Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    Mm, jag har förstått att du och några med dig upprörs över hur blockningen av konton gick till - någon så mycket att hen inte kunde skilja på regeringen och ett utlånat myndigheteskonto.
    Man kan inte skilja på en myndighet och ett konto som står under myndighetens namn och myndighetens kontroll genom att "låna ut" det.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    För min del ligger fokus snarare på den omständighet att hat och hot har blivit så vanligt på nätet att det blivit en del av den politiska övertalningskulturen i vissa kretsar, särskilt hårt drabbar det kvinnor i och med att de här kretsarna har en mycket förvriden kvinnosyn.
    Du har alltså lite svårt att fokusera på det upptagna fallet och den kritik som framförs? Det säger i så fall mer om dig än fallet ifråga.

    Du talar om "de här kretsarna" utan att egentligen veta vilka du talar om och vad de uttrycker på sociala media.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    Nej, jag upprörs inte över att ett antal konton som inte borde ha blockats blev blockade. Jag känner närmast löje över gråten att konton som aldrig varit i närheten av Svenska Institutets utlånade twitterkonto blev blockade.
    "Gråten" är taget ur luften. Reaktionen handlar om ett allvarligt övergrepp av en myndighet, något man borde uppröras över om man står för demokrati, de fri- och rättigheter vi har.

    Vad skulle du själv tycka om att bli utpekad som näthatare eller rasist?
    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    Vadå - har man inte ens kommenterat där förut så är det en ren skitsak att man under en begränsad period inte hade möjlighet att kommentera.
    Att blockeringen varat under en begränsad period är ju för att det uppmärksammats och kritiserats, inte för att folk tycker det är en skitsak.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    Jag tycker att det allt vanligare fenomenet att försöka tysta röster som ligger utanför högerextremismens förkrympta åsiktskorridor är ett långt allvarligare demokratiskt samhällsproblem än att några petimetrar känner sig kränkta.
    Uppmärksamma oss gärna när det när en myndighet ägnar sig åt det, så diskuterar vi det då. Nu handlar det om detta fall och hur vi förhåller oss till det.

    Är "några petimetrar som känner sig kränkta" din definition på de som hamnar utanför extremvänsterns åsiktskorridor?

    FDFMGA skrev 2017-05-17 16:44:34 följande:
    Regeringen, 2017, Östtyskland som någon skrev. Jag skäms faktiskt lite över okunnigheten att jämföra Sverige med Östtyskland och det om något är en kränkning mot alla östtyskar som tvingades leva under förtryck och konstaterar samtidigt att det snattras alldeles förfärligt i ankdammen för närvarande.
    Ja, du fortsätter hänga upp dig på detta, som om det vore ett försvar av vad som skett på en svensk myndighet.

    Nu var det inte jag som gjorde jämförelsen och jag är inte heller så förtjust i den, men den är inte särskilt långt ifrån de jämförelser med nazi-Tyskland som gärna görs från vänsterhåll för att bemöta åsikter, personer och partier från högerhållet.
    I vilket fall som helst är ältandet om detta ett patetiskt sätt att försöka förminska den befogade kritiken av ett allvarligt fall, helt grundat på att din ideologi gör fallet obekvämt för dig att diskutera. Sluta bara skriv om fallet inte intresserar dig och du inte har något vettigt att komma med, så kanske du kan behålla lite trovärdighet som debattör.




  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-17 19:14:19 följande:
    Funkar Dagens nyheter?

    www.dn.se/nyheter/sverige/polistjansteman-anmald-for-facebookinlagg/
    Ja, den var lite mer saklig och mindre vinklad efter skribentens egen åsikt.

    Jag hoppas han blir friad, jag ser inte det som särskilt allvarligt det han delat och framförallt ser jag inget exempel på något islamofobiskt.

    Springare blev förövrigt friad för sina facebook-inlägg.
    KillBill skrev 2017-05-17 19:14:19 följande:
    Sedan tycker jag att du är helt ute och cyklar när du jämför aktuellt i fokus med Fria tider, en högerextrem sajt som bl. a spridit "rasbioligisk" propaganda.
    Jag skrev Fria tider m.fl. Jag orkade inte räkna upp alla. Men Aktuellt fokus är en alternativ media på yttersta vänsterkanten, vilket man måste ha i åtanke när den refereras till, liksom dess motsvarigheter på yttersta högerkanten, det var den jämförelsen som var den väsentliga.

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-17 19:53:18 följande:

    Detta var ett mycket bra inslag i Expressen. Tänk om skrikhögern hade riktat samma ilska mot mäns hat och hot mot kvinnor på sociala medier som den riktar mot sweden kontots  blocklista, Då kanske situationen för kvinnor på sociala medier hade blivit bättre. 

    www.expressen.se/nyheter/atta-kvinnor-om-hatet-fran-mannen-pa-natet-ingen-av-oss-ar-ensam/


    Som att du har koll på vilka politiska åsikter personer har som reagerar eller inte reagerar på näthat...?!


