Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-05-12 14:41:19 följande:
    Varför försöker du dribbla bort korten? Kritiken handlar inte om NTU enkäten den är bra. Kritiken handlar om att Ebba Busch Thor vilseleder när hon hävdar att enkäten avseende upplevda allvarliga sexualbrott i NTU  visar antal fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkter. Man kan inte dra dessa slutsatser av resultatet. Det borde rimligen en partiledare förstå.
    Hur i hela fridens namn dribblar jag när jag lägger bollen fint och stilla på din planhalva? Jag frågade vad den kvarvarande kritiken bestod av...

    Ja, hon kunde har varit tydligare med siffrornas omständigheter men hon är knappast ensam om att hantera siffror lättvindigt i debatten.

    Var det någonting extraordinärt med just dessa siffror eller handlade det enbart om att en kristdemokrat hanterade siffror lättvindigt?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 15:15:05 följande:
    Vinnande koncept? Efter det att Hanif Bali fick härja mer eller mindre fritt så har stödet för M nästan halverats.
    Ja, tänk vad en ensam politiker med högst förtroende i hela partiet kan ställa till med i paradoxens värld.

    Det saknas en del länkar i din "orsak och verkan"-kedja.

    Högst förtroende resulterar inte i lägre förtroende...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 15:36:18 följande:
    i fallet oksanen har SÄPO varit inkopplade

    Ja, tonen som HB lägger an är ju det som får hans svans att hota de personer HB hånar

    https://twitter.com/hanifbali/status/677058792048238596

    https://twitter.com/hanifbali/status/694476171787026432

    https://www.expressen.se/ledare/agnes-arpi-moderata-twitterspyor/

    "I ­februari i år twittrade han, i en dispyt med vänsterbloggaren Kawa Zolfagary: "Ett barn föddes och man slängde ­fostret och döpte efterbörden till Kawa Zolfagary""

    Tycker du att HBs sätt är OK?  Får jag kalla dig personligen för vad som helst och det är OK? Har det några konsekvenser om jag skulle göra det?  Är det den nivån som du tycker är OK? Och då menar jag oavsett du gillar det eller inte? hmmm...

    Rättfärdigar du HBs agerande på twitter och FB med att SD kritiserats?  Du vet att SD är ett rasistiskt parti med rötter i fasism, nazism och vitmakt, Att SD själva hyllat sitt senaste principprogram som det som står närmast det BSS skrev då de bildade partiet med fascisten Per Engdahls kulturrasism och neofascism? Det betyder inte att alla som röstar på SD eller är medlemmar i SD är nazister och fascister, eller ens rasister. Men partiet som sådant idag bygger på dessa tankar...    och därför tycker du det är rätt att HB kallar folk idioter, imbecilla, syltryggar och så vidare..

    Vad menar du HBs ton och metod har med personangrepp att göra med SD? 

     
    Nej, jag personligen vill ha mer städade debatter än så.

    Den hatstorm som har piskats upp kring SD har inneburit att SD-sympatisörer har förlorat sitt jobb med mera. Så ser konsekvenserna av den hatstormen ut. Hur ser konsekvenserna ut i fallet Hanif Bali (M) och kring de hatstormar som du menar att han har piskat fram?

    Vad är rasistiskt i SD:s nya principprogram?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 16:28:36 följande:
    Det var inte bara siffrorna som var lättvindigt hanterat, utan det som kommer efter är otroligt korkat om det inte är medvetet fiske i SDs bruna vatten

    'Vi hade 100 000 försök till våldtäkt eller riktiga fullbordade våldtäkter förra året. Nästan 8 000 kvinnor som anmälde försök eller fullbordad våldtäkt förra året. Varför ska de här männen få stanna i Sverige? Varför utvisas de inte?'
    Ja, har man inte sett debatten och bara går på mediers utvalda citat så ser det givetvis dumt ut. Men då är det också en dum återgivning...

    Vilka dessa män är framkommer tydligt i debatten, närmare bestämt i exemplet som Ebba Busch Thor tog upp precis innan citatet.

    Du borde kanske se debatten i fråga. Här kommer den och aktuell utsaga i sin helhet börjar vid tidpunkt 12:50:
    https://www.svtplay.se/video/21844994/agenda/agenda-partiledardebatt-5-maj-20-00?start=auto&tab=2019
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 16:34:30 följande:
    Siffrornas omständighet? Det handlar inte om siffrorna det handlar om att Ebba Buch Thor hävdar att siffrorna visar något som siffrorna inte visar.

