Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2019-05-12 22:28:24 följande:
    Nu är det ju inte PB särartsfeminism som SDs principprograms ord om essenser handlar om  - vad jag förstår. men du kanske har kopplingen som jag inte gör

    Du länkade alltså till videoklipp för att visa att HB inte bara finns på twitter utan också på en SD-vurmares youtube-kanal? Folkmedia?   Knappast. Det är en påverkad SDvurmare som snackar med HB i den film du länkadeoch som jag jag tittade på. Folkmedia... det var ett ord som var valt med omsorg, eller? SDs volks-vurm är mer än lite obehaglig i skenet av deras historia

    Innehållet jag såg stämde överens med det jag skrivit i ett tidigare inlägg om HBs motiv och metod - så visst var innehållet uppe för diskussion, men du inte visste vad du länkade till. Du får gärna titta på det du länkade till, för varg vet uppriktigt inte vilken av filmerna det var annat än att en kille som drack lite sprit och blinkade kraftigt och ofta. 5-10 ggr så ofta som HB gjorde.

      Effektivt? fråga de som hotas och hatas av hatsvansen av vurmare som följer honom. HB bad i filmen att de skulle vänta tills han hade hunnit reformera M, JÅ och hans 3 polare hade hållit på mer ån 15 år och var inte färdiga. De diskuterade HBs ev partiledarroll i M. Sdvurmaren hade gett upp HB, tyckte att HB gjorde för lite men HB bad dem alltså vänta, ge honom tid..

    De diskuterade en massa andra saker också...  Effektivt för att vinna över SDare till M, knappast effektivt om vi tittar på vad som faktiskt skett med M och SD..

    Men vad står det om essens i fråga om män och kvinnor i principprogrammet? Det var ju det du sa att det tex kunde handla om, att mön och kvinnor hade olika essenser.

    Varför ska vi applicera det värsta tänkbara i fråga om SD och essens, det behöver vi inte alls göra.

    Vi applicerar helt enkelt det som SD har sagt tidigare eftersom de inte förnekat eller tagit avstånd från det.  Tvärtom har de ju själva med stolthet sagt att deras principprogram är det som mest liknar deras ursprungliga principprogram där de bytt ut rasism mot den fascistiska neorasismen, den som menar att det finns nedärvda egenskaper i olika kulturer och geografisk härstamning istället för i hudfärg.  Varför ska vi inte tro å det det själva skriver.

    Läs om BSS, lös om Per Engdahl, läs det material från BSS som SD delade ut fram till 2003 eller 2004. Läs om då den första lokalavdelningen bildades, läs om JÅ som tonåring i Sölvesborg.. Hittar du inte länkar ska jag ta fram dem till dig. Jag har länkat till allt i tidigare trådar,   

     
    Hon är en uttalad särartsfeminism men jag förstår om du har missat det:
    https://nyheter24.se/debatt/767489-paula-bieler-sd-jag-ar-sarartsfeminist
    https://twitter.com/PaulaBieler/status/1015121717935689729

    Hade jag inte följt riksdagens arbete väldigt nitiskt på just jämställdhetsområdet och vid rätt tidpunkt så hade jag själv missat det. Hon titulerade sig nämligen som särartsfeminist i hennes första anförande som partiets jämställdhetspolitiska talesperson.
    Personligen gillar jag Paula Biler (SD) och om hon tar över partiledarollen samt reformerar partiet därefter så kan mycket hända (till det bättre... i det längre loppet).

    Nu slirar du runt rejält. Jag förstår att du menar En Arg Blatte Talar i och med ordvalet påverkad och hänvisningar till blinkningar, men den människan har väl ingenting gott att säga om SD? Övriga videoklipp var dock från kanalan "Hur kan vi?" och vill du få en så fin människa som Navid Modiri att framstå i dålig dager för din sak så - ja, då ska det till mycket... och jag tvivlar på att det håller ens för ett mysigt duggregn.
    Men visst kan jag återse klippet av En Arg Blatte Talar. Får dock återkomma när det är gjort - och jag kommer inte att leta efter exakta ord utan kommer att ha hela strategin i åtanke. Jag vill veta vart jag har Hanif Bali (M).

    Det står om kvinnor och män under samma rubrik där essens överhuvudtaget nämns. Det är alltså bara under den rubriken som ordet essens nämns...

    Mitt intresse för SD är för svalt för att gräva runt (jag förstår ärligt talat inte vidden av kontraproduktiv uppmärksamhet som det här partiet får/har fått - Googles algoritmer skulle väl kröna partiet som Sveriges tronarvinge vid det här laget). Blev betydligt mer engagerad i Hanif Balis tankegods! - vilket jag skänker ett tack för å dina vägnar.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 23:46:59 följande:

    Jag såg inte filmerna med Navid, det var som du sa en halv dags tittande du länkade till. Så vad han och HB talat om vet jag inte.

    Nu är ju SDs prat om essens inte kopplat till PB särartsfeminism. Skrivelsen om essens har som sagt funnits där länge. SD pratar inte om särartsfeminism, de pratar kulturrasism. Direkt från det ursprungliga principprogrammet dom BSS gav dem. Enligt deras egna uppgifter.

    Om du uppskattar PB I den mån att du vill stödja henne bör du nog lägga lite tid på att kolla vad SD faktiskt står för. Något som PB också driver.

    Läs i principprogrammet om 'nationer' och staten. Det är en läsning som visar vad SD står för. De ljuger inte, de är inte dumma i huvudet, MK har lagt år på att formulera principprogrammet så att det ska bli så likt originalet som det bara går utan att skriva med rasisternas, nazisternas och fascisternas ord. Men de säger som sagt själv med odold stolthet att detta program är som originalet. Tro på dem.


