Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2019-05-23 10:50:30 följande:
    Nja, nu är det ingen som föreslår ett förbud mot runor, inte ens ett förbud mot antiabortorganisationen NMR, i Finland däremot är NMR förbjudet.

    Egentligen borde det inte vara så svårt att förstå att man avser att förbjuda användandet av tyrrunan vid nazistiska demonstrationer.

    Alltså ingen kommer att förbjuda exempelvis en vurmare från att ha en tyrruna hemma bland sina övriga leksaker.

    Det kommer även att vara tillåtet för Andaktusson att ha en tyrruna hemma om han får för sig att den symboliserar hans och andra extremisters önskan att ta kontroll över kvinnors kropparSkrattande
    Socialdemokraternas nätaktivister som denna FDFMGA har låtit precis likadana i över 8 år.

    Öknamn, hån och en sandlådenivå. Det ska bli intressant att se hur länge det håller för de socialdemokratiska nätaktivisterna som inte vågar släppa sargen för det gamla - och hur folket ger respons på alla dessa kampanjer... som folket känner igen så väl vid det här laget.

    Det är kul när det parti som verkar kliva störst steg i opinionen (alltså KD) håller sig utanför spelen i mångt och mycket... och mest bara svarar på andras kampanjer.

    Hur välgjorda är dock kampanjer om resultatet ger en motsatt/kontraproduktiv effekt?

    Svensken är ohyggligt trött på den politiska sandlådan liksom den här sociala miljön som skapas däromkring. Till och med svensken som bara har bott här en handfull år har börjat tröttna...

    ...på barnen i rummet.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-23 13:10:52 följande:
    Nja, en förvånansvärt stor del av vurmarnas oförmåga att ta till sig vanliga svenskars resonemang tycks bottna i att många vurmare är så rigida i sina tänkesätt att de inte kan förstå en sekulariserad svensk utgångspunkt.

    "Titta hur de har gått för SD" ekar det från böneminareterna utan att förkunnarna har förstånd att förstå hur sekulariserade tänker.

    Jag har ingen aning om hur det hade gått för SD, hur det hade sett ut i Sverige idag om övriga partier hade bjudit in SD till samarbete redan när partiet kom in i riksdagen.

    Enligt mitt sätt att se kan ingen veta detta - och vurmarnas uppenbarelser är för mig bara exempel på hur ogenomtänkt vidskeplig den här subkulturen är.

    Vad man kan göra är att se till hur det har gått i andra länder, länder där man valt att samarbeta med högerpopulistiska partier. Gör man detta så kan man på goda grunder påstå att kammandet av högerpopulistiska partier inte bara innebär att tuppkammen på partierna växer utan också att de som sysslar med kamningen drabbas av löss.

    Försök tänk efter, även om det inte finns något skrivet på lätt svenska. Är det verkligen möjligt ur ett sekulärt synsätt att veta vad som hade hänt om man gjort annorlundaSkrattande
    KD röstade emot böneutrop - till skillnad från S med flera - så du lär inte höra någonting sådant från det partiet. Det finns inget mer sekulariserat riksdagsparti i Sverige än KD - är det verkligen ett så svårsmält faktum för dig?

    Du själv röstar på ett parti som vill ha partipolitiska kyrkoval, som vill att enbart religiösa relationsceremonier ska kunna leda till juridiska fördelar, som vill ha böneutrop i Sverige med mera...

    ...samtidigt åberopar du förståelse för hur du som sekulär tänker.

    Men ok, jag hör ditt rop om förståelse för dina tankar. Förklara hur din sekulära tanke går ihop med icke sekulär politik.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 15:05:44 följande:

    Är inte frågan om böneutrop en fråga för polisen? När röstade KD emot böneutrop?

    Om nu KD har röstat emot böneutrop så är det bara ett bevis för att KD inte förhåller sig neutrala till alla religioner.


    >>Som första parti i riksdagen sätter KD ned foten i den infekterade frågan om muslimska böneutrop. Beskedet från partiledaren Ebba Busch Thor är tydligt.

