Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2021-12-15 08:12:33 följande:

    En ledare i DI handlar om samma sak - hur regeringens representanter ger sig på en enskild privatperson.

    Detta är ett ofog, ett förakt mot demokratin, som måste upphöra omedelbart.

    Tror ni vi kan få Partiets representanter att avhålla sig från sådant som detta?

    Statsministern, skolministern, justitieministern och utbildningsministern - alla har de engagerat sig i denna svartmålning.

    www.di.se/ledare/statsraden-och-den-enskilde/

    Den svenska regeringsmakten har påbörjat en förföljelsekampanj mot Barbara Bergström. 

    Statsministern Magdalena Andersson påstår på sociala medier att miljardbelopp av skolans pengar överförts till Florida - vilket inte är sant.

    Utbildningsministern Anna Ekström skriver på Twitter att "Så här kan vi inte ha det, @rektorLina säger som det är". @rektorLina är den nya skolministern Lina Axelsson Kihlbloms Twitternamn. Hon menar att Barbara Bergström "inte brinner för skolan men för pengar" - vilket är ett groteskt uttalande från en minister om en enskild entreprenör.

    Justitieministern Morgan Johansson sprider sin vana trogen vidare alla plumpa påhopp på Bergström som han hittar på Twitter. Johansson drar sig för övrigt inte för att ge sig på enskilda journalister, vilket är särskilt olämpligt för just justitieministern.


    Borgerliga Hallandsposten i attack på DIs artikel om IES. Läs den, den är bra. 

    www.hallandsposten.se/%C3%A5sikter/ledare/di-ledare-som-%C3%A4r-helt-p%C3%A5-villov%C3%A4gar-1.61592389

    "den allra grövsta missuppfattningen är nog att dagens skolfinansiering är god hushållning av de gemensamma skattemedlen. Det fria skolvalet i kombination med en rörlig skolpeng är ingen som helst garanti för att pengarna används på ett effektivt sätt. Erfarenheterna visar att det kan vara precis tvärtom, med följden att skolpengarna inte används där de behövs mest"
    - - -
    "när det gäller skolans uppdrag och hur det svenska skolsystemet fungerar måste man lyfta blicken från det senaste bokslutet och se bortom företagens styrelserum"
    - - -
    "Det finns ett samhälle utanför Dagens industris ledarsida där en likvärdig skola är ett allmänintresse som berör oss alla. Skolan är ingen marknad utan ett samhällsuppdrag"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-15 19:27:36 följande:

    V, som i VPK, verkar ju du och många vilja acceptera och att ha att göra med.Trots deras rötter och trots att de långt senare än 1930-talet var kommunister och hyllade de kommunister som mördade och förtryckte långt många fler miljoner människor än nazismen.Jag fördömer nazismen.Men till skillnad mot dig är jag också ärlig och fördömer kommunismen ännu starkare eftersom de har varit, och som än i denna dag är, mycket värre och mördat många fler än nazismen.


    Det är märkligt att försöka kora den hemskaste ideologin genom att jämföra antal miljoner mördade under 100 år med kommunism med antal mördade under några få år med nazism (där nästan 7 miljoner judar, romer, socialister etc. mördades under bara 4 år).

    Vi kan inte veta hur många offer nazismen skulle ha haft om inte de allierade hade besegrat nazityskland.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-15 20:39:35 följande:

    Ja du kämpar hårt med att hitta bortförklaringar och du kämpar med näbbar och klor för att försöka rättfärdiga att kommunismen har förföljt och mördat många miljoner människor.

    Vad är ditt syfte med att försöka dölja och förneka att kommunismen är och har varit mycket värre än nazismen?

    I ena fallet är du snabb och tydlig i dina fördömanden. Men varför gör du allt som står i din makt för att slippa fördöma mördandet och förföljelsen av ännu fler miljoner människor?

    Gör du skillnad på människorna som har förföljts och mördats? De ena räknas medan de andra inte räknas i din värld?

    Eller gör du skillnad på mördarna?

