Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2016-11-18 10:33:20 följande:

    Det faktum att privata vårdcentraler båda har nöjdare patienter OCH kan göra vinst på samma intäkt som det offentliga får säger en hel del om hur illa den offentliga vården sköts.

    Inga stafettläkare hos Praktikertjänst inte.

    Problemet är inte, som regeringen verkar tro, att privata vårdbolag gör vinst. Problemet är att det offentliga är en så genom-usel beställare.


    Eller så kan privata aktörer välja ut vilken typ av vård de vill ägna sig åt och lämna det andra till det allmänna. Det allmänna får ju täcka upp utan att välja bort exempelvis multisjuka åldringar där hembesök av vårdteam krävs och se privata aktörer ägna sig med gott resultat åt avgipsningar av handledsfrakturer på människor i arbetsför ålder.
  • nihka
    KillBill skrev 2016-11-21 07:53:56 följande:
    Av Agenda så får man också information om att dambergs besök på Filippinerna var bestämt redan innan Dutarte kom till makten, att syftet med besöket var att inviga Sveriges ambassad i Manilla. Man fick också information om att Damberg på resan till Filippinerna träffade MR aktivister samt den politiska oppositionen. Syftet med besöker var också civilt inte militärt.

    Med det sagt så tror jag att regeringen, när galningen Dutarte kommit till makten, ångrar både beslutet att öppna ambassad på Filippinerna och Dambergs resa..

    Kan du förklara varför du i ditt inlägg lite ovanför påstår att Damberg ska ha haft ett förtroligt samtal med Duarte? Det är väl inte annat än ren och skär lögn eller?
    Ja, ren och skär lögn!
  • nihka
    Ja, och elever är mer nöjda med att gå till pizzerian än att äta skolmaten.

    Pizzerian behöver inte se till sådant som att maten är näringsriktig, allsidig, nyttig, anpassad till allergier och överkänsligheter, att alla får äta sig mätta eller ens att lokalen och maten räcker till alla, eller faktiskt att det ens finns en pizzeria på orten.

    Man plockar ut det man tycker känns intressant och lönar sig och skiter i resten - lite som privata aktörer inom sjukvården.
  • nihka
    Machmud Mohammed skrev 2016-12-04 12:22:08 följande:

    Studie om "mångfald"/mångkultur som bygger på intervjuer med 30 000 amerikaner, en av de största studierna i sitt slag. Den har "konstigt nog" aldrig uppmärksammats i Sverige:


    Putnam?s survey of 41 American cities and towns found people in ethnically diverse regions tend to be polite ? but also disengaged and wary.


    While Putnam believes there may be long-term benefits for some from immigration (including enhanced scientific and intellectual innovation), he?s become convinced the short-term effect on most cities is a drop in ?social capital.?


    People in diverse urban regions tend to seek shelter in their own little worlds. ?Diversity, at least in the short run, seems to bring out the turtle in all of us. ? The more ethnically diverse the people we live around, the less we trust them.?


    Putnam adds an additional disturbing discovery ? that ?in-group trust, too, is lower in more diverse settings.? In other words, people also become more distrustful even of members of their own ethnic group.


    ?Inhabitants of diverse communities tend to withdraw from collective life, to distrust their neighbours, regardless of the colour of their skin, to withdraw even from close friends, to expect the worst from their community and its leaders, to volunteer less, give less to charity and work on community projects less often, vote less ? have less faith that they can actually make a difference, and to huddle unhappily in front of the television,? Putnam writes in his report E Pluribus Unum: Diversity and Community in the 21st century.

    vancouversun.com/news/staff-blogs/ethnic-diversitys-inconvenient-truths


    Ja, bara man slänger ut alla fransktalande i Toronto och Vancouver så lämnar folk säkert TV-soffan och dansar på gatan med engelsktalande kanadensare. Eller så kastar man ut de engelsktalande.