    ??Vi är emot böneutrop, säger hon och uppmanar partivänner i kommunerna att gå på samma linje.<<

    www.dagen.se/nyheter/busch-thor-darfor-ar-kd-emot-boneutrop-1.1115800

    >>Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till att tillåta böneutrop från moskéer.<<

    www.smp.se/vaxjo/ebba-busch-thor-kd-vi-ar-emot-boneutrop/

    Fler källor orkar jag inte pilla med på mobilen.

    Vad pratar du om att KD inte är neutrala i frågan? KD är emot offentliga böneutrop oavsett religion.

    Inga religiösa budskap av någon institutionaliserad sort ska förekomma i det offentliga rummet... är KD:s linje.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 17:29:50 följande:

    Ebba uttryckte sig nog fel. Frågan om böneutrop är en polisiär fråga och mig veterligen har KD inte rösträtt när polisen fattar sina beslut. 

    Kyrkklockor och böneutrop fyller samma funktion och att godkänna det ena men inte det andra gör att KD inte förhåller sig neutralt i frågan.  


    Om man hanterar det som en ordningsfråga så är den polisiär.

    Du tänker alltså argumentera för att ljudet av klockspel motsvarar det här verbala och religiöst proklamerande budskapet...

    >>Allah är störst. Allah är störst.

    Jag vittnar att det finns ingen gud (som är värd tillbedjan) utom Allah.

    Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

    Kom till bön. Kom till bön.

    Kom till framgång. Kom till framgång.

    Allah är störst. Allah är störst.

    Det finns ingen gud utom Allah.<<

    ...?

    Du får förklara vad klockorna berättar för dig, KillBill. För jag tror de flesta bara hör ett klockspel...

    Nu ser jag personligen inget problem med böneutrop men KD håller hårt i sin sekulära politik.
  • Digestive

    I och för sig så är det nog klokt för integrationen att hålla religiösa budskap inom den privata sfären. KD:s strikta sekulära linje har ändå sin poäng...

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 18:45:38 följande:

    Jag utgick ifrån vad en religionsvetare i den kristna tidningen Dagen säger. Han menar att det är svårt att stifta lagar som förbjuder böneutrop och samtidigt tillåter kyrkklockor eftersom de fyller samma funktion.

    www.dagen.se/nyheter/religionsvetare-kyrkklockor-och-boneutrop-fyller-samma-funktion-1.1115433


    Om det är funktionen som är det primära så är det enkelt att lösa - utan verbala inslag som proklamerar religion.

    Det är inte så att vi lider brist på ljud som kan figurera som signalen för ett event.

    Klyv du dina hårstrå KillBill.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-23 18:47:18 följande:

    Vackert

    Det verkar som du har greppat att det inte är möjligt att ta reda på hur det hade sett ut i Sverige om de anständiga partierna hade valt att samarbeta med SD redan när partiet kom in i riksdagen.

    Det är ju annars ett av de allra vanligaste böneutropen från vurmare. Jag som är road av vissa primitiva kulturers uttrycksformer brukar ta del av yttringarna med stort nöje och löje.

    Du menar att KD röstat emot muslimers möjlighet att ha böneutrop. Ja, det råder ju en viss rivalitet mellan de båda syskonreligionerna, så jag kan tänka mig att ett kristet parti inte vill att islam ska få förkunnas. Jag är inte så insatt i syskonreligionernas kallelser till bönemöten utan trodde nog att det handlade om vilka bullernivåer som kan accepteras på kommunal nivå. Men KD:s högerradikala variant av kristendom kan ju säkert vilja ha ett förbud med hänvisning till den där kristna värdegrunden de tror på.

    Kyrkoval. Tja, om en frimärksklubb skulle styrelse utifrån kandidaternas partipolitiska hemvist - så skulle jag inte bry mig. Lika lite bryr jag mig om vilka partier som ställer upp eller inte ställer upp i kyrkovalet.