    Nazister som mördar fördömer du men kommunister som mördar väljer du att försvara???

    Du menar på fullt allvar att ditt försvar av kommunismen bygger på att mördandet och förföljelsen av människor skulle vara mera ok i din värld om det sker utdraget och under lång tid, även om det då leder fram till i slutändan många fler miljoner mördade, så skulle det vara mera ok än om färre mördas under kort tid.

    Jag har svårt att förstå hur du tänker här...

    Nej, vi vet inte hur många offer det skulle ha blivit om inte de allierade, med USA i spetsen, hade räddat oss från nazismen.

    Men vet du KillBill hur många miljoner offer, hur många förföljda och hur många mördade det hade blivit, om inte USA och de allierade hade räddat oss från kommunismen?

    Du kanske försöker inbilla dig själv och andra att Sovjetunionens kommunism hade varit bra för Europa och välden och att din väld hade varit en underbar värld om Sverige i dag hade tillhört Sovjetunionen?

    Men kudos ändå till dig att du inser och så tydligt erkänner att USA och de allierade har räddat oss. Det tror jag inte hör till vanligheterna att du hyllar USA och uttrycker din tacksamhet på detta tydliga sätt?


    Det är ju du som försöker kora den hemskare ideologin genom att jämföra 100 år med kommunism med 4 år med nazisternas förintelse. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att den jämförelsen haltar. Själv landar jag i att både Nazism och kommunism är vidriga ideologier.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-15 21:28:14 följande:

    Tack för att du landar rätt till slut!

    Lite pinsamt dock att du först måste försöka komma med ännu en bortförklaring, med ännu ett försök att försvara kommunismen, innan du landar rätt.

    Du har också rätt i att man inte måste vara någon Einstein för att förstå att det är ännu värre om fler miljoner människor mördas än om färre miljoner människor mördas. 

    Båda är vidrigt,

    men det är självfallet ännu mycket vidrigare om ännu många fler miljoner människor mördas.

    Jag tror att alla utom du tycker att ett större antal döda är vidrigare, även om mördarna drar ut på tiden.

    Hur som helst så ser jag fram emot att nästa gång och varje gång som du fördömer nazismen, nästa gång som du nämner nazism, också väljer att inte låtsas "glömma bort" att minst lika tydligt fördöma kommunismen eller på motsvarande sätt nämna kommunism.

    Nu när du äntligen har landat rätt så ser jag fram mot att du också är ärlig och visar det.


    Vadå landat rätt? Jag har alltid sett nazism och kommunism som hemska ideologier. Samtidigt är nazismen idag ett större hot i Sverige än kommunismen. Sverige har drabbats av grova nazistiska våldsbrott i närtid och det är bara någon vecka sedan ett gäng nazistiska terrorister greps i Finland, för några år sedan sköt pronazisten Anders Breivik ihjäl 69 socialdemokratiska ungdomar på ett sommarläger. Kommunismen anhängare i Norden är inte alls lika våldsamma så nazisterna det är ett faktum.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-15 22:42:41 följande:
    Oooops, gjorde du fel och ångrar dig när du äntligen sade att kommunism är hemskt?
    Återigen ett försök från dig att dölja och förneka att kommunismen har förföljt och mördat många miljoner fler än nazismen.

    Du försöker på ett direkt pinsamt sätt flytta fokus till ett litet avlägset hörn i världen, vårt eget lilla i jämförelse obetydliga hörn i norden. Som om du skulle kunna bestämma att det är den enda delen i världen som har en betydelse, att vi här uppe skulle utgöra någon egen liten inglasad utopisk del avskild från omvärlden?

    Du menar att några i jämförelse väldigt få brott i Sverige och i Norden betyder så mycket mera för välden och för hela mänskligheten?
    Du menar att dina utvalda människor, människorna utsedda av dig i just din egen närhet, betyder så oändligt mycket mera och har så oändligt mycket högre värde än tusenfalt många fler människor i hela vår värld?

