Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-05-16 18:10:55 följande:
    Jan Ericsson den moderata riksdagsmannen som spred fakenyheter och vägrade göra en rättning (trots att han blivit informerad om sitt tilltag)..

    www.dagensmedia.se/medier/riksdagsman-vagrade-lasa-fakta-lag-bakom-betalvagg-6846899

    "Det är problematiskt att felaktig information snabbt sprids vidare på Twitter av en riksdagsledamot utan någon som helt form av källkontroll"
    Är detta ett försvar för SI att göra som de gjorde utefter de ifrågasättanden Jan Ericsson gjort?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 18:41:44 följande:
    Jag kan tycka att det är värre med riksdagsmän som sprider lögner i sociala medier än att någon blir blockad från ett twitterkonto.
    Ja det är det, men spelar det någon roll i fallet. Jag anser att det Jan tar upp är av allmänt intresse. Sådana här fall ska granskas och så ska även fall med politikers lögner i sociala medier. Det är inte två saker som står mot varandra.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 18:53:02 följande:
    Det var flash som ville göra blocklistan till en fråga för Sveriges utrikesminister och för regeringen. Själv anser jag att man har förlorat alla proportioner om man vill göra en blocklista på Twitter till regeringsfråga (det där med alliansen var ett skämt..).
    Om en myndighet ägnar sig åt någon slags åsiktscensur eller åsiktsregistrering de inte har i uppdrag eller tillåtelse till att göra anser jag det tillräckligt allvarligt för att vara en regeringsfråga.
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2017-05-16 21:54:18 följande:
    Ja det är det, men spelar det någon roll i fallet.
    Det skulle vara ett frågetecken efter den meningen.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 20:14:21 följande:

    Jag tycker att svaret från Svenska Institutet SI är klockrent.


    Det där var innan de granskade fallet, i själva verket verkar de inte alls haft koll på vilka som blockades, av vilken orsak och att det följde deras policy.
    Jag antar att det är orsaken till att de backade.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 20:44:37 följande:
    Åsikten grundar jag på uppfattningen att det inte ska vara möjligt att uppföra sig hursomhelst på nätet, som t ex skrikhögeraktivisten som i den här tråden som postade en bild där Stefan Löfven skulle avrättas som landsförrädare.

    Min åsikt är att man inte ska dalta med kräken av rädsla för att de annars kommer att gallskrika om censur, DDR, Nordkorea eller något liknande.

    Min åsikt är att extremister av olika slag försöker skrämma människor till tystnad bland annat genom näthat. Dessutom är jag inte mycket för att förövare ska strykas medhårs medan man ignorerar offren.
    Du har alltså koll på att det är enligt dessa kriterier som konton på SI's twittersajt blockerats? Eller tycker du att man inte behöver ha koll och bara blockera lite på måfå?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 22:12:29 följande:
    Jag har svårt att se detta som censur eller åsiktsregistrering och anser att regeringen har viktigare saker för sig än att administrera twitterkonton.
    Vem har sagt något om att administrera twitterkonton? Har du något argument för eller exempel på där regeringen tagit över en myndighets arbetsuppgifter i och med kritik mot myndigheten där regeringen sett sig tvungen att agera på något sätt?

    Att lista personer utefter åsikter utan att de begått något brott när de uttryckt dem kan absolut falla under åsiktsregistrering. Har de begått brott är det ett ärende för rättsväsendet.
    Vad är din definition av åsiktsregistrering?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 23:14:16 följande:
    Du var en av dem som stod för Peter Springares rätt att sprida sin subjektiva syn på tillvaron och hans rätt att publicera uppgifter om personer som var misstänkta men ej dömda på sociala medier. Skulle kravet på neutralitet bara gälla vissa tjänstemän eller kanske bara vissa uppfattningar? Kan du utveckla?
    Vilka specifika individer pekade han ut och genomförde eller uppmanade till åtgärder mot?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 23:38:15 följande:

    Här tror jag att jag har hittat en annan tjänsteman som uttrycker det du menar är den rätta läran..

    "Skånepolisens pressinformatör, Stephan Söderholm sprider islamofobi och deltar i riktade hatkampanjer mot vänsteraktivister"

    aktuelltfokus.se/har-deltar-polisens-pressinformator-i-hogerextrema-hatkampanjen/


    Försök med en annan källa än vänsterextremismens svar på Fria tider m.fl.



  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-17 00:02:21 följande:
    Peter Springare skrev bl.a att han ville

    "förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor"
    Peter Springare är en specifik individ. "Vänsterextrema journalister" är ingen specifik individ.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?