  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-17 20:33:57 följande:
    Vi gör inte samma bedömning. Den här tråden handlar om förtroendet för regeringen. Twitterkontot startades under alliansregeringen, Svenska Institutets gd tillsattes av alliansregeringen.
    Jag skulle ha köpt detta som argument för ditt ointresse, om det hade stannat vid det. Istället drar du upp en massa annat, som ger indikationer på att du har andra skäl till att inte vilja diskutera detta och du gör då allt för att flytta fokus från det väsentliga i fallet.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 20:33:57 följande:
    Jag kom in i den här tråden när någon okunnig började tuta om att östtyska metoder av regeringen i och med blockningen på kontot.
    Jag vet inte vad det är för okunnighet du syftar på... Jämförelsen må vara något långsökt, men likheten finns i alla fall i att myndigheter agerade mot oliktänkande i båda fallen.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 20:33:57 följande:
    Om du vill ha mig som socialdemokrat till "extremvänstern" så visst.
    Ett påstående taget ur luften...igen!
    FDFMGA skrev 2017-05-17 20:33:57 följande:
    Allt handlar ju om din position, politiskt och i synen på näthat.
    Jag har inte redogjort för någon syn på näthat för dig att referera till, eftersom det inte har varit ämne för diskussionen.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 20:33:57 följande:
    I inslaget om kvinnorna som drabbas av dödshot, våldtäktshot eller bara kommentarer som att "du är för ful att knullas", det KillBill länkar till säger kvinnorna att de anmäler hoten som sedan läggs ner av polisen.

    Nej, jag kan bara känna ett visst förakt för de prinsar på ärten som anser sig vara såååååå drabbade av att ett twitterkonto blockats för näthatare och förmodligen somliga oskyldiga.

    För övrigt så anser jag att Svenska Institutet borde lägga ner kontot i och med att det inte verkar vara möjligt att blocka hatare längre. 
    Det här är ämnen för en annan diskussion. Jag deltar gärna när det är aktuellt, kanske i en tråd du startar... ;)




  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-17 23:33:22 följande:
    Ja, vad handlar den här tråden om - om inte annat än förtroendet för regeringen.

    Mitt förtroende för den gamla alliansregeringen har inte förändrats av den här historien, inte mitt förtroende för nuvarande regering heller - de kan inte gå in och detaljstyra arbetet på en myndighet.

    Hade de gjort detta så hade det skrikits i högan sky om ministerstyre, misstroendeförklaring och KU.
    Det är du och ingen annan som tagit upp detaljstyrning som exempel på reaktion från regeringshåll. Det är inte särskilt relevant då ministrar kan reagera på hur myndigheter sköts utan detaljstyrning i dess verksamhet. En myndighet som ligger under regeringen skall följa regeringens direktiv och gör den inte det så måste regeringen agera.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 23:33:22 följande:
    Nej, jag är helt ointresserad av twitterkontot. Kan myndigheten inte se till att de kvinnor som får möjlighet att twittra en vecka slipper undan näthatarna så borde de lägga ner kontot.
    Vad jag har förstått så har varje veckotwittrare kunnat blockera "hatare" som dykt upp i flödet under deras vecka. Har du källgranskat ditt påstående om att det inte går?

    Den väsentliga skillnaden i detta fall var att SI lät en twittrare upprätta en blockeringslista på över 14 000 konton som blockerades utan någon som helst kontroll över att de uppfyllde SI's kriterier för att blockeras.
    I och med att listan fanns och blev tillgänglig innebär det att varje person på listan är utpekad enligt de av SI officiella kriterierna, vilka är ytterst allvarliga.
    Jag frågade dig vad du själv skulle tycka om att bli utpekad som rasist och näthatare, men du ville inte svara...
    FDFMGA skrev 2017-05-17 23:33:22 följande:
    Nja påståendet var inte taget ur luften såvida du inte definierar dina inlägg som luft. Du skrev faktiskt "Är "några petimetrar som känner sig kränkta" din definition på de som hamnar utanför extremvänsterns åsiktskorridor?"

    Fundera gärna på vad din fråga implicerar.
    Du trodde alltså att det var dig jag syftade på med "extremvänsterns åsiktskorridor"? Det var det inte.
    FDFMGA skrev 2017-05-17 23:33:22 följande:
    Ja, vad handlar den här tråden om - om inte annat än förtroendet för regeringen.

    ...

    Men för att föra ner diskussionen på en mindre affekterad nivå. Nej, jag upprörs inte särskild å de personers vägnar som fick sina konton blockade. Däremot kan jag bli förbannad när jag läser den typ av artiklar som KillBill länkade till. Vad är det för fega kräk som hotar kvinnor med våldtäkt eller mord eller liknande.