    Jag försöker inte för en sekund dölja eller förneka något av de exempel du tar upp.
    Jag fördömer dem tydligt och utan minsta tvekan.
    Skulle aldrig falla mig in att hitta på någon bortförklaring.

    Men faktum kvarstår att i kommunismens namn pågår i dag fruktansvärda förföljelser, det krigas och mördas människor varje dag i kommunismens anda. Har du ens läst FN:s och andra internationella organs rapporter? De lokala exempel som du tar upp, hur hemska vi båda än tycker att de är, så omnäns de inte ens när man internationellt tar upp hot mot mänskligheten.
    Men du tycks då mena att alla dessa människor i världen saknar betydelse i jämförelse med dina utvalda människor i Sverige?

    KillBill; hur förhåller du dig till uttrycket "alla människors lika värde"???

    Du påstod själv att du nu hade landat i att nazism och kommunism är hemska ideologier och då trodde jag att du kanske äntligen hade lyckats landa någorlunda rätt.
    Men det finns all anledning att tvivla på om du landat överhuvudtaget. Som jag sagt tidigare så skummade jag igenom ca 50 av dina inlägg och påfallande ofta tar du upp nazism. Faktiskt ideligen.
    Medan du inte en enda gång har tagit upp kommunism.
    Men du kanske har landat nu, alltså efter dessa 50 inlägg?

    Jag ser fortfarande fram emot när du är ärlig nog att ta upp kommunism minst lika ofta som du väljer att ta upp nazism i dina inlägg.
    Du misslyckades i vart fall i ditt senaste inlägg som jag här citerat...
    Vad är det som du inte förstår? Jag har ju förklarat att jag ser både Nazism och kommunism som vidriga ideologier. 

    Däremot är det uppenbart du har svårt att erkänna att nazismen idag är ett större hot mot  det svenska samhället.

    www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/Kzb1Eo/uppgifter-misstankt-nmr-bombtillverkare-stal-godsel-fran-bonde
    www.expressen.se/gt/aklagaren-viktor-melin-23-gick-till-bombattack/
    svenska.yle.fi/a/7-10009825
    www.reuters.com/article/us-norway-breivik-idUSKBN14V1HQ









    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-16 08:30:54 följande:

    Jag förnekar ingenting utan tvärtom håller jag med om det du skriver och jag fördömer dessa brott varje gång! 


    Till skillnad mot dig som ständigt försöker bortförklara och dölja de ännu vidrigare brotten som har begåtts i kommunismens anda!


    Kommunismen har dödat 4 ggr fler än Nazismen.


    Enligt den officiellt erkända boken Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, répression som sammanställt antalet döda så uppgår siffran till: 
    96 miljoner döda.


    Den officiella siffran döda i nazismens namn är 25 miljoner.


     


    Oavsett om dessa siffror är exakta och riktiga eller inte så är det vidrigt.


    Båda ideologierna är fullständigt vidriga och BÅDA ska givetvis fördömas i starka ordalag.


    Att bara någon enda gång medvetet välja att fördöma den ena men samtidigt försöka dölja den andra är direkt skamligt och borde sannolikt vara brottsligt.


     


    Kommunism har dödat 4 ggr fler än nazism. 
    Inte någonstans i något sammanhang framgår det att nazismen skulle ha mördat fler än kommunismen.


    Varför sysslar vissa med att ständigt dölja och bortförklara detta faktum?


     


    Jag för min egen del fördömer både nazism och kommunism.


    Och jag räknar alla människor och jag värdesätter alla människor i världen. Jag kan inte välja ut att värdesätta bara mina egna nära, eller endast värdesätta svenskar eller norrmän. Jag värdesätter alla människor och alla människoliv.


    För mig är det självfallet helt orimligt att välja ut och förfasa mig bara över alla de miljoner som dött av nazism och samtidigt försöka dölja och förneka alla de fler miljoner människor som förföljts och mördats av kommunism.


