Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Abegayle70 skrev 2017-10-27 19:24:30 följande:
    KillBill skrev 2017-10-27 16:06:36 följande:

    Ja antisemitismen finns tyvärr på många ställen i samhället både långt till höger och långt till vänster samt bland exempelvis muslimer. Sorgligt är det. 


    Något både vi judar och muslimer borde tänka på är att vi båda grupper är minoriteter i Sverige och borde ha mer gemensamt än vad som skiljer oss åt.

    Jag vet att det förekommer antimuslimska saker här i Israel också, det är inget perfekt samhälle, men här i Tel Aviv märks det väldigt lite av den saken. Vi umgås, äter på varandras restautanger och fikar på varandras caféer, jag har muslimska kollegor på mitt ny ajobb osv. Vi är alla Israeler och känner oss delaktiga. Tänk om man kunde föra över lite av det tänket till Sverige?

    Det kräver att det svenska samhället är konsekvent intoleranta mot intolerans och inte är det på det selektiva sätt man är nu.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-10-28 10:06:15 följande:

    Ygeman har lagt förslag som fått starkt stöd i Sveriges Riksdag (av bl.a. moderaterna) och som låg i linje med de nya vapendirektiv som numera är klubbat i EU.  Det  tycker jag är bra.

    Ha en skön helg du med!


    Jag tycker inte alls det är bra att Ygeman, regeringen, riksdagen och EU-parlamentet ägnar så mycket tid och energi åt sådant meningslöst trams istället för att fokusera på de verkliga problemen. Det är bara genom att acceptera sådant som politiker kan ägna sig åt det. Vi borde ställa högre krav än så.
  • Tom Araya
    Tio tusen miljarder - lånekalas i folkhemmet

    Sverige har under det senaste decenniet byggt upp ett skuldberg. Statsskulden är förhållandevis låg på 1.200 miljarder kronor, ca 30 procent av BNP. Däremot har den privata sektorn ? dvs hushållen och företagen ? kraftigt ökat sina skulder så att Sveriges privata skuldsättning nu är bland de högsta i världen. Tidigare i år passerade den privata sektorns skulder 10.000 miljarder kr, en fördubbling på drygt tio år, utan att milstolpen fick någon uppmärksamhet.
    ...

    www.kickstarter.com/projects/2079803541/tio-tusen-miljarder-lanekalas-i-folkhemmet
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2017-10-28 20:51:47 följande:
    Tio tusen miljarder - lånekalas i folkhemmet

    Sverige har under det senaste decenniet byggt upp ett skuldberg. Statsskulden är förhållandevis låg på 1.200 miljarder kronor, ca 30 procent av BNP. Däremot har den privata sektorn ? dvs hushållen och företagen ? kraftigt ökat sina skulder så att Sveriges privata skuldsättning nu är bland de högsta i världen. Tidigare i år passerade den privata sektorns skulder 10.000 miljarder kr, en fördubbling på drygt tio år, utan att milstolpen fick någon uppmärksamhet.
    ...

    www.kickstarter.com/projects/2079803541/tio-tusen-miljarder-lanekalas-i-folkhemmet



  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-29 11:40:41 följande:
    Tom Araya skrev 2017-10-28 20:55:02 följande:

    Precis som för vår familj.

    Vi hade betydligt lägre skulder för 10 år sedan . Lyckligtvis är ingen av oss nationalekonom med dunkla politiska motiv så vi ser inte bara till skulder utan också till tillgångar. Och gör vi detta så ser det genast mycket ljust ut för familjeekonomin.

    Precis som det gör när man relaterar hushållens samlade skulder till deras tillgångar.
    Ja, tillgångar eller vad man investerat pengarna i räknas ju sällan in i ekonomiska beräkningar och prognoser. BNP eller BNP per capita exempelvis som ofta används för att visa hur ekonomin ligger till säger ju inte ett skit om vad vi lagt pengarna på, så i princip kan du skapa jättehöga siffror bara genom att ta på spenderbyxorna.

