något historiskt?.


    ? Vi vill antingen få nya medlemmar eller vi vill ha gillande av någon viktig grupp i samhället, eller vad som helst. Vi vill göra reklam för partiet i någon mening. Andra saker som inte är tänkta att göra reklam för partiet bör man inte torgföra på ett sådant sätt att det kan förknippas med ens person eller partiet överhuvudtaget.


    På mötet framkom flera exempel på hur partiet inte tar avstånd från åsikter i sig, utan hur de framförs. Riksdagsledamoten Richard Jomshofs budskap internt är att utåt ska politiken ?paketeras in på ett sätt som är tilltalande?:


    ? Tänk er för i alla lägen. Tyvärr måste man lägga band på sig själv. Jag kan tycka att det är lite odemokratiskt men det är så verkligheten ser ut.


    Linus Bylund sammanfattade Sverigedemokraternas ?nolltolerans?:


    ? De som absolut är bäst på att motarbeta oss och bäst på att bokstavligt talat springa riksdagspartiernas, Expos och andras ärenden. De är de som gapar PK [politiskt korrekt red.anm.] så fort man inte uttrycker sig tölpigt. Jag vill poängtera det. De är de bästa partiarbetarna för de andra partierna. De som inte begriper skillnaden mellan glidning av politik och att man börjar uttrycka sig på ett annat sätt."


    Mmm... detta påminner mig om att i stort sett samtliga partier (utom möjligen mp, c och v) nu uttrycker en tydlig vilja och strävan i att strama åt politiken vad det gäller kriminalitet och flyktingar, något som var helt otänkbart för alla utom sd för bara några år sedan.
  • Tom Araya

    Vad är ger skäl till den "bruna" färgen i sammanhanget?

    Om det är att uppmärksamma, erkänna och visa viljan att motverka negativa effekter av den tidigare allt för stora flyktingmottagningen så är väl alla partier bruna (utom möjligtvis c, mp och v).

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2021-10-19 16:41:42 följande:

    Om du läser tråden så ser du att  Blåbrun är en politisk färgbeteckning som används för att beskriva politiskt samarbete mellan traditionella högerpartier och högerextrema eller främlingsfientliga partier.


     


    Det var inte ett svar på frågan.
  • Tom Araya
    Rataxes skrev 2021-10-19 15:01:24 följande:

    Här blir avgrunden ännu tydligare


    Konstigt formulerad fråga och alternativ.  
    B förutsätter A, utan A inget B.

    A ensamt säger ingenting om den allmänna levnadsstandarden hos landets befolkning.

    Den allmänna levnadsstandarden avgörs inte av varken A eller B ensamt.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-10-19 19:57:20 följande:
     auktoritär syn på media, kultur och kulturutövande  - och så historien, bakgrunden 
    Som vi sett även inom vänstern och nu senast var det väl mp som ville styra rapporteringen.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2021-10-19 18:11:25 följande:
    Jo det är vedertaget att beskriva politiskt samarbete mellan traditionella högerpartier och högerextrema eller främlingsfientliga partier som blåbrunt. 
    Men det var inte vad jag frågade.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2021-10-21 08:13:31 följande:
    Men vad ska de annars prata om?

    Arbetslöshetssiffrorna?

    Energipolitiken?

    Brottsligheten?

    Invandring och integration?

    Köerna i sjukvården?

    Skolresultaten?

    Socialdemokraterna och Miljöpartiet har inte ett enda område där de ha lyckats göra Sverige bättre 2021 än det var när de tog över 2014.
    Förvisso i stort sett sant, dock hade läget varit än värre med den blå politik som fördes fram till 2014. Så nog får vi vara ärliga med att s har bromsat dyngan som redan låg i röret efter regeringen Reinfeldt.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2021-10-21 14:39:37 följande:
    Ja, det är den historia som Socialdemokraterna vill försöka sprida. Efter sju år vid makten är de fortfarande bara maktlösa offer för borgerlig politik.

    Den är rätt svårsåld.
    Du är välkommen att dela med dig av din egen beskrivning av historien.
  • Tom Araya
    KN75 skrev 2021-10-21 15:23:27 följande:
    Vilken glaskula låtsas du titta i när du tvärsäkert påstår dig kunna veta hur politiken och utvecklingen skulle ha varit i 7 år med en annan regering???

    Då kan jag lika tvärsäkert påstå att ingen regering skulle ha kunnat misslyckats, i de för svenska folket viktigaste frågorna, så som den katastrofala S/MP-regeringen har gjort.
    Man måste vara både blind och döv och leva i total förnekelse för att inte se denna regeringens katastrofala misslyckande.
    Man har faktiskt lyckats med en enda sak; att inte agera.
    Det fanns ingenting under regeringen Reinfeldts mandatperiod som tyder på att  den övervägde att ändra riktning och Reinfeldt försvara än idag den politik de då förde.

    Det är mer sannolikt att politiken byter riktning med en ny regering än med samma regering, håller du inte med om det?
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2021-10-23 07:36:49 följande:
    Jo, nog bytte politiken riktning allt med SMP-regeringen. 

    Till det sämre

    Det enskilt sämsta beslutet denna regering tagit var att INTE stänga gränserna DIREKT år 2015.

    Den senfärdigheten är det enskilda beslut som kommer att negativt påverka Sverige mest under det kommande seklet - och för förmodligen för all framtid.
    Du får närmare beskriva hur vidöppna gränser till stängda gränser (även om det beslutades om senare än vissa tyckte) vara en förändring till det sämre?

    Reinfeldts-regeringens sparande på rättsväsendet var knappast heller något som var bättre och vi ser ju följderna av det nu.

    Eller Reinfeldts-regeringens beslut om invandring av arbetskraft som vi inte har brist på.

    Det är lätt att gnälla på s att de gör för lite, men m's politik var i precis motsatt riktning till att göra något åt dessa problem.
    Regeringen Reinfeldt var den för landet mest skadliga regering vi troligen någonsin haft. Den politiken kommer vi att få lida av i flera decennier och oräkneliga mandatperioder.
    Hur usel man än tycker att Löven och s/mp-regeringen än är så är den inte i närheten av att bräcka Reinfeldt.

    Jag kan slå vad om att m sedan kommer att gnälla över ökade utgifter och att de tänker spara... tacka fan (Reinfeldt heter han) för att kostnaderna drar iväg för att komma till rätta med all dynga vår förra regeringen lämnade efter sig.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?