Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

     


    Igår röstade SD, KD och M tillsammans med övriga borgerliga partier nej till att offentlighetsprincipen ska gälla friskolor så som den redan gäller kommunala skolor. V och regeringspartierna röstade för förslaget. 

    SD och övriga högerpartier valde alltså att skydda aktieägarna i de privata skolskoncernerna i stället för att försvara den öppenhet som borde vara självklar i skattefinansierad verksamhet med ansvar för myndighetsutövning.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2020-11-27 09:19:28 följande:
    Som vanligt är vänsterpropagandan lögnaktig och missvisande.
    Att dölja och förneka sanningen och att jobba för att vilseleda människor verkar vara några hörnpelare som krävs för att med falsk propaganda försöka lura människor att rösta vänster.
    Alltså samma metoder som historiskt användes i t ex gamla Sovjetunionen, i Östtyskland och Kommunist-kina, sådant som du verkar gilla och skulle önska att det kan införas i Sverige?

    De som röstade nej var omtänksamma och gjorde rätt.
    Så vitt jag kan se så vill alla som röstade nej att t ex skolstatistik och all relevant information faktiskt ska finnas tillgänglig och vara offentlig.
    Men det var inte det man röstade om.
    De som röstade nej gjorde det bl a för att man vill värna om t ex små ideella friskolor och t ex föräldrakooperativ. Man vill inte att det stora offentliga och ofantliga ska ha monopol utan man vill att föräldrar och innevånare även i fortsättningen ska kunna ha ett eget val.
    Det ska t ex kunna finnas skolor och utbildning även ute i byarna i glesbygden, där det offentliga bara vill lägga ner skolorna, där behövs t ex föräldrakooperativ.
    De som röstade ja vill påföra extremt mycket administration och byråkrati, juridiskt komplicerade system, vilket gynnar t ex stora kommunala skolor som klarar av detta, men för t ex små ideella föräldrakooperativ kan det innebära att de slås ut och tvingas till nedläggning.
    De som röstade nej vill att skolorna och lärarna ska lägga tid och resurser på undervisningen och på eleverna,
    INTE på överstatlig byråkrati och administration.
    Det finns alla möjligheter och andra vägar att göra statistik och information tillgänglig, för det krävs inga nya byråkratiska lagar.
    Utredningen som ligger till grund för förslaget man röstade om har inte ens tagit reda på, redovisar inte, hur förslaget skulle drabba små ideellt drivna skolor och föräldrakooperativ, som drivs utan aktieägare och helt utan vinstintresse.

    Vi ska väl inte behöva tro att överstatligheten, och KillBills kompisar, vill försöka få bort små privata skolor, små ideella föreningar? Kanske vill man inte att föräldrar ska ha så stort inflytande som man har i föräldrakooperativ? Kanske beror det på att stora offentligt drivna skolor inte klarar av att jämföras med privata alternativ som visar sig vara alltför bra för att bara vara "lagom"?

    Centerpartiet, som samarbetar med S-regeringen, röstade nej. 
    Generellt gillar jag inte C men jag tycker de uttrycker sig bra i detta:
    "hoppas därefter finna en lösning som både garanterar öppenhet och tillgång till skolstatistik men även säkerställer små skolors fortlevnad."

    KillBill; vet du att sanningen är att inte ens stora statliga bolag har offentlighetsprincipen, man har alltså inte den byråkrati och den administration som du vill påtvinga små föräldrakooperativ och ideella föreningar.
    Har man röstat ja eller nej om detta? Det måste väl i så fall vara ett mycket större problem för dig? 
    Nu pratar du strund Sveriges idéburna friskolor (de som inyte drivs av de stora friskolekoncernerna är FÖR att offentlighetsprincipen ska gälla friskolor. 

    Vågar du inte se sanningen i vitögat? SD gynnade med sitt beslut de stora börsnoterade skolskoncernerna.

    skolvarlden.se/artiklar/ideburna-friskolor-uppgifterna-ska-sjalvklart-vara-offentliga



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2020-11-27 16:12:11 följande:
    Nej jag pratar inte strund.
    Sanningen är att inte ens stora statliga bolag har offentlighetsprincipen,
    man har alltså inte den byråkrati och den administration som du vill påtvinga små föräldrakooperativ och ideella föreningar.
    Offentlighetsprincipen behövs bevisligen inte, för i så fall skulle den självklart behövas även för stora statliga bolag.

    Nej, det finns redan alla möjligheter och andra vägar att göra statistik och information tillgänglig, för det krävs inga nya byråkratiska lagar.