    Det förekommer och har förekommit här på FL också. Jag minns särskilt en person som brukade skriva saker som att man borde hetta upp ett eldgaffel och köra upp den i --- på de feminister man råkar. Personen var mycket aktiv och hade många liknande synpunkter. brukar inte anmäla inlägg, men där anmälde jag många.

    jag minns särskilt att jag funderade på hur mycket det gullades med honom och hans åsikter.

    Näthat och sexism är inget obestämt som alltid förekommer någon annanstans av någon annan.

    Dessutom - hur ska vi kunna hantera kvinnoförakt bland vissa invandrargrupper när vi gullar och daltar med helt endemiska kvinnohatare.
    För att vara en som tycker att en myndighets agerande är OT går du nu väldigt långt utanför trådens ämne. Starta en ny tråd!



  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-17 23:26:28 följande:
    Det hela handlar om privatpersoner som efter att ha lånat swedenkontot har ökat på en blocklista, Syftet har varit förhindra hat och hot mot dem som lånar kontot (och inte om någon registrering).
    Hur vet du vad syftet var?
    Vad har du för källa på att listan kom till och växte på det sätt du beskriver?
    KillBill skrev 2017-05-17 23:26:28 följande:
     Att listan, sedan i höstas, inte har raderats efter varje vecka är fel och SI bär det yttersta ansvaret för detta men att påstå att en svensk myndighet har haft som mål att registrera oliktänkande betraktar jag inte som seriös kritik utan är bara löjligt.
    Att myndigheten har låtit detta ske är allvarligt nog.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-23 16:02:10 följande:
    Nej. Myndigheten har lånat ut sitt konto till främmande människor sedan 2012 och alla blockeringar som har skapats på kontot lär ur juridisk mening vara att betrakta som enskilda register. Det lär, genom åren, ha funnits flera hundra register kopplat till swedenkontot.
    Har du någon källa på att register förts över blockeringar utom i det aktuella fallet?
  • Tom Araya
    Finansministern om euron: Upp till svenska folket att bestämma

    EU-kommissionen väntas föreslå att Sverige och övriga EU-länder ska ha infört euro-valutan senast år 2025. Finansminister Magdalena Andersson har svårt att se att kommissionen kan tvinga Sverige att gå med.
    ? Självklart skulle man inte gå med i euron utan att det blir en ny folkomröstning, säger Andersson till SVT Nyheter.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-om-euron-upp-till-svenska-folket-att-bestamma
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2017-05-25 19:00:37 följande:
    Finansministern om euron: Upp till svenska folket att bestämma

    EU-kommissionen väntas föreslå att Sverige och övriga EU-länder ska ha infört euro-valutan senast år 2025. Finansminister Magdalena Andersson har svårt att se att kommissionen kan tvinga Sverige att gå med.
    ? Självklart skulle man inte gå med i euron utan att det blir en ny folkomröstning, säger Andersson till SVT Nyheter.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-om-euron-upp-till-svenska-folket-att-bestamma
    Jag väntar på att Sveriges finansminister påannonserar en folkomröstning i frågan...
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-18 07:53:46 följande:

    Mitt förtroende för regeringen rubbas något av att man ännu inte på ett seriöst sätt försökt rätta till den skada som drabbade Posten i och med den ekonomiskpolitiska katastrofen maud Olofssons beslut.

    Det är för enkelt att bara skylla på alliansregeringen, visst den katastrofala sammanslagningen av Posten i Danmark och Sverige är rimligen mycket svår att hantera, men alliansens tillsättande av en inkompetent chef för Postnord kan man enkelt åtgärda.

    Nu senast ljög han om postens tillförlitlighet och posten försökte också hindra Svenska Dagbladet att få del av uppgifterna att man inte har en susning om vart miljontals brev som skickades förra året tog vägen.

    Innan Maud Olofsson saboterade Vattenfall och Posten brukade man säga "som ett brev på posten" som ett exempel på något man kan lita på.

    Dags för lite socialdemokratisk styrning så att tiden man talesättet blev ett skämt begränsas till en effekt av Maud Olofsson och alliansregeringens tid.

    Mitt förtroende för regeringen skulle stärkas om man sparkar Håkan Ericsson, vd och koncernchef PostNord.

    Ett av de största bekymren för Postnords ledning är att media utifrån språkregler vägrar skriva PostNord - de borde ha annat att syssla med.


    Du är patetiskt inkonsekvent i ditt resonemang kring ministerstyre, myndigheters ansvar och vad som är relevant för tråden. Det du tar upp om Posten bryter mot alla egenheter som du velat framhäva som orsaker till att göra fallet om SI's twitterkonto till en ickefråga i tråden....men det går visst bra när du själv tar upp ett exempel...
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?