    Det Ebba Busch Thor därefter gör när hon får det att låta som att det finns en koppling mellan de siffror hon redovisar och invandring är skamligt.
    Ja, siffrornas omständigheter... det vill säga att siffrorna visar ett mörkertal som inte är säkerställt och därmed inte kan hanteras som fastställd fakta.

    Det är din ytterst tveksamma tolkning. Det är inga större problem att hänga med i hennes utlägg...

    Låt mig transkribera det i text så får vi se om du hänger med:

    Programledare ställer frågan: "Ebba Busch Thor, du har pratat om att kvinnor inte längre vågar gå ut på kvällarna - är det så?"

    Ebba Busch Thor svarar: "Ja, i många bostadsområden så är det faktiskt så och jag håller med om mycket utav den problematik som Annie Lööf vittnar om och den otrygghet som så många kvinnor är drabbade av. Och just därför är det så obegripligt hur man på nytt då kan ha gett stöd för Stefan Löfven en andra omgång i fyra år till.

    Vi har precis haft ett fall i HD där en man döms för våldtäkt, han har tidigare begått flera andra brott, men där domstolen ändå landar i att han ska få stanna kvar och inte utvisas, trots dom här brotten, bara för att han har varit i Sverige soppas länge.

    Detta sker samtidigt som ingenjören från ABB, Ali Omumi, han utvisas bara på grund av en liten petitess som en tidigare arbetsgivare har missat i hans tidigare anställning.

    Vad sänder det här för signal kring rätt och fel, vad som gäller i Sverige? - samtidigt som vi då hade 100 000 försök till våldtäkter eller riktiga fullbordade våldtäkter förra året. Nästan 8000 kvinnor som anmälde försök eller fullbordad våldtäkt förra året.

    Och jag undrar varför ska de här männen få lov att stanna i Sverige? Varför utvisas de inte?"

    Är det svårt att hänga med i hur de fetade styckena hör ihop?

    Från tidsslaget 12:50 i debatten som länkas här under:
    https://www.svtplay.se/video/21844994/agenda/agenda-partiledardebatt-5-maj-20-00?start=auto&tab=2019
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 17:04:09 följande:
    Jag ör mer kritisk till Ebba Busch Thor efter att ha sett debatten än då jag bara hade läst om debatten i tidningarna. Det är så tydligt att hon fiskar i grumligt vatten..
    Jahapp. Svenska folket utsåg henne dock som vinnare i debatten och med hästlängder...

    Kanske de flesta tolkar saken lite annorlunda än du?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 17:26:29 följande:
    OK, vi vill båda ha mer städade debatter än den debatt HB driver. Fine, då behöver jag inte köra en HBtweet mot dig som person.

    Konsekvensen av HBs tweets och FB är att han driver på hatsvansen som i sin tur hotar politiska motståndare till tystnad, driver på hatsvansen som önskar att någons barn blir våldtagna av invandrare tex. HB försvarar sig med att han väcker känslor hos följarna, mycket sällan säger han att han gått för långt i att piska upp hatet mot meningsmotståndare. Läs lite om vad strategin och metoden han mycket medvetet använder går ut på.

    SDs rasism i partiprogrammet? Du måste vara en av få som missat mina inlägg om detta.

    Kortvarianten då:

    SD menar på fullt allvar att det finns en essens i människan som skiljer på hur vi agerar och har möjlighet att agera som är baserad på vår historiska anknytning till en geografisk plats.

    SDs 'öppna svenskhet' dvs nationstillhörighet bygger på denna pseudovetenskapliga tro på essens.

    SD erkänner ett fåtal minoriteter i staten Sverige, alla andra ska assimileras för att ingå i den svenska 'nationen', notera inte stat eller samhälle, utan den svenska 'nationen' - dvs kulturella gemenskapen.

    Den svenska staten ska skydda den svenska 'nationen' - dvs de människor som tillhör den av SD definierade kulturella gemenskapen - men alla medborgare oavsett vilken 'nation' de tillhör åtnjuter samma rättsliga status.

    Detta finns att läsa o principprogrammet som de stolt proklamerat är det program som mest liknar det program som skrevs av grundarna i BSS, vitnakt, rasister, nazister och fascister. Själva tanken om kultur och essens är ett arv från den ökände neofascistens grand old man per engdahl.