    Ok.

    Det jag citerade ur principprogrammet angående kvinnor och män är en ganska typisk särartsfeministisk syn på män och kvinnor. Men feminism känns irrelevant.

    Vart kan man ta del av dessa uppgifter? Vore gott på flera sätt och vis om du kunde hänvisa.

    Nja, rösten ligger på KD för att de är det bättre alternativet än SD i tiden. Att jag uppskattar Paula Bieler (SD) förändrar inte den saken...

    ...och det fungerar. Inget annat parti vinner idag över väljare ur det segmentet. Mycket kan dock hända och ingenting kommer gratis.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-13 07:09:52 följande:

    KD, SD. Idag är det inte en helt enkelt att avgöra skillnaden.

    Förvånade mig att SDs rasism inte var uppenbar och faktiskt argumenterades för att så inte var fallet.


    Det är sådant här som får mig att tvivla på analyserna...

    Vad förstår man om svensk politik när SD och KD är svåra att hålla reda på?

    Självklart ställer jag mig frågande till sakernas förhållande när smutskampanjer avlöser varandra. Det finns ju inte en enda använd blöja i Sverige som inte har varit luftburen minst en gång...

    Sedan är jag mer insatt i riksdagsarbetet än i riksdagspartierna i övrigt. När det handlar om skvaller och sanningen i det dolda så ligger jag långt efter.
  • Digestive
    nattuw skrev 2019-05-13 08:20:29 följande:

    Det är intressant att se hur KD har gått från att vara ett parti för de närmast sörjande och enstaka allmänborgerliga stödröstare till att skrämma det största regeringspartiet så till den milda grad att KD nu har kvalificerat sig till att bli måltavla för en smutskastningskampanj. Ett finare bevis för att KD ses som ett hot mot regeringsmakten går inte få.


    Det ligger mycket i det.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-13 09:38:24 följande:

    Smutskastningskampanjerna mot SD?


    Ja, och nu över till KD och deras väljare.
    Padirac skrev 2019-05-13 09:39:54 följande:

    KD är definitivt ett bättre alternativ än SD. Oavsett vad man anser om SD så är deras politik mer fokuserad på invandrare snarare än invandring.


    Liksom konservatism utan nationalism - men ändå någonting att förenas kring och en tydlig värdegrund att stå på.
    Padirac skrev 2019-05-13 09:41:08 följande:

    Du fick lite lästips igår om SDs bakgrund och deras program. Där kan du ta del av vad deras essenser handlar om.


    Jag tvivlar på att Mattias Karlsson (SD) - eller någon annan partimedlem - skryter om hur principprogramet liknar dito från BSS... i principprogramet, med mera. Men jag kan för all del mata Google:s algoritmer med SD-foder och söka runt på måfå... det blir ett onödigt högt pris bara.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2019-05-13 10:14:51 följande:

    KD får nu samma behandling som SD fått under ett decennium eller så.

    Fungerade inte på SD heller.


    Det är väl bara den rödgröna propagandamaskinen som kan lyckas ge ett parti som KD rebelstämpeln.

    Bara att tacka och ta emot... så kan det fultolkas bäst det vill medan fotfolket här fokuserar på hån och person. Må ingen ha lärt sig nå't.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-13 12:50:07 följande:

    Rebellstämpeln är väl snarare självpåtagen bland KD:s nya följarskara.

    Jag har svårt att tro att vinglandet uppfattas som rebelliskt av någon utanför den nya följarskaran, därmot okunnigt, inskränkt och inbilskt.


    Japp, allt dåligt samlas där du pekar. Ödmjukhet i första rummet. Alltid.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-13 14:21:52 följande:

    Nej, men man måste kunna tåla kritik och då inkluderar jag även anhängarna till religiösa rörelser som KD och partiets muslimska motsvarigheter.

    Inget är så heligt att det inte kan kritiseras.

    Och bara oss emellan. Om du öppnar bägge ögonen så kommer du att finna att kritiken mot exempelvis S faktiskt är mycket flitigt förekommande. Ärligt talat så har ju t ex  forumets KDSD-vurmare tävlat genom åren om vem som kan komma på det i deras tycke mest slagfärdiga öknamnet på politiker de ogillar.

    Dessutom, som Padirac påpekade för dig. Något som FL:s vurmare inte är särskilt duktiga på är att kunna skilja på åsikt och person, i synnerhet när de drabbas av en släng lättkränkthet över att deras åsikter inte får stå oemotsagda.

    Jag tror personligen att en del vurmare skulle vinna mycket i språklig förståelse om de tränade på skillnaden mellan åsikt och person samt att försöka att inte alltid vara så heta på gröten.


    Alla kan dessa visor redan.

    Inom sin tid dyker det väl upp demografiska kartor över KD:s väljare och istället för att raljera över lågutbildade ute på landsbygden... blir det någonting annat... unt so weiter, unt so weiter.

    Önskar dig/er ett lika stort nöje även den här omgången.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-13 15:12:56 följande:

    Inte behöver du raljera över vad du uppfattat som kritik mot folk på landsbygden.

    Det enda jag sett i den vägen är väl någon vurmare som hojtat om innerstadsfolkets uppförande.

    Min erfarenhet är att det inte är så stor skillnad som de enögdas förening tycks tro att det är mellan folk och folk, oavsett om det handlar om skillnader glesbygd/storstad, muslimer/kristna eller ens troende/ateister.

    Nu har jag iofs bara erfarenhet av att bo i glesbygd och att bo i storstad samt att vara ateist - muslim eller kristen kommer jag aldrig att bli


    Har du så mycket att skriva så rikta dig till rätt personer. Du har ingenting att bevisa för mig...

    Ta det här med den religiösa
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?