Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    man och nöjd skrev 2017-05-11 22:53:08 följande:
    Nu har jag också kontrollerat. Aftonbladet läser statistiken på ett sätt och Sydsvenskan på ett annat. Inget är fel, men Sydsvenskans tolkning är mer relevant.
    Kan du utveckla? Första veckan var ökningen 2% mot förra året men det var samtidigt en minskning mot en vecka i mars då sverige fortfarande hade gränskontroller.

    Vad är det som får dig att dra slutsatsen att det skett en kraftig ökning av asylsökande sedan Sverige upphörde med gränskontroller? Det är alldeles för tidigt att dra sådana slutsatser.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-05-11 23:23:17 följande:
    En ökning jämfört med veckan innan.

    Att jämföra med för ett år sedanär totalt irrelevant. Likaså att jämföra mot en toppvecka i Mars. Det är oseriös tolkning av statistik.
    Du har fel. En stor del av migrationsverkets statistik baseras på avvikelser mot föregående år och är därför relevant. Enligt migrationsverkets statistik sökte förra veckan 328 personer asyl i Sverige. Det var en minskning med 56 personer mot veckan innan..
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2017-05-12 17:09:53 följande:
    Självklart visste förra regeringen om detta, de välkomnade till och med mängder med öppna armar.
    Om det är sant att den förra regeringen mer än ett år i förväg kände till att Sverige stod inför en stor flyktingkatastrof så kan man verkligen fråga sig varför de inte agerade.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-05-12 17:55:51 följande:
    Ja, det är en berättigad fråga men det finns de som menar att Reinfeldt medvetet gjorde detta för att sänka välfärdsstaten. *konpirationsteori*

    Sedan måste man fråga sig varför Löfven vägrade agera. Rimligen bör han ha förstått att invandringskatastrofen låg än närmre i tiden för hans del. Att han dessutom verkar ha ljugit om saken inför KU är liksom bara lök på gräddtårtan i eländet.

    Tänk om politikerna i tid hade röstat för att Sverige skulle lägga sig på EU-nivå vad gäller lagstifting på området. Då ahde inte sVerige fungerat som en magnet på alla som tog båten ut på Medelhavet och situationen hade varit en helt annan för våra systems skull.

    Varför agerade inte Löfven?

    Var det bara MP och vänsterflygeln i partiet det handlade om?

    Löfven menar att sådan information inte fanns på regeringens bord.  Den  moderata ministern säger däremot att han visste vad som komma skulle redan ett år i förväg så frågan är väl framförallt varför den förra allianstregeringen inte agerade.  Nu kan det vara så att den förra moderata ministern bara spekulerade och det gör honom inte till ett orakel. Det är ju enkelt att få rätt när man har facit.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-05-14 14:44:01 följande:
    Sist i förtroendeligan hamnar regeringens Lövin (10%) och Fridolin (12%).
    Ja det är tufft för ett litet parti att sitta i regeringen. Såg du att Stefan Löfven ökade mest? Det var glädjande.

    Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkesson har det inte lätt. Det är tydligt att väljarna saknar förtroende för det blåbruna projektet och deras partiledare.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-05-16 10:35:12 följande:

    Det här är ju obehagligt på riktigt.

    Åsiktsregistrering.

    Metoder från Östtyskland.

    Sveriges regering. 2017.


    Mest obehagligt är väl att det var alliansregeringen som införde dessa öststatsfasoner. Tydligen har både libertarianer och folk som publicerat bilder på Allah som rondellhund fått komma till tals på kontot. Skrämmande. 

    partner.visitsweden.com/sv/Startsida/Press/Pressmeddelanden/20101/Sverige-later-invanarna-ta-over-landets-officiella-Twitterkonto-/




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-05-16 11:38:16 följande:
    Nja, en myndighet, inte regeringen.

    I övrigt är det väl alldeles utmärkt att Svenska Institutet blockerar närhatare från sina sidor. Svenska Institutet har ju till uppgift att spegla Sverigebilden utomlands, varför det är fullt naturligt att man försöker hålla undan den värsta skrikhögerdyngan som ju också så gott som alltid är Sverigefientlig.

    Att detta innebär att skrikhögern börjar gallskrika DDR är ju bara ett exempel på att skrikhögern är lika okunnig som historielös.

    Metoder från Östtyskland. Ja herregud, det har uppenbarligen daltats så mycket med klientelet att de börjar skrika Östtyskland när de hindras att sprida sitt Sverigehat i allmänhet och sitt hat mot muslimer i synnerhet.

    Sverige kan inte ha en officiell sajt som fungerar som avträde för hatarna, det är utmärkt att man sätter på dem blöjaSolig

    Menar du att du ifrågasätter påståendet att den förra alliansregeringen etablerade sweden kontot på twitter med syfte att införa ett totalitärt samhälle i Sverige med DDR som förebild?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-05-16 12:02:04 följande:
    Jag ifrågasätter förmågan att tänka klart hos de jag brukar kalla skrikhögern.

    Viss kritik mot regeringen de kommer med är som jag ser det rimlig, men i den tombola deras tankar rörs om tycks nästan allt komma ut som nitlotter.

    Jag är allvarlig när jag skriver att det har daltats för mycket med det här klientelet.

    Det är alldeles absurt att de inte kan förstå att de inte kan få klottra sina Sverigefientliga budskap på Sveriges officiella sida mot omvärlden.
    Jag är enig. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?