    I SDland vet jag inte vem som avgör vad dom utgör grunderna för 'nationen', men SD vill ha kontroll över media och kultur på samma sätt som orban kontrollerar media i Ungern.

    I SDland är en liberal demokrati med fri och rättigheter samma som en vänsterliberal kulturmarxistisk ordning. Du vet att själva begreppet kulturmarxism kommer från rasistiska högerrörelser?

    Självaste chefsideologen med statsvetenskapliga studier drar sig inte för att använda dessa termer. Det kan inte var a möjligt att han inte vet vad ha pratar om.

    www.aftonbladet.se/ledare/a/a2oG74/sds-extremism-blir-allt-tydligare

    Lägg till Björn söders oändliga tjat om 'nationer' och minoriteter. Herrarna är naturligtvis inte dumma i huvudet, de vet mycket väl vad de pratar om.

    Både Karlsson och åkesdon har väl kommenterat Zlatan, han rör sig inte svenskt... Sa åkesson..

    Vafan... Måste man röra sig på ett speciellt sätt för att tillhöra 'nationen'
    Jag kände inte igen mycket ur SD:s partiprogram men får väl förmoda att det är dessa passager som åsyftas:

    "Sverigedemokraterna står för en mer nyanserad och därmed också en mer realistisk människosyn. Vår strävan är att utforma politiken efter hur vi tror att människan är och inte hur vi önskar att hon vore. Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen. Någon komplett förteckning över vad som ingår i denna mänskliga essens har vi ännu inte och kommer kanske heller aldrig att få. Till hjälp med att skapa en grovkornig bild kan vi dock ta den moderna vetenskapen och den mänskliga historien. Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta att den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.

    För att nämna några konkreta exempel så menar vi bland annat att de flesta människor är sociala och kollektiva varelser som har ett nedärvt behov av att tillhöra en större gemenskap, att de flesta människor primärt identifierar sig med andra individer som påminner om en själv och att de flesta människor har lättare att visa solidaritet och empati med individer som man upplever är en del av samma gemenskap som man själv tillhör. Av detta drar vi slutsatsen att en stark nationell identitet och ett minimum av språkliga, kulturella och religiösa skillnader har en gynnsam effekt på sammanhållningen, tryggheten och stabiliteten inom ett samhälle. Vi kan också konstatera att historiska försök med att bygga starka kollektiv som är större än nationen ofta har misslyckats, ibland med katastrofala följder som i till exempel före detta Jugoslavien, och att sådana försök därför bör undvikas då de är förenade med stora risker. De flesta människor har ett behov av både individuell frihet och kollektiv samhörighet och vi menar att det är politikens uppgift att ta hänsyn till och balansera dessa ibland motstridiga intressen."

    Om vi bortser från exemplen så undrar jag hur man hade kunnat uttrycka sig annorlunda om människan med utgång i essentialism. Förslag på det?

    Annars så är det ingen hemlighet att SD utgår från att det finns en essentiell skillnad mellan gruppen män och kvinnor, exempelvis, vilket en del av forskningen även stödjer (det är dock en debatt i sig).

    Det blir svårt att vara essentialistisk om man inte kan uttrycka essentialism... utan att det hanteras som rasism.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-12 17:47:05 följande:
    Det är inte så konstigt. Det räckte nog att scora högt bland KD, SD och M väljare för att ta hem den vinsten och det kirrade Ebba enkelt genom att slänga ur sig felaktig våldtäktsstatistik för att i nästa andetag ifrågasätta varför utländska män inte utvisas..
    Eller så ser väldigt många ett problem i att grova liksom upprepade brott sällan leder till utvisning medan petitesser som i fallet Ali Omumi gör det.

    Tycker du själv att det är i sin ordning?
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-05-12 17:47:16 följande:
    Den här upptagningen av SDs MK är ju lite talande för chefsideologens inställning till rasism och nazism

    om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar åså vidare...

    så är allt OK och man uppfyller SDs nolltolerans mot rasism Kräks
    Jag vet inte vad jag ska ge för respons på det här. Det känns som i fallet Ebba Busch Thor (KD) där man får en utvald textpassage och sedan ska fylla i luckorna på egen hand... och med önskvärt resultat såklart.

    Vad är konsekvenserna av det du kallar för Hanif Balis (M) hatstormar?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?