    De som klokt nog röstade nej, alltså även de partier som stödjer S-regeringen, vill att skolorna och lärarna ska lägga tid och resurser på undervisningen och på eleverna,
    INTE på överstatlig byråkrati och administration.

    Varför blandar du in statliga bolag i diskussionen? Dess utför ju inte myndighetsutövning. Om Idéburna Friskolor som organiserar de mindre föräldrakooperativ som du pratar om tycker ju att det är självklart att även friskolor ska omfattas av offentlighetsprincipen. 

    Det är ytterst tydligt att SD hellre springer ärenden år de stora börsnoterade skolskoncernerna än främjar vanligt folks insyn i myndighetsutövningen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2020-11-27 16:15:45 följande:
    De som röstade nej var omtänksamma och gjorde rätt.

    Så vitt jag kan se så vill alla som röstade nej att t ex skolstatistik och all relevant information faktiskt ska finnas tillgänglig och vara offentlig.
    Precis så som det du länkade, alltså precis som Ideburna Friskolor.

    Kan det vara så att det är du som pratar strund?

    Håkan Wiclander, ordförande i Sveriges idéburna friskolor:


     


    "Skolan ägs av svenska folket. Dessutom utövas det myndighetsutövning inom den. Det gör att uppgifterna självklart ska vara offentliga. Att så inte längre är fallet, för att vi har släppt in privat kapital och affärstänkande i skolväsendet, är vansinnigt, säger Håkan Wiclander"


    Slutsats. SD representerar de stora börsnoterade skolskoncernerna. Hade SD representerat folket hade man krävt att offentlighetsprincipen ska gälla. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    När Europaparlamentet den 26 november kritiserade Polens upprepade försök att totalförbjuda både sexualundervisning och abort valde SD att inte stödja kritiken.


    Hur kan Moderaterna samarbeta med att parti som agerar så kvinnofientligt?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-01-22 15:22:53 följande:

    Ny professionell rekrytering av regeringen Löfven:

    www.expressen.se/nyheter/eliassons-nya-jobb-samordna-krisberedskap-at-regeringen/

    Eliassons nya jobb - behåller lön och titel

    Dan Eliasson får nytt jobb inom regeringens enhet för krisberedskap. Där behåller han sin titel som generaldirektör.

    ...

    Expressen kan nu avslöja att Dan Eliasson ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap (SSK). Enligt regeringskansliet ska Dan Eliasson identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär.

    Bland de myndigheter som ligger under SSK finns bland annat MSB, som Eliasson nyss lämnat.

    Enheten ansvarar även med frågor som rör bland annat räddningstjänst, sjöövervakning, informationssäkerhet, psykologiskt försvar samt kommuners, landstings och myndigheters beredskap.


    Jag läser i tidningen att Ulf Kristersson numera är team Eliasson. Den såg man inte komma
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-02-06 18:12:26 följande:

    Ska Bill dammsuga på måndag morgon? Glad


    Jag vet inte hur din situation ser ut men jag förvärvsarbetar på måndag. Dammsugning är något som i min familj sker på kvällar och helger. Jag tänkte faktiskt passa på att dammsuga lite idag och det är ju passande med tanke på Sveriges överskott av el.





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KostasSonawj skrev 2021-02-08 19:51:04 följande:
    Det där är klassiskt socialdemokratiskt siffertrix; det är antagligen så att andelen specifikt asylsökande är så låg som han säger men anhöriginvandringen som är långt dyrare är högre än någonsin. Du måste verkligen tillämpa källkritik. När någon sosse säger att sossarna är fantastiska så ska du ta det med en knytnäve salt, det är i princip alltid en halvlögn och verkligheten är nästan alltid närmare den direkta motsatsen.
    Per Altenberg är liberal (inte socialdemokrat) och du har fel även anhöriginvandringen till flyktingar är på en låg nivå (lägre nivå än på 10 år).
    Det är sådan man ser när man idkar källkritik  
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-02-06 18:12:26 följande:

    Ska Bill dammsuga på måndag morgon?


    Har du läst den här artikeln?

    Citat:

    Att bygga nya kärnkraftverk i Sverige är inte praktiskt möjligt eftersom det är för dyrt, säger Moderaternas tidigare energipolitiska talesperson Mikael Odenberg till SvD. Han dömer helt ut den debatt som nu pågår som djupt osaklig.

    - Det är sanningen. Debatten som pågår nu är bara populistisk, säger Odenberg, som också säger att ingen normalt funtad människa vill bygga konventionell kärnkraft i dag.

    omni.se/odenberg-m-debatten-om-ny-karnkraft-ar-populistisk/a/OQjEo1
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?