     


    Det må vara upp till en viss skribent här ovan, och vissa av dennes kamrater, att göra sådan skillnad på människor i olika länder, att värdesätta människor och människoliv på så extremt olika sätt.


    Det må vara upp till samma skribent, och vissa av dennes kamrater, att fördöma en ideologi och samtidigt sträva efter att dölja och förneka en annan ännu värre ideologi som har förföljt och mördat många fler miljoner människor och som än i denna dag begår mord och förföljelse och betraktas som ett hot mot mänskligheten. 


    Kan någon enda människa förklara för mig varför den allra vidrigaste ständigt ska döljas och bortförklaras medan den andra vidriga ständigt ska framhållas?


    När ska denna medlemmen, och dess kamrater, börjar erkänna, nämna och fördöma kommunism lika ofta som de nämner nazism?


    Varför jämför du antalet döda under hundra år med kommunism med förintelsen  där ca 7 miljoner mördades av nazister under bara fyra år? Förstår du inte att jämförelsen haltar?

    Om inte de allierade hade besegrat nazisterna är det inte osannolikt att nazismen resulterat i lika många mördade som under kommunismen. Den typ av jämförelser som du ägnar dig åt är därför oseriös. Konstatera i stället som jag att kommunism och Nazism visat sig vara fruktansvärda ideologier.


    Med detta sagt så kan du inte förneka att nazismen idag är ett mycket större hot mot Sverige och Norden än vad kommunismen är. Det visar om inte annat alla människor som fått sätta livet till i mord och attentat som utförts av nazister i Sverige och Norden de senaste 30 åren.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

     


    KN75 skrev 2021-12-16 09:54:49 följande:

    Så följaktligen menar du på fullt allvar att ditt försvar av kommunismen bygger på att mördandet och förföljelsen av människor skulle vara mera ok i din värld om det sker utdraget och under lång tid. 
    Alltså även om det leder fram till många fler miljoner mördade, så skulle det vara mera ok än om färre mördas under kort tid. 
    Jag har extremt svårt att förstå hur du tänker här...  

    Vet du KillBill hur många miljoner offer, hur många förföljda och hur många mördade det hade blivit, om inte USA och de allierade hade räddat oss från kommunismen?


    Mot bakgrund av den historia och de fakta som är kända så är det ju högst sannolikt att de 96 miljoner som redan dödats under kommunismen hade varit ännu många flera, förmodligen mångdubbelt, inte osannolikt att det i så fall hade varit minst 400 miljoner döda. 

    Till skillnad mot dig har jag alltid konstaterat att kommunism och nazism är fruktansvärda ideologier. Enligt historien och all tillgänglig statistik är kommunism otvetydigt den allra mest fruktansvärda. 
    Men tyvärr är det tydligt, åtminstone om man kollar dina senaste 50 inlägg, eller dina senaste 500 inlägg?, att du inte har konstaterat samma. 
    Vi får väl hoppas att du kommit till insikt nu och att du kommer vara ärlig och göra bättre nu när även du påstår dig ha konstaterat att både kommunism och nazism är fruktansvärda ideologier. 

    Var och när skulle jag ens ha försökt att förneka det som du lögnaktigt påstår? 
    Visa det i så fall med citat så lovar jag att genast göra avbön och korrigera mig. 

    De är fruktansvärda de brott som du nämner. 
    Men kan du förklara din egen personliga syn på saken när du ständigt försöker förminska/dölja/förneka 96 miljoner döda och i stället försöker framhålla de extremt få som du själv väljer att framhålla? 
    Förstår du inte att DIN jämförelse haltar?


    KillBill; hur förhåller du dig till uttrycket "alla människors lika värde"???  

    Varje gång som du själv nämner nazism medan du samtidigt medvetet låter bli att nämna kommunism så försöker du dölja och förneka att kommunismen har förföljt och mördat många miljoner fler människor. 
    Om jag eller någon i forumet kan visa det med citat, lovar du då att göra avbön och korrigera dig? 

