Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Mentat skrev 2020-09-25 10:41:22 följande:
    Så för att få det till den "vidriga lögn" som du hävdade måste man tolka begreppet "höstbudget" såsom budgetpropositionen för 2021 och absolut inte inte "höständringsbudgeten", vilken lades fram dagen innan Forsells tweet.

    Du kan inte tänka dig att du är ute på rätt tunn is vid det här laget?

    En moderat riksdagsman påstod att ett 100 tal åklagare skulle få sparken. Det var inte sant. En annan moderat riksdagsman insinuerade att polisen inte skulle få utökade resurser men utelämnade att att polismyndigheten redan fått utökade anslag detta år jämfört med förra året och utelämnade informationen att Polismyndigheten får ökade anslag nästa år.  

    Lögn eller inte, det var åtminstone att vilseleda och att moderata riksdagsmän beter sig på det här sättet säger en del om tillståndet och ledarskapet i det partiet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2020-09-25 12:10:22 följande:

    Jag antar att facket räknas in i de där otäcka lögnarna också då, eftersom det tydligen var från fackets ordförande uppgiften om att ett hundratal skulle kunna behöva sägas upp kom: www.gp.se/nyheter/sverige/facket-100-%C3%A5klagare-kan-beh%C3%B6va-s%C3%A4gas-upp-1.34420507

    Det är väl för all del bra om det visar sig att facket oroade sig i onödan, men kommer man att kunna anställa för att ersätta dem som går i pension? Om inte, minskar ju antalet anställda även utan uppsägningar.


    Åklagarmyndigheten centralt har redan gått ut och dementerat att åklagare kommer behöva sägas upp p.g.a. nästa års budget så frågan är om det är så  intressant vad folk tror?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-25 10:11:09 följande:

    Ni ser, istället för att svara på varför man prioriterar SVT och kulturbidrag före åklagarmyndigheten så gör Partiet och dess tjänstemän det till en fråga om semantik isttället, med hjälp av sina Fake News.

    Precis den effekt de vill ha.


    Samtidigt på det Sverigedemokratiska husorganet..

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2020-09-25 13:55:13 följande:
    Det är en låst artikel som bara ni prenumeranter kommer åt.

    Kan du klistra in vad som står i artikeln?
    Du har troligen läst Nyheter Idag för många gånger. 

    Jag är inte prenumerant men kan läsa artikeln. Som du säker vet så är det vanligt att nättidningar erbjuder ett antal fria artiklar.

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-25 17:53:36 följande:
    Det är ett tjänstemannafack. Inte LO. Fet skillnad.

    Klart att socialdemokraternas tjänstemän kan sprida Fake News även sådana.

    Vadå fake news? Det är väl bara att kolla vilka som sprider bilden av att 100 åklagare ska sparkas eller vilka som sprider bilden av att polisen inte får mer resurser så förstår man vem som sprider fake news och inte är det S i alla fall. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-25 17:59:05 följande:

    Arbetsuppgiften är tydlig.

    Länka och skriv om allt utom sakfrågan: varför socialdemokraterna prioriterar kulturbidrag för åklagmyndigheten.


    Vad gnäller du för?  Dina politiska kompisar i M och KD har också krävt mer pengar till kulturen ..



    www.svt.se/kultur/m-och-kd-coronastodet-maste-fram-snabbare

    #Its ok when we do it


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2020-09-25 18:36:55 följande:
    En snabb koll visar att artikeln har publicerats i Aftonbladet, Västerbottenskuriren, Göteborgsposten, TT, Folkbladet, SVT, Norra Skåne och Skånska Dagbladet.
    Det kan ju förklara varför den där riksdagsmannen trodde på det...
    Att skylla på på media håller inte.  Åtminstone jag förväntar jag mig att folkvalda politiker har koll på den verksamhet man är vald för att sköta genom beslutsunderlag, propositioner och liknande.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2020-09-25 18:58:10 följande:
    Tja, jag förväntar mig ju att journalister kollar upp nyheter innan man publicerar dem så vi blir väl bägge besvikna i det här fallet. Men det var intressant att du menar att man som folkvald inte skall tro på etablerade media - det var ju inte några obskyra extremistsiter direkt.
    Jag menar inte att man inte ska kunna lita på media men när det gäller det egna arbetet så är det bättre att gå till källan än att utgå från vad som skrivs i kvälltidningarna. Håller du inte med om det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2020-09-26 05:47:30 följande:

    Åklagarmyndigheten och alla som inte jobbar på S-kansliet: "Åklagarmyndigheten kommer att behöva krympa verksamheten och minska personalstyrkan med sammantaget över hela perioden motsvarande omkring ett hundratal åklagare."

    Socialdemokternas Fake News: "Ingen kommer att bli sparkad så alla andra ljuger"

    Det är fascinerande att socialdemokraterna ljuger så ogenerat öppet. Totalt utan heder. Bottenlöst usla individer.

    Det är också fascinerande att deras taktik att sprida Fake News och argumentera mot halmgubbar fungerar i så mån att de slipper förklara varför de vägrar ge åklagarmyndigheten de resurser den behöver för att slippa minska peronalstyrkan.


    Ditt påstående om att Åklagarmyndigheten behöver minska personalstyrkan med ett hundratal personer bygger på äldre uppgifter och Åklagarmyndigheten har nu meddelat att man INTE kommer säga upp hundratals åklagare. Myndigheten har klargjort  att man klarar sig under det kommande år med resurser som tilldelats. Att Åklagarmyndigheten aviserar att man behöver mer resurser i framtiden är en annan sak.


    Nedan har jag klippt ut ett pressmeddelande som Åklagarmyndigheten kände sig nödgad att skicka ut efter det att bl.a. konservativa politiker spridit ett falskt påstående om att hundratals åklagare kommer att få sparken. 


    Om du läser Åklagarmyndighetens pressmeddelande noga så ser du att myndigheten klargör att INGEN kommer att sägas upp. Det myndigheten skriver är att myndigheten i framtiden, efter 2021, inte fullt ut kommer att kunna ersätta personal som slutar. Redan under våren men framförallt vid nästa höstbudget så har regeringen möjlighet att öka resurserna till myndigheten och att olika konservativa riksdagsmän och högerdebattörer ägnar sig åt att sprida falska påståenden baserade på profetior imponerar inte.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?