Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-05-07 16:20:35 följande:

    Ökat polisvåld av politiker, brukar kallas för något liknande.


    Den röda tråden är lång av dessa uttalanden.
    En annan är hur hon säger vi måste ha hårde straff för detta, sen blir hon lagförd av egen vilja och säger nej jag är inte skyldig då lagförningen tydligen inte gällde henne.


     


    Och jag kan redan garantera dig snart sitter vi med nya såna här i den röda tråden, och då kommer samma sak ske och låtsas om att inget före existerar i denna röda tråd.


    Jag kan sträcka mig så långt som att det senaste uttalandet kan tas emot som fascistiska vibbar - jag ser dock även mottagarens roll i en sådan tolkning.

    Vitmakt och dylikt är dock bara för mycket.

    Känner du någonsin att du själv har ett tolkningsansvar?
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-07 16:56:32 följande:

    Även lagföringen antyder samma, där hon säger det ska vara svåra straff på hennes lagföring, men sen när det kom till henne, så gällde det tydligen inte henne.

    Koppling finns där med vitmakt och det tyder på omdömeslöshet att posera så och på något vi redan har vetat om i decennier.

    Vad jag känner, det är varför göra så med så uppenbara saker, för det jag ser är att det är en röd tråd av detta.
    Och hade hon ett om ursäkt när hon trampar snett, så hade jag haft betydligt större överseende här.


     


    Och jag kan lova dig komemr mer, för jag har svårt och tänka att hon lärt sig än.
    Le pen tog det flera decennier att lära sig, men folk glömde aldrig.


    Eller så förstod hon inte brottsdefinitionen särskilt väl vilket hon även visade tecken på i övrigt. För vi pratar väl om fallet där hon gjorde sig skyldig till förtal?

    Moder Svea har inga kopplingar till vitmaktrörelser. Med din logik så skulle även Sveriges flagga, riksvapnet, midsommarfirandet, Hugin och Munin samt Tor ha kopplingar till vitmakt (samtliga har bland annat prytt Ultima Thules skivomslag).

    Din logik arbetar i fel riktning och något tolkningsansvar verkar du inte uppleva att du har.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-07 17:30:18 följande:

    Jo, men tror det var 2015 hon berättade att man måste bli hårdare mot dessa hemskheter som förtal.
    Gällde tydligen inte henne själv visade det sig, och inte ens efter ett erkännande och lagföring.


    Sure, inga kopplingar som helst i det sammanhanget


    Jag kan lova dig det kommer med av hon som fortsätter samma röda tråd, och att den röda tråden bara kommer stärkas.


    Jag köper inte att det är fascistiskt att hävda sin oskuld till brott.

    Kan du inte tänka längre än vad näsan räcker så blir trådarna du hittar ingenting mer än dåliga skämt.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-05-07 18:19:58 följande:
    Jag tycker att den som argumenterar med stöd i starkt kritiserade källor utan att vara tydliga med detta är den som är dålig på att hantera ämnet.  Uppriktigt sagt tycker jag att det är motbjudande att läsa en hel del inlägg som postats det senaste dygnet gällande intelligens och etnicitet men kanske kan man inte förvänta sig mer av den svenska brunhögern/ytterhögern.
    Jag vet inte om du beskyller mig eller försöker nå ut till mig. Det kan vara klokt att reda ut det först.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-07 18:54:24 följande:

    Med det berättar hon att lagen ska skräpas, men det gäller inte mig.
    Det är en definition av fascism, inte allena, men den röda tråden berättar något annat att det inte bara är en felsägning om utan en faktisk sak att jag vill lagen ska skräpas, men bara inte för mig och med denna lagföring och resten....


     


    Och när man som "oskyldig" säger jag erkänner mitt brott, och sen säger jag är oskyldig.
    JA, då blir man frågande om varför lagen skulle skärpas och hon skulle undantas.
    Hade hon inte sagt detta själv, ja, då hade det inte varit så tydligt som nu.


    Hon har aldrig påstått att lagen inte skulle gälla henne utan hon upplever sig oskyldig till brottet.

    Alla som upplever sig oskyldig till brott är inte fascister som anser sig stå över lagen - oavsett om de anser att lagen i sak behöver skärpas eller inte.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 18:43:11 följande:
    Om ultima thule -sponssrade av BSS , samma organisation som bildade det politiska partiet sverigedemokraterna (nazism, fascism, rasism, vitmakt)

    expo.se/arkivet/2003/04/ultima-thule-%E2%80%93-profeter-i-sin-egen-stad

    "Sedan starten 1983 har Ultima Thule alltid haft nära kopplingar till extremhögern.

    Sponsrad av BSS


    1985 kom den första singeln, Sverige Sverige fosterland. Utgivningen sponsrades av organisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS). Låten blev ett första genombrott för Ultima Thule och låten togs upp som signaturmelodi för närradiosändningar från Sverigepartiet. Bandet fick snabbt beundrare bland rasister, och utrymme på flera samlingsskivor med nazistiska band som Skrewdriver och Brutal Attack.


