Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2021-11-07 19:20:26 följande:

    Det må så vara att de blåbruna partiarbetarnas okunnighet gränsar till det oslagbara - men Baudin som föddes på 1970-talet växte upp under ett flertal borgerliga regeringar.

    Det räcker inte med att studera datummärkningen på blandfärsen på Ica för att få kunskaper om Sveriges politiska historia


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-11-15 06:48:41 följande:

    I såssarnas skola ska alla vara lika tröga och lata.


    Dagens svenska skola är i högt grad en produkt av borgerlig skolpolitik.Hur undervisningen för barn med särskilda behov ska bedrivas styrs av läroplanerna och de senaste decennierna är det moderatledda regeringar som stått för förändringar i läroplanen. 

    Din kommentar hade varit mer begriplig om du skrivit att "i Moderaternas skola ska alla vara lika tröga och lata"
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-11-15 07:54:28 följande:
    Svensk skola har aldrig varit inriktad på de begåvade eleverna. De har istället använts som hjälp-fröknar till sina mindre begåvade klasskamrater.

    Istället har nivån satts av de svagaste eleverna och sedan skal klassen anpassas efter dessa.

    Rättvist ska det vara.
    Varför tror du att moderaterna har valt att utveckla skolan i den riktningen?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-11-15 08:48:20 följande:
    Allt är de borgerligas fel, trots att såsseriet styrt landet sedan allmän rösträtt infördes. Förutom under 1976-1982, 1991-1994 och 2006-2014. Allt ont som drabbat Sverige beror på beslut under dessa år. Såsseriet saknar tydligen förmågan att göra någonting överhuvudtaget.
    Läroplanerna är skolans styrdokument. De 3 senaste läroplanerna beslutades under borgerliga regeringar 1976-1982, 1991-1994 och 2006-2014.

    Det anmärkningsvärda är att högerns försöker skylla misstag i skolan på Socialdemokraterna när det i själva verket är partier som M, L och KD som har styrt skolan dit den är idag. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-11-18 06:34:10 följande:

    Kopierat ur FB-inlägget:


    VI HAR INGEN LOKAL
    Långt reportage i Aktuellt om skjutningarna i Orten. Bekymrade miner hos både gäster och programledare. Gör samhället tillräckligt? Orkar socialtjänsten?
    Mammor till ?utsatta? pojkar intervjuas på hemlig plats i ?känsligt område?. Talar inte svenska, arbetar inte, är ?rädda? för svenska myndigheter.
    Bisarrt är bara förnamnet.
    Ja att folk länkar till Jens Garman är bissart.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Ja så fungerar det i SDs hedersdomstol och det är nog förklaringen till att så få kvinnor röstar på detta parti.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-11-20 13:48:29 följande:
    Subventionerad vind får hård kritik (di.se)

    Ja M och KD röstade för denna överenskommelse. Sedan handlar väl subventionen i huvudsak om att minska anslutningskostnader för havsbaserad vindkraft? Rätta mig om jag har fel men är inte anslutningskostnader för ny kärnkraft redan finansierad dvs vill man etablera nya kärnkraftverk i Ringhals, Oskarshamn och Forsmark så är anslutningarna redan på plats? I så fall är det väl inte orimligt att även annan energiindustri kan etableras med låga anslutningskostnader?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2021-11-23 21:12:13 följande:

    Det krävs ingen särskild begåvning att förstå det 10-tal rader i artikeln du länkar till här. Artikeln uttrycker klart och tydligt att båda har anpassad studiegång:

    "Tuva är elva år och har flyttat upp till årskurs sex samtidigt som hon läser nians, ja till och med gymnasiematte.


    Lillasystern Tilda är nio och läser två årskurser högre matte."


    Alla är tydligen inte läskunniga..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2021-11-22 21:40:18 följande:
    Anslutningskostnaden syftar ju till att el-producenten ska betala kostnaden för att anslutas eller i alla fall en del av kostnaden.
    Om infrastrukturen för anslutning redan finns så blir ju kostnaden minimal jämfört med om man bygger ett nytt kraftverk på annan plats, där infrastrukturen för anslutning saknas.
    Ditt resonemang passar då in på ett nytt vindkraftverk som ersätter ett gammalt på samma plats, men inte ett nytt vindkraftverk på ny plats.

    Bygger man ny kärnkraft i Sverige på de platser som detta är tillåtet behöver man inte investera i anslutningsavgifter eftersom dessa finns på plats.  Bygger man vattenbaserad vattenkraft i några av våra grannländer t.ex. Danmark och Tyskland så behöver man inte finansiera nätavgifter (detta garanteras av nätbolagen).

    Som det är nu så styrs investeringar för havsbaserad vindkraft till bl.a. Danmark eftersom det leder till en lägre investering. Detta tycker jag är osunt. Sverige måste agera för att öka energiproduktionen och där har havsbaserad vindkraft en viktig funktion att fylla. 
    Men du kanske tycker att det är bättre att södra Sverige köper sin el från Danmark och Tyskland (Kärnkraft tar för lång tid att bygga och är alltså inte ett alternativ förrän om ca 15 år)?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?