    Men den ökande belåningen har stor del av bostadsmarknaden där man i högre grad tvingas köpa sin bostad och till allt högre priser p.g.a. minskad tillgång.
    Dessa bostäder riskerar att minska i värde om byggtakten uppnår samhällets behov...
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-28 20:24:24 följande:
    Det är nog sant det du påstår.

    Vänstern har en tendens att ta parti för den part man uppfattar som den svaga medan högern ofta gör motsatsen och på något sätt, tror jag, är det lättare att se fel och brister hos den man uppfattar som överlägsen än hos den man uppfattar som underlägsen och/eller förtryckt.

    Det finns en lång historisk tradition av partiellt synbortfall hos vänstern, närmast i tiden ligger väl oviljan att se det förtryck som riktas mot kvinnor i utanförskapsområden i Sverige.

    Fast jag tror att vänstern börjar nyktra till, så sakteliga.
    Visst är det så, men man satte ju kaffet i halsen när moderaterna tog över rollen under Reinfeldts tid, drog den ännu längre och även c hakade på och drog det ytterligare ännu längre. Man får hoppas både höger och vänster nyktrar till och att det tar död på intresset och stödet för sd.
  • Tom Araya

    Nu när många nyanlända bott i de bostäder kommunerna skakat fram under de två år kontrakten gäller, är de nyanlända hänvisade till samma svåra bostadsmarknad som vi andra, samtidigt som de flesta ännu saknar jobb, var finns planen för att lösa den situationen?


    Tusentals nyanlända måste hitta nya lägenheter

    Publicerat tisdag 24 oktober kl 05.20
    Tvåårskontrakten går ut
    (2:32 min)
    Sedan bosättningslagen infördes 1 mars 2016 har Sveriges kommuner blivit uppmanade att hitta boende åt 60 000 nyanlända. Men från och med 1 mars nästa år går de första korttidskontrakten ut. Nu är frågan var de nyanlända ska bo därefter.
    ...
    Få kommuner har beredskap för att hantera frågan, menar Jesper Schönberg är lokalförsörjningschef i kommunen.
    ...

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6804678
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-10-29 16:35:27 följande:
    Javisst, en del av rösterna på SD har säkert varit proteströster, ett slags försök att ropa till de etablerade partierna "varför ser ni inte det vi ser", även om jag personligen har svårt att förstå att man kan bli så desperat att man väljer att bortse från rasismen inom SD.

    Hursomhelst. Tiden då man kunde blunda för problem relaterade till invandring är förbi och lösningarna på hur man ska komma tillrätta med missförhållanden som tillåtits växa alltför länge finns hos de eteblerade partierna.

    De är bara lite tröga i starten.
    Jag tänker som så att det kan finnas tre typer av personer som röstar på eller funderar på att rösta på sd: antingen ser de inte rasism inom sd, eller så blundar de för den eller så stödjer de den. Frågan är hur anmärkningsvärt det är att vissa blundar för något de annars skulle ha svårt att acceptera...tja, kanske är det för att de ändå skulle ha sett sig tvungna att blunda för allvarliga brister och fel för att överhuvudtaget hitta något parti att rösta på. Kanske blir det något mer begripligt då, även om det inte blir mindre tragiskt. Exakt så är det för mig, även om jag inte låtit sd få fördel av det.
  • Tom Araya

    Hur hanterar regeringen denna utmaning?


    Våldet i Sverige omfattande ? jämförs nu med Mexiko
    Publicerad 5 sep 2017 kl 19.36

    Knarkkrigets Mexiko, södra Italien ? och Sverige.


    När det kommer till antal granatattacker respektive dödsskjutningar per invånare är den jämförelsen i sin ordning, enligt svenska forskare.


    ? Sverige kommer upp i samma siffror som Mexiko, säger Manne Gerell, en av forskarna bakom studien.

    www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/valdet-i-sverige-omfattande-jamfors-nu-med-mexiko/


  • Tom Araya
    Finansministern vill spara på assistansersättning

    I en intervju i Ekot den 22 oktober KL 11 säger finansminister Magdalena Andersson att assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet. Detta har väckt stark kritik inom brukarrörelsen som anser att grupper ställs mot grupper.

    assistanskoll.se/20151023-Finansministern-vill-spara-assistansersettning.html
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?