    Ultima Thule har sällan dolt sin politiska tillhörighet. På 1980-talet lät sig gruppen intervjuas i nazitidningar i hela Europa: i svenska Streetfight, i tyska Force of Hate och i walesiska Welsh Leak. En intervju återfanns i VAM/Lönsbodas tidning Nordland (Obs; ska ej sammanblandas med vit-makttidningen Nordland) och bandmedlemmarna skrev själva i SD:s ungdomstidning Ung Front.


    Mellan 1983?1987 spelade bandet på ett trettiotal skinheadkonserter. Den 6 juni 1987 spelade de tillsammans med Agent Bulldog, Vit Aggression och Dirlewanger på Sveriges första vit makt-konsert i Södertälje. Den 30 november 1991 spelade de på SD:s vit makt-konsert med Vit Aggression och Division S.


    Tonårsidoler


    Stenen började rulla omkring 1990, då Ultima Thule ombildades med Jan Thörnblom som sångare. Det nazistiska skivbolaget Rock-O-Rama i Tyskland gav ut singeln Hurra för Nordens länder. 1991 kom första LP:n Svea hjältar ut på det franska nazibolaget Rebelles Européennes. Året därpå ökade den egna skivförsäljningen och bandet bildade skivbolaget Ultima Thule Records.


    Det definitiva genombrottet kom 1993, då Bert Karlsson skrev kontrakt med Ultima Thule. Nu började skivorna sälja i tiotusental. På våren investerade bandet i en egen studio, som de köpte av svensktoppsartisten Johnny Thunqvist som arbetat med Bert Karlsson. Det var Studio Svängrummet som nu döptes om till Studio Valhall. I september hade de tre cd-skivor på 8:e, 10:e och 16:e plats på försäljningslistan. Sommaren och hösten var de Sveriges hetaste band och vid årets slut hade de fått två guldskivor.


    Tackar nazister


    1994 öppnade Ultima Thule Nyköpings enda riktiga skivaffär, CD-Butiken. Från början såldes skivor av utpräglade naziband som Heroes in the Snow, Svastika och Vit Aggression. Enligt Jan Thörnblom togs skivorna bort då det var »lite känsligt«.


    Bandet startade också en fan club, som idag har drygt 900 medlemmar. Genom postorderverksamhet säljs tröjor, affischer och skivor med vit makt-band från de nazistiska skivbolagen Last Resort Records och Ragnarock Records.


    De högerextrema kopplingarna avspeglas också på tacklistorna på skivomslagen. På Svea hjältar 1991 tackas förre ledaren för NRP:s aktionsgrupper Niels Mandell från Södertälje, Tord Hagström, ägare till Last Resort Records, samt franska Rebelles Européennes och tyska Rock-O-Rama.
    Andra personer på tacklistorna är Peter Punk, storförsäljare av skinheadmaterial i Uppsala, Per Anders »Pajen« Johansson, ägare av nazibutiken Midgård i Göteborg, och Sthlm Skins."

    Oavsett vad moder svea symboliserar så är det klart att UTs användande av moder svea är  en del av deras sympatier och direkta inblandning med vitmakt/nazi-rörelser


    Bandet har kopplingar till det ena och det andra, ja. Moder Svea är dock inte en av bandmedlemmarna och inte heller en förläggning av Ultima Thule i något avseende.

    Det här är en löjlig diskussion och ett huvudlöst drev, inte minst med tanke på allt annat som har prytt Ultima Thules skivomslag. Selektivitet när den är som sämst.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 19:34:22 följande:
    Du kan ju lägga upp allt annat som prytt UTs skivomslag och sen förklara att dessa inte har med UTs nazi-böjelserDöd
    Riksvapnet, midsommarfirande, figurer ur asatron och Sveriges flagga är (precis Moder Svea) helt oberoende av Ultima Thules existens.

    Vad finns det att diskutera?

    Du verkar ha svårt att skilja dina subjektiva upplevelser från övrigt.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 21:29:29 följande:
    Att UT har starka kopplingar och är/var direkt inblandade med nazister, vtmakt och organiserad brottslighet är inte mina subjektiva upplevelser och att de använder en rad olika symboler för för att visa detta är inte heller en subjektiv upplevelse.

    Förnekar du detta?
    Japp, det gör jag - för de visar inte starka kopplingar till nazism, vitmakt och organiserad brottslighet genom Moder Svea, Sveriges flagga, midsommarfirande, riksvapnet eller figurer ur asatron.

    Då ingetdera har med nazism, vitmakt eller organiserad brottslighet att göra.

    Det är inte svårare än så.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-07 21:36:42 följande:
    Det är beklämmande att en partiledare inte kan ta till sig att det denne gjort är en brottslig handling om en domstol befunnit denne skyldig till brottet i fråga.

    Att samma partiledare sedan använder retoriska grepp som framställer hennes önskan att polisen skulle ha begått brott för att få poplistiska sympatier är värt att reflektera över då denne partiledare kan få en framträdande roll i en regering efter valet i höst.

    Oavsett vad man anser om KD som parti eller EB själv så verkar hon inte riktigt vuxit klart utan befinner sig i den sena adolescensen i fråga om tänkande och känsloliv. 
    Du behöver inte gilla Ebba Busch men allt som du ogillar blir inte automagiskt till högerextremism, fascism och vitmakt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?