    Jag tror vi har en aning olika syn på vad sekulär politik innebär. För mig är t ex Andaktussons abortmotstånd ett exempel på hur KD:s variant av kristendom går på tvärs mot svensk humanistisk värdegrund, liksom för övrigt KD:s vurm för att sjukvårdspersonal ska ha rätt att vägra utföra sina arbetsuppgifter om dessa strider mot deras religiösa övertygelse.

    Tja, det är förstås precis lika tröttsamt med muslimer som hänvisar till sin religion och vägrar handhälsa på personer av motsatt kön.

    En nåd att stilla bedja om vore att religiösa organisationer som t ex KD lärde sig acceptera att svensk värdegrund gäller i Sverige - inte Livets Ords eller något liknande.


    Jag förstod att du inte skulle få ihop dina sekulära tankar med icke sekulär politik.

    I dagens Sverige är det nog bättre att vi fokuserar på att få så många barnmorskor som möjligt... istället för att fokusrra på huruvida den enskilde barnmorskan vill plocka isär ett foster eller inte.

    Huvudsaken är att abort som tjänst finns tillgänglig... inte att alla Sveriges barnmorskor utför uppgiften.

    Man får vara pragmatisk när det kommer till bristyrken.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 18:54:05 följande:

    Vad är din kommentar till att Kristdemokraternas Ebba Busch Thor anser att vårdpersonal ska ha rätt att vägra hjälpa en kvinna med abort om uppgiften strider mot religiös övertygelse? Är det också en del av KDs sekulära linje? 


    Min kommentar är att vi behöver fler barnmorskor och att fokuset ligger en aning skevt när det gäller ett bristyrke.

    Vi behöver få fler barnmorskor i Sverige medan behovet att alla Sveriges barnmorskor ska vilja göra/utföra aborter... är ett behov som inte finns bortom en dels abstrakta principer.

    Låt oss stilla verkliga behov först. När de är stillade så kan vi börja titta på era principbehov...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 21:42:13 följande:

    KD vill införa samvetsfrihet inom vården med omtanke om de som av religiösa skäl inte vill utföra aborter.  

    Både privata och offentliga arbetsgivare är emot samvetsfrihet och det talar emot att samvetsfriheten skulle lösa bemanningsproblemen inom vården. Tvärtom så leder samvetsfrihet till att det blir svårare för arbetsgivare att schemalägga personal och i vissa länder i Europa t.ex. Italien så har möjlighet till samvetsfrihet resulterat i att arbetsgivarna har svårt att få tag i personal som vill utföra aborter vilket drabbar italienska kvinnor som söker hjälp hårt.

    KDs förslag att Sverige ska införa samvetsfrihet så att exempelvis kristna och muslimer som inte vill utföra aborter är ett exempel på att KD inte är ett sekulärt parti.


    Nej, det är ett tecken på att KD är ett konservativt och kristdemokratiskt parti.

    Det finns inget mer sekulärt parti i riksdagen än KD. Du kan dilla runt med både potatis, sill och gräddfil... det finns inget mer sekulärt parti i Sveriges riksdag än KD. De vill gå bussresor längre med att separera stat och kyrka, politik och religion... än något annat Riksdsgsparti - och exemplen är många.

    Att du och FDFMGA är så nyvakna att ni tjafsar runt utan minsta grepp om kristdemokratin... är inte riktigt stoff för argument.

    Saker blir inte sanna för att ni kan formulera dem i text.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-23 22:25:15 följande:

    Jag finner det komiskt att du anser att KD som bildades som en reaktion på en pågående "avkristning" med ambitionen att hindra sekulariseringsprocessen idag skulle vara Sveriges mest sekulariserade parti.


    Det är snarare komiskt att du tittar på KD anno1964 istället för dagens KD - då var de inte ens kristdemokrater.

    KD sekualiserades när de anammade en av kontinentens mest populära ideologier... kristdemokratin.

    Seriöst nu KillBill. Du inbillar dig alltså att det största EU-blocket - dit exempelvis Angela Merkel räknas - består av religiösa partier?

    Din politiska kartbild är minst sagt exotisk.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?