    Med detta sagt så kan du inte förneka att i internationella officiella  rapporter anses kommunism i dag på flera platser i världen utgöra ett reellt hot mot mänskligheten medan nazism i samma rapporter betraktas vara i princip utrotad. 

    Men återigen kudos till dig att du inser och så tydligt erkänner att USA och de allierade har räddat oss. Det tror jag inte hör till vanligheterna att du väljer att hylla USA och upprepat uttrycker din tacksamhet på detta tydliga sätt?



    Vad pysslar du med jag försvara inte kommunismen jag påpekar bara att det är konstigt att jämföra kommunismens brott mot mänskligheten under 100 år med nazismens som varade under ca 12 år (varan den fruktansvärda förintelsen bara varade under ca 4 år).  Alla som tänker efter inser att jämförelsen haltar.


    Det som är noterbart är att nazismen idag är ett mycket mer närvarande hot mot Sverige och dess grannländer än vad kommunismen är. Varför blir du arg när jag nämner det?  Kan det bero på att du inte vill erkänna att nazismen idag är ett större hon än kommunism?


    PS. alla som läst vad jag skriver här på FL vet att jag står upp för allas lika värde. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-12-16 14:15:12 följande:

    Jag pysslar med att framföra min åsikt att varje gång som du fördömer nazism men samtidigt väljer att inte ens nämna den ännu vidrigare kommunismen så väljer du att dölja och förneka sanningen.


    Det anser jag vara detsamma som att varje gång det sker väljer du medvetet att försvara kommunismen.


    Jag är helt övertygad att jag inte är ensam om denna åsikt gällande dina, och dina kamraters, ständiga försök att dölja och förneka sanningen. 

    Jag är absolut inte det minsta arg, var får du det ifrån? Skrattande
    Jag känner mig snarare glad då det är lite roande att resonera med dig. Ibland väldigt roligt att se dina krumbukter och dina ständiga försök att flytta fokus och att du ofta på ett komiskt sätt gång på gång försöker dölja och förneka sanningen för dig själv. Du lyckas ju inte lura någon annan då sanningen oftast är så uppenbar. Lite roande även om ämnet ibland är vidrigt.


    Ja, de är fruktansvärda de brott som du nämner. Jag fördömer dem tydligt varje gång.


    Men kan du förklara din egen personliga syn på saken när du ständigt försöker förminska/dölja/förneka 96 miljoner döda och i stället försöker framhålla de i jämförelse så extremt få som du själv väljer att framhålla?


    Vad pysslar du med mot bakgrund hur du väljer att värdera dina i jämförelse så extremt få i relation till hur du verkar välja att värdera alla de 96 miljoner människor som kommunismen har dödat så kan det ju helt uppenbart uppstå tvivel om du verkligen står upp för allas lika värde? 
    Jag har läst väldigt mycket som du har skrivit på FL och jag kan absolut inte intyga att det alltid skulle vara tydligt att du står upp för allas lika värde, tvärtom finns anledning att ifrågasätta att du så lättvindigt svänger dig av denna floskel.


    Ja, min jämförelse haltar om du väljer att se den enbart ur ditt eget perspektiv.
    Men förstår du då verkligen inte att DIN jämförelse haltar tio gånger  eller tusenfalt mer?

    Vad gäller hoten mot mänskligheten tror jag mycket mera på FN-rapporten och på andra samstämmiga internationella rapporter än vad jag väljer att tro på dina personliga känslor som bara är starkt begränsade till en extremt liten del av världens alla medmänniskor. Kommunismen utgör än idag ett reellt hot mot mänskligheten medan nazismen i samma rapporter anses vara att betrakta i det närmaste som utrotad.
    Detta kan du aldrig lyckas dölja och förneka hur gärna du än vill försöka. Men dina försök och krumbukter är ändå lite komiska, eller kanske mest pinsamma och tragiska?