    Men nej, Putnam hade en annan lösning till att människor inte känner sig hemma med varandra ska känna sig mer hemma med varandra. Vi umgås:

    "Putnam?s ideas for overcoming the divisive effects of diversity demand going beyond ?tolerance?; they focus on ?creating more opportunities for meaningful interaction across ethnic lines."
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-12-04 11:30:14 följande:
    Å andra sidan så hade vi i tråden om valet i USA en person som i månader envsades med att hävda att eftersom oddsen hos spelbolagen var för Hillary så skulle hon vinna enkelt.

    Det går alltså inte att vara så säker ens på oddsetsättarnas förmåga.
    För den med bättre tidsuppfattning står det förstås klart att jag hävdade detta och svarande på inlägg om det under ca en veckas tid.
  • nihka
    Linnea1994 skrev 2016-12-06 10:19:00 följande:
    Nu snackar ni inte skolmat utan sjukvård!
    En privat vårdcentral kan INTE välja och vraka vilken vård dom vill ge, det är bara att lösa uppgiften!

    Förstår att det svider I er tokkommunisters ögon att det privata alltid slår det statliga/kommunala.....
    Privata aktörer kan välja vad de ska syssla med, ja. 

    https://www.verksamt.se/starta/vad-galler-i-din-bransch-/vard-och-omsorg

    Hahahaha! Förstår att det svider i dina ögon av att se kommunister i varenda buske. 
  • nihka
    Linnea1994 skrev 2016-12-07 09:31:32 följande:
    Nu skrev jag en vårdcentral I allmänhet inte någon specialist på ett område som ev. är extra lönsamt....
    Du kan inte förklara I stället varför det privara inom allmänmedicin klarara av att lösa uppgiften bade batter och billigare?

    Varenda buske??? Som tur är så är det bara en liten flummig grupp av kommunister I det här landet.
    Och jag skrev att privata aktörer får välja vilka tjänster de vill erbjuda. Förstår du inte att det lämnar landsting och kommuner med ansvar för för att täcka upp det och där andra ratar?

    Måste vara en väldigt stor grupp eftersom du hela tiden anser att du stöter på dem, eller är det så att du dras till dem?
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-07 15:27:30 följande:
    Haha, har du blivit utnämnd till kommunist nu också.

    Ja, jag säger då det. 
     Javisst! Hen ansåg också att "privara  klarara bade batter". Så är det!

  • nihka
    KillBill skrev 2016-12-07 21:22:32 följande:
    Detta är ett bra exempel på skrikhögerns famlande efter konflikter som de kan göra politik av.

    Alice Bah Kuhnke är tydlig med att hon vill undvika statlig inblandning i vad Facebook håller på med och jag förstår inte vad som är fel med att Alice pekar på att det finns problem på Facebook eftersom där sprids osanna nyheter och en hel del hat (Det är ju en objektiv sanning). Jag tycker att det är bra att en minister markerar mot detta. Vad är exempelvis fel om staten skulle kräva en ansvariga utgivare för Facebook (det är ju ett krav för annan media)?
    Den som vill att osanningar, propaganda och hat ska kunna spridas utan att någon hålls ansvarig motsätter sig och gör det antagligen för att de själva vill kunna sprida osanningar, propaganda och hat utan att någon hålls ansvarig.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-12-07 22:58:43 följande:
    Ja, bara häromdagen så var det ju någon stackare som trodde på den där fejkade nyheten som Trumps stab hade förmedlat - Den om att Hillary Clinton driver pedofiliverksamhet på en pizzeria.

    Vi ser ju också exempel nästan dagligen här på FL där någon skrikhögeraktivist fått för sig något som för den som är normalt funtad ter sig som fullständigt orimligt.

    www.expressen.se/nyheter/efter-falska-ryktena--man-skot-pa-pizzeria/
    Påven fattar och reagerar:

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/paven-till-attack-mot-falska-nyheter-i-media/
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?