Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    anaxo skrev 2017-08-01 13:48:38 följande:
    Om du menar alla privata fordon som används av försvaret så är dessa registrerade på försvaret inte på föraren...
    Det finns inga privata fordon i försvaret, bara försvarets fordon, därmed har du rätt i att de inte är registrerade på person.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-08-02 08:40:27 följande:

    Jag håller med om att det låter absurt när man läser om människor som utvisas av helt bananala skäl men den typ av orimliga utvisningar som Tove pratar om är framförallt resultatet av lagstiftning som alliansen stiftade under sin tid vid makten (de som utvisas får inte ens rätt när de överklagar till migrationsdomstolen eller migrationsöverdomstolen). Regeringen har nyligen lagt en proposition föreslagit att Migrationsverket ska kunna låta bli att återkalla uppehållstillstånd när arbetsgivaren självmant har avhjälpt brister. 

    www.dagensjuridik.se/2017/07/fortroendet-regelverket-ska-aterstallas-regeringen-vill-stoppa-orimliga-utvisningar


    Rimligtvis är detta lagstiftning som skulle kunna utnyttjas även för att bli av med oönskade element, men det hör man aldrig talas om...
  • Tom Araya
    anaxo skrev 2017-08-02 15:58:37 följande:
    Anders sa även en annan bra sak angående IT informationen jag hoppas partiet inte är så naiva att de inte begriper att IBM säkerhets prövar sin personal bättre än vad våra politiker kan, men det ger inga politiska poäng.
    Om IBM säkerhetsprövar all sin personal borde det vara ganska lätt att skaka fram sådan information...jag har inte sett någon sådan än.
    Kontrollen över att känslig information i myndighetsregister endast hanteras av säkerhetskontrollerad/-klassad personal är heller inget staten eller en myndighet ska lägga över på ett privat bolag.
  • Tom Araya
    Regeringskansliet lägger locket på om it-skandalen

    Regeringskansliet fick kännedom om de allvarliga säkerhetsriskerna flera månader innan Transportstyrelsen flyttade hanteringen av hemliga uppgifter utomlands.


    DN:s granskning visar att en eller flera statssekreterare sannolikt informerades redan hösten 2015.


    Statsminister Stefan Löfven har lovat transparens kring skandalen, men regeringskansliet lägger nu locket på.

    www.dn.se/nyheter/politik/regeringskansliet-lagger-locket-pa-om-it-skandalen/

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-08-04 23:22:12 följande:
    Svenska myndigheter agerar självständigt från regeringen (ministerstyre är i lag förbjudet) och det är i huvudsak styrelse och revisorer som ansvarar för uppföljningen.

    Den förra alliansregeringen låg på alla myndigheter att de skulle outsourca bl.a sin IT drift och den uselt genomförda upphandling har starkt bidragit till haveriet på Trafikverket.
    Självständigheten är inte hundraprocentig då myndigheters riktlinjer kommer från regeringen och det är sällan eller aldrig en öppen rekrytering till dess chefsposter, utan de utses politiskt.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-08-21 20:43:39 följande:
    Socialdemokraterna presenterade igår den största satsningen på svenska polisen på 2000-talet. Liberalernas track record på området under åren 2007-2014 imponerar inte.
    Det räcker inte med satsningar på polis.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-08-21 21:05:16 följande:
    Ok, så det säger du..
    Invändningar på det?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-08-21 19:10:08 följande:
    Jag vet inte hur din familj ser ut, men jag ser ogärna att mina döttrars liv begränsas av kvinnohatare.

    Man kan ha olika synpunkter på vad som borde ske med de afghanska pojkarna som inte fått uppehållstillstånd, men det är vämjeligt att som Heberlein och Janouch insinuera att motivet för svenska kvinnor att engagera sig i flyktingar är att de är kåta på afghanska pojkar.
    Det är rätt lindrigt jämfört med vad de får utstå som ifrågasätter vad pojkarna ens gör där.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-08-22 12:03:45 följande:
    Syftar du på den olagliga motdemonstrationen där "pojkarna" skanderade inga afghaner på våra gator och andra tankar från vad "pojkarna" uppfattar som folkdjupet.

    www.svd.se/manga-demonstrerade-for-afghanska-ungdomar
    Nej, mer allmänt.
    KillBill skrev 2017-08-22 12:25:33 följande:
    Kan du utveckla vad du menar?
    Det välkända fenomenet där invandringspolitikskritiker benämns med allsköns mindre smickrande etiketter eller rentav utmålas som högerextremister.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?