    Om du ens det minsta lilla står upp för allas lika värde borde det vara uppenbart även för dig att vi uppe i norden inte kan särskilja oss själva, inte kan avskärma oss från alla våra medmänniskor på jorden.
    Vi utgör inte någon egen liten utopisk och avgränsad del som är avskild från omvärlden. Inte ens om du skulle lyckas inbilla dig själv att vi i Sverige och Norge är kan likställa oss med människorna på North Sentinel Island?


    Vad svamlar du om? Jag har ju i mina inlägg förklarat att Nazism och kommunism visat sig vara vidriga ideologier Där är vi överens!



    Sedan borde även du förstå att en jämförelse mellan 100 år av kommunistiskt och 12 år av nazistiskt statsskick haltar.. 

    Förnekar du att nazismen idag är ett mycket större hot mot Sverige än kommunismen? Det är bara några veckor sedan en svensk nazist greps för förberedelse för terrorbrott. Tidigare i år greps ett par finska nazister som också förberedde terrorbrott. 
     2015 upplevde Göteborg en våg av sprängdåd utförda av svenska nazister, Anders Breivik som hyste sympatier med nazismen sköt ihjäl 69 oskyldiga ungdomar på ett socialdemokratiskt ungdomsläger. De senaste decennierna har vi haft ett 30 tal mord utförda av nazister o.s.v.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Ögonblicksbild från M/KD styrda Region Stockholm. Det hade varit intressant med en debatt mellan företrädare för  sjukvårdspersonalen och företrädare för M/KD. 


    "En del av de patienter vi har nu som ligger 22 timmar på akuten kommer att dö i större utsträckning än de hade behövt. Jag hade en patient i närtid där min bedömning är att den hade kunnat överleva med bättre vård"


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/lVlwgA/larm-om-krislage-spelar-monopol-med-manniskoliv
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-12-19 00:15:42 följande:

    Regeringen köpte Kakabavehs enda röst i statsministeromröstningen för 1,5 miljarder(!) av våra gemensamma skattepengar.

    I enlighet med Kakabavehs krav ger man under 2022 och 2023 bort 166 miljoner dollar till en kommunistisk gerilla med kopplingar till terrororganisationen PKK. 

    uvell.se/2021/12/16/kakabavehs-pris-betalas-nu/

    Socialdemokrater som använder våra gemensamma skattemedel, inte för landets bästa, utan för sitt eget partis bästa.

    Skamlösa som vanligt.


    Rebecca Weidmo Uvell är alltså arg på att regeringen ska skicka stöd till PYD och dess styrkor i YPG. Rebecca kallar dem för kommunister, enligt Wikipedia handlar det om frihetliga socialister.


    Det intressanta i sammanhanget är att flera tunga företrädare för Sverigedemokraterna nämligen Markus Wiechel (utrikespolitisk talesperson), Björn Söder (säkerhetspolitisk talesperson) samt Ludvig Aspling, Lars Andersson utrikesutskottet, Sara Gille utrikesutskottet, Mats Nordberg (alla från utrikesutskottet) tillsammans med den tidigare underrättelseofficeren Jesper Söder tidigare gått ut i media och krävt att regeringen skulle skicka humanitärt stöd politiska styret i Rojava (PYD är det styrande kurdiska partiet i Rojava). Medförfattaren Jesper Söder som Sverigedemokrater har skrivit artikeln tillsammans med har själv stridit tillsammans med YPG.


    Ni kan själva läsa Sverigedemokraternas debattartikel här: https://www.svd.se/konflikten-kan-vaxa--aven-i-svenska-fororter


    Hur ska detta tolkas?  Vad betyder det att Sverigedemokraterna har skrivit en debattartikel tillsammans med en soldat som stridit för en kommunistisk grilla med band till terrororganisationen PKK? Vad betyder det att Sverigedemokraterna har gått ut offentligt och krävt att regeringen ska skicka humanitärt stöd till det politiska styret i Rojava (PYD) dvs det parti som Rebecca Uvell kallar för kommunister? Vad säger Kristersson om att SD vill att Sverige ska agera mot Turkiet som styrs av Moderaternas systerparti AKP?


    Vad tror du?




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?